Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by KOMESAR »

Mohr wrote:
storm wrote:Imam dojam da su se jenkiji malo ukakili....samo gledaju, kako da se izvuku bez gubitaka i sramote, te ofc ispadnu čisti kao suza i good guys....
Jer ona osovina misli ozbiljno.... Putin zna, da će i na svom teritoriju, kad tad imati žarište, ako se Isil pusti. U biti več ima, ali zasad kontrolira.
Samo neka ih spale, ali baš taktikom spaljene zemlje ... nema tu diplomacije, njihovim načinom!
Oni se uvijek ukakaju kad se Ruje uozbilje :obrve Al' Obami je PRC veći košmar :zid :hihi
Eto, Rusi su prijetnja SAD? Hajd' ne luduj!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Jok, prijetnja su im sadami, gadafiji, kim jong ilovi, assadi... :hihi

A i nisu, druže komesare, nego se Ameri vazda saseru kad se negdje sudare s Baćuškama :D. Inače, Ruje boli đon za Amerima, dok im ne remete zimski san ;)
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

:hop

[ytube][/ytube]
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Mohr wrote:Jok, prijetnja su im sadami, gadafiji, kim jong ilovi, assadi... :hihi

A i nisu, druže komesare, nego se Ameri vazda saseru kad se negdje sudare s Baćuškama :D. Inače, Ruje boli đon za Amerima, dok im ne remete zimski san ;)
Rusi su danas u stanju isluženih raga.Nema tu nikakve snage ko nekad.Bezbeli se vodka pije od sreće.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

nisi ti rusu ni crno ispod nokta...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times

Post by Krokodil Behko »

16:28- BBC prenosi navode opozicione aktivističke mreže u Siriji pod imenom "Lokalni koordinacioni komitet", u kojima stoje optužbe da je Rusija izvela napade na pet gradića sjeverno od Homsa (Zafarane, Rastan, Talbiseh, Makarmija i Ganto), kada je poginulo 36 ljudi, od toga petoro djece.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
Mohr wrote:Jok, prijetnja su im sadami, gadafiji, kim jong ilovi, assadi... :hihi

Rusi su danas u stanju isluženih raga.Nema tu nikakve snage ko nekad.Bezbeli se vodka pije od sreće.
Nije Rusija Bosna...Sory
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Krokodil Behko wrote:
16:28- BBC prenosi navode opozicione aktivističke mreže u Siriji pod imenom "Lokalni koordinacioni komitet", u kojima stoje optužbe da je Rusija izvela napade na pet gradića sjeverno od Homsa (Zafarane, Rastan, Talbiseh, Makarmija i Ganto), kada je poginulo 36 ljudi, od toga petoro djece.

U tehničkom smislu medijska proizvodnja "istina" o Siriji izgleda ovako: osnovni izvor svih informacija sa Bliskog istoka danas je takozvani Opservatorij za ljudska prava iz Londona. Opservatorij je de facto jedan Sirijac koji je u vrijeme Hafeza El Aasada bio mali obavještajac kojeg su poslali u London da špijunira emigrante što su bježali iz Sirije na Zapad. Tada se zvao Osama Ali Suleiman. Angažovale su ga britanske obavještajne službe, bio je sklonjen nekoliko godina u Coventry gdje je prodavao donere na ulici. Onda je uoči početka "arapskog proljeća"neke poslove. Prije nego što je krenulo tzv. Arapsko proljeće, postaje Rami Abdul Rahman, "osniva" NVO za ljudska prava i počinje da biva zapravo proizvođač istina o "revolucionarnim zbivanjima u Siriji". Od tada do danas, on dnevno saopštava, fabrikuje informacije koje dobija unaprijed sa "lica mjesta". One nisu brutalna laž, ali su frizirane toliko koliko neupućenom čitaocu na Zapadu treba da steknemo ciljani utisak o dobrim i lošim momcima u Siriji, o tiraninu Asadu koji ubija svoje civile, i o umjerenim opozicionarima, revolucionarima koji su protiv njega i svekolikog režimskog mraka. Potpuni proizvedeni haos u razvaljenoj zemlji ide mu naruku. Posao se obavlja iz jednog stana u Londonu, dobro snabdjevenog potrebnim serverima. Zapadni mediji mu gutaju informacije a ime izvora, "Sirijske opservatorije za ljudska prava" zvuči baš onako kako treba. Usput, finansijski ga podržavaju Velika Britanija, fondovi EU i "tajni donatori". Rami Abdul Rahman se kočoperi po londonskim političkim salonima čak i u društvu ministara a blizak drugar mu je čuveni irački prebjeg Al Jaubi, zvani Curveball, poznat po podmetnutoj laži Amerikancima o Sadamovom oružju za masovna uništavanja koja je poslužila u UN-u za legalizaciju napada na Irak 2003. godine koja je koštala života oko milion ljudi – prema zapadnim izvorima koji se ne vole citirati. Zanimljivo je da su mnogi, od Njujork Tajmsa, preko Rojtersa do Gardiana svojevremeno objavili priču o ovome, ali stvar ide dalje. Obratite pažnju od sutra, ja vam garantujem da ćete u 50 odsto pročitanih vijesti iz Sirije naći kao citirani izvor "Sirijski opservatorij za ljudska prava" - iz Londona.

