Dobro, kako je predstavljenoniz tvog licnog iskustva?
Mislim, ne tvog kao to, vec poznanstva sHnjom?
Moderator: Krokodil Behko

Dobro, kako je predstavljenoniz tvog licnog iskustva?

Pa ne znam, ne bih iskreno puno o tome. 2 pokusaja samoubistva, gubitak muza, dece, usamljenost, psihjatrija…

Ejebiga

Ti kad bi bio robovlasnik izasla bi knjiga,

Dao bi vam po casu vode, na dan..

Pa jesu..Fuddo wrote: 29 May 2025, 22:21 Zezu na stranu
Sta su oni ovim jadnim crncima radili, dobro ih mogu ocima gledati.
Jebote, oni su njih ukrstali, isto konje, da dobiju najjaceg roba da more rintat 24/7

Ma imaju mal ne rekoh,Matan wrote: 29 May 2025, 22:24Pa jesu..Fuddo wrote: 29 May 2025, 22:21 Zezu na stranu
Jebote, oni su njih ukrstali, isto konje, da dobiju najjaceg roba da more rintat 24/7
ali danas imaju sva prava i slobodni su i sta rade..
vecina..pogledaj njihove drzave po Africi..
pobise se medjusobno, ne trebaju im robovlasnici..

Zar nemaju ista prava ko i bjelci danas..Fuddo wrote: 29 May 2025, 22:25Ma imaju mal ne rekoh,Matan wrote: 29 May 2025, 22:24
Pa jesu..
ali danas imaju sva prava i slobodni su i sta rade..
vecina..pogledaj njihove drzave po Africi..
pobise se medjusobno, ne trebaju im robovlasnici..
Da vidis geta u koja su ih nabili uteko bi glavom bez obzira.

Ja al njihovi crnci vodje naroda i plemena su ih zarobljavali i prodavali ovim bjelcimaFuddo wrote: 29 May 2025, 22:21 Zezu na stranu

A, imaju

Ma da, ne bi mi njih da nam nisu poglavice jeftino prodavali.tuzlak1212 wrote: 29 May 2025, 22:30Ja al njihovi crnci vodje naroda i plemena su ih zarobljavali i prodavali ovim bjelcimaFuddo wrote: 29 May 2025, 22:21 Zezu na stranu
Isto sto se danas desava sa prodavanjem Africkog Uranija, zlata, nafte, tad je bilo sa ljudima, bjelci posteno placaju a tamo se samo par porodica bolesno bogati, svi ostali gola sirotinja

Nema tu sta bi bilo kad bi bilo kad je u onoj tacnoj historiji svi su krivi, ti sad hoces reci da u alternativnom univerzumu su samo bjelci krivi al ne pije to vode, to je zrtvenicka pricaFuddo wrote: 29 May 2025, 22:32Ma da, ne bi mi njih da nam nisu poglavice jeftino prodavali.tuzlak1212 wrote: 29 May 2025, 22:30
Ja al njihovi crnci vodje naroda i plemena su ih zarobljavali i prodavali ovim bjelcima
Isto sto se danas desava sa prodavanjem Africkog Uranija, zlata, nafte, tad je bilo sa ljudima, bjelci posteno placaju a tamo se samo par porodica bolesno bogati, svi ostali gola sirotinja
De ba

Bukvalno im jebali mater kroz mater, kompletnom kontinentu, nekad sirovom silom, a danas na finjaka, sve im uzeli.tuzlak1212 wrote: 29 May 2025, 22:37Nema tu sta bi bilo kad bi bilo kad je u onoj tacnoj historiji svi su krivi, ti sad hoces reci da u alternativnom univerzumu su samo bjelci krivi al ne pije to vode, to je zrtvenicka prica
A robovlasnistva je uvijek bilo, ovo s crncima je medju zadnjim na kraju krajeva, jeste lose sta im se desavalo al nije to nista u ljudskoj historiji, nije ni top 5 najgorih robovlasnistva
Nego Ameri i Englezi vole dramu pravit, da je od njih svijet poceo, bjez ba, ne pijem ja tu pricu na taj nacin![]()

Nije to tek tako, mada vjerovatno imamo razlicite informacije, preuzimanje tih ljudi je bilo mnogo drugcije nego se predstavlja, rijetko kad je sukoba biloFuddo wrote: 29 May 2025, 22:39Bukvalno im jebali mater kroz mater, kompletnom kontinentu, nekad sirovom silom, a danas na finjaka, sve im uzeli.tuzlak1212 wrote: 29 May 2025, 22:37
Nema tu sta bi bilo kad bi bilo kad je u onoj tacnoj historiji svi su krivi, ti sad hoces reci da u alternativnom univerzumu su samo bjelci krivi al ne pije to vode, to je zrtvenicka prica
A robovlasnistva je uvijek bilo, ovo s crncima je medju zadnjim na kraju krajeva, jeste lose sta im se desavalo al nije to nista u ljudskoj historiji, nije ni top 5 najgorih robovlasnistva
Nego Ameri i Englezi vole dramu pravit, da je od njih svijet poceo, bjez ba, ne pijem ja tu pricu na taj nacin![]()
Nikad nece imati normalne zivote, drzave, nista.

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests