Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2256 times
Been thanked: 3951 times
Status: Online

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by Nora Ibsenova » 10 Mar 2025, 21:05

spacebound wrote: 10 Mar 2025, 20:57
Nora Ibsenova wrote: 10 Mar 2025, 20:09 A sta je bio povod ovome, zna li se.
Ili je fkt iz objesti, kakav te tok razmisljanja uopste dovede do te ideje, a kamoli da je fkt sprovedes. Kako to nekom predlozis? Strahota.
To mi je u malo daljem komsiluku bilo.
Muz cuo da se s nekim klincem ljubakala u gradu (vidio je njegov prijatelj), on otisao kuci, suocio je s istinom, rekao joj da hoce razvod, ostavlja joj kucu i auto (bio je dobrostojeci i izvukao je iz bijedne stacare u kojoj je zivjela s nanom (bakom)).
Ona se prepala da ne ostane bez para i eto, svi smo citali epilog.
... Sok.
Pa sve je mogla sa kucom i autom, ne daj Boze radit.
Boze sacuvaj, kakav mozak.

Spokoj mu dusi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9029 times
Been thanked: 10740 times
Status: Offline

Post by Krokodil Behko » 24 Mar 2025, 18:50

Hrvatska: Ubio ženu, zapalio stan, a onda se automobilom zabio u betonski zid

Prošle sedmice, u noći s 19. na 20. mart, u Karlovcu je došlo do eksplozije, a zatim i požara u jednom stanu u kojem je stradala 78-godišnjakinja te kasnije saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 71-godišnji vozač.
Karlovačka policija se sada oglasila saopćenjem u kojem je otkrila da su ta dva događaja povezana.

U gradskoj četvrti Banija došlo je do eksplozije i požara u stanu oko 23:50 sati. Nakon gašenja vatre u stanu je pronađeno izgorjelo tijelo ženske osobe. Uviđajem je utvrđeno da je požar izazvan ljudskim faktorom, korištenjem zasad neutvrđene lako zapaljive tekućine.

"Eksplozija je nastala uslijed zapaljenja plinske smjese nastale isparavanjem zapaljive tekućine, što je rezultiralo izbijanjem stakla na prozoru u hodniku stana", navodi policija.

Obdukcijom je potvrđeno da se radi o 78-godišnjoj stanarki, čija je smrt nastupila nasilno, prenosi Index.hr.

Gotovo istovremeno s eksplozijom, policija je zaprimila dojavu o saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi autoceste A1 u Karlovcu. U nesreći je smrtno stradao 71-godišnji vozač koji je, iz neutvrđenog razloga, skrenuo udesno i prednjim dijelom vozila udario u betonski zid.

Policija je istragom utvrdila da je 71-godišnji vozač namjerno vozilom udario u betonski zid, što je rezultiralo njegovom smrću na licu mjesta uslijed višestrukih povreda.

Policija je također potvrdila sumnju da su ova dva događaja i osobe povezani.

"Kriminalističko istraživanje je pokazalo opravdanu sumnju da je 71-godišnjak prethodno počinio kazneno djelo teškog ubistva na štetu 78-godišnjakinje pronađene u stanu. Pregledom u stanu nisu pronađeni tragovi izazvani eksplozivnim sredstvom niti su pronađeni oružje, eksplozivna sredstva ili streljivo. Isti rezultati dobiveni su i pretragom vozila 71-godišnjaka", dodaje policija.

Također, nastavlja se s kriminalističkim istraživanjem kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7315 times
Been thanked: 16994 times

Post by Maja » 29 May 2025, 00:00

Predstavnički dom usvojio izmjene Krivičnog zakona FBiH, za femicid se uvodi kazna dugotrajnog zatvora

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250528142

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20716 times
Been thanked: 18681 times

Post by Masamune » 29 May 2025, 07:23

Čekamo Muteveliju da se oglasi

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times

Post by fornax » 29 May 2025, 07:31

Ne mogu da shvatim da neko može dići ruku na ženu, nebitno na okolnosti i bilo šta drugo. Znači ko god da je, kakva god da je, to je žena, djevojka, krhkija je, nježnija, ne možeš to nikako uraditi. Ja izbjegavam da trubim ako me neko iznerva ispred mene i ako vidim da žena vozi, mada mi dođe situacija da bih i auto i vozača najradije zgurao sa ceste, kad vidim kako vozi i šta radi, ali čim primijetim da je žena za volanom, kao da popijem apaurin.

Možda je do mene, ali ja ne mogu shvatiti kako neko moze biti grub prema ženi, nikako. A pogotovo ova ubistva. Van pameti.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 29 May 2025, 07:34

Jarane, prvi primjer kako mogu biti grubi jeste kad su odrastali u porodici u kojoj je otac bio grub prema mami, pa misle da je to normalno i onda i oni tako nastave jer im je otac uzor.

Eto ti jedan primjer od mase drugih.

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:

Post by fornax » 29 May 2025, 09:45

Masamune wrote: 29 May 2025, 07:34 Jarane, prvi primjer kako mogu biti grubi jeste kad su odrastali u porodici u kojoj je otac bio grub prema mami, pa misle da je to normalno i onda i oni tako nastave jer im je otac uzor.

