Velika Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Velika Srbija

Post by Nole » 06 Oct 2015, 14:48

drugrankovic wrote:sta ti zena rece na to?
Moja ne zna za to breeee, a za onu tamo bas me briga sto misli da sam shonja :haha :haha :haha

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 01:56

procitah ti prethodni post je se obracas zmaju a spomijes mene, vrs i dzamije...

ja licno prodjoh pored spaljenijeh crkava... srpskih... u onoj u maglaju, koja je skoro skroz sjebana, ostala olupina i marvu su dovodili da vrsi nuzdu...

djubriste je u njoj i po njoj bilo cak i 2002 ...

mnogo se ti ovdje lazi naprico, ili su ti pricali drugi pa im vjerujes jer bio si i decak maltene, pa se drugacije moramo postaviti... jer daleko i nijesi stigao otic onda, a svasta si vec cuo od pocetka rata... a posle se do danas samo nadogradjuje ta toboz "nevinost"

"moro je neko da nam pomogne" pa danasnji isilovci a? a jucerasnji al kaidashi...

nemam volje za ovo, pretezak si... uzivaj tu u americi koji ce ti kurac ovo?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Post by lisko » 07 Oct 2015, 04:57

Salahuddin wrote:
drugrankovic wrote:a sad kad bi se ovdje nabrojalo stotine slucaja klanja na raznim mjestima, da ne spominjemo orgijanje nasera orica i okolinu srebrenice, jel ti srbi se tamo sami poklase?

daj... a ni mudzahedinima niko nije odobrio da kolju sjeku glave i sutaju ih?

jel?

kakve ste vi to duse bili sunac ti j....... milina jedna, a ono u bosni sto gledah, nijesam vidio dobro...

upadnes i pitas boshnjake ko je poklo one ljude onolike i potaanio sela?

ne znamo , neki vojnici...
ne znamo ciji ...

sve dusa do duse!
Tesko li je bilo upasti tu, je li? :djed Sam otkrivas protiv koga si ratovao. Takvo pitanje si mogao samo postviti zarobljenom oficiru ili sl. Ali "upadnes pa pitas.." Je li mislimo na istu situaciju?

ovaj rankovic bas neka cetnicka kukavica ko i ostali kolege mu , to je tacno da su klali i nasi rankovicu al bar nisu bebee novorodjene i djecu kao sto su tvoji hrabri vojnici to radili . zavezi bolan pusti se bosne i mudzahedina..
Image

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 07 Oct 2015, 07:23

Potresna priča Sune Dupovca, zatočenika zloglasnog četničkog logora Kula u Sarajevu

Do izbijanja agresije na našu zemlju, Suno Dupovac je u Hadžićima živio u porodičnoj kućI i dobro zarađivao u Tehničko-remontnom zavodu.

Bio je baš 25. maj 1992. godine kad su ga, sa bratom i zetom, u zatočeništvo odveli srpski policajci… Od reintegracije hadžićke općine u Federaciju BiH, 1996. godine, opet je u Hadžićima…

Suni Dupovcu su, u aprilu 1992. godine, u bolnici “Koševo” u Sarajevu operirani mokraćni kanali. Početkom juna su mu trebali izvaditi stent, gumeno crijevo koje mu je bilo ugrađeno od bubrega do mokraćne bešike.

– Takvoga me zatekao rat. Nisam mogao otići u bolnicu. U kuću mi je, 22. maja, došao tadašnji šef policije, kojega sam ja dobro poznavao, i rekao da ne smijem napuštati kuću, ali da se ne plašim I da me niko neće dirati. Koji dan kasnije, došli su srpski policajci, koje ja nisam poznavao, jer nisu bili iz Hadžića, pokupili mene, mog brata i zeta, i odveli nas kod Zorana Gaševića, u Općinu. Dok je mene isljeđivao Zoran, brata su mi u hodniku pretukli. Sav je bio krvav i u modricama – prisjeća se Suno i objašnjava da su ih smjestili u općinsku garažu. Na petnaestak kvadrata su zatvorena 52 čovjeka. Bilo je tijesno, zagušljivo, nepodnošljivo vruće. Među zatočenicima je bio i Kasim Durmišević, koji je toliko premlaćen da je mokrio krv. Kasim je Suni rekao da ga je isprebijao Momo Stanimirović, prijeratni šef sigurnosti u Tehničko-remontnom zavodu. Potom su ih prebacili u sportsku halu Kulturno-sportskog centra. Tamo je bilo više od 200 ljudi, žena i djece.
– Tu smo ostali do 23. juna, kad su nas deportirali u Lukavicu. Oko četiri sahata ujutro, 24. juna, izvršili su prozivku i izdvojili 47 ljudi. To je grupa za koju se još ne zna kuda su odvedeni, niti se išta zna o njihovoj sudbini. Ostale su odveli u zatvor Kula.

