PALESTINA - Od rijeke do mora

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23466 times
Been thanked: 23979 times
Status: Offline

Re: PALESTINA - Od rijeke do mora

Post by ironman » 26 May 2025, 17:46

Da je ono da se poravne racuni na ovom.Da Palestina prodise.
A tamo..
dream of spring...

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 539 times
Been thanked: 1069 times

Post by arzuhal » 26 May 2025, 17:46

spacebound wrote: 26 May 2025, 17:43 Ovi su bar 5 puta gori od Hitlera i njegovih sljedbenika. Ma 15.
Nema tamo niti jedno ljudsko bice :bua
Samo ostaje nada da ce se na onom svijetu, koji je pravi i trajan i pravedan, svi racuni sravniti.

Bila sam se uspjesno vise od godinu dana odvojila od ovih vijesti jer ne moze pod kozu vise ali evo opet sam pocela pratit :grana
Ja pratim, ali onda uzmem pa citam stripove, gledam serije i crtane filmove, reelsove sa mackama i kerama...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9491 times
Been thanked: 15917 times

Post by spacebound » 26 May 2025, 17:49

Pogledala sam neki dan od zane onaj video gladnog djeda jedno 3 sekunde, proganja me sad.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13415 times
Been thanked: 21990 times

Post by Fuddo » 26 May 2025, 18:25

U snu se oni ne snili, majke se svoje zlikivacke najebali.

I ummet da izvadi kurac i popisa se po sebi, ni za sta drugo i nije.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4167 times
Been thanked: 3071 times

Post by Melek » 26 May 2025, 18:29

Pa tek su dali aeroplan ridjanu, čekaj da se prvo od tog oporave :123
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39861 times
Been thanked: 25889 times

Post by Rum » 26 May 2025, 19:19

Dok u Saudijskoj Arabiji, beduni uvode polahko u prodaju alkohol, u Gazi se raduju svakoj korici hljeba

)
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times

Post by fornax » 26 May 2025, 23:59

spacebound wrote: 26 May 2025, 17:43 Ovi su bar 5 puta gori od Hitlera i njegovih sljedbenika. Ma 15.
Nema tamo niti jedno ljudsko bice :bua
Samo ostaje nada da ce se na onom svijetu, koji je pravi i trajan i pravedan, svi racuni sravniti.

Bila sam se uspjesno vise od godinu dana odvojila od ovih vijesti jer ne moze pod kozu vise ali evo opet sam pocela pratit :grana
Opet na drugu stranu, sta možemo mi učiniti? Ništa. Neki kažu bojkotuj sve izraelsko i od onih koji ih podržavaju, ali ako bi to uradili bili bi u kamenom dobu, bez struje, telefona, na vodi i travi. Sve živo kontrolišu, imaju ljude svuda, čak i tamo gdje nikad ne bi rekli da ih ima. Ne bi me iznenadilo da i u našoj Islamskoj zajednici imaju svoje ljude. Sančez ih nazva pravim imenom, oni im isključiše elektro mrežu. Opet ih proziva zbog EBU - a i Evrovizije, oni mu isključiše mobilnu mrežu. Nema ih 5 miliona ukupno, manje od Srbije, a cijeli svijet drže za m**a.

Ne ide to.

Da idemo i ratujemo, ne ide ni to. Imaju okolne zemlje, muslimani udaljeni par desetina metara od Gazze u Egiptu, par kilometara u Jordanu, par stotina kilometara u Saudiji i šta rade? Ništa. Čak i podržavaju Izrael. Ima puno zemalja okolo koje imaju tu odgovornost i dužnost da pomognu, a mi smo predaleko i mnogo će vremena proći dok do nas dođe ta dužnost. Koliko je muslimana okolo, da svako vojno sposoban ponese samo čakiju i krene u pohod, završili bi priču, koliko god da izrael ima tehnologije, novca i oružja na raspolaganju, ali ne, oni rade suprotno. Ima ovdje i onoga u izreci da Bog pazi i čuva hrabre. Tamo hrabrih slabo da ima. I ove slike što nam dolaze iz Gazze, koliko je žena i djece, toliko je i muškaraca i svi su, kako koliko vidim, vojno sposobni. Šta rade pred kamerama? Što ne idu i bore se? Da smo se mi ovako ponašali 1992., kad nas je napala sila jača nego što je danas Izrael, ne bi nas bilo sigurno. Svi su išli u rat. I maloljetnici sa 15 godina i dede sa 80 godina. Čak bili i inovativni ("Dedin top"). Zato imamo državu kakvu takvu, imamo mir koji je opet solidan i čvrst, bez naznaka da se isti može narušiti u budućnosti, nevezano za političke krize, tenzije i sl.

