Velika Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Velika Srbija

Post by KOMESAR »

Šta kažeš druže Rankoviću na činjenicu da je od Trebinja do Bijeljine (dolinom Drine) pobijeno ili protjerano preko 280.000 muslimana i da nijedan nije dočekao Dejton u tvorevini koju su napravili Srbi;da su svi muslimanski vjerski objkekti sravnjeni sa zemljom; da je,recimo,samo u tri opštine (Rogatica,Višegrad,Foča) spaljeno ili minirano preko 10.000 muslimanskih kuća.
Ne zaboravi da je to bilo njihovo vjekovno stanište,da su imali svoj grunt i da su tu bili većina.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ne zaboravljam ja niti pravdam i te kako sam protiv cinjenica koje govore o strasnoj sudbini muslimana u prijedoru, okolini b luke... klanjima sporadicnim dje su takodje bili vecina poput kozarca dje mi maajka rodjena.., ali i o ubistvima "djumle" u zvornickom kraju sto su po meni isti zlocin ko i u srebrenici, jedino ih razdvaja cifra...
e sad ko da je bitno jel 600 ili 4000 pa cak i osam?

ima toga svudje... isto tako danas bih jako mudro zataskuje pogrom i etnicko ciscenje genocid na hrvatima bugojna...

ne pravda to ranko
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Niko ni ne pokusava pravdati srpske zlocine, o njima se skoro sve zna, ja pisem o zlocinima nad Srbima, Gde su Srbi iz Sarajeva, Mostara, srednje Bosne?
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Melek wrote:
ZMAJ wrote:
Melek wrote:Znaci ubijeno 8 lica a privedeno preko 150. Reci mi sad kakav bi bilans bio da su igrom slucaja Srbi pucali na tu istu kolonu? A uostalom, od tih 8 ubijenih nisu svi ni srbi..
PISEMOO DECI DVADESTAK GODINA.Ne bitno koje nacije...sutra cu ti dati sve podatke
Ne, pisemo o punoljetnim vojnim licima koji su bili pripadnici okupacione vojne sile. A to sto smo svi mi necija djeca bez obzira na to koliko smo stari i sta u datom trenutku radimo, to je dio tvoje politicke romantike ovdje i sada.
JNA U SFRJ NIJE BILA OKUPACIONA VOJNA SILA, vec legalna i legitimna armija. To sto su dva od tri konstitutivna naroda iz BIH referendumo trazili otcepljene ne znaci da odmah treba ubiti sve pripadnike jNA koji su se zatekli u BIH... JNA se povlacila iz Bosne a onaj kreten Kukanjac na celu kolone,da je imao 2gr mozga bio bi sa Alijom na zacelju...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Malo nam je svima u genetskom kodu "zažmiriti" na svoje zločine, pa kad još tu dodamo sklonost generaliziranju i relativiziranju, dolazimo do toga da se nikad nečemo iskopati iz tog stanja.
Kako je sjeme zla ostalo iz 2ww, tako je i iz minulog rata.
Mene samo zanima, kako je cijela europa, stoljećima ratovala međusobno u određenim periodima, a danas ne postoji ni natruha o neki sličnim težnjama....dok mi svako malo zaserendamo nešto....kad izostane svjetski rat, mi sebi svoj složimo.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Anonimus 9
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Anonimus 9 »

Žrtve su žrtve na bilo kojoj strani one bile naj gora stvar je negirat žrtve a sto se tice naslova Velika Srbija ja cesto volim da se šalim sa nekim svojim srbima na parolu Srbija do Tokija ja imam drugu parolu "Srbija ko nokia u svakom novom izdanju sve manja i manja
Em sam izbjeglica ,em rođen na carski rez ,nit kuce nit picke materine
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Melek wrote:
ZMAJ wrote:
Melek wrote:Znaci ubijeno 8 lica a privedeno preko 150. Reci mi sad kakav bi bilans bio da su igrom slucaja Srbi pucali na tu istu kolonu? A uostalom, od tih 8 ubijenih nisu svi ni srbi..
PISEMOO DECI DVADESTAK GODINA.Ne bitno koje nacije...sutra cu ti dati sve podatke
Ne, pisemo o punoljetnim vojnim licima koji su bili pripadnici okupacione vojne sile. A to sto smo svi mi necija djeca bez obzira na to koliko smo stari i sta u datom trenutku radimo, to je dio tvoje politicke romantike ovdje i sada.

da da samo sto tako gledas golobrade vojnike jna koji nista nijesu odlucivali... kad bi ti na tren tako pogledao i mnoge one u srebrenici, koji su godinama prije klali ubijali arcili po okolini...

