Zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times
Status: Offline

Re: Zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji

Post by Naseef Mushroom » 31 May 2025, 17:34

Fuddo wrote: 31 May 2025, 17:23
Naseef Mushroom wrote: 31 May 2025, 17:21
Pa svaka država je ljepša kada si u dječijim i tinejdžerskim godinama.
Mogao si biti rođen kao Švicarac i čitav život u toj Švicarskoj provesti, tebi bi zbog nostalgije i još nekih detalja Švicarska iz 1974. ili 1988. bila draža od Švicarske 2025 (ako ignorišemo stvari poput djece i unučadi zbog kojih ne bi mijenjao sadašnjost za prošlost).
Da sam bogdom svicarac :D.
E sad zamisli, ti isti ljudi koji su državljani tih uređenih država o kojima su Bosna i Hercegovina a i SFRJ mogle samo sanjati da budu na tom nivou, žale u mnogim stvarima za decenijama kada je i SFRJ još postojala, a nemaju veze sa SFRJ, i gle čuda mnogi su generacija naših jugonostalgičara.
Slučajnost ili je ipak neka povezanost?

Izbaciti Jugo iz Jugonostalgija i dobijamo odgovor na temu zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13010 times
Been thanked: 21084 times

Post by Fuddo » 31 May 2025, 17:36

Naseef Mushroom wrote: 31 May 2025, 17:34
Fuddo wrote: 31 May 2025, 17:23

Da sam bogdom svicarac :D.
E sad zamisli, ti isti ljudi koji su državljani tih uređenih država o kojima su Bosna i Hercegovina a i SFRJ mogle samo sanjati da budu na tom nivou, žale u mnogim stvarima za decenijama kada je i SFRJ još postojala, a nemaju veze sa SFRJ, i gle čuda mnogi su generacija naših jugonostalgičara.

Izbaciti Jugo iz Jugonostalgija i dobijamo odgovor na temu zašto je Jugoslavija najbolja država u historiji.
Hocu rec, bolje da sam nostalgican da su me vodili na tenerife i svake godine mi uzimali nove pancerice, nego sto sam sad nostalgican za vremenima kad sam se penjo na haslamu izakuce.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times

Post by Naseef Mushroom » 31 May 2025, 17:44

Fuddo wrote: 31 May 2025, 17:36
Naseef Mushroom wrote: 31 May 2025, 17:34

Hocu rec, bolje da sam nostalgican da su me vodili na tenerife i svake godine mi uzimali nove pancerice, nego sto sam sad nostalgican za vremenima kad sam se penjo na haslamu izakuce.
Shvatam ja šta želiš reći ali mnogima iz država koji su danas u situaciji da iz zayebancije mogu skoknuti do Tenerifa kao što je nama skoknuti do Zenice, isto žale za jednostavnim vremenima kada su se kod nene u selu kod Beča i Minhena penjali na trešnju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39588 times
Been thanked: 25594 times
Status: Online

Post by Rum » 01 Jun 2025, 09:02

20250601_090130.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.

Post Reply

Return to “Jugonostalgija”