Eto ti jedan primjer od mase drugih.
Da, i to je životinjski nagon da si "jak" prema slabijem. Ako imamo sex kao ljudski nagon (tako da se izrazim), udaranje žene je životinjski bolesni nagon, bez obzira kako je došlo do njegovog razvitka.

Ne može biti opravdanje trauma iz djetinjstva, Ako je došlo do toga, imaju za to ustanove, a ne da mu žena bude ta "ustanova" nad kojom "će se liječiti".

Dovoljno je to što žene trpe fizičke poteškoće u vezama, trudnoću, mučnine, bolove i na kraju obaveze oko svega toga i oporavak, pa čak i prvi spolni odnos im je bolan, za razliku od nas muškaraca koji nemamo nikakvih fizičkih poteškoća i neugodnosti, i onda dođe idiot i počne ih udarati. Nema mi ništa draže nego pomarisati se sa takvima i tad tek vidiš kakve su to gnjide i kukavice u duši. Bilder, a dobije batine od "balavca", samo zato što je muško sa druge strane i što mu se suprostavio.

Da se ja pitam, nasilje nad ženama bi kažnjavao time da ih pretvoriš u ženu, bar fizički. Odstraniti mu suvišne organe i pustiti na slobodu. Ne treba mu veća kazna. Svkako im to i ne treba kad su ženomrsci.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 14:19

Maja wrote: 29 May 2025, 00:00 Predstavnički dom usvojio izmjene Krivičnog zakona FBiH, za femicid se uvodi kazna dugotrajnog zatvora

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250528142
Preciznije od 10 godina do dugotrajne.:grana

Početna bi trebala biti 25 godina pa bi se divljaci i pećinski ljudi (možda) zamislili.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1307 times
Been thanked: 1547 times

Post by Sioux » 29 May 2025, 14:24

Odakle te bi to da su pečinski ljudi tukli žene..
Pogled Joca Vujičića

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 14:26

fornax wrote: 29 May 2025, 09:45
Da, i to je životinjski nagon da si "jak" prema slabijem. Ako imamo sex kao ljudski nagon (tako da se izrazim), udaranje žene je životinjski bolesni nagon, bez obzira kako je došlo do njegovog razvitka.

Ne može biti opravdanje trauma iz djetinjstva, Ako je došlo do toga, imaju za to ustanove, a ne da mu žena bude ta "ustanova" nad kojom "će se liječiti".

Dovoljno je to što žene trpe fizičke poteškoće u vezama, trudnoću, mučnine, bolove i na kraju obaveze oko svega toga i oporavak, pa čak i prvi spolni odnos im je bolan, za razliku od nas muškaraca koji nemamo nikakvih fizičkih poteškoća i neugodnosti, i onda dođe idiot i počne ih udarati. Nema mi ništa draže nego pomarisati se sa takvima i tad tek vidiš kakve su to gnjide i kukavice u duši. Bilder, a dobije batine od "balavca", samo zato što je muško sa druge strane i što mu se suprostavio.

Da se ja pitam, nasilje nad ženama bi kažnjavao time da ih pretvoriš u ženu, bar fizički. Odstraniti mu suvišne organe i pustiti na slobodu. Ne treba mu veća kazna. Svakako im to i ne treba kad su ženomrsci.
Tako je. Ovo bi trebalo učiti djecu u školi. Da nauče da se muškarci ne izivljavaju na ženama, da to rade uvijek i isključivo slabići. :ok

Ako imaš problem s hormonima ili bijesom, obratis se stručnoj osobi. Ili nasrnes na nekoga ravnog sebi.

Ali isti ti nasilnici su u stvarnosti manji od makovog zrna s muškarcima za koje znaju da im može uzvratiti.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 14:28

P....(biiip). Bez izuzetka.
Memento Mori

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:

Post by fornax » 29 May 2025, 14:41

Sioux wrote: 29 May 2025, 14:24 Odakle te bi to da su pečinski ljudi tukli žene..
Nema dokaza. Isto tako, nije poznato ni u životinjskom svijetu da mužijak udara ili ubije ženku. Jedino bogomoljka, ali to je obrnuto.

Međutim, kažemo životinjski nagon, jer nemaš uporediti sa čim drugim.

Ili pečinski nagon, jer su pečinari primitivni ljudi, mada ni to nije precizirano jer nema dokaza.

Veliki broj pripadnika muškog roda (iako sam i ja muškarac) su đubrad. Na žene gledaju kao na objekt, ne kao na živo biće. Rodi mu se kćerka, neće reći imam dijete, nego imam kćerku i dvoje djece još (dva sina).

Čega se ono dosjetilo, pa u nekim zemljama obrezuju i sakate žene, kako ne bi uživale u životu. Uzimaju im i ono malo zadovoljstva što bi imale, u večini slučajeva dogovorenom braku. Sad nek neko kaže ima li u životinjskom svijetu da mužijak obrezuje ženku ili da je to radio pećinski čovjek? Nema, samo kod krkana i idiota ima. Što žena više pati, to je zadovoljniji. Čak se i u filmu to propagira, recimo 50 nijansi sive. Što više bičuje ženu, to njemu ljepše i naravno prikazuje se kao nešto normalno...

