Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times
Status: Offline

Re: UN već obaviješten: RS prekršila mirovni sporazum

Post by Pasaga »

Sta je ovo sad...... :sok
...mede se obicno bude u proljece......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23264 times
Been thanked: 6122 times

Post by Veca »

...treba dodu pustit nek' pravi referendum.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS »

Plata mu je velika, a ništa ne radi unazad nekoliko godina. Valja je opravdati, a Bošnjake ne smije ni pomenuti. Ni incident na Vučića, ni građane BiH koji stupaju u ISIL i druge terorističke odrede smrti, ni domaći teroristički napad na policajce u Zvorniku, ni Sud i Tužilaštvo da osudi za etničku diskriminaciju pri procesuiranju ratnih zločina. Ništa, samo Milorad i RS su krivi. Incko se javlja samo kad ga sunce obasja. :oo

Još su luđi oni koji ga plaćaju kao da je glavni direktor neke najveće multi-nacionalne korporacije, a ne nečiji plaćeni potrčko dostojan NVO mrsomuda, a ruku na srce ni mi nismo zaslužili boljeg okupatora.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Vladimir RUS wrote:Plata mu je velika, a ništa ne radi unazad nekoliko godina. Valja je opravdati, a Bošnjake ne smije ni pomenuti. Ni incident na Vučića, ni građane BiH koji stupaju u ISIL i druge terorističke odrede smrti, ni domaći teroristički napad na policajce u Zvorniku, ni Sud i Tužilaštvo da osudi za etničku diskriminaciju pri procesuiranju ratnih zločina. Ništa, samo Milorad i RS su krivi. Incko se javlja samo kad ga sunce obasja. :oo

Još su luđi oni koji ga plaćaju kao da je glavni direktor neke najveće multi-nacionalne korporacije, a ne nečiji plaćeni potrčko dostojan NVO mrsomuda, a ruku na srce ni mi nismo zaslužili boljeg okupatora.
Vidi sad ovoga.. a de mi reci kakva je razlika u tome kad jedan bosnjacki dobrovoljac ode da se bori za ISIL i kad jedan bosanskohercegovacki srbin ode da se dobrovoljno bori na strani ruskih separatista u cilju kradje tudje teritorije? Po toj
tvojoj logici treba Incko da uskoci i kazni cijeu drzavu i entitete zbog toga ?!? Domaci "teroristicki" napad na "policijsku"
stanicu u Zvorniku, kako ga ti nazivas je koliko je meni poznato Inzko osudio, a onako usput - svi znamo da je to bio cin
osvete i da su ubijeni "policajci" u stvari ratni zlocinci. I sta sad Incko treba da radi kad neko tamo (mozda sami Vucicevi
ljudi) kamenuju istog? Po tebi su znaci sve te lakrdije ravne Dodikovom podrivanju i Daytona i BiH? Idi begaj :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Melek wrote:
Vladimir RUS wrote:Plata mu je velika, a ništa ne radi unazad nekoliko godina. Valja je opravdati, a Bošnjake ne smije ni pomenuti. Ni incident na Vučića, ni građane BiH koji stupaju u ISIL i druge terorističke odrede smrti, ni domaći teroristički napad na policajce u Zvorniku, ni Sud i Tužilaštvo da osudi za etničku diskriminaciju pri procesuiranju ratnih zločina. Ništa, samo Milorad i RS su krivi. Incko se javlja samo kad ga sunce obasja. :oo

Vidi sad ovoga.. a de mi reci kakva je razlika u tome kad jedan bosnjacki dobrovoljac ode da se bori za ISIL i kad jedan bosanskohercegovacki srbin ode da se dobrovoljno bori na strani ruskih separatista u cilju kradje tudje teritorije? Po toj
tvojoj logici treba Incko da uskoci i kazni cijeu drzavu i entitete zbog toga ?!? Domaci "teroristicki" napad na "policijsku"
stanicu u Zvorniku, kako ga ti nazivas je koliko je meni poznato Inzko osudio, a onako usput - svi znamo da je to bio cin
osvete i da su ubijeni "policajci" u stvari ratni zlocinci. I sta sad Incko treba da radi kad neko tamo (mozda sami Vucicevi
ljudi) kamenuju istog? Po tebi su znaci sve te lakrdije ravne Dodikovom podrivanju i Daytona i BiH? Idi begaj :kafa
Šta se ti javljaš? Nisam te prozvao. :D

