a tko sad vladaBiba wrote:Ama negdje sam xitala da je to upravo xilj svjetske elite...stvoriti pobune protiv svojih vladara...a onda ce doci jedan koji ce naizgled stvoriti mir i blagostanje....a bit ce to velika obmana...vladat ce svijetom..antikrist...
Ha ja, bila sredjena zemlja i tolerancija na visini...kome je to smetalo...vragu...mislim politickom
Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
- Status: Offline
Re: NAPOKON doznajte najvažnije stvari o Siriji!
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24571 times
- Been thanked: 6394 times
Re: NAPOKON doznajte najvažnije stvari o Siriji!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Re: Sirija
Sirija pre rata
Dok nisu bombe i zverstva islamskih fanatika uništile svakodnevicu u Siriji, u ovoj mediteranskoj zemlji ljudi su živeli u slobodi i sreći. Ovo je 12 fantastičnih činjenica koje malo ko zna.
Iz Sirje poslednje četiri godine stižu samo loše vesti od kada je počeo rat kome se kraj izgleda još ne bliži. Svi se pitaju kako li je ova zemlja izgledala pre rata i kako se živelo.
Tamo su u slozi živeli hrišćani i muslimani, verske zajednice su se uzajamno poštovale, Sirija je bila država bogata i kulturna, pa samim zemlja u kojoj se mirno i lepo živelo.
Sirija je oduvek bila otvoreno društvo okrenuto zapadnoj kulturi kao nijedna druga arapska država
Sirija je jedina arapska država sa sekularnim sistemom. Islamski zakon je protivustavan
Pre građanskog rata koji je počeo 2011. godine Sirija je bila jedina zemlja u svetu bez ratova i unutrašnjih sukoba
Sirija je jedina zemlja koja je prihvatila iračke izbeglice bez ikakve diskriminacije bilo političke, verske ili društvene
Porodica sirijskog predsednika Bašara al Asada pripada alavitima, tolerantnoj grani islama (ogranku šiitskog islama). Alavita u Siriji ima oko 12 posto.
Čak pet papa je bilo sirijskog porekla. Verska tolerancija je jedna od temeljnih vrednosti Sirije.
Oko 10 odsto sirijskog stanovništva pripada hrišćanima. Do početka rata u sekularnoj Siriji hrišćani, šiiti, suniti, alaviti i Jevreji su živeli u miru. Islamski fundamentalizam je bio zatiran. Hrišćani su mogli da kupuju zemlju i grade crkve. U ostalim arapskim zemljama hrišćanska populacija broji manje od 1 odsto.
U Siriji žene nisu bile u obavezi da se pokrivaju velom niti da nose burke
Sirijske žene imaju isto pravo kao i muškarci na zdravstveno osiguranje i obrazovanje
Sirija je jedina mediteranska zemlja koja je još uvek vlasnik svojih naftnih kompanija. Vlada nije htela da ih privatizuje jer ta bogatstva pripadaju narodu Sirije
Sirija ima naftne rezerve od 2.500 miliona barela, a mogu da je eksploatišu samo državne fabrike
Sirija je jedina zemlja koja ništa ne duguje Međunarodnom monetarnom fondu. Sirijci su svesni da zaduživanjem daju slobodu svog naroda opet u ruke gigantskih finansijskih organizacija.