samo na tren... a ne, svi su oni nevine zrtve i jadni civili...

golobradi vojnici jna, toboz okupaciona sila jel... koje ste zlikovacki ubijali i sa njima orgijali po sarajevu tuzli...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

storm wrote:Malo nam je svima u genetskom kodu "zažmiriti" na svoje zločine, pa kad još tu dodamo sklonost generaliziranju i relativiziranju, dolazimo do toga da se nikad nečemo iskopati iz tog stanja.
Kako je sjeme zla ostalo iz 2ww, tako je i iz minulog rata.
Mene samo zanima, kako je cijela europa, stoljećima ratovala međusobno u određenim periodima, a danas ne postoji ni natruha o neki sličnim težnjama....dok mi svako malo zaserendamo nešto....kad izostane svjetski rat, mi sebi svoj složimo.

pecat
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

Kukanjac spominje neke Pukovnike....nikada nisam vidio golobradog Pukovnika....
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ruzno je to fruit sto spominjes... i debil zna kolko ima oficira a kolko vojske... i kreten zna da je jna bila jugoslovenska vojska i da se tu nalaila... kakva okupacija kakve picke materne... pa nije mogla isparit odjednom kad se separatisti digne i proglasi neyavisost...

ya sarajevo i tulu, dva dogovora , tuzlu pogotovo dva sramna prekrsaja dogovorenog, podmukla ne opra ni dunav ni sava... i onda orgijanje po golobradim vojnicima kojima je jedina krivica sto su poslati tamo na sluzenje vojnog roka...

sto ne uzeste samo oficire ako su i oni krivi nesto uopste bili a one mladice e pustiste... oruzana sila a?

vojno sposobni je li... ma daj
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote:Niko ni ne pokusava pravdati srpske zlocine, o njima se skoro sve zna, ja pisem o zlocinima nad Srbima, Gde su Srbi iz Sarajeva, Mostara, srednje Bosne?
Ti kažeš da su to uradili arkanovci,četnici..i druge spodobe,a ja velim da je to urađeno po jasnom planu,sa jasnim resursima i ciljem...bez i jedne krivične prijave protiv bilo koga.Možda neko može to da shvati ali ja stvarno ne mogu.
Ne ljutim se ja na tebe što pitaš i za srpske žrtve,bilo ih je ,ali vjeruj ne organizovano i ne planirano.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4352 times
Been thanked: 3287 times

Post by Melek »

ZMAJ wrote:
Melek wrote:
ZMAJ wrote:
JNA U SFRJ NIJE BILA OKUPACIONA VOJNA SILA, vec legalna i legitimna armija. To sto su dva od tri konstitutivna naroda iz BIH referendumo trazili otcepljene ne znaci da odmah treba ubiti sve pripadnike jNA koji su se zatekli u BIH... JNA se povlacila iz Bosne a onaj kreten Kukanjac na celu kolone,da je imao 2gr mozga bio bi sa Alijom na zacelju...
Legitimna i legalna armija ne kidnapuje legitimnog i legalnog predsjednika jedne zemlje koja je kao takva vec bila medjunarodno priznata. A onog trena kad je (legalno) proglasila svoju nezavisnost, od tog istog trena JNA nije vise legitimna vojna sila te zemlje nego ostatka (t z v "krnje") Jugoslavije i kao takva nema prava da vrsi bilo kakve vojne operacije na tlu BiH. A svi vrlo dobro znamo da su ratne vojne operacije itekako vec bile u toku u BiH od strane te "JNA". Uostalom, JNA je bila zamisljena da bude armija svih jugoslovenskih naroda. Kad su se vec nje odrekli Slovenci, Hrvati, Bosnjaci, Albanci i Makedonci ona je to tad prestala biti.

Ko je na koga prvi poceo pucati u tom nesretnom incidentu . ni to mi ne znamo, to znaju samo oni sudionici toga. Mozda su ta tvoja "djeca" prva i zapucala?

U ostalom, u pravu si ti - u SFRJ je ta armija bila legalna ali ne i u nezavisnoj drzavi BiH.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4352 times
Been thanked: 3287 times

Post by Melek »

ZMAJ wrote:Niko ni ne pokusava pravdati srpske zlocine, o njima se skoro sve zna, ja pisem o zlocinima nad Srbima, Gde su Srbi iz Sarajeva, Mostara, srednje Bosne?
A da li se ikad zapitas koliko su samo Srba u Sarajevu ubile Mladiceve horde bjesomucnim granatiranjem i snajperisanjem po civilima? Imaju cifre, prokopaj malo..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

koga li je to armija kidnapovala u tuzli...

pa su orgijali nad vojnicima, a prijethodno poput poslednje gnjide dogovorili jedno a sprijemili drugo...

nije ono u maju poslije bilo slucajno... ti predobri tuzlaci jel...

da sam se ja pito, za tu igranku oko izlaska armije i kurvanjski dogovor... ne bi tuzli poslije kamen na kamenu ostao...

pa poslije nek opet kurvanjski dogovara i pruza ruku a drugo sprijema... kamen na kamenu preteko ne bi
Last edited by drugrankovic on 02 Oct 2015, 20:21, edited 1 time in total.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

KOMESAR wrote:
Ti kažeš da su to uradili arkanovci,četnici..i druge spodobe,a ja velim da je to urađeno po jasnom planu,sa jasnim resursima i ciljem...bez i jedne krivične prijave protiv bilo koga.Možda neko može to da shvati ali ja stvarno ne mogu.
Ne ljutim se ja na tebe što pitaš i za srpske žrtve,bilo ih je ,ali vjeruj ne organizovano i ne planirano.
jes vi jadni onako iz nehata upadali pa klali...

planiralo se sigurno upast pa podjelit doacinima po kilo brasna paket lijeka i stisnut ruka...

nekad tako zabaljezgas da prosto muka covjeku...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga »

drugrankovic wrote:koga li je to armija kidnapovala u tuzli...

pa su orgijali nad vojnicima, a prijethodno poput poslednje gnjide dogovorili jedno a sprijemili drugo...

nije ono u maju poslije bilo slucajno... ti predobri tuzlaci jel...
...Rankec....de ne avetinji ovuda...
Pusteni su da izidju ko ljudi,iz MO,sa svom opremom....
Istu vece pola grada spaljeno.
Sto si takav cojk...
Informisi se,sebe radi.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:
KOMESAR wrote:
jes vi jadni onako iz nehata upadali pa klali...

planiralo se sigurno upast pa podjelit doacinima po kilo brasna paket lijeka i stisnut ruka...

nekad tako zabaljezgas da prosto muka covjeku...
Učestvovao sam u mnogim okršajima,bio na raznim zadacima i nikad ,znači nikad, nisam dobio naređenje da ubijam nedužne,žene ,djecu,zarobljenike...dapače uvijek nam je skretana pažnja da ih štitimo. Vjeruj mi da smo tako i radili,koliko se moglo.Naravno da je bilo neodgovornih,ali vrlo malo,koji su odmah sankcionisani za urađeno.Mogu da ti predočim sijaset presuda.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

a sad kad bi se ovdje nabrojalo stotine slucaja klanja na raznim mjestima, da ne spominjemo orgijanje nasera orica i okolinu srebrenice, jel ti srbi se tamo sami poklase?

daj... a ni mudzahedinima niko nije odobrio da kolju sjeku glave i sutaju ih?

jel?

kakve ste vi to duse bili sunac ti j....... milina jedna, a ono u bosni sto gledah, nijesam vidio dobro...

upadnes i pitas boshnjake ko je poklo one ljude onolike i potaanio sela?

ne znamo , neki vojnici...
ne znamo ciji ...

sve dusa do duse!
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

pasaga ne budali, za tuzlu, eno ti i cuvenih sniaka dje se balija smije i pita jel ko za pivu prevruce je...

oko tuzle sve je jasno i ko je dogovarao i kako je isti imao spreman pla po svim ulicama oklen ce se napast...

tuzla je prosla predobro sto se mene tice...

ja iskreno kazem da sam se ista pito, ne bi tu sunce ogrijalo vise za one lade vojnike potaanjene po sred ulice...

izbrisana bi bila sa karte geografske za vjek vjekova, pa poslije gledaj u oci, pruzaj ruku a lazi ko govno poslednje...
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:a sad kad bi se ovdje nabrojalo stotine slucaja klanja na raznim mjestima, da ne spominjemo orgijanje nasera orica i okolinu srebrenice, jel ti srbi se tamo sami poklase?

daj... a ni mudzahedinima niko nije odobrio da kolju sjeku glave i sutaju ih?

jel?

kakve ste vi to duse bili sunac ti j....... milina jedna, a ono u bosni sto gledah, nijesam vidio dobro...

upadnes i pitas boshnjake ko je poklo one ljude onolike i potaanio sela?

ne znamo , neki vojnici...
ne znamo ciji ...

sve dusa do duse!
Pričaš o zločinima unutar borbenih okršaja,a ja o organizovanom zločinu. Ipak se mi nigdje ne možemo sresti.

p.s.
Odsjeći protivniku glavu, mačetom, u borbi za mene nije zločin.
Post Reply

Return to “EX YU”