Ostaje jedino okrenuti kanal, ne pratiti ovo jer nema svrhe. Svjesni smo svi jako dobro šta se dešava, možemo prezirati, doviti i to je do nas. Nema druge, inače ode i naše zdravlje, a tu je i PTSP kod mnogih zbog našeg rata. Samo ćemo sebi naštetiti konstantnim praćenjem situacije, a ništa od toga nećemo imati ni mi, a pogotovo ne stanovnici Gazze. Samo narušeno zdravlje.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20926 times
Been thanked: 18870 times

Post by Masamune » 27 May 2025, 07:55

Ne možeš ni baš da skroz ignorišeš. Ljudski je reagovati na monstruoznosti tog tipa, ali jeste tačno da se ne treba previše opterećivati time na šta ne možeš uticati jer time sebe trošiš nepotrebno.

Eventualno možeš poslati neke donacije i slično ako želiš pomoći, ali i tu se javlja pitanje gdje bi taj novac na kraju stvarno završio.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15060 times
Been thanked: 14794 times

Post by Dori » 27 May 2025, 08:06

spacebound wrote: 26 May 2025, 17:49 Pogledala sam neki dan od zane onaj video gladnog djeda jedno 3 sekunde, proganja me sad.
:(

Ja sam neki dan naletila na sliku majke sa djetetom....Pa Boze :(
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28658 times
Been thanked: 26343 times

Post by Morgen » 27 May 2025, 08:24

Fuddo wrote: 26 May 2025, 18:25 U snu se oni ne snili, majke se svoje zlikivacke najebali.

Ovo je prava slika rata.
Za mene nesto najstrasnije sta sam videla. Toliko puno u par sekundi. Dete koje se bori za zivot, sa toliko malo godina ono to mora…. Dok je ovde najgore ako ne nadje svog medu za spavanje… covek koji snima, dal je bio u mogucnosti da pomogne? Ili je znao da nema spasa? I kako ima snage da snima? Ili je bio ukočen, u šoku…i mi koji to gledamo i znamo sta se desava u svetu i nista ne mozemo da preuzmemo…
I sto cemo to biće koje mozda vise i ne zivi zaboraviti za par sati…

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13415 times
Been thanked: 21990 times

Post by Fuddo » 28 May 2025, 08:39

Vriska, cika
Al, kasno je.
Ljudi su skontali sta se desava.
Dozvolite da se obratimo

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 539 times
Been thanked: 1069 times

Post by arzuhal » 28 May 2025, 13:20

Morgen wrote: 27 May 2025, 08:24
Fuddo wrote: 26 May 2025, 18:25 U snu se oni ne snili, majke se svoje zlikivacke najebali.

Ovo je prava slika rata.
Za mene nesto najstrasnije sta sam videla. Toliko puno u par sekundi. Dete koje se bori za zivot, sa toliko malo godina ono to mora…. Dok je ovde najgore ako ne nadje svog medu za spavanje… covek koji snima, dal je bio u mogucnosti da pomogne? Ili je znao da nema spasa? I kako ima snage da snima? Ili je bio ukočen, u šoku…i mi koji to gledamo i znamo sta se desava u svetu i nista ne mozemo da preuzmemo…
Znači, OVO nije nikakva prava slika rata, jer ovo što gledaš nije rat - to je jednostrana, brutalna agresija jedne od najzločinačkijih i najopremljenijih vojski na svijetu - koja ima vojnu podršku najjače države svijeta - da opsadom, izgladnjivanjem i nemilosrdnim zračnim udarima izvrši jedan od najstrašnijih genocida nad civilnim stanovništvom Gaze koje nema ničim da se brani.