Dok nisu bombe i zverstva islamskih fanatika uništile svakodnevicu u Siriji, u ovoj mediteranskoj zemlji ljudi su živeli u slobodi i sreći. Ovo je 12 fantastičnih činjenica koje malo ko zna.
Iz Sirje poslednje četiri godine stižu samo loše vesti od kada je počeo rat kome se kraj izgleda još ne bliži. Svi se pitaju kako li je ova zemlja izgledala pre rata i kako se živelo.
Tamo su u slozi živeli hrišćani i muslimani, verske zajednice su se uzajamno poštovale, Sirija je bila država bogata i kulturna, pa samim zemlja u kojoj se mirno i lepo živelo.
Sirija je oduvek bila otvoreno društvo okrenuto zapadnoj kulturi kao nijedna druga arapska država
Sirija je jedina arapska država sa sekularnim sistemom. Islamski zakon je protivustavan
Pre građanskog rata koji je počeo 2011. godine Sirija je bila jedina zemlja u svetu bez ratova i unutrašnjih sukoba
Sirija je jedina zemlja koja je prihvatila iračke izbeglice bez ikakve diskriminacije bilo političke, verske ili društvene
Porodica sirijskog predsednika Bašara al Asada pripada alavitima, tolerantnoj grani islama (ogranku šiitskog islama). Alavita u Siriji ima oko 12 posto.
Čak pet papa je bilo sirijskog porekla. Verska tolerancija je jedna od temeljnih vrednosti Sirije.
Oko 10 odsto sirijskog stanovništva pripada hrišćanima. Do početka rata u sekularnoj Siriji hrišćani, šiiti, suniti, alaviti i Jevreji su živeli u miru. Islamski fundamentalizam je bio zatiran. Hrišćani su mogli da kupuju zemlju i grade crkve. U ostalim arapskim zemljama hrišćanska populacija broji manje od 1 odsto.
U Siriji žene nisu bile u obavezi da se pokrivaju velom niti da nose burke
Sirijske žene imaju isto pravo kao i muškarci na zdravstveno osiguranje i obrazovanje
Sirija je jedina mediteranska zemlja koja je još uvek vlasnik svojih naftnih kompanija. Vlada nije htela da ih privatizuje jer ta bogatstva pripadaju narodu Sirije
Sirija ima naftne rezerve od 2.500 miliona barela, a mogu da je eksploatišu samo državne fabrike
Sirija je jedina zemlja koja ništa ne duguje Međunarodnom monetarnom fondu. Sirijci su svesni da zaduživanjem daju slobodu svog naroda opet u ruke gigantskih finansijskih organizacija.

Sinoć čoek analitičar izjavio da bi Amerikanci za 7 dana mogli uništiti Isilovce...zašto ih ne unište...pa oni su radikalni a ne ove izbjeglice kojih se neki u Evropi boje...nije njih baš tako puno došlo u Evropu koliko bi još moglo krenuti...zašto ne zaustave Isil ...tko će vladati ak Asada sada svrgnu...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Rusija Iran i Kina ne daju Asada....on smeta velikim naftnim kompanijama jer nije privatizovao naftne izvore ,a smeta i finansijskim mocnicima jer Sirija nije zaduzena zemlja.Biba wrote:Sinoć čoek analitičar izjavio da bi Amerikanci za 7 dana mogli uništiti Isilovce...zašto ih ne unište...pa oni su radikalni a ne ove izbjeglice kojih se neki u Evropi boje...nije njih baš tako puno došlo u Evropu koliko bi još moglo krenuti...zašto ne zaustave Isil ...tko će vladati ak Asada sada svrgnu...
Znala sam to, ali ima vas koji bolje pratite i znate politiku...ZMAJ wrote:Rusija Iran i Kina ne daju Asada....on smeta velikim naftnim kompanijama jer nije privatizovao naftne izvore ,a smeta i finansijskim mocnicima jer Sirija nije zaduzena zemlja.Biba wrote:Sinoć čoek analitičar izjavio da bi Amerikanci za 7 dana mogli uništiti Isilovce...zašto ih ne unište...pa oni su radikalni a ne ove izbjeglice kojih se neki u Evropi boje...nije njih baš tako puno došlo u Evropu koliko bi još moglo krenuti...zašto ne zaustave Isil ...tko će vladati ak Asada sada svrgnu...
Budi loš - kaznit će te Bog
Budi dobar - kaznit će te ljudi..
Budi uređena i stabilna i demokratska država - kaznit će te moćnici, srušiti demokraciju..i onda uvesti "mir i demokraciju"... ili je drukčije
Ne da ga Putin, jer ako prođe plinovod iz SA ( koji Assad ne dopušta) do EU ....Putin može svoj plin nabiti negdjeZMAJ wrote:Rusija Iran i Kina ne daju Asada....on smeta velikim naftnim kompanijama jer nije privatizovao naftne izvore ,a smeta i finansijskim mocnicima jer Sirija nije zaduzena zemlja.Biba wrote:Sinoć čoek analitičar izjavio da bi Amerikanci za 7 dana mogli uništiti Isilovce...zašto ih ne unište...pa oni su radikalni a ne ove izbjeglice kojih se neki u Evropi boje...nije njih baš tako puno došlo u Evropu koliko bi još moglo krenuti...zašto ne zaustave Isil ...tko će vladati ak Asada sada svrgnu...
I da...sve što si naveo
strahovito ih smeta što nemaju ni cent duga kod MMF
Habibti, ya nour el - ain... 
...a jel moze netko prognozirati sta ce biti nadalje 
- drugrankovic
- Inventar foruma