Interview Z. Dizdarevića, koji sam post(avi)o.

'nači, opoziciona aktivistička mreža called Lokalno koordinacijsko povjerenstvo Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

1999 mi nismo tenksmeli upaliti , NATO bi ga spičio u sekundi...u ISILu tenkovi pice kako hoce u pustinji !?!?!? Di je NATO tehnologija??? A, da u Jemenu, Pakistanu....dronovi ubijaju decu...jebala vas Amerika...
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Ruje će svakako mlatnut ISIL zrakoplovima, to je Vladimirovič najavio... Kerry već koriguje stav: Assad ne mora baš odma' otići, nego nekad, poslije, polagano... ;)
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Mohr wrote:Ruje će svakako mlatnut ISIL zrakoplovima, to je Vladimirovič najavio... Kerry već koriguje stav: Assad ne mora baš odma' otići, nego nekad, poslije, polagano... ;)
a nemoj tako....pijani Rusi sa flašom votke u rukama voze suhoje i migove te bacaju bombe ko zna di po pustinji...bar tako neki forumaši ovde pišu...
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

DŽON KERI TVRDI DA SE U SIRIJI JEDINO REŠENJE MOŽE DOGODITI MIRNIM PUTEM????
Gospodo....zbogom...odoh u Dunav da se bacim...
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Mohr wrote:Ruje će svakako mlatnut ISIL zrakoplovima, to je Vladimirovič najavio... Kerry već koriguje stav: Assad ne mora baš odma' otići, nego nekad, poslije, polagano... ;)
Ruje će sebi zakomplikovati život.Nije ISIL samo u Siriji nego tamo gdje god treba.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times

Post by Krokodil Behko »

KOMESAR wrote:
Ruje će sebi zakomplikovati život.Nije ISIL samo u Siriji nego tamo gdje god treba.

Bez pješadije i tenkova, neće biti rezultata.
Čak i to je riskantno, pošto vidjeli smo da su se u Iraku, najveći problemi pojavili tek nakon intervencije i svrgavanja Sadama.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:

Čak i to je riskantno, pošto vidjeli smo da su se u Iraku, najveći problemi pojavili tek nakon intervencije i svrgavanja Sadama.
Naravno da će SAD probati na navuče Ruje u živi pjesak,a onda dozirati njihov neuspjeh.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:

Asad sprema pesadiju i tenkove a podrsku iz vazduha ce imati od Rusije,pa i od SAD...i Ameri ce se ukljucii u borbu protiv ISILa.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

UPOZORENJE NEMAČKOG NOVINARA: Zapad potcenio Islamsku državu, sprema se nuklearni holokaust!

30.09.2015.
Verujte mi, ti ljudi žele da pokrenu nuklearni cunami protiv Zapada i protiv bilo koga ko se protivi njihovim planovima proširenja kalifata, rekao je Jurgen Todenhefer koji sprema knjigu pod nazivom Deset dana u Islamskoj državi

Nemački novinar Jurgen Todenhefer, koji je u zapadnim medijima apsolutni autoritet što se tiče terorističkih organizacija, tvrdi da džihadisti ISIS-a najozbiljnije planiraju nuklearni holokaust! Oni će u takvom napadu zbrisati većinu "nevernika" s lica zemlje.

Todenhefer je godinama kritikovao američku politiku na Bliskom istoku pa su čelni ljudi kalifata procenili da Nemac može da poseti Islamsku državu i vrati se nazad, prenosi Newsweek.rs.
"Verujte mi, ti ljudi žele da pokrenu nuklearni cunami protiv Zapada i protiv bilo koga ko se protivi njihovim planovima proširenja kalifata", rekao je 75-godišnji Todenhefer koji sprema i knjigu pod nazivom "Deset dana u Islamskoj državi".

Ovaj publicista je rekao da su džihadisti njemu i sinu oduzeli mobilne telefone odmah pri ulasku u ID. Ali, kaže, bio je spreman za to. Mesecima pre dolaska Todenhefer je razgovarao s džihadistima preko Skajpa i dogovarao svoju posetu u najopasnije mesto na svetu.

