A ne trebasDori wrote: 13 May 2025, 11:10 Zasadila salatu iz sjemena...Ono iz kesice samo rasula po paleti. E sad, nikla suma. Trebam li ja to malo razrijediti? Pocupati malo?
Pljuhni u kontejner sve skupa sa paletom
Zajebala si
Moderator: spacebound

A ne trebasDori wrote: 13 May 2025, 11:10 Zasadila salatu iz sjemena...Ono iz kesice samo rasula po paleti. E sad, nikla suma. Trebam li ja to malo razrijediti? Pocupati malo?

Ja zasadila kupinu i ribizle, raste ko korovMaja wrote: 06 May 2025, 10:00 Jel neko ikad sadio bobicasto voce. Htjela bih da supnem negdje po 2 sadnice od svega (sto nadjem u sjemenarnoj), znaci malina, kupina, ribizla, aronija, brusnica, borovnica. Veze nemam ni kako izgledaju te biljke kad odrastu
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

bona,pokusavam svasta...

samo jabuke....haman svi .....Maja wrote: 28 May 2025, 23:10 Jesi li gledao kakve vocke imaju svedjani. Jedino ti je to rjesenje, da sadis sta i oni. I moja rodica svasta nosi odavde, od cvijeca do vocki al ne ide.

Fuddo wrote: 28 May 2025, 23:17 Bas me cudi sto smokve iz Hercegovine nece u Svedskoj
Nece ni u Oborcima, a kamo li na sjevernom polu

Sadnice se sade kada nije pup izlistano ili iscvjetao.Pasaga wrote: 28 May 2025, 22:39 nedavno kupih jednu sadnicu,kruska,lijepa sorta,upravo sam takvu i trazio
bila lijepa,temeljita,zdrava
posadio je prije 20-tak dana,svaki dan pratim...
pocela vehnut....
ima vode,dobra zemlja .....![]()
sta se moglo desit

Prve višnje..trešnja već prolazi.Samo što ove godine kod nas nije dobro rodila bilo se puno okišalo i nije pčela odradila i dva tri manja mraza nam uništilo 90% voća.

Pasaga wrote: 28 May 2025, 23:06bona,pokusavam svasta...
sadim ono sto mislim da moze ovde
jabuka,sljiva,kruska ...
ostalo nikako ili jako tesko
ako ces da uspije,moras u staklenik,a sta kad naraste ....
probao sam i smokve,donosio odozdo...
nema sanse
lozu am posadio,3 komada
cekam vec pet godina da rodi,nije ni ove godine
kupio orginalne,u pravom rasadniku
skupe ko djavo
![]()