s namerom da padne asad, amerika je sve pokrenula... imislila isilovce (zbog kojih se prlja ime islama, i na koje ti cesto upozoravas da su oni ruglo islama) a ti i dalje mastas samo o kontra rusiji, ili u ovom slucaju padu asada...
pa cekaj njega ogu srusit samo isilovci... tvoja amerika je pokrenula pobunjenike kao i svudje...
eto vam sad amerikanci jedni!
pa cekaj njega ogu srusit samo isilovci... tvoja amerika je pokrenula pobunjenike kao i svudje...
eto vam sad amerikanci jedni!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Mohr
- Inventar foruma

No to se neće desiti...Salahuddin wrote:Tesko je reci. Osim mozda izdaleko, da prognoziram da ce USA na kraju, ipak dobiti sta zeli. Storm je dobro rekao za plinovod. Ako se to desi, Rusi ce skapati od gladi, nema potrebe nizasta drugo. Ali pasce Asad, pasti...Biba wrote:...a jel moze netko prognozirati sta ce biti nadalje
Bez obzira na Assada...Re: Sirija
Maloprije rekose na tv da u Iraku Isilovci nisu unisteni smaknucem predsjednika i da su sve snazniji
...te da Obama i Putin imaju zajednicki cilj...al razmirice ostaju...zasto u Iraku nisu unisteni Isilovci.kazu da je 20 000 regularne vojske pobjeglo pred 1000 Isilovaca ...
- Mohr
- Inventar foruma

Pa Ameri ih obučili i opremiliBiba wrote:Maloprije rekose na tv da u Iraku Isilovci nisu unisteni smaknucem predsjednika i da su sve snazniji...te da Obama i Putin imaju zajednicki cilj...al razmirice ostaju...zasto u Iraku nisu unisteni Isilovci.kazu da je 20 000 regularne vojske pobjeglo pred 1000 Isilovaca ...
Joj Mohr, pa to znam..al sta ak ih ne buju unistili...sta znaci nostradamusov plavi turban..
- Mohr
- Inventar foruma

pa kaj se onda čudišBiba wrote:Joj Mohr, pa to znam..al sta ak ih ne buju unistili...sta znaci nostradamusov plavi turban..
i kod nas su
Joj nije mjesto ovdje...nostradamus je skupljao peorocanstva prethodnika..ulazak Hrvatske unEU je za njega pocetak belaja..........svojica ce ubiti jednoga...jedan je crn a jedan svijetao
...i onda ide antikrist...Obama i Putin

