Ah ma daj,treba se tebe pitati ili sta ?
Jel se bojis da ces izgubiti influencism na muslimanske ovce ?
Ne menjati,nego ga promjenti.Quds wrote: 16 May 2025, 12:35Mijenjati Kur'an, ili šta...?Remzudin wrote: 12 May 2025, 21:37 Robovi moji
Robovi moji
Robovi moji
samo Roboti moji
mirno,desno,2 koraka napred mars
Ovom nasem islamu je potreban jedan reset.
Ako se nastavi dalje tako,otice za 20 Godina nasem Allahu polovina vjernika.
Nisi ti to dobro proučio oko kamenovanja (kao i kompletnosti Kur'ana). Nemoj se ljutiti, ali izgleda da je tako.Remzudin wrote: 16 May 2025, 13:21Ne menjati,nego ga promjenti.
Neki djelovi i sure su filozoficno dobri i u redu mogu ostati.A neke su antihumano slotinstvo koje nisu
vremenstvo prilagodljivi.
Kuran je bio vec jednom manipulisan iz strane Shiita koje su izvadli 2 Sure koje su bili opasni.
U jednoj Suri se radilo o kamenovanje ljudi.Ta Sura je bila tako explicitivna,da bi se mogao ljudima manipulirati ponasanje tako da bi ljude poceli bacati bez razloga kamenje na druge ljude.
A za onu drugu suru neznam vise,jer mi nije bila relevantna za upotrebu.
Nazalostno je da je istina da Kuran nije zavrsen jer nije kompletan.
Halal ti kruha...izgleda da i ti nemas uhm za spajanje neka objasnjenja.!Quds wrote: 18 May 2025, 12:02Nisi ti to dobro proučio oko kamenovanja (kao i kompletnosti Kur'ana). Nemoj se ljutiti, ali izgleda da je tako.Remzudin wrote: 16 May 2025, 13:21
Ne menjati,nego ga promjenti.
Neki djelovi i sure su filozoficno dobri i u redu mogu ostati.A neke su antihumano slotinstvo koje nisu
vremenstvo prilagodljivi.
Kuran je bio vec jednom manipulisan iz strane Shiita koje su izvadli 2 Sure koje su bili opasni.
U jednoj Suri se radilo o kamenovanje ljudi.Ta Sura je bila tako explicitivna,da bi se mogao ljudima manipulirati ponasanje tako da bi ljude poceli bacati bez razloga kamenje na druge ljude.
A za onu drugu suru neznam vise,jer mi nije bila relevantna za upotrebu.
Nazalostno je da je istina da Kuran nije zavrsen jer nije kompletan.
A, to što ti predlažeš je ukidanje islama kao vjere. Svaka promjena Kur'ana bi bilo priznanje da je islam izmišljena religija. Toliko jednostavno.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests