Moja ne zna za to breeee, a za onu tamo bas me briga sto misli da sam shonjadrugrankovic wrote:sta ti zena rece na to?

Moderator: Krokodil Behko
Moja ne zna za to breeee, a za onu tamo bas me briga sto misli da sam shonjadrugrankovic wrote:sta ti zena rece na to?
Salahuddin wrote:Tesko li je bilo upasti tu, je li?drugrankovic wrote:a sad kad bi se ovdje nabrojalo stotine slucaja klanja na raznim mjestima, da ne spominjemo orgijanje nasera orica i okolinu srebrenice, jel ti srbi se tamo sami poklase?
daj... a ni mudzahedinima niko nije odobrio da kolju sjeku glave i sutaju ih?
jel?
kakve ste vi to duse bili sunac ti j....... milina jedna, a ono u bosni sto gledah, nijesam vidio dobro...
upadnes i pitas boshnjake ko je poklo one ljude onolike i potaanio sela?
ne znamo , neki vojnici...
ne znamo ciji ...
sve dusa do duse!Sam otkrivas protiv koga si ratovao. Takvo pitanje si mogao samo postviti zarobljenom oficiru ili sl. Ali "upadnes pa pitas.." Je li mislimo na istu situaciju?
Najgore od svega je to sto smo mi bre svi isti narod svi smo mi trebali biti Jugosloveni,kao u USA svi Amerikanci... I Srbi I Hrvati i Bosnjaci i Makedonci i Slovenci...za sta mi prolismo toliku krv?Pa zar mislis da se ne druzim sa muslimanima u BIH kad odem? Pa i u SA, sedimo pijemo pivo zezamo se ili pricamo o poslu...Stase dogodi ljudima u ratu da tako podivljaju ne znam ali kada sedimo u miru gledamo ko je kakav covek, na koga se mozemo pouzdati, a ne ko je koje vere ili nacije... I dalje tvrdim Jugoslaviju su razjebali spolja mogli smo biti lepa mocna drzava ponosnih gradjana. Ne bi se morali stideti zlocina koji su pocinili neki koje ni ne poznajes, a samo zato jer su pripadnici tvog naroda...Rat izvlaci iz ljudi ono najgore od njih...Salahuddin wrote:Nista ja ne preskacem vjeruj mi. Ali mi dosadilo njegovo povlacenje necega sto nema veze sa ratom u BiH, svaki put kad se on pomene. Da je Armija BiH ucinila i ratne zlocine, to je nepobitno. No, ne sistematski i sistemski. VRS je etnicki cistila sve teritorije pod svojom kontrolom, usput uvijek mnoge i ubili.ZMAJ wrote:Polako zemljace...ja sam bio u JNA i mi nismo bili nikakvi ZLOCINCI...odgovorno ti tvrdim.Cutanje o zlocinu je ravno zlocinu...tacno, da li je prvi logor bio u BIH na CELEBICU, da li je tamo silovana prva zena po nacionalnosti SPKINJA ? Da li je bilo 512 logora u BIH? Sta su Kazani ?Salahuddin wrote:drugrankovic wrote:iste vi bili okupirani, no porazeni u pokusaju okupacije, koju ste ko sluge izveli sa austrougarskom nemackom i ostalim zlikovcima...
nemoj se lazemo i preskacemo sto je bilo...
jebo nas onaj ko nas sastavi
Jebala te vise austrougarska i Svabe. Covjece, zivis u 21 vijeku i samo deceniju u i po prije bio si u zlocinackoj vojsci i ti ces nekome drzati moralne lekcije? Pokrij se tim klempavim usima i cuti. Bio si vojnik vojske koja je napravila stotine jama. Ali bitno je povuci austrougarsku i njemacku. Jesi li zbog njih otisao pod komandu covjeka koji je naredio strijeljanje one mase u Srebrenici? U Visegradu, pljacke, silovanja, klanja na mostu na Drini? Zvornickim Tomasicama i inim drugim po cijeloj teritoriji ove trakavice koja se zove RS? Apsolutno poslije tvog pozitvnog odgovora da si bio u toj i takvoj vojsci (i to nepozvan i u tudjoj zemlji) nemas pravo da nikome sporices nista. Cutanjem o zlocinima koje si vidio je ravno samom zlocinu. Znaci, dodjosmo i dotle da te slogodno mogu zvati zlocincem jer nisi mogao da ne vidis neke stvari ali izabrao si da cutis. Ali mogao bi se iznenaditi koliko se moze otkriti o svakom tvom sjedanju u kamion, traktor, tenk...koliko i gdje si bio rasporedjen. Sta ako tu bude informacija da si bio u ovim narojanim mjestima u neko nezgodno vrijeme?
Mladic ti je komandant a spominjes Austrougrasku i Njemaacku. A, u p... materinu!
Ne sporim ni jedan zlocin koji su moji sunarodnici pocinili, OSUDJUJEM IH,jer to su radili pogani,crvene beretke, arkanovci i ostala govna lopovska, ali brate ni vi niste nevini...zasto zabraniste mudzahedinu koji se odrekao terora ulazak u BIH? Ali Ahmed...
Kazani su bili stratiste Srba. Ne znam koliko ih je tu ubijeno ali zasigurno znam da su mnogi ubijeni. Znaci, ja necu sporiti nijedan zlocin, sa ma koje strane bio. Bio bih isti kao i oni onda. Ali proporcija zlocina izmedju ove dvije vojske je neuporediva. Ne gledam ja na vas koji ste bili u JNA kao neke teroriste. Ali ovakvi kao ovaj Rankovic, koji je kao dobrovoljac otisao u Bosnu da ratuje, kada su srpske sage bile daleko superiorne u MTS i oruzju od Armije, onda se zapitam sta mu je bio motic jer Srbima u BiH tada nije bilo potrebno pomagati. Vec su drzali preko 70% BiH. Zasto onda?
Mi smo mudzahedine, ciji broj nije ni blizu onih sa kojima se barata kada se zeli okaljati Armija (lako provjerljivo, manje ih je bilo nego dobrovoljaca u VRS), kao i bilo koga drugog koji je zelio da nam pomogne morali uzeti jer smo bili u takvoj situaciji.
Kod tebe mi smeta sto ides na onu "prva, prvi...". Uzrok i povod za rat nisu isto. Ako je povod i bio zlocin u Sijekovcu, uzrok rata ne lezi tu. Poznato je sada prilicno sta se htjelo onda. I ne bi mi to bilo ni cudno, kada se uzme da su kroz istoriju jacu uvijek gledali da se okoriste od slabijeg. I danas je tako. Ali mene smeta nacin na koji to radjeno. Pogledaj omjer vojnika i civila poginulih na bosnjackoj strani i isti taj omjer na srpskoj. Tu se da prilicno dosta toga zakljuciti. Ja sam vec jednom negdje napisao, da je moj otac, ili brat pocinio neki zlocin a ja znam za to, ja bih ga licno odao. Gadio bih se sam sebi da cuvam u sebi nesto takvo i izjelo bi me to.
Rankovic, kao dobrovoljac u vrijeme kada su Bijeljina, Prijedor i Visegrad dozivljavali pakao, suti. Pitam ga, zasto je nasao za shodno da ode tamo u to vrijeme, kada za vojnom pomoci nije bilo poterebe tada. Je li dosao kao i Arkan da brani Srbe u ovim mjestima? Naravno, Rankovic je osoba za sebe i ja nikada ne volim etiketirati cijele grupe, narode, vjere itd, ali u slucaju VRS je jasno da je to bila vojska kojoj je naredjeno da radi ono sto su radili. Pa od tolikih dzamija, koliko ih je ostalo na prostoru RS u ratu? Mozda par od vise stotina (skoro i hiljadu mozda). Na drugoj strani? Obrnuta situacija. Vecina ostala a jako mali broj unisten. Ja sam gledao svojim ocima kada je "Gazela" gadjala dzamiju u mom rodnom mjestu. Promasio je sa ne vise od 200-300 metara i raketa je zavrsila u gustom zaseoku. No, brzo je srusena dinamitom, nakon sto je VRS usla tamo.
Zenu mog zemljaka u Doboju su zaklali pred njenom djecom (sin se objesio prije nekoliko godina nakon sto je bio jako mentalno stradao). Znaci, tih primjera ima i tamo i ovamo, razlika je u obimu i ratnim zlocinima nekih jedinica ili pojedinca, nasuprot kompletnom vojnom putu druge strane.
Izvini ako ovo nema ni glavu ni rep sto sam napisao, tek sam se probudio,a zboh PTSD-a koji mi je donio Rankovic i njemu slicni, probudim se jako dekocentrisan zbog lijekova koje uzmem tokom dana. Ako mislis da nisam u pravu, pisi brate.
Niko drugi nego Srbi. Oni su unistili jugoslaviju. Zato sto su je htjeli cijelu za sebe. I uvijek su ponavljali iste greske. U Kraljevini SHS su se oni postavili kao primarni narod, ona druga dva su deklarativno uveli u parlament ali im nikad nisu dali neka normalna prava. U Kraljevini Jugoslaviji ista prica. Cak i gore od toga, zaveli su gadan drzavni teror koji je izrodio Ustaski pokret iskljucivo u znak protesta. Cilj tog pokreta je bio borba protiv potlacenog polozaja Hrvata. U to doba nisu uopste smatrali Crnogorce, Bosnjake, Makedonce za posebne narode nego su ih totalno de-jure eliminisali. Njihov kralj i njihova kraljevska dinastija je vladala cijelom takvom tvorevinom. A zamislite tu situaciju kad imate srpskog kralja nad Hrvatima, Bosnjacima, Crnogorcima (uzgred onako, Srbi su protjerali i totalno unistili crnogorsku dinastiju Petrovica ako se ne varam istovremeno sa stvaranjem te prve drzavne tvorevine), Makedoncima, Albancima i inim - onda to nije nista drugo nego cista okupacija. U tim i takvim drzavnim tvorevinama (govorim o onim Jugoslavijama prije one posljednje) su se desavala masovna ubistva muslimana na pravdi Boga, primjerice u Crnoj Gori ali i u Srbiji, ima bezbroj zapisa i svjedocanstava o tome.ZMAJ wrote:MOAMER GADAFI O JUGOSLAVIJI:
Ta mirna zemlja, Jugoslavija, je izgradila samu sebe ciglu po ciglu nakon sto ju je Hitler unistio. A onda je ponovo razbijena i unistena na isti, hitlerovski nacin. A kada je umro Tito vi ste dosli u Jugoslaviju i unistili je zbog spstvenih, imperijalistickih interesa.
Kako mi drugi da budemo sigurni da se to nece desti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji. jeli ona bila pretnja, bilo kome? Bilo kada?
Ja sam jugoslovenski orijentisan,bila mi lepsa Juga nego ovih 6 sranja od drzava.E sad, svidjalo se to nekome ili ne al meni Juga bila draza.