Svezani, pa živi zapaljeni

U Kuli je ostao do decembra 1992. godine. To su mu bili najteži dani u životu. Ne toliko zbog batinanja, koliko radi onoga što je doživljavao prilikom odlazaka na “rad”, oko Sarajeva sakupljajući tijela masakriranih Bošnjaka i bacajući ih u masovne grobnice.

– Gledao sam zvjerski masakrirana tijela Bošnjaka. Nikad neću zaboraviti prizore koje sam vidio kod Trnova. Jednog dana, negdje krajem jula, poveli su mene, Kemala Fetibegovića i Halida Arukovića u vikend-naselje poviše sela Kijeva. U jednoj vikendici smo pronašli pet ugljenisanih tijela. Tri odrasle osobe i dvoje djece. Bili su zavezani lancima za plafon, kako ne bi mogli bježati, i živi spaljeni. Mi smo ostatke pokupili u vreće… Nešto niže od te vikendice, na proplanku je stajao ražanj na sohama, a na ražnju izgorjelo ljudsko tijelo. Kemal se onesvijestio, pa smo Halid i ja morali skinuti ostatke s ražnja i pokupiti ih u vreću. To je, kaže, samo najupečatljiviji primjer zvjerstava nad bošnjačkim civilima. Svakodnevni su bili prizori zaklanih i masakriranih ljudi čije su ostatke sakupljali na kamione i istovarali ih u masovne grobnice.

– Jedna od masovnih grobnica je bila ispod mjesnog groblja Vranješ, blizu Lukavice. Iskopana je jama duboka pet metara, a po pet metara je bila duga i široka. Nas bi iz Kule noću odvodili tamo da s kamiona skidamo tijela i bacamo ih u tu jamu. Preko dana smo preko tijela nasipali sloj zemlje. Tako se ponavljalo dok jama nije bila napunjena. Poslije rata sam to ispričao Amoru Mašoviću. Tačno sam locirao grobnicu i iz nje su ekshumirane žrtave.

Hrvati ga zarobili na razmjeni

U decembru su u logor došli dvojica Srba iz Hadžića, Mika Golub i Miloš Jerkić. Mikin brat Branko je bio u zatvoru Silos u Tarčinu i on ga je htio izbaviti zamjenom za nekog od Bošnjaka.

– Odabrali su mene i Izeta Japalaka. Zbog situacije oko Sarajeva, do Hadžića smo morali putovati preko Pala, Mrkovića, Vogošće, Ilidže i Blažuja. Sjećam se da su oni, prolazeći preko Mrkovića, svratili kod nekog Srbina. Ne sjećam mu se imena, ali strah koji sam tada pretrpio neću zaboraviti. Učinilo mi se da se u kući toga Srbina nešto proslavlja. Ali, taj je obilježavao četeresnicu sinove pogibije u ratu. Mika mu je rekao da muslimane vodi na razmjenu za brata. Srbin uze pušku i pravo na nas, da nas pobije. Mika mu veli: “Možeš ih pobiti, ali znaj da si i mog brata ubio”. Onaj Srbin se nekako i povuče…
Odvedeni su u neki podrum u Hadžićima u kome je već bilo zatočeno 18 ljudi. Odatle ih je Mika Golub, Sunu i Izeta, odveo na Kobiljaču, na razmjenu… Kasnije je saznao da su, samo desetak minuta nakon njihovog odlaska, iz tog podruma četnici odveli devet ljudi u Svrake i tamo ih pobili. Na Kobiljači, na teritoriji pod kontrolom HVO-a, Sunu, Izeta i dvojicu Bošnjaka iz Tarčina koji su Branka doveli u razmjenu, Miku Goluba, njegovoga brat Branka i Miloša, te Hrvata Dragu Elpeza, sve su zarobili Hrvati. “Razlog” – nisu imali nikakvih dokumenata. Sa Kobiljače su odvedeni u Vitez, gdje su isljeđivani, a odatle u Busovaču. Nakon 12 dana, zahvaljujući poznanstvu jednog njegovog rođaka sa Tihomirem Blaškićem, Suno, Izet i dvojica Bošnjaka iz Tarčina su pušteni na slobodu. Trojica Srba i Hrvat Elpez su ostali u zatvoru još nekoliko mjeseci.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Oct 2015, 10:04

