Nametnuta Vlada Federacije BiH 2022-2026, Nermin Niksic, ministri i ostali
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22339 times
- Been thanked: 9583 times
- Status: Offline
Re: Nametnuta Vlada Federacije BiH 2022-2026, Nermin Niksic, ministri i ostali
I krivičnu prijavu podnio, šta bi ovo... 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9148 times
- Been thanked: 10859 times
- Status: Online
Vlada Federacije BiH sa Nerminom Nikšićem na čelu odobrila je 1,2 miliona maraka za završetak izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta, zgrade koja se, na vakufskoj zemlji, bespravno gradi u Mostaru. Odluka je donesena na sjednici Vlade Federacije BiH,održanoj 12.05.2025. godine.
- fornax
- Na probnom
- Mood:
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 13 times
Trojka je pukla po šavovima. Eno Čudićka javno obznani već odavno poznatu stvar da Dino štiti Dodika, Nikšić se izvinjava Čoviću za JI, pravi ustupke koje niko od njih nije ni tražio, ne može riješiti problem KCUS-a, stranka mu je ko raspuštena banda gdje svako svoju politiku vodi, Helez puko, Denis pozelenio,.....
Nisu normalni majke mi, samo sebe uništavanju. NIP je uništen onog dana kada se Dino pojavio u Europolovoj shemi i kada su podaci njegovog pasoša zavšili u Sky aplikaciji, ali SDP me totalno iznenadio. Prave kamikaze. Srljaju u propast.
Nisu normalni majke mi, samo sebe uništavanju. NIP je uništen onog dana kada se Dino pojavio u Europolovoj shemi i kada su podaci njegovog pasoša zavšili u Sky aplikaciji, ali SDP me totalno iznenadio. Prave kamikaze. Srljaju u propast.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1103 times
Drugo - svako dva-tri dana jedan od čelnika Trojke ili viđeniji njihov političar treba da dadne za neki medij (ili barem napiše na Iksu):"Pitat ću Čovića da li mu je draži Dodik od evropskog puta i reformi."
Treće - dignut dreku, dramu i plač, i čekat da Schmidt nametne neke odluke i otkoči blokadu.
Dakle, ako Schmidt ne uradi ništa, onda je Dodik pobijedio.
Vizionarska i jaka kao beton Trojkina politička strategija...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Poskupljuju struja i javni prevoz... Legendarna Trojka...
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3291 times
- Been thanked: 1295 times
Mislim da će se njihov period pamtiti kao najgori, od rata naovamo.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23592 times
- Been thanked: 24095 times
ma nema legendarnijeg poteza od onog od januara..
Obaveze poslodavcima povisili od 400 maraka na minimalnu placu pa gore..
I neki dan kaze od 01.07 smanjujemo doprinose za cirka 89 maraka onima kojima su digli za 400 pa onda redom prema gore
Sunce ti poljubim u komunizmu je dobro samo stoci koja je na vlasti,
Obaveze poslodavcima povisili od 400 maraka na minimalnu placu pa gore..
I neki dan kaze od 01.07 smanjujemo doprinose za cirka 89 maraka onima kojima su digli za 400 pa onda redom prema gore

Sunce ti poljubim u komunizmu je dobro samo stoci koja je na vlasti,
dream of spring...
- arzuhal
- Forum [Bot]
Druga Neka se "nada" da ce sad poslodavci proslijediti onih 5% i povecati plate radnicima, ali u aprilu zna da ce Bakir doci na celo FTV.
Kae, ako hocete da imate klimu i grijete se na struju - platite! Jbt, k'o da zivimo krajem 19. vijeka, pa je struja cudo i luksuz.
Njih svi - od HDZ-a, Dodika, preko OHR-a do ne znam koje mrake - guze jer su nesposobni izasta, a oni guze jedine koje mogu - narod.
S merakom cu za SDA glasat...
Kae, ako hocete da imate klimu i grijete se na struju - platite! Jbt, k'o da zivimo krajem 19. vijeka, pa je struja cudo i luksuz.
