Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Samo je 3 godine stariji od Lewisa, prerano poceo ici u Znj timove
Al stoji samo kazem da i Alonso ide u paket "boljih od ostalih", ono malo sto je Aston Martin imao iole normalno auto Alonso je preticao dosta bolja auta i konstruktore na stazi
Nisu samo godine u pitanju nego i cjelokupni natjecateljski mentalitet koji uz njih ide.
Alonso ga podavno izgubio, kao i Fetel npr., dok Hamilton jos uvijek grize kao da ima 20 g.
Mister No wrote: 03 May 2025, 19:41
Verstapen je trenutno najbolji vozač u F1.
Hamilton je broj 2.
Ostali im nisu ni blizu.
Pa nisam baš siguran.
Čim je McLaren poboljšao bolide, ostavili su Verstapena iza sebe.
Hamilton je veoma nisko u poretku i neće biti ni u prvih pet, na kraju sezone.
Merc očito ima strašan bolid i mislim da su trenutno ispred Red bula koji nema ni pola bodova ko McLaren.
Mister No wrote: 03 May 2025, 19:41
Verstapen je trenutno najbolji vozač u F1.
Hamilton je broj 2.
Ostali im nisu ni blizu.
Pa nisam baš siguran.
Čim je McLaren poboljšao bolide, ostavili su Verstapena iza sebe.
Hamilton je veoma nisko u poretku i neće biti ni u prvih pet, na kraju sezone.
Merc očito ima strašan bolid i mislim da su trenutno ispred Red bula koji nema ni pola bodova ko McLaren.
McLaren ima duplo bolji bolid od ostalih.
Ko im parira?
Verstapen, i to samo zahvaljujući svom vozackom kvalitetu.
Hamilton je prešao iz Mercedesa u Ferari i to je razlika u vožnji bolida nebo i zemlja.
Leclerc nikad neće biti ni blizu Hamiltonu kao vozač.
Ovo trenutno je problem prilagodbe koju Hamilton ima.
Ma ja, sto se tice kvalitete vozaca Max i Lewis su nedodirljivo najbolji vozaci, nakon njih za mene je Alonso losiji od ove dvojice al bolji od svih ostlaih
Ovo sto neki timovi imaju bolje inzinjere i vec jako dugo grade auta oko jednog vozaca i slicno nema veze kakav je ko vozac, ono sto ova trojica mogu iz auta da iscupaju drugi ne mogu toliko ni kad se servira
Danas i idućeg vikenda, dvije od tri nadosadnije trke.
Ferrarijevih nema ni među prvih deset. Definitivno su sve gori i gori. Četvrti tim, ako ne i peti.
Četiri uvijek ista vozača, na prve četiri pozicije, dva McLarena, Russell i Verstapen.
Malo i odustajanja bilo. Ranije sam uvijek gledao koliko ce ih uopste zavrsit utrku, sad ni tog elenenta nije bilo. Ne upratih sto Verstaen na kraju u box ode, mislio sam da je vec mijenjao gume jednom
Koraci_u_noci wrote: 25 May 2025, 18:27
Malo i odustajanja bilo. Ranije sam uvijek gledao koliko ce ih uopste zavrsit utrku, sad ni tog elenenta nije bilo. Ne upratih sto Verstaen na kraju u box ode, mislio sam da je vec mijenjao gume jednom
Nešto zbog guma, a i cijelo je vrijeme pisalo box 1/2, kao da je bila obaveza dva puta ići u box.
Ne vidim zašto bi išao u zadnjem krugu, osim ako nema veze s težinom bolida.
Od sljedeće trke u Barceloni, biće neka nova pravila vezana za krilca.
Tu ako se Red Bull, ferrari i Mercedes ne primaknu, gledaćemo samo McLarene u prvom gridu
Monaco je unikatna staza za razne stvari koje nemas u drugim stazama, plus puno je novca oko Monaca
Mada ja Monaco ne gledam skoro nikad, al ne bi volio da ga ukinu, neka nama poneje staze gdje nije sve u pripremanju napada pred pravac
Staze neke su postale jedne te iste i monotone, treba u formuli vise raznolikosti smislit
Koraci_u_noci wrote: 25 May 2025, 18:27
Nešto zbog guma, a i cijelo je vrijeme pisalo box 1/2, kao da je bila obaveza dva puta ići u box.
Ne vidim zašto bi išao u zadnjem krugu, osim ako nema veze s težinom bolida.
Od sljedeće trke u Barceloni, biće neka nova pravila vezana za krilca.
Tu ako se Red Bull, ferrari i Mercedes ne primaknu, gledaćemo samo McLarene u prvom gridu
Obavezno je bilo 2 zaustavljanja. To su uveli da bi trka bila zanimljivija.
Verstapenu je cijelu utrku bio glavni konkurent Hamilton, a ne ovi ostali iz vrha.
Obzirom da mu je zadnju trećinu utrke bježao preko 40 sekundi (promjena guma u Monaku traje cca 20 sekundi) mogao je u box ići kad je htio.
Do zadnjeg kruga je čekao crvenu zastavu koja bi mu omogućila pobjedu. Kako je nije bilo u zadnjem krugu samo odradio ono što je morao.
Slično su i u Mercedesu pokušali sa taktikom, ali i njima se izjalovise nade u neki prekid utrke.
Ovi McLareni se tačno zajebavaju s Verstapenom.
Vozili su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, nisu nešto puno žurili, jer su prozreli taktiku Red bulla
Na kraju, potpuno nerazumno zabijanje u Russellov bolid, valjda pošto ga je morao propustiti razpalio u njega da ga ošteti i na taj način pretekne na kraju. Ipak, dobio je 10 sekundi kazne i završio na 10. poziciji.
McČareni sad imaju oko 45 i 35 bodova prednosti i Verstapena samo nekoliko čuda može odvesti do odbrane titule
Nakon ovog danas, mislim da će McLaren ne samo uzeti sezonu nego će to biti dvostruka pobjeda.
I zanimljivo, čim nema Verstapena i Antonelija na stazi, trka bezveze
Verstapen je jedini bio kakav/takav konkurent za titulu, međutim nakon današnjeg ispadanja i to je 99% gotovo.
McLareni uzimaju sve. Navijam da to bude Piastri.
Pa bilo ko da sjedi u McLarenu ove sezone bio bi u vrhu.
Verstapen je institucija. Za nekog balavca, koji ima par krugova u F1, reci na startu mu karijere da će biti bolji od Maxa je previše.
Za početak treba postići nivo od Rusela ili Leclera npr.i to bi mu bilo dovoljno.