Salahuddin wrote:
ZMAJ wrote:
Salahuddin wrote:
drugrankovic wrote:iste vi bili okupirani, no porazeni u pokusaju okupacije, koju ste ko sluge izveli sa austrougarskom nemackom i ostalim zlikovcima...

nemoj se lazemo i preskacemo sto je bilo...

jebo nas onaj ko nas sastavi

Jebala te vise austrougarska i Svabe. Covjece, zivis u 21 vijeku i samo deceniju u i po prije bio si u zlocinackoj vojsci i ti ces nekome drzati moralne lekcije? Pokrij se tim klempavim usima i cuti. Bio si vojnik vojske koja je napravila stotine jama. Ali bitno je povuci austrougarsku i njemacku. Jesi li zbog njih otisao pod komandu covjeka koji je naredio strijeljanje one mase u Srebrenici? U Visegradu, pljacke, silovanja, klanja na mostu na Drini? Zvornickim Tomasicama i inim drugim po cijeloj teritoriji ove trakavice koja se zove RS? Apsolutno poslije tvog pozitvnog odgovora da si bio u toj i takvoj vojsci (i to nepozvan i u tudjoj zemlji) nemas pravo da nikome sporices nista. Cutanjem o zlocinima koje si vidio je ravno samom zlocinu. Znaci, dodjosmo i dotle da te slogodno mogu zvati zlocincem jer nisi mogao da ne vidis neke stvari ali izabrao si da cutis. Ali mogao bi se iznenaditi koliko se moze otkriti o svakom tvom sjedanju u kamion, traktor, tenk...koliko i gdje si bio rasporedjen. Sta ako tu bude informacija da si bio u ovim narojanim mjestima u neko nezgodno vrijeme?

Mladic ti je komandant a spominjes Austrougrasku i Njemaacku. A, u p... materinu!
Polako zemljace...ja sam bio u JNA i mi nismo bili nikakvi ZLOCINCI...odgovorno ti tvrdim.Cutanje o zlocinu je ravno zlocinu...tacno, da li je prvi logor bio u BIH na CELEBICU, da li je tamo silovana prva zena po nacionalnosti SPKINJA ? Da li je bilo 512 logora u BIH? Sta su Kazani ?
Ne sporim ni jedan zlocin koji su moji sunarodnici pocinili, OSUDJUJEM IH,jer to su radili pogani,crvene beretke, arkanovci i ostala govna lopovska, ali brate ni vi niste nevini...zasto zabraniste mudzahedinu koji se odrekao terora ulazak u BIH? Ali Ahmed...
Nista ja ne preskacem vjeruj mi. Ali mi dosadilo njegovo povlacenje necega sto nema veze sa ratom u BiH, svaki put kad se on pomene. Da je Armija BiH ucinila i ratne zlocine, to je nepobitno. No, ne sistematski i sistemski. VRS je etnicki cistila sve teritorije pod svojom kontrolom, usput uvijek mnoge i ubili.