Podebljaj me sad na svom spisku antipatičnih forumaša, ako sam te čim uvrijedio...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20926 times
Been thanked: 18870 times

Post by Masamune » 28 May 2025, 14:42

Israel’s programme to drive out Palestinians has always been based on a “rolling process of diversion, delusion, distraction and lies”, but it’s not working anymore, Rami Khouri, a distinguished fellow at the American University of Beirut, has told Al Jazeera.
“If you see the reaction out of Europe over the last 10 days [to what’s been happening in Gaza], it’s been phenomenal how quickly the flaccid Europeans, who for the past year and a half or so – most of them, with a few exceptions – have said nothing,” he said.
“And suddenly they’re speaking out – including the British, French, and Germans – saying that what Israel is doing is unacceptable, that they’re going to think of sanctions.
“So this is the playbook of Zionism and Israel, and it’s succeeded for a century, but it’s really running out of time now.”

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 258 times
Been thanked: 403 times

Post by Remzudin » 28 May 2025, 17:19

All Jews are motherfucker,his leader Netanjahu is an impotent childfucker an will be terminated by black magic.

karli
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post by karli » 28 May 2025, 18:24

bojkot hadza
ne vidim drugi nacin, niti novog kralja Fejsala koji je bar pokusao
zato, bojkot hazda

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 3512 times

Post by Laser » 28 May 2025, 18:57

karli wrote: 28 May 2025, 18:24 bojkot hadza
ne vidim drugi nacin, niti novog kralja Fejsala koji je bar pokusao
zato, bojkot hazda
Ako ne upali, onda bojkot ramazana i tako dalje. :D.

Qurac ti.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23466 times
Been thanked: 23979 times

Post by ironman » 28 May 2025, 18:58

Kakve veze bojkot hdz-a ima sa ovime..msm ionako ih bojkotujemo :D.
dream of spring...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39861 times
Been thanked: 25889 times

Post by Rum » 28 May 2025, 20:08

Poslanik Muhammed a.s. je rekao: „Doći će vrijeme kada će se srce vjernika topiti isto kao što se topi so u vodi!
Bi rečeno: Zbog čega to o Allahov Poslaniče? Reče: Zbog toga što će vjernik svojim očima gledati zlo koje neće biti u stanju da promjeni!“
FB_IMG_1748455656523.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

karli
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post by karli » 28 May 2025, 20:39

ironman wrote: 28 May 2025, 18:58 Kakve veze bojkot hdz-a ima sa ovime..msm ionako ih bojkotujemo :D.
To je jedino sto sprjecava izraelce da ih pregaze. I skinuli bi se palestincima sa grbace.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28658 times
Been thanked: 26343 times

Post by Morgen » 28 May 2025, 20:45

arzuhal wrote: 28 May 2025, 13:20
Morgen wrote: 27 May 2025, 08:24

Ovo je prava slika rata.
Znači, OVO nije nikakva prava slika rata, jer ovo što gledaš nije rat - to je jednostrana, brutalna agresija jedne od najzločinačkijih i najopremljenijih vojski na svijetu - koja ima vojnu podršku najjače države svijeta - da opsadom, izgladnjivanjem i nemilosrdnim zračnim udarima izvrši jedan od najstrašnijih genocida nad civilnim stanovništvom Gaze koje nema ničim da se brani.

Podebljaj me sad na svom spisku antipatičnih forumaša, ako sam te čim uvrijedio...
Pa dobro…zna se na sta sam mislila…
A posto sam tad reagovala bezveze zato sto sam bila nadrndana, i dala sam do znanja da je sve ok, ti sada preterujes i sad si mi stvarno antipatican.
Al samo nastavi da analiziras svaki moj post.
Zapravo, blokiraj me i ne moras nista vise da citas od mene.

Post Reply

Return to “Svijet”