Ti samo pravdaš ono što sam napisao. :kafa
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Mislim da ce Dodik provest referendum.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9511 times
Been thanked: 11252 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote:Sud i Tužilaštvo da osudi za etničku diskriminaciju pri procesuiranju ratnih zločina

A što bi osudio? Šta da osudim?
Jel ko od nas rekao srpskoj vojsci, da bude komplet zločinačka i pobije oko 37.000 bošnjačkih civila? S druge strane, izginulo oko 4000 srpskih civila, od čega 1000 na našoj strani, a 1000 u Posavini, plus razni indirektni slučajevi, nevezani za djelovanje ARBiH i sad bi ti uravnilovku?

E pa malo sutra.
Ovo nije četres peta i uravnilovke i zataškavanja, neće biti, baš kao što neće biti ni ukidanja suda BiH i to znaju čak i retardirani vrapci po granama. Pogotovo znamo da od secesije nema ništa i evo, nisam ni zabrinut nego se smijem.

Forza Dodik, ti si Srbe više napatio i preveslao nego bilo ko drugi!
Nimalo ne sumnjam da RS neće ni biti, samo ako nam Dodik poživi na vlasti :bravo

Šta drugo reći čovjeku koji ne shvata da je dayton potpisan od strane svih naroda u BiH, potom BiH kao države, plus SR i HR, plus pet međunarodnih garanata mira: SAD, FRA, GB, Rusija, Turska i povrh toga, on misli da seljačić iz Laktaša može ovo sve prejebati. Pa mislim stvarno.. jes' ti normalan?
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

zanimljivo je kako su separatisti pro rusi u ukrajini a siptari na kosovu borci za slobodu...

ipak mislim da se monstrumi i bolesni idioti isil ne mogu porediti ni sa kim...

a krokodil tvoja zelja da ne bude rs, isto je ko zelja da ces biti lep ko dzordz kluni...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Zanimljivo je kako ignorises uzasno etnicko ciscenje koje su srbi primijenili prema kosovskim albancima kad je 80% albanskog stanovnistva bukvalno protjerano iz Kosova prije nego sto je uslijedila strana vojna intervencija i od Kosova napravila kakvu-takvu nezavisnu drzavu i spasila bioloski nestanak albanaca sa Kosova. Ukrajinci nisu etnicki cistili ruse nego im naprotiv daju jaku autonomiju (sto su srbi albancima ako se sjecas - bili totalno oduzeli) ali to nije dovoljno. Rusi uzivaju sva prava u Ukrajini a albanci su bili pod prijetnjom totalnog nestanka.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

pricas gluposti u tom uzasnom etnickom ciscenju...

svo vreme su se naoruavali napadali policiske ispostave, a srbe decenijama prije proterivali...

ono u ukrajini je narod koji je ustao na divlje rusenje legalno izabrane vlasti, i nacista placenih... narod obican je odbijao pucati na svoju bracu, i masovno napustao ukrajinsku vojsku...

ali posto si i ti separatista, pripadnik naroda koji je rusio jugoslaviju, razumem tvoje vidjenje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

ne serite više. Svu igranku prave UN i Europa.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

drugrankovic wrote:pricas gluposti u tom uzasnom etnickom ciscenju...

svo vreme su se naoruavali napadali policiske ispostave, a srbe decenijama prije proterivali...

ono u ukrajini je narod koji je ustao na divlje rusenje legalno izabrane vlasti, i nacista placenih... narod obican je odbijao pucati na svoju bracu, i masovno napustao ukrajinsku vojsku...