Njih svi - od HDZ-a, Dodika, preko OHR-a do ne znam koje mrake - guze jer su nesposobni izasta, a oni guze jedine koje mogu - narod.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3739 times
- Been thanked: 3464 times
Pa yebe im se zato. Nisu ni došli na vlast većinom volje građana pa da se boje narednih izbora.
Ako ne dovrše posao za Schmidta i HDZ, eto ih i iduće izbore na vlasti, pa makar glasalo samo 2% za njih.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Quds
- Aktivni forumaš
E, ovoga se ja bojim. A, ako budemo toliko politički mlohavi, i neka onda. I nismo za bolje.Naseef Mushroom wrote: 30 Jun 2025, 19:17Pa yebe im se zato. Nisu ni došli na vlast većinom volje građana pa da se boje narednih izbora.
Ako ne dovrše posao za Schmidta i HDZ, eto ih i iduće izbore na vlasti, pa makar glasalo samo 2% za njih.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2941 times
Ja mislio samo Novalić počeo sa ovim biserima o luksuzu, pa klima je potreba kao što je i grijanje potreba.arzuhal wrote: 30 Jun 2025, 18:42 Druga Neka se "nada" da ce sad poslodavci proslijediti onih 5% i povecati plate radnicima, ali u aprilu zna da ce Bakir doci na celo FTV.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- ironman
- sirius
u cemu je caka sa ovom pricom u kojoj izigravaju hdz kujicu?
Jednostavno je..dvije rijeci. Tehnicki mandat.
Kakvi god rezultati izbora 2026 bili bez amina od strane hdz formiranje nove vlasti nije moguce.
Nego tehnicki mandat.
A to za ovu skupinu idiota znaci ostanak na vlasti dok se boje ne rastope..
Kakvi god rezultati izbora 2026 bili bez amina od strane hdz formiranje nove vlasti nije moguce.
Nego tehnicki mandat.
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Radi se o tome da je Schmidt HDZ igrač (to nije nikakva teorija zavjere. Lik ima orden Ante Starčević i blizak je prijatelj sa Plenkovićem) i radi se o tome da HDZ Hrvati vladaju Federacijom.ironman wrote: 30 Jun 2025, 20:52 u cemu je caka sa ovom pricom u kojoj izigravaju hdz kujicu?
Nego tehnicki mandat.
Pošto Federaciju čine Bošnjaci i Hrvati, trebao im je neko sa naše strane da učestvuje u tom planu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Najbolje je objasnio Nermin Nikšić u onom intervjuu kada je trebala poskupiti struja gdje nije elektroprivreda ercegbosne.Quds wrote: 30 Jun 2025, 19:18E, ovoga se ja bojim. A, ako budemo toliko politički mlohavi, i neka onda. I nismo za bolje.Naseef Mushroom wrote: 30 Jun 2025, 19:17
Pa yebe im se zato. Nisu ni došli na vlast većinom volje građana pa da se boje narednih izbora.
Kada ga je za to upitala voditeljica, dobila je odgovor “Ja sam mislio da samo SDA broji krvna zrnca gdje ko živi”.
Kada u slučaju Respiratori uhapse Novalića a unaprijede Jelku, iako su skupa učestvovali, kao u drugim slučajevima gdje hapse po Federaciji a samo su HDZovci nedodirljivi, dobijemo odgovor “Smeta vam što hapse lopove jer su iz vašeg naroda”.
Znači pripremili su za sve odgovore gdje ako se pobuniš ili pitaš nešto konkretno da ispadneš negativac.
Kao cionisti gdje ne smiješ ništa pomenuti, odmah ispadneš antisemit, veličaš Holocaust itd.
Znači za sve su se pripremili u namjeri/planu/projektu da HDZ vlada Federacijom gdje će ušutkati i zadnjeg koji ne želi biti politički mlihav.
