Koje tablete uzimate redovno ili povremeno?
Moderator: Krokodil Behko
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
- Status: Offline
Re: Koje tablete uzimate redovno ili povremeno?
Redovno za masnocu Simvastatine Sandoz 40mg.
Do skora Sanval od 15mg i sam smanjivao laganinini i izasao da spavam bez njega. Samo ga povremeno popijem da odvalim ili ako moram na put pa da bolje odmorim.
Do skora Sanval od 15mg i sam smanjivao laganinini i izasao da spavam bez njega. Samo ga povremeno popijem da odvalim ili ako moram na put pa da bolje odmorim.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 829 times
Controloc ne uzrokuje rak per se, ali svi ti inhibitori protonske pumpe nisu preporucljivi za dugorocno koristenje, jer mogu uzrokovati povecani rizik od nekih bolesti, za rak zeluca je prema nekim istrazivanjima malo povecan rizik posebno ako je prisutna i h. pylori bakterija.
Uglavnom daleko od toga da ce uzrokovati rak, veci je problem sto dugorocno koristenje umanjuje apsorbciju vitamina, minerala i drugih korisnih tvari
Idealno bi ga bilo koristiti povremeno. Ja uzimam Nolpazu po mjesec dana jednom-dvaput godisnje, ostatak vremena pazim na prehranu i pomognem si Gastalom
Naravno kod nekoga s bas teskim erozivnim gastritisom manje je "zlo" biti na Controlocu, ali trebalo bi pokusati staviti stvari pod kontrolu i na druge nacine. Npr. prestat pusit. Ako pusis ko Turcin nemas se sta cudit sto ne mozes bez Controloca
Uglavnom daleko od toga da ce uzrokovati rak, veci je problem sto dugorocno koristenje umanjuje apsorbciju vitamina, minerala i drugih korisnih tvari
Idealno bi ga bilo koristiti povremeno. Ja uzimam Nolpazu po mjesec dana jednom-dvaput godisnje, ostatak vremena pazim na prehranu i pomognem si Gastalom
Naravno kod nekoga s bas teskim erozivnim gastritisom manje je "zlo" biti na Controlocu, ali trebalo bi pokusati staviti stvari pod kontrolu i na druge nacine. Npr. prestat pusit. Ako pusis ko Turcin nemas se sta cudit sto ne mozes bez Controloca
somehow I manage
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2631 times
- Been thanked: 21948 times
A onaj feniks?Meni zena to pije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Koliko vidim to je isto sto i Controloc - pantoprazol
somehow I manage
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28893 times
- Been thanked: 26566 times
Metformin, Jardiance, Bisoprolol, Nustendi, Entresto
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2631 times
- Been thanked: 21948 times
Sta je to jbt nikad cuo.Ja vala nista osim onih vitamina nakih.Ponekad voltaren i apaurin ili trodon.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Morgen
- Zvezda foruma
Za srce, secer i pritisakHAVANA wrote: 26 May 2025, 07:34 Sta je to jbt nikad cuo.Ja vala nista osim onih vitamina nakih.Ponekad voltaren i apaurin ili trodon.
A da, i vitamina punu šaku i insulin 4x dnevno
Last edited by Morgen on 26 May 2025, 07:42, edited 1 time in total.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ja pijem dosta toga, nekoliko receptnih lijekova koje bas moram, i jos dosta dodataka prehrani, raznih prenatalnih sranja itd. Zadnje sto sam uvela su myo i chiro inositol zbog blage inzulinske rezistencije i regulacije hormona
Ima mjeseci kad vise potrosim u ljekarni nego u butiku
Ima mjeseci kad vise potrosim u ljekarni nego u butiku
somehow I manage
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20993 times
- Been thanked: 18977 times
Povremeno popijem Byol 2,5 mg... nakon posljednjeg fajzera ustanovljen mi je povišen puls. Na početku je stalno bio povišen pa sam redovno pio te tablete, ali vremenom je prestalo i sad samo nekad.
Uvijek imam spremnu kutiju na poslu i kod kuće.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9526 times
- Been thanked: 16017 times
Ko da na mom odjeljenju lezis. Fali ti jos Atorvastatin i mozda Risperidon