Kazani su bili stratiste Srba. Ne znam koliko ih je tu ubijeno ali zasigurno znam da su mnogi ubijeni. Znaci, ja necu sporiti nijedan zlocin, sa ma koje strane bio. Bio bih isti kao i oni onda. Ali proporcija zlocina izmedju ove dvije vojske je neuporediva. Ne gledam ja na vas koji ste bili u JNA kao neke teroriste. Ali ovakvi kao ovaj Rankovic, koji je kao dobrovoljac otisao u Bosnu da ratuje, kada su srpske sage bile daleko superiorne u MTS i oruzju od Armije, onda se zapitam sta mu je bio motic jer Srbima u BiH tada nije bilo potrebno pomagati. Vec su drzali preko 70% BiH. Zasto onda?

Mi smo mudzahedine, ciji broj nije ni blizu onih sa kojima se barata kada se zeli okaljati Armija (lako provjerljivo, manje ih je bilo nego dobrovoljaca u VRS), kao i bilo koga drugog koji je zelio da nam pomogne morali uzeti jer smo bili u takvoj situaciji.

Kod tebe mi smeta sto ides na onu "prva, prvi...". Uzrok i povod za rat nisu isto. Ako je povod i bio zlocin u Sijekovcu, uzrok rata ne lezi tu. Poznato je sada prilicno sta se htjelo onda. I ne bi mi to bilo ni cudno, kada se uzme da su kroz istoriju jacu uvijek gledali da se okoriste od slabijeg. I danas je tako. Ali mene smeta nacin na koji to radjeno. Pogledaj omjer vojnika i civila poginulih na bosnjackoj strani i isti taj omjer na srpskoj. Tu se da prilicno dosta toga zakljuciti. Ja sam vec jednom negdje napisao, da je moj otac, ili brat pocinio neki zlocin a ja znam za to, ja bih ga licno odao. Gadio bih se sam sebi da cuvam u sebi nesto takvo i izjelo bi me to.

Rankovic, kao dobrovoljac u vrijeme kada su Bijeljina, Prijedor i Visegrad dozivljavali pakao, suti. Pitam ga, zasto je nasao za shodno da ode tamo u to vrijeme, kada za vojnom pomoci nije bilo poterebe tada. Je li dosao kao i Arkan da brani Srbe u ovim mjestima? Naravno, Rankovic je osoba za sebe i ja nikada ne volim etiketirati cijele grupe, narode, vjere itd, ali u slucaju VRS je jasno da je to bila vojska kojoj je naredjeno da radi ono sto su radili. Pa od tolikih dzamija, koliko ih je ostalo na prostoru RS u ratu? Mozda par od vise stotina (skoro i hiljadu mozda). Na drugoj strani? Obrnuta situacija. Vecina ostala a jako mali broj unisten. Ja sam gledao svojim ocima kada je "Gazela" gadjala dzamiju u mom rodnom mjestu. Promasio je sa ne vise od 200-300 metara i raketa je zavrsila u gustom zaseoku. No, brzo je srusena dinamitom, nakon sto je VRS usla tamo.

Zenu mog zemljaka u Doboju su zaklali pred njenom djecom (sin se objesio prije nekoliko godina nakon sto je bio jako mentalno stradao). Znaci, tih primjera ima i tamo i ovamo, razlika je u obimu i ratnim zlocinima nekih jedinica ili pojedinca, nasuprot kompletnom vojnom putu druge strane.

Izvini ako ovo nema ni glavu ni rep sto sam napisao, tek sam se probudio,a zboh PTSD-a koji mi je donio Rankovic i njemu slicni, probudim se jako dekocentrisan zbog lijekova koje uzmem tokom dana. Ako mislis da nisam u pravu, pisi brate.
Najgore od svega je to sto smo mi bre svi isti narod svi smo mi trebali biti Jugosloveni,kao u USA svi Amerikanci... I Srbi I Hrvati i Bosnjaci i Makedonci i Slovenci...za sta mi prolismo toliku krv?Pa zar mislis da se ne druzim sa muslimanima u BIH kad odem? Pa i u SA, sedimo pijemo pivo zezamo se ili pricamo o poslu...Stase dogodi ljudima u ratu da tako podivljaju ne znam ali kada sedimo u miru gledamo ko je kakav covek, na koga se mozemo pouzdati, a ne ko je koje vere ili nacije... I dalje tvrdim Jugoslaviju su razjebali spolja mogli smo biti lepa mocna drzava ponosnih gradjana. Ne bi se morali stideti zlocina koji su pocinili neki koje ni ne poznajes, a samo zato jer su pripadnici tvog naroda...Rat izvlaci iz ljudi ono najgore od njih...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Oct 2015, 10:16