Isto tako znam jednog, ima ženu, vara je sa drugom, jadna žena trpi i šuti. Haj ako ništa ne udara je. Napravi dijete drugoj ženi, natjera je da pobaci, i dođe kući počne udarati svoju ženu iz čista mira "jer je nezahvalna". Srećom poslije se rastavila i nastavila svoj život, a on je sad niko i ništa, drži se svojih vehabija, život mu ne vrijedi ničemu više.

Šteta samo što nije završio u zatvrou, ali ako se ovaj zakon izglasa, nadam se da će takvi napuniti Zenicu.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 16:34

fornax wrote: 29 May 2025, 14:41
Sioux wrote: 29 May 2025, 14:24 Odakle te bi to da su pečinski ljudi tukli žene..
Nema dokaza. Isto tako, nije poznato ni u životinjskom svijetu da mužijak udara ili ubije ženku. Jedino bogomoljka, ali to je obrnuto.

Međutim, kažemo životinjski nagon, jer nemaš uporediti sa čim drugim.

Ili pečinski nagon, jer su pečinari primitivni ljudi, mada ni to nije precizirano jer nema dokaza.

Veliki broj pripadnika muškog roda (iako sam i ja muškarac) su đubrad. Na žene gledaju kao na objekt, ne kao na živo biće. Rodi mu se kćerka, neće reći imam dijete, nego imam kćerku i dvoje djece još (dva sina).

Čega se ono dosjetilo, pa u nekim zemljama obrezuju i sakate žene, kako ne bi uživale u životu. Uzimaju im i ono malo zadovoljstva što bi imale, u večini slučajeva dogovorenom braku. Sad nek neko kaže ima li u životinjskom svijetu da mužijak obrezuje ženku ili da je to radio pećinski čovjek? Nema, samo kod krkana i idiota ima. Što žena više pati, to je zadovoljniji. Čak se i u filmu to propagira, recimo 50 nijansi sive. Što više bičuje ženu, to njemu ljepše i naravno prikazuje se kao nešto normalno...

Isto tako znam jednog, ima ženu, vara je sa drugom, jadna žena trpi i šuti. Haj ako ništa ne udara je. Napravi dijete drugoj ženi, natjera je da pobaci, i dođe kući počne udarati svoju ženu iz čista mira "jer je nezahvalna". Srećom poslije se rastavila i nastavila svoj život, a on je sad niko i ništa, drži se svojih vehabija, život mu ne vrijedi ničemu više.

Šteta samo što nije završio u zatvrou, ali ako se ovaj zakon izglasa, nadam se da će takvi napuniti Zenicu.
Čuj vehabija. I to je slučaj do slučaja.

Ali ovaj fenomen nasilja u seksu je posebno zanimljiv i ide do nevjerovatnih granica, a neke glupače hrle u to ko guske u maglu. Zamisli stavlja je u lance, siba, ponizava je do krajnjih granica, guši je i ona "uživa u tome".:grana Bilo je slučajeva i gdje ih usmrte. To je tek posebna patologija.

Ali nisu samo muskarci krivi za ovo. Čitala sam izjave nekih muškaraca da su se jedva riješili tih luđakinja i kasnije su se osjećali istraumirano onim sto su tražile od njih.
Memento Mori

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:

Post by fornax » 29 May 2025, 17:22

Nisu samo, ali su oni "izumili" te inovacije. Od obrezivanja do nasilja u sexu, kao i nasilja u svakom drugom obliku.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 17:25

fornax wrote: 29 May 2025, 17:22 Nisu samo, ali su oni "izumili" te inovacije. Od obrezivanja do nasilja u sexu, kao i nasilja u svakom drugom obliku.
U pravu si. Globalno nasilje u svim vidovima mi je dokaz. Sta ono reče Netanyahu - nema mršavih Palestinaca? :grana
Memento Mori

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 421 times
Been thanked: 864 times

Post by arzuhal » 29 May 2025, 17:36

Uvijek pročitam uskorocid, ali ima i to smisla...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1338 times
Been thanked: 1307 times

Post by Tokmak » 29 May 2025, 18:25

Eno neki Talijan zatukao bivšu curu kamenom jer je odbila vratiti mu se.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 29 May 2025, 18:57

Tokmak wrote: 29 May 2025, 18:25 Eno neki Talijan zatukao bivšu curu kamenom jer je odbila vratiti mu se.
Bože sačuvaj. Uvijek isti razlog - bolesna posesivnost.
Memento Mori

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1307 times
Been thanked: 1547 times

Post by Sioux » 25 Jun 2025, 11:03

Niko se ne osvrče na aferu plaćenog ubojstva bivše žene u susjedstvu..
Pogled Joca Vujičića

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 25 Jun 2025, 11:08

Post Reply

Return to “Drustvo”