Zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26117 times
Been thanked: 26754 times
Status: Offline

Re: Zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji

Post by ironman »

Citava prica je romanticna karaktera. Ali zavrsetak u horor filmu pomuti sjecanja.
dream of spring...
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55002 times
Been thanked: 9820 times

Post by ElTriconi »

ironman wrote: 27 May 2025, 15:03 Citava prica je romanticna karaktera. Ali zavrsetak u horor filmu pomuti sjecanja.
Znaci analogija.

Citav zivot ides putem koji je pun poskoka, svaki dan osmjeh i zajebancija i jednom te izujedaju poskoci. I ti poslije oporavka opet isto nastavis, i vices kako je fin taj put, treba svako ic njime umjesto da promjenis malo da izbjegnes, ako ne promjenis more bit opet, povampirili se poskoci :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

I to si jos bio predsjednik drustva za zastitu poskoka..nista nije pomoglo.
Jos jedna analogija :ooo
dream of spring...
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2915 times
Been thanked: 24136 times

Post by HAVANA »

Sto ne mijenja cinjenicu da je bilo mnogo romanticnih i divnih trenutaka.Pa kad mi umremo nek mijenjaju i prekrajaju,dje su prije navalili.Sta ih boli qrac za tim,nek se sadasnjicom zabave.Eto ko biva pametniji su i od tite.Bujrum.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28372 times
Been thanked: 32423 times

Post by Zanki »

ironman wrote: 27 May 2025, 15:03 Citava prica je romanticna karaktera. Ali zavrsetak u horor filmu pomuti sjecanja.
Koncizno i veoma vrlo jasno :ok
Jebo ih nostalgija
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2915 times
Been thanked: 24136 times

Post by HAVANA »

Najnormalniji ljudski osjecaj,zasto ga gusiti? Sto je lijepo budi lijepe osjecaje,sto je ruzno ruzne.Radje se sjecam lijepih.Od ruznih mi nije dobro,postajem ono sto ne volim da sam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31388 times
Been thanked: 29120 times

Post by Morgen »

Anestzijaaa wrote: 27 May 2025, 12:53
Morgen wrote: 27 May 2025, 07:49 U principu, zapravo, niko ne zali za Jugoslavijom, vec za tom decenijom (80e)
I to mogu samo ovi koji su rodjeni pre 1980
Tad ste bili hipici😁
Nedobog da vidis slike 😂
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25252 times
Been thanked: 28025 times

Post by Shadow »

Pa nemoj ga gusiti. Mozete slobodno pisati kako vam je bilo?
Bilo se rahat? Kako? Osjecaj spokoja, mira, topline? A odsustvo pritiska i straha?

Ja vjerujem da su ljudi bili tada drugaciji, tj. Povezanost medju ljudima.
Acta non Verba
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55002 times
Been thanked: 9820 times

Post by ElTriconi »

Shadow wrote: 27 May 2025, 15:45 Pa nemoj ga gusiti. Mozete slobodno pisati kako vam je bilo?
Bilo se rahat? Kako? Osjecaj spokoja, mira, topline? A odsustvo pritiska i straha?

Moguce da je bilo vise povjerenja medju ljudima, ima nesta sto se zove drustvo visokog povjerenja. Ima jos na par mjesta u svijetu ali je generalno nestalo. Uzrok moze biti bolji i laksi zivot jer u doba prije sto godina moralo se teglit pa se lakse ortacilo i bile su porodice vece 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24196 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Shadow wrote: 27 May 2025, 15:45 Pa nemoj ga gusiti. Mozete slobodno pisati kako vam je bilo?

Puno drugaciji
Prirodniji, manje oholi nego danas, razumniji, pa ako hoces i tolerantniji u svakodnevnom zivotu iako je to bila neka vrsta diktature.
Ovo danas je sve nesta nakurceno, dje god udjes ceka te neka nadrkana faca koja trazi da mu svezes samar od uha do uha.
Al dobro, pisajga sad.
Nek radi ko sta hoce i sjeca se cega hoce.
Dozvolite da se obratimo
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Zatvoreno drustvo i zatvoreno trziste. Puno puno manje onih koji su odskakali od prosjeka ..pricam o lovi,postojala tzv srednja klasa ,,razumijem ja sjecanja lijepa i daleko od toga da imam kritiku i za koga.
Ja sam za sebe reko gore.
Da sjecam se dosta toga ali cim o tome pocnem razmisljat ybn povratna na 92 a posebno 94 syebe i sliku i ton i raspolozenje.
dream of spring...
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 7052 times
Been thanked: 5040 times

Post by Anestzijaaa »

Morgen wrote: 27 May 2025, 15:42
Anestzijaaa wrote: 27 May 2025, 12:53

Tad ste bili hipici😁
Nedobog da vidis slike 😂
😁
End after ol jo maj wondervol
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

ironman wrote: 27 May 2025, 16:36 Zatvoreno drustvo i zatvoreno trziste. Puno puno manje onih koji su odskakali od prosjeka ..pricam o lovi,postojala tzv srednja klasa ,,razumijem ja sjecanja lijepa i daleko od toga da imam kritiku i za koga.
Da sjecam se dosta toga ali cim o tome pocnem razmisljat ybn povratna na 92 a posebno 94 syebe i sliku i ton i raspolozenje.
Naravno da nisam jugonostalgicar, sto se mene tice mogu si je nabiti u dupe, tu sfrj, upravo zbog tih godina sto spominjes.
Mislio sam da je vise tema o tom nekom obicnom zivotu u ta doba, koji je iz mog nekog djecijeg ugla bio poprilicno bezbrizan.
Daleko od toga da je to bio neki raj na zemlji, ni blizu, onima koji su morali zaraditi za zivot, brinuti o svemu i svacemu sigrno sjecanja nisu ista.
Dozvolite da se obratimo
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Pulska saobraćajna policija zaustavila je u noći sa subote na nedjelju 62-godišnjeg vozača koji je automobilom pulskih registarskih oznaka vozio u suprotnom smjeru po autocesti A8.

Incident se dogodio jučer oko 1.30 sati, kada je muškarac upravljao vozilom iz smjera Žminja prema Kanfanaru kolovoznom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera.

Policija je objavila da je vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola - izmjereno mu je 1,91 promila.

Osim toga, utvrđeno je da vozi bez važeće vozačke dozvole, budući da mu je ista istekla još 1985. godine.

Muškarac je odmah uhapšen i priveden nadležnom sudu. Policija je predložila da mu bude izrečena kazna od 60 dana bezuslovnog zatvora i novčana kazna u iznosu od 160 eura.
vremenski putnik,nema sta drugo bit :D.
dream of spring...
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8213 times
Been thanked: 19311 times

Post by Maja »

Kako mene tuga uhvati kad vidim da ruse fabriku duhana, ogroman kompleks i prave jebeni lidl
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

U svojoj zadnjoj knjizi "Gole godine", Senad Avdić opisuje jednu situaciju (samu po sebi ne toliko bitnu, u tim "godinama raspleta") koja se desila par godina nakon čuvene 8. sjednice CK SKS, kada je Milošević došao na čelo Saveza komunista Srbije, čime su bila otvorena vrata za raspad SFRJ i krvave godine devedesetih

Piše kako je - tokom jednog od više dobro organizovanih "događaja naroda" - održan skup "zabrinutog naroda" (nacionalističkih srpskih govana, pristalica Miloševića) u Beogradu. Morebit pred Narodnom skupštinom.

Obratit će se narodu neki zvaničnici Partije i države, među njima i Raif Dizdarević, tada član Predsjedništva SFRJ iz BiH. Zadnji će govorit Milošević. Raif je nakon par godina pričao kako je kasno shvatio da ga je Sloba tada iskoristio k'o kurton...

I pričao je Raif okupljenom narodu, govorio o zaštiti SFRJ, ovo-ono... "I kad god bih ja viknuo - ŽIVJELA JUGOSLAVIJA!, masa bi uzviknula za mnom. Kad god sam uzviknuo - ŽIVJELO BRATSTVO I JEDINSTVO!, tada su šutjeli, mrmljali, pa pokoji se i zvižduk čuo..."

Tako da, et...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Fuddo wrote: 27 May 2025, 16:56
ironman wrote: 27 May 2025, 16:36 Zatvoreno drustvo i zatvoreno trziste. Puno puno manje onih koji su odskakali od prosjeka ..pricam o lovi,postojala tzv srednja klasa ,,razumijem ja sjecanja lijepa i daleko od toga da imam kritiku i za koga.
Naravno da nisam jugonostalgicar, sto se mene tice mogu si je nabiti u dupe, tu sfrj, upravo zbog tih godina sto spominjes.
Mislio sam da je vise tema o tom nekom obicnom zivotu u ta doba, koji je iz mog nekog djecijeg ugla bio poprilicno bezbrizan.
Daleko od toga da je to bio neki raj na zemlji, ni blizu, onima koji su morali zaraditi za zivot, brinuti o svemu i svacemu sigrno sjecanja nisu ista.
Pa svaka država je ljepša kada si u dječijim i tinejdžerskim godinama.
Mogao si biti rođen kao Švicarac i čitav život u toj Švicarskoj provesti, tebi bi zbog nostalgije i još nekih detalja Švicarska iz 1974. ili 1988. bila draža od Švicarske 2025 (ako ignorišemo stvari poput djece i unučadi zbog kojih ne bi mijenjao sadašnjost za prošlost).
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Naseef Mushroom wrote: 31 May 2025, 17:21
Fuddo wrote: 27 May 2025, 16:56

Pa svaka država je ljepša kada si u dječijim i tinejdžerskim godinama.
Mogao si biti rođen kao Švicarac i čitav život u toj Švicarskoj provesti, tebi bi zbog nostalgije i još nekih detalja Švicarska iz 1974. ili 1988. bila draža od Švicarske 2025 (ako ignorišemo stvari poput djece i unučadi zbog kojih ne bi mijenjao sadašnjost za prošlost).
Da sam bogdom svicarac :D.
Dozvolite da se obratimo
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3945 times
Been thanked: 7298 times

Post by Matan »

Najbolje drzave u Povijesti su drzave zapada izmedju 60-ih do dana danasnjeg..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Ja samo znam da mi nikad nismo ni imali drzave, sve su to bili neki provizoriji dje nas je jebavalo uzduz i poprijeko.
A ni danas nista nije bolje.
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Jugonostalgija”