- Quds
- Aktivni forumaš
Uz sve rečeno, sve je jasno i razumije se. Da, teško je bilo šta, kada se zna šta je zadatak, te ko će ga sprovesti. Ali nije samo rezultat izbora ono na što mislim, kada kažem ''i treba da nam bude tako, ako...'' Zna se šta možemo. Pa jebote, najveći narod u BiH se želi ugurati u 20% teritorije, i mi ćemo svoj kukavičluk pravdati političkim spletkama. Jebat nas, ako naši političari ne kažu narodu jasno i glasno o čemu se radi. A, ako je to zveckanje oružjem, pa, ne bi bili prvi. Ko nas jebe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9148 times
- Been thanked: 10859 times
PRVI PUT U HISTORIJI: Federacija BiH se zadužuje na Londonskoj berzi za oko 350 miliona eura!
Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) emituje obveznice tog entiteta na Londonskoj berzi, što je prvi put da FBiH izlazi na međunarodno finansijsko tržište. Planirana je prodaja obveznica u iznosu od 300 do 350 miliona eura, sa rokom dospijeća od pet godina, objavio je Bloomberg.
Road-show je pokrenut 7. jula, aukcija bi trebala da bude 17. jula, a cilj je zatvaranje posla u drugoj polovini ovog mjeseca. Kao banke ili investicijske kuće koje su angažovane (dobile mandat) da organizuju i vode postupak emisije obveznica za FBiH su Bank of America Securities, Deutsche Bank i UniCredit, prema upućenim izvorima.
Kao stabilizacioni menadžeri (Stabilising Manager), odnosno oni koji imaju dodatnu ulogu da, ako bude potrebno, stabilizuju cijenu obveznica kada krene trgovima, navedeni su Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Merrill Lynch International i UniCredit Bank, vidljivo je na Londonskoj berzi. Stabilizacioni period traje od danas do 28. avgusta.
Ponuda je namijenjena profesionalnim investitorima i kvalifikovanim investitorima prema propisima EU i UK.
Da FBiH razmišlja o zaduženju na stranoj berzi i da priprema emisiju obveznica potvrđeno je i kroz strategiju zaduživanja za 2025. godinu, gdje je navedeno da se u drugoj polovini ove godine planira prvo izdanje euroobveznica na međunarodnom finansijskom tržištu u iznosu od 300 do 350 miliona evra.
Cilj emisije je prikupljanje novca za potrebe finansiranja Budžeta FBiH za 2025. godinu, uz proširenje baze investitora u dugoročni dug FBiH.
“Primarni instrumenti finansiranja Budžeta Federacije BiH i kapitalnih investicija u 2025. godini su spoljni dugoročni krediti kod međunarodnih finansijskih institucija, izdanje euroobveznica na međunarodnom finansijskom tržištu, te kratkoročno i dugoročno zaduživanje na domaćem tržištu kapitala”, navedeno je u Godišnjem planu zaduživanja Federalnog ministarstva finansija, piše Bloomberg.
- ironman
- sirius
Gledaj bazdulja i ekonomske politike kuma tj ministra obrta
700 miliona maraka.
Ono kad samo u januaru pisali o tome da ce povecanjem minimalne plate sjebat privredu..
Sad,naredni koraci su put ka nekom laznom povecanju penzije..ali kazem laznom. Jer usuditi se da je povecaju kroz zakon sigurno nece.
Zasto?
Pa Ustavna kategorija.
Povecaj nako ko minimalnu placu.
Urusi penzioni sistem.
Tu ni smit ni pomozbog ne pomazu ides u zatvor.

700 miliona maraka.
Ono kad samo u januaru pisali o tome da ce povecanjem minimalne plate sjebat privredu..
Sad,naredni koraci su put ka nekom laznom povecanju penzije..ali kazem laznom. Jer usuditi se da je povecaju kroz zakon sigurno nece.
Zasto?
Pa Ustavna kategorija.
Povecaj nako ko minimalnu placu.
Urusi penzioni sistem.
Tu ni smit ni pomozbog ne pomazu ides u zatvor.
dream of spring...