Jel te nije sramota ovo da napises i to meni??? Ja osudjujem moje sunarodnike koji su cinili zlocin , a ti mi pises nebuloze... Sa kojim pravom???Melek wrote:Niko drugi nego Srbi. Oni su unistili jugoslaviju. Zato sto su je htjeli cijelu za sebe. I uvijek su ponavljali iste greske. U Kraljevini SHS su se oni postavili kao primarni narod, ona druga dva su deklarativno uveli u parlament ali im nikad nisu dali neka normalna prava. U Kraljevini Jugoslaviji ista prica. Cak i gore od toga, zaveli su gadan drzavni teror koji je izrodio Ustaski pokret iskljucivo u znak protesta. Cilj tog pokreta je bio borba protiv potlacenog polozaja Hrvata. U to doba nisu uopste smatrali Crnogorce, Bosnjake, Makedonce za posebne narode nego su ih totalno de-jure eliminisali. Njihov kralj i njihova kraljevska dinastija je vladala cijelom takvom tvorevinom. A zamislite tu situaciju kad imate srpskog kralja nad Hrvatima, Bosnjacima, Crnogorcima (uzgred onako, Srbi su protjerali i totalno unistili crnogorsku dinastiju Petrovica ako se ne varam istovremeno sa stvaranjem te prve drzavne tvorevine), Makedoncima, Albancima i inim - onda to nije nista drugo nego cista okupacija. U tim i takvim drzavnim tvorevinama (govorim o onim Jugoslavijama prije one posljednje) su se desavala masovna ubistva muslimana na pravdi Boga, primjerice u Crnoj Gori ali i u Srbiji, ima bezbroj zapisa i svjedocanstava o tome.ZMAJ wrote:MOAMER GADAFI O JUGOSLAVIJI:
Ta mirna zemlja, Jugoslavija, je izgradila samu sebe ciglu po ciglu nakon sto ju je Hitler unistio. A onda je ponovo razbijena i unistena na isti, hitlerovski nacin. A kada je umro Tito vi ste dosli u Jugoslaviju i unistili je zbog spstvenih, imperijalistickih interesa.
Kako mi drugi da budemo sigurni da se to nece desti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji. jeli ona bila pretnja, bilo kome? Bilo kada?
Ja sam jugoslovenski orijentisan,bila mi lepsa Juga nego ovih 6 sranja od drzava.E sad, svidjalo se to nekome ili ne al meni Juga bila draza.
A o onoj zadnjoj Jugoslaviji necu da govorim, tu smo svi svjedoci sta i kako je bilo. Na nama je da se ili pravimo mutavi ili priznamo kako je bilo.
Jugoslavija nije nista drugo nego grobnica (nesrpskih) naroda.
Kulin ban nije uzimao danak u krviZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???
Krokodil Behko wrote:Kulin ban nije uzimao danak u krviZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???
drugrankovic wrote:Krokodil Behko wrote:Kulin ban nije uzimao danak u krviZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???
sta su janicari?![]()
jel to danak u krvi?
ko je pravio janicare, andaluzanin?
ili tvoj tvorac?
dobrim djelom ste tako postali zar ne ...
Krokodil Behko wrote:drugrankovic wrote:Krokodil Behko wrote:Kulin ban nije uzimao danak u krviZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???
sta su janicari?![]()
jel to danak u krvi?
ko je pravio janicare, andaluzanin?
ili tvoj tvorac?
dobrim djelom ste tako postali zar ne ...
Janjičari su vlaška djeca, koju su njihovi roditelji dobrovoljno davali u vojne škole otomanskog carstva, ako nisi znao, a nisi jer eto, da ne kažem koliko si upućen, a upućen si otprilike ko žaba oko modne piste
Nerijetko to nisu djeca nego čitavi momci, poput mlađahnog Mehmed paše Sokolovića koji je SAM i dobrovoljno otišao, ha jah.
Nego, jesi li znao, i bošnjačka mladež je išla ili morala ići u janjičare? Nisi znao? Nisam iznenađen. Ono ti erudita, pa mi se kačiš za postove, jedle?
De nemoj ga, barem sam se ovih lijepih smajlića nagledala - ljulja..Krokodil Behko wrote:Veoma neobična situacija. Kako objasniti dosadnom liku, da bar prestane kvotati postove, ako već nema šta pametno reći i pri tome izbjeći posebne ovlasti?
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests