..to je predebelo..Ledena wrote:Ovo su pecene.. i opet se peku kad slozis pitu..
neide to za pite...
mozda za lazanje...i slicno.....

..to je predebelo..Ledena wrote:Ovo su pecene.. i opet se peku kad slozis pitu..

ove jufke se koriste za -gibanicu --tako nekako se zove jelo, ali one koje sam ja kupla su. tanje, slozene u kesi 15-15 cm.Ledena wrote:Ovo su pecene.. i opet se peku kad slozis pitu..

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
A ja posla reci da jesi i usavršio se ...Krokodil Behko wrote: 30 Jul 2018, 10:24
Ama nisam, nego su cure naučile, pa postaju slike, na temi Slike vaše (sa)hrane i fale se.

Čupava wrote: 30 Jul 2018, 10:27A ja posla reci da jesi i usavršio se ...Krokodil Behko wrote: 30 Jul 2018, 10:24
Ama nisam, nego su cure naučile, pa postaju slike, na temi Slike vaše (sa)hrane i fale se.![]()
To nam reče ponosno MasterChef...Krokodil Behko wrote: 30 Jul 2018, 10:27Čupava wrote: 30 Jul 2018, 10:27A ja posla reci da jesi i usavršio se ...Krokodil Behko wrote: 30 Jul 2018, 10:24
Ama nisam, nego su cure naučile, pa postaju slike, na temi Slike vaše (sa)hrane i fale se.![]()
Nisam, držim do sebe i svog kulinarskog ugleda
Jufka nije inn

Jesil to koni obeco razviti burekKrokodil Behko wrote: 01 Sep 2020, 20:45 Bump. Trebaće mi ova tema, ovih dana, pa neka je pri vrhu podforuma.

Rum wrote: 01 Sep 2020, 20:46Jesil to koni obeco razviti burekKrokodil Behko wrote: 01 Sep 2020, 20:45 Bump. Trebaće mi ova tema, ovih dana, pa neka je pri vrhu podforuma.![]()

Hallo GoraneGoran73 wrote: 25 Jul 2023, 20:51 Poštovanje, ljudi. Tražio sam po bespućima interneta nešto o jufkama(korama) i imam pitanje za vas sa puno iskustva. Često se zaželim bureka u zadnje vrijeme i jufke koje kupim ovdje u Njemačkoj, u turskoj trgovini sve su redom jako tanke. Čini mi se da je to samo za baklave. Da li postoji neka metoda da, dok radim sa njima, ne pucaju? Probao sam sve vrste ali ne uspijevam ih nikako dobiti u komadu u tepsiju. Čini mi se da kad ih samo pogledam-pucaju. Da li moraju biti na sobnoj temperaturi da se sa njima može normalno raditi? Unaprijed vam zahvaljujem![]()