ali posto si i ti separatista, pripadnik naroda koji je rusio jugoslaviju, razumem tvoje vidjenje...
..ja kontah....hajd...kad se vrati,bit ce pametniji.... :ooo

kad ono...trt milojka....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Krokodil Behko wrote: A što bi osudio? Šta da osudim?
Jel ko od nas rekao srpskoj vojsci, da bude komplet zločinačka i pobije oko 37.000 bošnjačkih civila? S druge strane, izginulo oko 4000 srpskih civila, od čega 1000 na našoj strani, a 1000 u Posavini, plus razni indirektni slučajevi, nevezani za djelovanje ARBiH i sad bi ti uravnilovku?
Samo ti uvećavaj svoje i umanjuj tuđe žrtve. Niko ti ne brani.
Krokodil Behko wrote:E pa malo sutra.
Ovo nije četres peta i uravnilovke i zataškavanja, neće biti, baš kao što neće biti ni ukidanja suda BiH i to znaju čak i retardirani vrapci po granama. Pogotovo znamo da od secesije nema ništa i evo, nisam ni zabrinut nego se smijem.
Nije ovo 45-a, više liči na okupiranu Bosnu do Sarajevskog atentata. Diktatori su opet tu (OHR), gazda je, gle čuda, opet Austrijanac. Opet se radi sve kao prije 100 godina. Nebi me čudilo da se i završi kao prije 100 godina pošto imamo i Gavrila (Milorad Dodik). Sve je isto kao prije 100 godina. Neki zapadni moćnici opet forsiraju jedne naštetu drugih i trećih što čini Bosnu poligonom za razne manipulacije, kao prije 100 godina. Sve se ponavlja.
Krokodil Behko wrote:Forza Dodik, ti si Srbe više napatio i preveslao nego bilo ko drugi!
Nimalo ne sumnjam da RS neće ni biti, samo ako nam Dodik poživi na vlasti :bravo
Ako ti smeta RS žali se rahmetli Aliji, a ako ti smeta Dodik, žali se upravi vodovoda. :ooo

Krokodil Behko wrote:Šta drugo reći čovjeku koji ne shvata da je dayton potpisan od strane svih naroda u BiH, potom BiH kao države, plus SR i HR, plus pet međunarodnih garanata mira: SAD, FRA, GB, Rusija, Turska i povrh toga, on misli da seljačić iz Laktaša može ovo sve prejebati. Pa mislim stvarno.. jes' ti normalan?
Referendum je demokratsko pravo. Ljudi u svijetu raspisuju referendum za mnogo manje bitnije stvari. :kafa
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

E do sad nisam zna oda je Behko Srbin. :sok
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9511 times
Been thanked: 11252 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote: Samo ti uvećavaj svoje i umanjuj tuđe žrtve. Niko ti ne brani.
A šta vam je ono Dobrica Ćosić rekao o laganju kod Srba?
De me malo podsjeti, makar jedan hint :valja

Tako i ti lažeš, s akcentom na riječi lažeš i akcentom na laganju. :ok

Prebrojavanje mrtvih je dva puta završeno. Jednom sarajevski IDC, a drugi put institut međunarodnog suda pravde i priča je gotova za cijeli svijet, koji je to ujedno i prihvatio, s izuzetkom Srba off course.

Ovo mi je deseti put da postavljam jedan te isti grafikon i garantovano ću poluditi, budeš li se opat pravio lud.

Image

Zanimljivo, oba instituta su došla do vrlo sličnih statistika, zar ne?