MOAMER GADAFI O JUGOSLAVIJI:
Ta mirna zemlja, Jugoslavija, je izgradila samu sebe ciglu po ciglu nakon sto ju je Hitler unistio. A onda je ponovo razbijena i unistena na isti, hitlerovski nacin. A kada je umro Tito vi ste dosli u Jugoslaviju i unistili je zbog spstvenih, imperijalistickih interesa.
Kako mi drugi da budemo sigurni da se to nece desti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji. jeli ona bila pretnja, bilo kome? Bilo kada?

Ja sam jugoslovenski orijentisan,bila mi lepsa Juga nego ovih 6 sranja od drzava.E sad, svidjalo se to nekome ili ne al meni Juga bila draza.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 11:45

i dalje isto...

no dobro je da dolazis iz jednog razloga, nidje ko u svom kraju...

zasto sam 93 otisao? nijesam moga ranije, premlad... skola armija.. 20 ljeta napunio i otisao...

doboj nam je zajednicko iz tog perioda
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Oct 2015, 15:24

Rat...gospodo to vam je veliki marketing uz jos veca sranja koja se dogadjaju...ko je koga i gde branio u Jugoslaviji??? Neko iz rata izasao bez porodice , a neko sa milionima...pa i onaj postar iz Sarajeva je devedesetih vozio mecku, da ne pisem o drugim narodima u SFRJ, ja cu o nasim, a vi Bosnjaci i Hrvati kazite ko je i kako od vasih iz rata izasao...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3247 times

Post by Melek » 07 Oct 2015, 15:51

ZMAJ wrote:MOAMER GADAFI O JUGOSLAVIJI:
Ta mirna zemlja, Jugoslavija, je izgradila samu sebe ciglu po ciglu nakon sto ju je Hitler unistio. A onda je ponovo razbijena i unistena na isti, hitlerovski nacin. A kada je umro Tito vi ste dosli u Jugoslaviju i unistili je zbog spstvenih, imperijalistickih interesa.
Kako mi drugi da budemo sigurni da se to nece desti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji. jeli ona bila pretnja, bilo kome? Bilo kada?

Ja sam jugoslovenski orijentisan,bila mi lepsa Juga nego ovih 6 sranja od drzava.E sad, svidjalo se to nekome ili ne al meni Juga bila draza.
Niko drugi nego Srbi. Oni su unistili jugoslaviju. Zato sto su je htjeli cijelu za sebe. I uvijek su ponavljali iste greske. U Kraljevini SHS su se oni postavili kao primarni narod, ona druga dva su deklarativno uveli u parlament ali im nikad nisu dali neka normalna prava. U Kraljevini Jugoslaviji ista prica. Cak i gore od toga, zaveli su gadan drzavni teror koji je izrodio Ustaski pokret iskljucivo u znak protesta. Cilj tog pokreta je bio borba protiv potlacenog polozaja Hrvata. U to doba nisu uopste smatrali Crnogorce, Bosnjake, Makedonce za posebne narode nego su ih totalno de-jure eliminisali. Njihov kralj i njihova kraljevska dinastija je vladala cijelom takvom tvorevinom. A zamislite tu situaciju kad imate srpskog kralja nad Hrvatima, Bosnjacima, Crnogorcima (uzgred onako, Srbi su protjerali i totalno unistili crnogorsku dinastiju Petrovica ako se ne varam istovremeno sa stvaranjem te prve drzavne tvorevine), Makedoncima, Albancima i inim - onda to nije nista drugo nego cista okupacija. U tim i takvim drzavnim tvorevinama (govorim o onim Jugoslavijama prije one posljednje) su se desavala masovna ubistva muslimana na pravdi Boga, primjerice u Crnoj Gori ali i u Srbiji, ima bezbroj zapisa i svjedocanstava o tome.

A o onoj zadnjoj Jugoslaviji necu da govorim, tu smo svi svjedoci sta i kako je bilo. Na nama je da se ili pravimo mutavi ili priznamo kako je bilo.

Jugoslavija nije nista drugo nego grobnica (nesrpskih) naroda.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Oct 2015, 16:21

Melek wrote:
ZMAJ wrote:MOAMER GADAFI O JUGOSLAVIJI:

Niko drugi nego Srbi. Oni su unistili jugoslaviju. Zato sto su je htjeli cijelu za sebe. I uvijek su ponavljali iste greske. U Kraljevini SHS su se oni postavili kao primarni narod, ona druga dva su deklarativno uveli u parlament ali im nikad nisu dali neka normalna prava. U Kraljevini Jugoslaviji ista prica. Cak i gore od toga, zaveli su gadan drzavni teror koji je izrodio Ustaski pokret iskljucivo u znak protesta. Cilj tog pokreta je bio borba protiv potlacenog polozaja Hrvata. U to doba nisu uopste smatrali Crnogorce, Bosnjake, Makedonce za posebne narode nego su ih totalno de-jure eliminisali. Njihov kralj i njihova kraljevska dinastija je vladala cijelom takvom tvorevinom. A zamislite tu situaciju kad imate srpskog kralja nad Hrvatima, Bosnjacima, Crnogorcima (uzgred onako, Srbi su protjerali i totalno unistili crnogorsku dinastiju Petrovica ako se ne varam istovremeno sa stvaranjem te prve drzavne tvorevine), Makedoncima, Albancima i inim - onda to nije nista drugo nego cista okupacija. U tim i takvim drzavnim tvorevinama (govorim o onim Jugoslavijama prije one posljednje) su se desavala masovna ubistva muslimana na pravdi Boga, primjerice u Crnoj Gori ali i u Srbiji, ima bezbroj zapisa i svjedocanstava o tome.

A o onoj zadnjoj Jugoslaviji necu da govorim, tu smo svi svjedoci sta i kako je bilo. Na nama je da se ili pravimo mutavi ili priznamo kako je bilo.

Jugoslavija nije nista drugo nego grobnica (nesrpskih) naroda.
Jel te nije sramota ovo da napises i to meni??? Ja osudjujem moje sunarodnike koji su cinili zlocin , a ti mi pises nebuloze... Sa kojim pravom???
i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi??? Pisem ti o poslednjoj Jugoslaviji, al zajebi me spike da su je Srbi rasturili, Srbija je samo smenila Ustav iz 1974. zbog svoje dve pokrajine i sta je to smetalo bilo kome u SFRJ??? Kucan je u Cankarijevom domu 1988. izgovorio, citiram : "Svaki narod u SFRJ ima pravo na samoopredeljenje do otcepljenja, pa i Albanci" kraj citata...Jesu li Albanci bili narod ili narodnost u Jugoslaviji??? Da li su narodnosti imali ta prava Ustavom zagarantovana? Sta bi bilo onda od Istre???Ili dela Vojvodine, ili dela Makedonije....O Ustavu 1974. mozemo temu da otvorimo i da ti sve natenane objasnim da je Srbija tim Ustavom diskrimisana, nisu dzabe Kardelj i Krajacic na Brionskom plenumu smenili Rankovica (ne ovog naseg sa foruma :D.) A Krcun, kao, nastradao, na Ibarskoj magistrali...dva prva coveka Srbije i onda Hrvati, Slovenci, pa i Dzemal Bijedic daju Siptarima Kosovo na poklon , em im jos svaki mesec saljemo novac za nerazvijene od cega su oni kupovali srpska imanja....daj informisi se malo... Cisto da znas,drugog dana Uskrsa 1941.su moji proterani sa svog imanja na Kosovu, deda mi je streljan u Kraljevu 14.10.1941. jedino sta su doneli sa Kosova je rucni mlin za kafu koji je bio babi u rukama. !944. im nije dozvoljeno da se vrate na svoje imanje, vec kao izbeglice u Vojvodinu.
I pored svega toga Jogoslavija je opstala i vecina nas ju je volela ali Maksimir (utakmica sa Holandijom) Split, ubistvo makedonskog vojnika, da ti ne nabrajam, kada sam se cudio zasto Hrvati mrze jugoslaviju a najvise su dobili, qrac bi njihova bila Dalmacija bez Juge. Strane obavestajne sluzbe su uradile svoje i napravile 6 sranja od drzavica....koja ce opstati??? Makedonija? Nema sansi, ne znam da li si ikada bio u Bugarskoj ali Bugari ne priznaju Makedonce kao naciju, oni kazu kome prezime zavrsava na ov je poreklom Bugarin, a kome na ski je Srbin...ok moja teorija je drugacija, koja Makedonka ima sise 4 i vece je Bugarka, ispd 4 Srpkinja, jbt al su Bugarke sisate :D. :ooo oprosti na sali al to sam Bugarima govorio kada su srali o Makedoncima ;) . Kosovo je vec Albanija....BIH...pa sta je tek to? Drzava??? Vi se raspadate brzinom svetlosti. Vojvodina, pa i ovde ce biti sranja. Hrvatska, ona kifla, banana, tek su oni najebali. I sta smo dobili je.em vas sve blesave, od Srba do Slovenaca...kurtona... dobili smo kao drzave koje ce za koju deceniju nestati... Mogla je opstati Jugoslavija al je Tito morao stvoriti samo Jugoslovene, kome se ne svidja eno mu Germany ili USa...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9526 times
Been thanked: 11263 times

Post by Krokodil Behko » 07 Oct 2015, 17:48

ZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???
Kulin ban nije uzimao danak u krvi Image

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 17:49

ne obracaj paznju na tipicnog islamistu koji bi kako rece i rumune suta nogom u facu pravoslavnu, ciganjsku, vlasku...

srbi su je unistili, a austrougarse sluge i hitlerovi saborci koji su iz ob sv rata izasli kao gubitnicka strana, narocito posle I rata, nijesu zeljeli u nju?

jes, jedva ocekali idiotov predlog... da ne panu talijanima il nekom rugom... dva puta uletese jadni u robiju? kako da ne...
samo sto primas svog dusmanina u savez i sa njim ne ocekuj nista dobro sto se i dva puta pokazalo... usao je rai amnestije i zaborava klanja svojih, najveceg genocida na balkanu, u II sv ratu... da se to sve uz pomoc zajenice zaboravi i puj pike ne vazi pa ti danas te pashe i ustashe vicu kako si ti u stvari genocidash...

pusti rdju neka drobi...

Mogla je opstati Jugoslavija al je Tito morao stvoriti samo Jugoslovene, kome se ne svidja eno mu Germany ili USa...

ne lupaj... kad vec pokusavas ozbiljno da diskutujes, ne avetaj poslednje gluposti... tito je dusmanin srpski i pravio je temeleje za tisucljetnji san, sto se 1974 potvrdilo a prethodnom smenom svi jugoslovenskih pravih patriota...

cak je i siptaru izmislio drzavu...

i ja sam za jugoslaviju, no bez dzukele kumrovacke...

drugo , oni ako ovako nastave sa srbima, kao iskljucivo sa nekim genocidasia, fol sranjima koje prezentuju onanisuci po ftv, vrlo brzo ce sebi zakucati ekser u kovceg zvani "BiH"...

kamo srece da se to pameti dozove...

kakva sranja u vojvodini? opet lupetas

da se razumemo, zivot zajednick ii ja podrzavam... ali sam dosta puta ispo magarac utom jugoslovenstvu... veliki :djed
Last edited by drugrankovic on 07 Oct 2015, 18:08, edited 1 time in total.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 17:52

Krokodil Behko wrote:
ZMAJ wrote: i ko ti spominje kraljevinu??? O cemu ti pises, zelis li sada da se vracamo na kulina bana i danak u krvi???

sta su janicari? :zubi

jel to danak u krvi?

ko je pravio janicare, andaluzanin?

ili tvoj tvorac?

dobrim djelom ste tako postali zar ne ...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 07 Oct 2015, 18:09

drugrankovic wrote:
Krokodil Behko wrote:

jel to danak u krvi?

ili tvoj tvorac?

