Velika Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Komandant "Novorusije": Srbi su užasno loši borci

Post by Terasa svjesti »

Nije to baš tako .Oni su ratoboram narod i oružje i uniforma su im u krvi .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Terasa svjesti wrote:Nije to baš tako .Oni su ratoboram narod i oružje i uniforma su im u krvi .
Jedno je biti ratoboran, a drugo biti dobar vojnik.

I odlični su traktoristi btw kad več sipamo kvalitete
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Istorija nažalost pokazuje drugačije .

Gotovo pred kraj rata tek sam osjetio da je zajeban osjećaj kada se braniš i odbijaš napade. Skoro uvjek sam bio u drugoj ulozi.

U sportu a osobito u borilačkim vještinama ima jedno pravilo a ono glasi :

Nikad ne podcjenjuj protivnika .

Rekao bih svoje skromno mišljenje : Sabur ljudi . Merhamertli smo mi narod. Što je najgore brzo zaboravljamo .
(Michael de Montaigne).
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ono pravilo u sportu glasi: nikad ne potcjenjuj....ali ni ne precjenjuj protivnika ;)

respect svakome, strah nikome rekao bi ja :D.

Povijest.....svašta pokazuje povijest :hm
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Ma nema straha druže ali mora biti poštovanja . :ruke
(Michael de Montaigne).
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

storm wrote:
Melek wrote:Sreca pa je Drug crnogorac :ok
A dva oka u glavi?!
Da, samo handri ih gadna dioptrija.
A i dzaba oci kad glava nema mozga.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Re: Velika Srbija

Post by Krokodil Behko »

Srpski zločinac Zack Novaković ratuje u Ukrajini

Image
Zack Novaković, koji se devedesetih godina prošlog stoljeća borio kao pripadnik srpske paravojne jedinice vojvode Slavka Aleksića, koja je tokom agresije na BiH počinila brutalne zločine u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići, već duže vrijeme ratuje na ukrajinskom ratištu na strani proruskih snaga.

Iskusni ratnik

Ponovo odjeven u uniformu i s puškom u ruci, Novaković, prema nekim informacijama, već mjesecima pomaže ruskim vojnicima, baš kao što je pomagao i u ubijanjima tokom agresije na BiH. Na njegovom Facebook profilu mogu se vidjeti ratne slike brojnih vojnika koji učestvuju u oružanim sukobima, kao i komentari i izvještaji s ukrajinskog ratišta, ali i slike ubijenih ljudi koji mrtvi leže na ulicama.

Kao 25-godišnji mladić 1992. je dobrovoljno postao pripadnik srpskih paravojnih snaga te zajedno s ostalim Aleksićevim "dobrovoljcima" s lokaliteta Jevrejskog groblja sijao smrt po obližnjim sarajevskim naseljima.

Na ovom lokalitetu uz komandu i vojvode Branislava Gavrilovića Brneta prisilno je iseljavano civilno nesrpsko stanovništvo i počinjeno na hiljade ubistva, dok je na stotine žena silovano i zatvarano.

Rijetki su oni koji su preživjeli susret s ovim srpskim borcima, jer mnoge koje su odveli nikada se nisu vratili. Premda je poznata Novakovićeva uloga u počinjenim zločinima, nikada nigdje nije odgovarao ni za šta.

Posljednji otišao

Njemu je Ratko Mladić, koji je optužen za ratne zločine u BiH, i dalje idol. Poznato je da je Novaković na sarajevsko ratište došao iz Amerike, a s vojvodom Aleksićem iz Sarajeva otišao na samom kraju rata i četverogodišnje blokade Grbavice, u martu 1996. godine, o čemu postoje i videosnimci.

Plaće i do 10.000 dolara mjesečno

Prema nekim informacijama, srpski plaćenici, među kojima i Novaković, u Ukrajini zarađuju četiri dolara na sat. Neki navode da plaćenici u ovim sukobima zarađuju 1.200, 2.000, 6.000, pa čak i 10.000 dolara mjesečno.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5259 times
Been thanked: 7453 times

Post by ina »

Kad mrav zagalopira....

Vise me brine to sto je puno glava s takvim idejama nego li moguce osvarivanje istih.
Svijest ima sidrište.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Interesantna emisija, moze se cuti svasta. Gosti Gajic,pripadnik JSO i Trifunovic profesor na fakultetu bezbednosti i istrazitelj zlocina u EXYU.. U delu emisije se pominje zlocin 1995 nad 250 romske dece koje su izvrsili HV i ABIH... pominju se logori u BIH njih 512 od kojih je prvi napravljen na Celebicu,takodje i zlocin u Kazanima..ima svega...normalno pominje se i srpski kriminalac koji je u SA ubio dete na nosi. Emisija traje satipo ko ima zivaca neka pogleda...Puno se prica i o Hagu..