Ruska avijacija granatirala 8 položaja terorista u Siriji: Pogođena i glavna baza

"Naravno da sam video brojne brutalne snimke odrubljivanja glava i svakako sam bio u velikoj nedoumici poslednjih nekoliko meseci. Međutim, odluku sam doneo i nisam htio da odustanem".
Kad je u pitanju uništenje ISIS-a, Todenhefer nije preveliki optimista.
"To je najopasnija teroristička grupa koju sam ikada video. Realno, ne vidim načina kako je zaustaviti. Možda ih jedino mogu uništiti Arapi, ali nisam siguran da su voljni da uđu u taj rat. Što vreme ide dalje, ja sam sve veći pesimista".

Upozorio je da je teroristička organizacija puno opasnija i organizovanija nego što Zapad misli.
"Zapad je dramatično potcenio IS. Nema koncepta, nema taktike, nema rešenja... Džihadisti su mnogo opasniji i organizovaniji nego što zapadni čelnici misle. Bio sam u mali milion ratnih zona po celom svetu, ali nikada nisam video da su borci toliko entuzijastični i uvereni u konačnu pobedu".

Putin: Ne ulazimo u rat, nastavljamo vazdušne napade na teroriste

Novinar je većinu vremena proveo u Mosulu, ali bio je i u glavnom gradu IS-a Raki.
"Brutalni su. Ekstremno brutalni. I nije stvar samo u odrubljivanju glava. Njihova religijska pravila su njihova službena politika. Oni najozbiljnije pričaju o tome da moraju da ubiju pola milijarde ljudi i sto posto su ubeđeni da će dobiti ovaj rat".

Todenhefer je otišao tako daleko da je rekao da ISIS planira masovni genocid ljudi koji ne žele da žive po njihovim pravilima.
"Oni žele samo da ubijaju! Stotine miliona ljudi žele da eliminišu u ime "verskog čišćenja". Hrišćane, hinduiste, ateiste, jazide... Žene i decu neće da ubiju, njih žele da pretvore u roblje".
Moderni muslimani također neće biti izuzetak.
"Prema njihovom verovanju svi oni koji promovišu demokratiju, moraju da budu ubijeni. ISIS želi da osvoji svet. Spremaju najveće "versko čišćenje" u ljudskoj istoriji".
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Loren Fabius
ŠIRI SE PODRŠKA
I FRANCUZI UZ RUSE: Napadi na Islamsku državu su dobrodošli

Francuski ministar spoljnih poslova pozdravio Putinov potez

BRITANSKI PREMIJER: Akcija Rusije protiv Islamske države je dobra
NEVEROVATAN PREOKRET BRITANSKI MEDIJI: PUNA PODRŠKA PUTINU Ruski predsednik je u pravu, to svi znaju
DŽON KERI: Ne protivimo se napadima Rusa, ali Asad mora da odstupi
Francuska podržava svakog svakoga ko želi da sarađuje u antiterorističkoj koaliciji u Siriji, ali pod određenim uslovima, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Loren Fabius a objavile su RIA Novosti.

On je rekao i da je, ipak, potrebno napraviti istragu o ruskim napadima u Siriji.

"Ako su ti napadi zaista usmereni protiv Islamske države, onda su dobrodošli", rekao je Fabius.

Inače, podrška potezu ruskog predsednika Vladimira Putina ranije danas je došla i od britanskog premijera Dejvida Kamerona, koji je rekao da je svaka podrška borbi protiv Islamske države dobra.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Rusi deru sve....osim vladinih trupa....
e amerima se to ne sviđa :cudi
Jučer su i po Iraku rokali- samo obavijestili USA ambasadu- ispraznite nam zračni prostor i ne smetajte!

Mogla bi mi biti simpatična ta njihova riješenost, da spale te majmune, da isto ne leži tu i neki njihov interes.
S tim, da sad postoji izvjesna mogučnost direktnog "susreta" na terenu i jedna nesmotrenost, kriva odluka, može povesti svijet u ww4 ( netko je rekao, da je treći več bio i završio )

Ovo su game of thrones
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:Rusi deru sve....osim vladinih trupa....
e amerima se to ne sviđa :cudi
Jučer su i po Iraku rokali- samo obavijestili USA ambasadu- ispraznite nam zračni prostor i ne smetajte!

Mogla bi mi biti simpatična ta njihova riješenost, da spale te majmune, da isto ne leži tu i neki njihov interes.
S tim, da sad postoji izvjesna mogučnost direktnog "susreta" na terenu i jedna nesmotrenost, kriva odluka, može povesti svijet u ww4 ( netko je rekao, da je treći več bio i završio )

Ovo su game of thrones
Sajt Pentagona piše da je Eš Karter, američki državni sekretar za odbranu, naredio "otvaranje linija komunikacije sa Rusijom" oko vazdušnih operacija u Siriji.
Post Reply

Return to “Svijet”