Ne kontam

Moderator: Krokodil Behko
Ne kontam
nisam imao bez transparenta, ali mudra nana je bit
Neke stvari se moraju regulisati,nemam ja nista protiv.Ne moze biti kako je bilo.Divlji zapad i oaza za podobne.Ali ovi ocito ne umiju a i realno ne mogu,pusti snovi.Na nivou bih ne mogu a nas pogusise.Lako je zamisliti al haj sprovedi,pravedno i da igramo svi trzisnu utakmicu.Ne dam ba ja 6000 a onaj u grudama 4000 a onaj na gradisci 2800…Sad imas glupu situaciju da svi uzimaju istu robu,kupljenu vani po istoj cijeni…Ovde je uzimaju od njih jer im je jeftinije.Jos mu i nedeljom narod ode,za tu robu je nedelja bitan pazarni dan.Nema ni ekoloske takse itditd Necu ba nikako,cesacu muda.Sto mi treba za fin zivot mogu zaraditi.Avioni i kamioni mi ne trebaju.Mogu jednu sniclu pojest i par piva popit.Ne mogu 4 snicle i 20 piva.Koji ce mi qrac.A i bicu zdraviji.Nek im majka puni budzet.Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2025, 22:25Pa hoce da naprave od nicega ekonomiju, to jest, privid ekonomije. A nasi im u tome pomazu, svjesno. Od Kifle pa nadalje.HAVANA wrote: 07 Jun 2025, 22:21 Ne mislim bas da direktno to rade ali jednostavno ne umiju,ostre kurac na nama i sprovode sve u jednom dijelu bih cim stvaraju nelojalnu konkurenciji,razlike u cijeni robe i ulaznoj kalkulaciji,njima je manja,poslovanje je manje optereceno itditd Jednostavno hoce nesto da naprave a samo prave gore…Ne moze mene ista roba kostati vise a prodajemo je na istom trzistu.On moze raditi nedeljom,ja ne mogu,on ne placa taksu ja placam itditd Necu da radim nikako.
Ova vlada je sramota, i da nema Dodika oni bi sami uspjeli rasturit drzavu kolko su nesposobni.
Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2025, 22:28 Ljudi trebaju razumjet da nema normalnog covjeka medju politicarima. Normalna osoba NEMA PORIV da se bavi politikom. Posten covjek bjezi od tog najprljavijeg zanata.
Znaci, jel ono ima poriv da se bavi politikom - to nije normalno! I to treba bit jasno.
Sve kontroverzne istine pocnu kao teorije zavjere
I nisi jedini, mnogi poduzetnici i manji obrti tako razmisljaju.HAVANA wrote: 07 Jun 2025, 22:38Neke stvari se moraju regulisati,nemam ja nista protiv.Ne moze biti kako je bilo.Divlji zapad i oaza za podobne.Ali ovi ocito ne umiju a i realno ne mogu,pusti snovi.Na nivou bih ne mogu a nas pogusise.Lako je zamisliti al haj sprovedi,pravedno i da igramo svi trzisnu utakmicu.Ne dam ba ja 6000 a onaj u grudama 4000 a onaj na gradisci 2800…Sad imas glupu situaciju da svi uzimaju istu robu,kupljenu vani po istoj cijeni…Ovde je uzimaju od njih jer im je jeftinije.Jos mu i nedeljom narod ode,za tu robu je nedelja bitan pazarni dan.Nema ni ekoloske takse itditd Necu ba nikako,cesacu muda.Sto mi treba za fin zivot mogu zaraditi.Avioni i kamioni mi ne trebaju.Mogu jednu sniclu pojest i par piva popit.Ne mogu 4 snicle i 20 piva.Koji ce mi qrac.A i bicu zdraviji.Nek im majka puni budzet.Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2025, 22:25
Pa hoce da naprave od nicega ekonomiju, to jest, privid ekonomije. A nasi im u tome pomazu, svjesno. Od Kifle pa nadalje.
Ova vlada je sramota, i da nema Dodika oni bi sami uspjeli rasturit drzavu kolko su nesposobni.
Ja ne znam sta mi je gore.Od onog zla i vremena sda i seljacina bahatih,gladnih,podlih il ovih retarda koji nesto pokusavaju a prave masakr po federaciji.Pokusas im i objasniti da ne moze samo jedan dio raditi tako a drugi po svom,uzmes advokate,izvadis zakonska uporista za tvrdnje,dokazes na papiru…Nista,samo slijezu ramenima,mora,bice tako,doce vrijeme svi ce…Otac te jebo i da dodje mi smo do tad gotovi…Ma debil do debila.Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2025, 22:42I nisi jedini, mnogi poduzetnici i manji obrti tako razmisljaju.HAVANA wrote: 07 Jun 2025, 22:38
Neke stvari se moraju regulisati,nemam ja nista protiv.Ne moze biti kako je bilo.Divlji zapad i oaza za podobne.Ali ovi ocito ne umiju a i realno ne mogu,pusti snovi.Na nivou bih ne mogu a nas pogusise.Lako je zamisliti al haj sprovedi,pravedno i da igramo svi trzisnu utakmicu.Ne dam ba ja 6000 a onaj u grudama 4000 a onaj na gradisci 2800…Sad imas glupu situaciju da svi uzimaju istu robu,kupljenu vani po istoj cijeni…Ovde je uzimaju od njih jer im je jeftinije.Jos mu i nedeljom narod ode,za tu robu je nedelja bitan pazarni dan.Nema ni ekoloske takse itditd Necu ba nikako,cesacu muda.Sto mi treba za fin zivot mogu zaraditi.Avioni i kamioni mi ne trebaju.Mogu jednu sniclu pojest i par piva popit.Ne mogu 4 snicle i 20 piva.Koji ce mi qrac.A i bicu zdraviji.Nek im majka puni budzet.
Namjerno se radi na slabljenju FBiH a jacanju RSa. Ponavljam se ko papagaj.
Ali to je klasicni populizam.HAVANA wrote: 07 Jun 2025, 22:52 I kad mi kaze neradna nedelja je zbog radnika.A opet kazem radi kladionica jebena hej i ostali neki,sve sa radnicima.Al ja ne mogu,piljar ne moze,pijaca ne moze sve bez radnika…Ne moze.Pa kako majku mu j.... zar smo toliki debili da ne mozemo to rijesiti,prepisi od pametnijeg ako nista.I opet onaj tamo moze.De ba i njega zamandali.
Uvijek je tako.
Ti izgleda nikako ne mozes da razumijes da su jedno emocije radnika, a jedno posljedice po drzavu i ekonomiju. Kad ispunjavas zelje, a na stvarnu stetu drzave - to je populizam.ironman wrote: 08 Jun 2025, 09:50 Od 2018 sindikat trgovine radio na ovome.
Uspjelo je.
Ljudi dobili slobodnu nedjelju.
Sta to znaci niko ko nije radio svaku nedjelju ne moze shvatiti.
Plus prica o tome nek radi ko hoce...ljudi rekli tj ljudi i zene uposleni u trgovackoj bransi rekli da nece ..ni po koju cijenu .
I sad im to treba ukinut jer rade kladionice ili cvjecare![]()
Par stotina hiljada ljudi treba izgubit svoje tesko steceno pravo zarad par stotina uposlenih u kladionicama il cvjecarama.
Najbolji komentar ubjedljivo mi je onaj lik sto je reko jednom "ekonomskom analiticaru" kojeg placaju zagovornici rada nedjeljom " nek ti mater radi nedjeljom"
![]()
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 0 guests