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Morgen
- Zvezda foruma
A kakav ti je pritisak?Masamune wrote: 26 May 2025, 08:27 Povremeno popijem Byol 2,5 mg... nakon posljednjeg fajzera ustanovljen mi je povišen puls. Na početku je stalno bio povišen pa sam redovno pio te tablete, ali vremenom je prestalo i sad samo nekad.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20993 times
- Been thanked: 18977 times
Sportski vazda. Nekad bude blago povišen.Morgen wrote: 26 May 2025, 08:33A kakav ti je pritisak?Masamune wrote: 26 May 2025, 08:27 Povremeno popijem Byol 2,5 mg... nakon posljednjeg fajzera ustanovljen mi je povišen puls. Na početku je stalno bio povišen pa sam redovno pio te tablete, ali vremenom je prestalo i sad samo nekad.
- Morgen
- Zvezda foruma
Sve te statine (simvastatin, atorvastatin, rosuvastatin) nisam podnela, imala sam bolove bukvalno od glave do noznog prsta… previse nuspojavaspacebound wrote: 26 May 2025, 08:33Ko da na mom odjeljenju lezis. Fali ti jos Atorvastatin i mozda Risperidon![]()
A nisam zelela da zivim s tim bolovima
Immuno mi je nesto preporucila + noviji medikamemt (Nustendi) koji je jako skup, to mi doktorka uvek nekako hinjski prebaci. Moram ionako da je menjam, kolericna zenturaca
A bogumi sizofrenicarka nisam
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9526 times
- Been thanked: 16017 times
Nisam se, Boga mi, referisala na tebe s ova dva lijekaMorgen wrote: 26 May 2025, 08:38Sve te statine (simvastatin, atorvastatin, rosuvastatin) nisam podnela, imala sam bolove bukvalno od glave do noznog prsta… previse nuspojavaspacebound wrote: 26 May 2025, 08:33
Ko da na mom odjeljenju lezis. Fali ti jos Atorvastatin i mozda Risperidon![]()
A nisam zelela da zivim s tim bolovima
Immuno mi je nesto preporucila + noviji medikamemt (Nustendi) koji je jako skup, to mi doktorka uvek nekako hinjski prebaci. Moram ionako da je menjam, kolericna zenturaca
A bogumi sizofrenicarka nisam(risperidon)

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2210 times
- Been thanked: 5164 times
Znam da mi controloc nece pomoc da ih ponovo jedem, nisam radio test na intoleranciju, imam hijatalnu herniju.Zizi wrote: 26 May 2025, 00:00Meni isto smetaju te namirnice i više ih ne jedem. Controloc ne može pomoći da ih ponovo počneš jesti, uzrok što ih ne podnosiš je možda nešto drugo.Beni wrote: 25 May 2025, 20:43
Nisam shvatio osobno, ne brini, nego poenta je na raznim stvarima koje unosimo u organizam sto izazivaju rak.
Individualno je nego sta, tipa ovo sranje kod mene jebena lubenaci mi skodi zelucu, mljeko.......
Jesi li ikada radio test intolerancije na hranu?
Fuck you a friendly note to start the day
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46403 times
- Been thanked: 8299 times
Stalno iznad 100?Masamune wrote: 26 May 2025, 08:27 Povremeno popijem Byol 2,5 mg... nakon posljednjeg fajzera ustanovljen mi je povišen puls. Na početku je stalno bio povišen pa sam redovno pio te tablete, ali vremenom je prestalo i sad samo nekad.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Najgore je kad ljudi vicu probaj ovo, probaj ono. Il da pijem sodu bikarbonu, trebo bih svaki dan po kile sode popit tobejarabiBeni wrote: 26 May 2025, 08:56Znam da mi controloc nece pomoc da ih ponovo jedem, nisam radio test na intoleranciju, imam hijatalnu herniju.Zizi wrote: 26 May 2025, 00:00
Meni isto smetaju te namirnice i više ih ne jedem. Controloc ne može pomoći da ih ponovo počneš jesti, uzrok što ih ne podnosiš je možda nešto drugo.

- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9128 times
- Been thanked: 7854 times
Imam je i ja. Koliko puta sam hitnu zvala misleći da me je srčani opalio, a ono sve od nje.Beni wrote: 26 May 2025, 08:56Znam da mi controloc nece pomoc da ih ponovo jedem, nisam radio test na intoleranciju, imam hijatalnu herniju.Zizi wrote: 26 May 2025, 00:00
Meni isto smetaju te namirnice i više ih ne jedem. Controloc ne može pomoći da ih ponovo počneš jesti, uzrok što ih ne podnosiš je možda nešto drugo.

Sada malo više pazim šta i kada jedem, pa su se i problemi s njim smanjili.
Ubacila sam neke čajeve i biljne preparate i mnogo mi je lakše kako i njih uzimam.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Sto ces hitnu zvat 

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2210 times
- Been thanked: 5164 times
Zato drmnes lex i budes dobra, znam taj osjecaj, do duse meni je jednom dosla hitna i od tad se opametio, tj, regulisao ishranu, evo imam jos 8 cigara u kutiji into je to bacam i njih.Zizi wrote: 26 May 2025, 21:49Imam je i ja. Koliko puta sam hitnu zvala misleći da me je srčani opalio, a ono sve od nje.Beni wrote: 26 May 2025, 08:56
Znam da mi controloc nece pomoc da ih ponovo jedem, nisam radio test na intoleranciju, imam hijatalnu herniju.![]()
![]()
Sada malo više pazim šta i kada jedem, pa su se i problemi s njim smanjili.
Ubacila sam neke čajeve i biljne preparate i mnogo mi je lakše kako i njih uzimam.
Fuck you a friendly note to start the day