Janjičari su vlaška djeca, koju su njihovi roditelji dobrovoljno davali u vojne škole otomanskog carstva, ako nisi znao, a nisi jer eto, da ne kažem koliko si upućen, a upućen si otprilike ko žaba oko modne piste :lud

Nerijetko to nisu djeca nego čitavi momci, poput mlađahnog Mehmed paše Sokolovića koji je SAM i dobrovoljno otišao, ha jah.

Nego, jesi li znao, i bošnjačka mladež je išla ili morala ići u janjičare? Nisi znao? Nisam iznenađen. Ono ti erudita, pa mi se kačiš za postove, jedle?

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 18:14

zasto lazes?

tolike godine a takva sranja koja ti ues izokrenut s tom vasom novom istorijom ni pas sa maslom ne bi progutao...

vlasi su dobrovoljno davali djecu u janicare...

ma mi bre zvali turcina krvnika da dodje i 500 godina nas nabija na kolac, siluje zene, pravi janicare... mi insistirali!

sve si ti u pravu...

krokodil, batali sranja ako imas sta pametno deder, a grandiozne budalastie ostavi kuci sebi pred spavanje...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 18:19

Krokodil Behko wrote:
drugrankovic wrote:
Krokodil Behko wrote:

jel to danak u krvi?

ili tvoj tvorac?

Janjičari su vlaška djeca, koju su njihovi roditelji dobrovoljno davali u vojne škole otomanskog carstva, ako nisi znao, a nisi jer eto, da ne kažem koliko si upućen, a upućen si otprilike ko žaba oko modne piste :lud

Nerijetko to nisu djeca nego čitavi momci, poput mlađahnog Mehmed paše Sokolovića koji je SAM i dobrovoljno otišao, ha jah.

Nego, jesi li znao, i bošnjačka mladež je išla ili morala ići u janjičare? Nisi znao? Nisam iznenađen. Ono ti erudita, pa mi se kačiš za postove, jedle?

bosnjacka mladez? nije to postojalo do 1993

bosanska i da... al bosnjacka? jok, zna se redosled, dosli turcini pa onda postali muslimani ili ti bosnjaci...

nego eno tebe pokojnog alije taj je iz beogradskog vekovnog porekla, nekada postao turcin... a potom jbt bosnjak predsjednik toboz "Bosne"... odrod, a zasto? za korist su takodje isli... pa to i budala zna...

za tepsiju ribe... a potom i do begovskog zvanja sunce ti :djed

ne kacim ti se za postove, vec gluposti koje nemaju nikakve veze sa zdravim razumom i pamecu...

inace dobar si ti cikac ovako... dok ne pocnes bajke...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 07 Oct 2015, 18:32

Veoma neobična situacija. Kako objasniti dosadnom liku, da bar prestane kvotati postove, ako već nema šta pametno reći i pri tome izbjeći posebne ovlasti?

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 07 Oct 2015, 18:37

Krokodil Behko wrote:Veoma neobična situacija. Kako objasniti dosadnom liku, da bar prestane kvotati postove, ako već nema šta pametno reći i pri tome izbjeći posebne ovlasti?
De nemoj ga, barem sam se ovih lijepih smajlića nagledala - ljulja..
Ma imam ja u komšiluku i u familiji još uvijek veliku Srbiju ...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2015, 18:40

pa kad lazes... megalomanski...

to je bilo upuceno krokodilu iz bjeljine, a samo sam tebe bibo ceko... :roll

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 07 Oct 2015, 18:44

Rankec, ne da mi se cijelu priču pisati, ali pred mojom kućom su se zamalo potukli zbog Jure i Bobana..a naša snaha ima pištolj...osto od pokojnog tate..vrag vragbaba, a vrag i snaha..a moj rođak je valjda najveći Srbin u selu...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Post Reply

Return to “EX YU”