Što se tiče ostatka posta o "okupiranoj BiH", niko u historiji Bosne, ne počini toliko zločina kao srpska vojska, pa tako da mi tu nemamo mnogo dileme. Na vama je da malo poradite na sebi i oslobodite se te boleščine.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Dejtonski mir je odista prekinuo, ali samo prekinuo, a ne i dovršio u smislu da je svaki rat imao svoj razlog i cilj i da normalan završetak rata dolazi samo kada se taj cilj ili ostvari ili pokaže kao iluzija. A naš rat je bio rat za zemlju koji se vodio u našoj zemlji, a cilj mu je bio da se održi jedna druga zemlja, da se održi Jugoslavija, koje su se bili odrekli već svi njeni nekadašnji tvorci i sudionici, a prije svega Srbi onda kad su iz nje otpustili Sloveniju i Makedoniju, pa ta zemlja za koju se kod nas ginulo i nije više uopće bila ona Jugoslavija koju su naši nacionalni lideri stvorili 1918. godine i koja je trajala od tada do 1992.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Post by drugrankovic »

nijesmo mi nikog otpustili... rusili su...

a u bosni branila se zemlja od zemlje... narod od naroda svog...

nije tu vise bilo jedinstva, postale su to ustasko cetnicko mudzahedinske avlije... valjda im to svima ljepse no bit ono sto jesi...
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

a odakle ti ta priča o "decnijskom proterivanju srba iz bih" ? :cudi
Imaš li neki argument ili si se samo naslušao propagande?
U vrijeme raspada Jugoslavije, predsjednik BiH je bio Bogić Bogićević, srbin iz Sarajeva , ostao u sarajevu i dan danas
cijenjen tu. Mislim da su ove godine tražili da se kandidira za mjesto predsjednika sdp-a , ali nije zbog lošeg zdravlja
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

i general jovo je osto kod vas pa vas se sad stidi rece... a nije bas dobrovoljno doso vam... nego uka natjerala... ucko s oruzjem, zaradjivo pa kad se saznalo magla...

jes ia tih nekoliko ne kazem... ima i kod nas bosnjaka...
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Krokodil Behko wrote:A šta vam je ono Dobrica Ćosić rekao o laganju kod Srba?
De me malo podsjeti, makar jedan hint :valja

Tako i ti lažeš, s akcentom na riječi lažeš i akcentom na laganju. :ok
Pitaj Bakira, on zna najbolje šta je laganje. On laže čim zine. :hihi

100000 radnih mjesta. :lupa

Takvi su vam svi političari, osim Fahre, on je najveći među jednakima. :hihi
Krokodil Behko wrote:Prebrojavanje mrtvih je dva puta završeno. Jednom sarajevski IDC, a drugi put institut međunarodnog suda pravde i priča je gotova za cijeli svijet, koji je to ujedno i prihvatio, s izuzetkom Srba off course.
Ako je neko sudio nekome za 10 odsto onoga što je počinio i pustio ga, to ne znači da mu neko drugi ne smije suditi za 90 onoga što nije procesuirano. Nažalost, institucije ove zemlje ponavljaju istu grešku jer rade faktički isto ono što je radio i sam crni Hag, bave se nebitnim stvarima samo da bi se stekao utisak da nešto rade, a zapravo više ne rade nego što rade. Zato će im to punisher Mile naplati sa kamatom za 15-20 godina nečinjenja ničega po pitanju procesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Srbima.
Krokodil Behko wrote:Ovo mi je deseti put da postavljam jedan te isti grafikon i garantovano ću poluditi, budeš li se opat pravio lud.

Image

Zanimljivo, oba instituta su došla do vrlo sličnih statistika, zar ne?
Zar već nisi pošto jedino što ovdje vidim jeste Imgur (besplatni image uploading websajt) i natpis "Bosanska knjiga mrtvih" koji para uši i kojeg nijedna zvanična institucija ili NVO nebi napisala pošto pravilno bi bilo da piše Bosanskohercegovačka knjiga mrtvih. Osim toga, nađi podatke od ta dva instituta pa da ti vjerujem, a ne svoje podatke. Tada ću ti povjerovati. ;)
Krokodil Behko wrote:Što se tiče ostatka posta o "okupiranoj BiH", niko u historiji Bosne, ne počini toliko zločina kao srpska vojska, pa tako da mi tu nemamo mnogo dileme. Na vama je da malo poradite na sebi i oslobodite se te boleščine.
500 godina pod Srbima. :123
Post Reply

Return to “Politika u BiH”