[ytube][/ytube]
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Biba wrote:
Pasaga wrote:
Krokodil Behko wrote:Šta bi sa ostatkom posta? Kofrčiš mi se tu dva dana, tražiš odgovor, a na kraju doneseš neku glupu i netačnu) statistiku sa srpske wikipedije kojom komentarišeš samo jedan (manje bitan) dio mog posta i misliš da je gotovo? Sad crta, nema više.
...jel mozda ovo onaj zmaj od sipova....? :hm
Ne moze to nikako biti Zmaj od Sipova...ovaj zna povijest ko rankovic.. :ovaj ...onaj od Sipova budaletina coek ..totalka :pusi
Ovaj iz sehare vadi ono što Tito nije zapisao.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
Biba wrote:
Pasaga wrote:
Krokodil Behko wrote:Šta bi sa ostatkom posta? Kofrčiš mi se tu dva dana, tražiš odgovor, a na kraju doneseš neku glupu i netačnu) statistiku sa srpske wikipedije kojom komentarišeš samo jedan (manje bitan) dio mog posta i misliš da je gotovo? Sad crta, nema više.
...jel mozda ovo onaj zmaj od sipova....? :hm
Ne moze to nikako biti Zmaj od Sipova...ovaj zna povijest ko rankovic.. :ovaj ...onaj od Sipova budaletina coek ..totalka :pusi
Ovaj iz sehare vadi ono što Tito nije zapisao.
Pogledaj emisiju, 0d 21.08.2015. nisam je mogao ranije postaviti jer je skoro izasla na youtune. Pusti tita sad.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

gledajuci postove, naidjoh na recenicu krokodila, oko raspada sfrj, "ne bi hrvati tad zamrzeli srbe"

a jes , 41 ve su ih mashala voljeli, a i 1914 kad su klali sa austrougarom...

a ono titoisticko sranje da je za svo zlo u frj kriva SANU (izdjandjala anti srpska propaganda) i da je milosevic piun SANU? :lud

jes, onoaj secesioiscki ustav, promene, 1974, trebalo je precutata i kad neko od srpskih akademika rece, to je put ka legalnoj secesiji, jedino destruktivno je donet po srbiju - tu je neko nesto slagao?

debilizam
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

drugrankovic wrote:gledajuci postove, naidjoh na recenicu krokodila, oko raspada sfrj, "ne bi hrvati tad zamrzeli srbe"

a ono titoisticko sranje da je za svo zlo u frj kriva SANU (izdjandjala anti srpska propaganda) i da je milosevic piun SANU? :lud

jes, onoaj secesioiscki ustav, promene, 1974, trebalo je precutata i kad neko od srpskih akademika rece, to je put ka legalnoj secesiji, jedino destruktivno je donet po srbiju - tu je neko nesto slagao?

debilizam
e jbg juce ti kazem odjebi a danas moram lajkovati...memorndum SANU niko ni citao nije vec legli svi na novinarske patke... o Ustavu je suvisno polemisati,jedino Srbija nije imala ingerencije nad svojom teritorijom....Al Rankovicu i ovde su mi otvoreno rekli...Slaba Srbija jaka Jugoslavija....e sad mi Srbi se nismo slozili sa njihovom konstatacijom i na kraju svi dobili 6 banana...Jos je 1956.u Stokholmu receno: Povecati potrosacki mentalitet u SFRJ i razvijati nacionalizam, sama ce se Juga raspasti..
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

drugrankovic wrote:gledajuci postove, naidjoh na recenicu krokodila, oko raspada sfrj, "ne bi hrvati tad zamrzeli srbe"

debilizam
Jel po tebi Jozo trebo maknut unutarnje granice..... ;)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ma jok.....samo pomjeriti neke na Karlobag, Karlovac, Virovitica i sve super :zubi
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Pasaga wrote:

debilizam
Jel po tebi Jozo trebo maknut unutarnje granice..... ;)
I ukinuti Srbin, Hrvat, Musliman, Makedonac, aj to je on i izmislio, Slovenac, Crnogorac i uvesti JUGOSLOVEN...ko u SAD...svi Ameri...znam Bugarina pobegao sedamdesetih iz Bugarske u Ameriku i kaze : Amerikanac bugarskog porekla...e da je Juga to bila opstala bi, ne bi nas nacionalizam i razlika u veri unistila...koljemo se ko najveci krvnici...sramota me ...
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:Ma jok.....samo pomjeriti neke na Karlobag, Karlovac, Virovitica i sve super :zubi
KaVlobag, Ogulin, ViVoVitica , aj nauci pravopis :ble
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

ZMAJ wrote:

debilizam
e jbg juce ti kazem odjebi a danas moram lajkovati...memorndum SANU niko ni citao nije vec legli svi na novinarske patke... o Ustavu je suvisno polemisati,jedino Srbija nije imala ingerencije nad svojom teritorijom....Al Rankovicu i ovde su mi otvoreno rekli...Slaba Srbija jaka Jugoslavija....e sad mi Srbi se nismo slozili sa njihovom konstatacijom i na kraju svi dobili 6 banana...Jos je 1956.u Stokholmu receno: Povecati potrosacki mentalitet u SFRJ i razvijati nacionalizam, sama ce se Juga raspasti..

Hajde, fino mi obojica recite šta je bolje, SFRJ 1974 ili ovo što imamo sad?
Kratko i jasno ako može

1. SFRJ 1974
2. Ovo sad
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Image
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Krokodil Behko wrote:
ZMAJ wrote:

debilizam

Hajde, fino mi obojica recite šta je bolje, SFRJ 1974 ili ovo što imamo sad?
Kratko i jasno ako može

1. SFRJ 1974
2. Ovo sad

srbija 1918, to je najbolje ako bi se moglo vracati, nikakvo ujedinjenje, tako da ti sad ne bi ni imao to sto imas, jer si bio porayeni tiraninski sluga tada, tj tvoji preci...

londoskim sporayumom bi pripao nekom ...

dobro je tebi dosla srpska glupost i ujedinjenje... idealno!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Post Reply

Return to “EX YU”