I to je istina ali i Ameri popustaju, ne bas odmah i na sav glas ali vec smireniji tonovi iz Vasingtona.storm wrote:Ne da ga Putin, jer ako prođe plinovod iz SA ( koji Assad ne dopušta) do EU ....Putin može svoj plin nabiti negdjeZMAJ wrote:Rusija Iran i Kina ne daju Asada....on smeta velikim naftnim kompanijama jer nije privatizovao naftne izvore ,a smeta i finansijskim mocnicima jer Sirija nije zaduzena zemlja.Biba wrote:Sinoć čoek analitičar izjavio da bi Amerikanci za 7 dana mogli uništiti Isilovce...zašto ih ne unište...pa oni su radikalni a ne ove izbjeglice kojih se neki u Evropi boje...nije njih baš tako puno došlo u Evropu koliko bi još moglo krenuti...zašto ne zaustave Isil ...tko će vladati ak Asada sada svrgnu...
I da...sve što si naveo
strahovito ih smeta što nemaju ni cent duga kod MMF
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da su SAD proemenile poziciju o sirijskom predsedniku Bašaru el-Asadu i da više ne insistiraju na njegovom hitnom odlasku, već su saglasni sa njegovim "dirigovanim" odlaskom u "razumnom vremenu".
"Potrebna nam je mirna tranzicija, upravljana tranzicija, kako ne bi bilo straha od odmazde, gubitka života, osvete", rekao je Keri za Si-En-En, zalažući se za promenu rukovodstva u "razumnom vremenu" u okviru planskog prelaznog perioda.
Ne ulazeći u detalje, Keri je rekao da bi Asadov prebrz odlazak izazvao unutrašnju eksploziju koja bi Siriju lišila mira.
Ipak, kako je rekao, Asad mora da ode.
"Zato što dok je Asad tamo, mir je jednostavno nedostižan. Tačka", rekao je američki državni sekretar.
Keri je, takođe, rekao da je aktivno uključivanje Rusije u sirijsku krizu "prilikom" za SAD za rešavanje krize, ali da bi se Moskva mogla naći u "komplikovanoj" situaciji zbog prisustva u Siriji.
Prema njegovim rečima, ukoliko Rusija stane na stranu Asada, Irana i Hezbolaha, imaće "vrlo ozbiljan problem" sa sunitskim zemljama u regionu i mogla bi postati meta sunitskih džihadista.
Keri je rekao da se ne može dostići političko rešenje bez uključivanja sunita u proces.
Imam dojam da su se jenkiji malo ukakili....samo gledaju, kako da se izvuku bez gubitaka i sramote, te ofc ispadnu čisti kao suza i good guys....
Jer ona osovina misli ozbiljno.... Putin zna, da će i na svom teritoriju, kad tad imati žarište, ako se Isil pusti. U biti več ima, ali zasad kontrolira.
Samo neka ih spale, ali baš taktikom spaljene zemlje ... nema tu diplomacije, njihovim načinom!
Jer ona osovina misli ozbiljno.... Putin zna, da će i na svom teritoriju, kad tad imati žarište, ako se Isil pusti. U biti več ima, ali zasad kontrolira.
Samo neka ih spale, ali baš taktikom spaljene zemlje ... nema tu diplomacije, njihovim načinom!
Habibti, ya nour el - ain... 
Ne bih bio toliko siguran...i Iran i Kina se aktivno ukljucuju u resenje sirijske krize. Svi stoje iza Asada.Salahuddin wrote:Tesko je reci. Osim mozda izdaleko, da prognoziram da ce USA na kraju, ipak dobiti sta zeli. Storm je dobro rekao za plinovod. Ako se to desi, Rusi ce skapati od gladi, nema potrebe nizasta drugo. Ali pasce Asad, pasti...Biba wrote:...a jel moze netko prognozirati sta ce biti nadalje
E sad umreti od gladi bez plinovoda u Evropu...Koliko mi se cini oni zatvaraju za dve godine plinovod kroz Ukrajinu,ostaje samo Severni tok. Najebace srednja Evropa koja puno zavisi od gasovoda kroz Ukrajinu dok Nemce boli dupe imaju svoj Severni tok.Rusija krece sa gasovodima ka , uvek gladne energije, Kini...
Prognoza resenje krize u Siriji...naoruzace se Asadova vojska i uz pomoc vojne tehnike ove tri zemlje ce razbiti ISIL.
Iskreno pun mi kufer Amera...Afganistan, Irak dva puta (seti se hemijskog oruzja koje nikad nije nadjeno,Libija,sad Sirija...gde god ima nafte oni su tamo da zakuvaju...U romanu Svi Shahovi ljudi je opisano kako je CIA, Ruzveltov unuk vodio operaciju, skonila premijera Mosadega i vratili Rizu Pahvali Shaha samo da bi britanska kraljevska mornarice mogla nekontrolisano arciti iransku naftu....E onda su dobili Homeinija...storm wrote:Imam dojam da su se jenkiji malo ukakili....samo gledaju, kako da se izvuku bez gubitaka i sramote, te ofc ispadnu čisti kao suza i good guys....
Nek spale ISIL i ja sam za
- Mohr
- Inventar foruma

Oni se uvijek ukakaju kad se Ruje uozbiljestorm wrote:Imam dojam da su se jenkiji malo ukakili....samo gledaju, kako da se izvuku bez gubitaka i sramote, te ofc ispadnu čisti kao suza i good guys....