Hoću ove palačinke! Šta je u njima?

O kojoj kljukusi pricamo?Maja wrote: 12 Jun 2025, 20:03 Koristim i ja vegetu tj zamjenu ali gdje ces bona morgen u kljukusu s njom. Jedino idu so i malo vise bibera
Pa, složio bih se. U drugom vaktu, njenu hranu bi jeo sultan Fatih, Sulejman...
kako o kojoj? postoji samo jedna kljukusa i to ona srednjobosko-krajiskaamidza idriz wrote: 12 Jun 2025, 23:41O kojoj kljukusi pricamo?Maja wrote: 12 Jun 2025, 20:03 Koristim i ja vegetu tj zamjenu ali gdje ces bona morgen u kljukusu s njom. Jedino idu so i malo vise bibera
Evo jedna od kljukusa i mislim najbolja.
Kljukusa obarenusa/obarusa.
Upravo takoElTriconi wrote: 12 Jun 2025, 23:59 Lokalni nazivi su razliciti za isto jelo ali rado bih sjeo za sofru i probo pa vi vicite kako hocete, sto![]()
amidza idriz wrote: 12 Jun 2025, 23:41O kojoj kljukusi pricamo?Maja wrote: 12 Jun 2025, 20:03 Koristim i ja vegetu tj zamjenu ali gdje ces bona morgen u kljukusu s njom. Jedino idu so i malo vise bibera
Evo jedna od kljukusa i mislim najbolja.
Kljukusa obarenusa/obarusa.
To pajdo kad jedes ne moras zvakat, odlicno za gerijatrijuMasamune wrote: 13 Jun 2025, 11:31 Ovo zadnje kao da je neko povratio, vratio nazad, pa opet povratio
Nije samo to, ovo sto je Maja pobrojala ima tu svega od kukuruznog brasna do sira i bijelog luka.Matan wrote: 13 Jun 2025, 15:08 To ti je ono..
imas brasna i krompira, pa izmisljaj za jedno jelo sto naziva..
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests