A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Locked
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11776
Joined: 03 May 2013, 14:19
Status: Offline

A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by Lebowski » 03 Aug 2014, 14:14

Image


Image


Holandija
Holandija je na proteklom SP zabilježila deseti nastup na SP a vjerovatno će u Francuskoj zabilježiti i 10. nastup na EP. Igrajući kvalitetan i inovativan fudbal prvaci Evrope postali su 1988. pod vođstvom Rinusa Michelsa, u generaciji sjajnih fudbalera kao što su Ruud Gullit i Marco van Basten. Na EP 2004. kada su došli do polufinala također su u kvalifikacijama igrali sa Češkom i Latvijom.


Češka Republika
Iako češka kao nezavisna zemlja nastupa tek 20 godina za to vrijeme uspjeli su se kvalificirati na svako EP u to vrijeme a uspjeli su osvojiti i drugo mjesto na EURO '96 u Engleskoj, izgubivši u finalu od Njemačke. Također suigrali u polufinalu EURO 2004 gdje su nakon pobjede protiv Danske u četvrtfinalu od 3-0 izgubili od Grčke 1-0.


Turska
Najveći uspjeh Turske na EP je dolazak među četiri najbolje ekipe na EP 2008 pobjedom upravo protiv rivala iz ove grupe, Češke. Trebalo im je 10 pokušaja da se uopšte kvalificiraju na jedno EP a to su uspjeli 1996. kada su izgubili sva tri meča u grupi. Četiri godine kasnije stigli su do četvrtfinala.


Latvija
Najveći uspjeh Latvije je prolazak na EP 2004 i to pobjedom protiv Turske u Baražu što je jedno od najvećih iznenađenja u fudbalu u zadnjoj deceniji. Na prvenstvu su igrali neriješeno sa Njemačkom i Portugalom a poslije toga nisu imali nekih većih uspjeha.


Island
Island je svoju ekipu napravio oko mladih fudbalera koji su kvalificirali na EP za mlade nogometaše 2011.
U kvalifikacijama za SP u Brazilu kao drugi u grupi otišli su u baraž gdje su izgubili od Hrvatske 2-0.
To im je najveći fudbalski uspjeh uz onaj iz kvalifikacija za EURO 2000 kada ih je poraz u Francuskoj od 3-2 uništio snove o igranju na prvenstvu.


Kazahstan
Od 1992. i nezavisnosti Kazahstan je bio član Azijske Fudbalske Asocijacije da bi 2002. postali član UEFA-e.
Deveta najveća zemlja svijeta ali sa relativno malom populacijom od 18 miliona ljudi nema značajnijih uspjeha a najveći su učestvovnje u kvalifikacijama za EURO 2008 i 2012 gdje su bili posljednji u grupi.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 10 Sep 2014, 06:28

A seksi prvo kolo :D.

Kvalifikacije, skupina A
09.09.2014.
Češka 2 : 1 Nizozemska
Guus Hiddink nije zabilježio uspješan povratak na klupu Nizozemske, koja je postala poznata po savršenim učincima u kvalifikacijskim skupinama. Pilar je donio Češkoj pobjedu 2:1 na domaćem terenu zabivši u sudačkoj nadoknadi poslije pogreške Jamaata.

Češka je inače povela u 22. minuti fantastičnim udarcem Dockala u pomoć stative. De Vrij je zabio za 1:1 u 55. poslije Blindovog ubačaja.

Island 3 : 0 Turska
Turska je s igračem manje doživjela debakl na Islandu. Bodvarsson je zabio za vodstvo Islanda poslije 15 minuta, a gosti su posljednjih pola sata igrali bez Topraka. Iskoristili su to najprije Sigurdsson, a potom i Sigthorsson.

Kazahstan 0 : 0 Latvija

LJESTVICA
1 Island 1 +3 3
2 Češka 1 +1 3
3 Kazahstan 1 0 1
4 Latvija 1 0 1
5 Nizozemska 1 -1 0
6 Turska 1 -3 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Posts: 15651
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by laganini » 10 Sep 2014, 11:00

island je sportsko čudo ....
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 11 Oct 2014, 06:02

Island upisao drugu pobjedu od 3:0, Česi nakon Nizozemske svladali i posljednju Tursku


Image

Piše:
Niko Rukavina


U skupini A Island je nakon početnih 3:0 protiv Turske u drugom kolu s istim rezultatom svladao Latviju u gostima te se neočekivano nalazi na prvom mjestu teške skupine s maksimalnim učinkom i gol razlikom 6:0. Turska je doživjela i drugi poraz, protiv Češke na domaćem terenu. Guus Hiddink je s Nizozemskom upisao prvu pobjedu nakon povratka na klupu Oranja slomivši Kazahstan tek u finišu utakmice.

Nizozemska - Kazahstan 3:1

Nizozemci su na domaćem terenu u Eindhovenu dosta teško slomili otpor Kazahstana. Prije utakmice, domaćini su podcjenjivački dočekali goste iz Azije što je očito u njima probudio dodatni motiv. Kazahstan je poveo u 17. preko Abdulina koji je glavom zakucao nakon centaršuta Karpovicha iz kornera. Nizozemci su dominirali do kraja poluvremena ali nisu uspjeli zabiti gol.

Tvrdi kazahstanski bedem probio je Huntelaar pogotkom glavom u 62. minuti. Dvije minute kasnije Dzholchiev je dobio izravni crveni karton nakon grubog prekršaja čime je otvorio prostor Nizozemcima da dođu do pobjede. Do preokreta Nizozemci su došli tek u 82. minuti kada je Afellay, asistent kod prvog pogotka, zabio lijepi pogodak udarcem izvan kaznenog prostora. Konačni rezultat postavio je Van Persie iz jedanaesterca u 89. minuti

Turska - Češka 1:2

Nakon pobjede na otvaranju kvalifikacija protiv Nizozemske u Pragu, Česi su slavili i na neugodnom gostovanju u Turskoj. Turci su nakon sramotnih 0:3 na Islandu upisali i drugi poraz te se trenutno usamljeni nalaze na posljednjem mjestu skupine s 0 bodova.

Utakmicu je lijepim golom otvorio Bulut u 8. minuti, međutim Česi su brzo uzvratili preko Sivoka još jednim pogotkom glavom. Iako su Turci imali nekoliko izglednih prigoda za pogodak Česima je preokret i na kraju se ispostavilo pobjedu donio Dockal koji je u 58. skrenuo u gol loptu Kaderabeka.

Latvija - Island 0:3

Nakon pomalo iznenađujućeg deklasiranja Turske u prvom kolu s 3:0, Islanđani su u drugom s istim rezultatom slavili na gostovanju u Rigi kod Latvije te se trenutno nalaze na prvom mjestu skupine sa 6 bodova i impresivnom gol razlikom 6:0. Island je već u prvom poluvremenu uspostavio apsolutnu dominaciju na terenu. Imali su 70% posjed lopte i nekoliko izglednih prigoda za pogodak. Ipak, utakmica je riješena tek u nastavku. Prvo je Rudnevs dobio drugi žuti karton i ostavio je Latvijce s 10 igrača na terenu. Slijedili su pogoci Sigurdssona i Gunbarssona, a konačnih 3:0 postavio je Gislason u posljednjoj minuti utakmice.

Kvalifikacije, skupina A
10.10.2014.
Latvija 0 : 3 Island
Nizozemska 3 : 1 Kazahstan
Turska 1 : 2 Češka
09.09.2014.
Češka 2 : 1 Nizozemska
Island 3 : 0 Turska
Kazahstan 0 : 0 Latvija

LJESTVICA
1 Island 2 +6 6
2 Češka 2 +2 6
3 Nizozemska 2 +1 3
4 Kazahstan 2 -2 1
5 Latvija 2 -3 1
6 Turska 2 -4 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 14 Oct 2014, 00:18

Island svladao i Nizozemsku te su zadržali maksimalan učinak kao i Česi koji su slavili u Kazahstanu


Piše:
Niko Rukavina

Reprezentacije Islanda i Češke upisali su treće pobijede iz isto toliko susreta te uvjerljivo predvode skupinu A. Iako su Islanđani u prva dva kola s dva puta po 3:0 svladali Tursku i Latviju, večeras su pomalo iznenađujuće s 2:0 na domaćem terenu slomili favorizirane Nizozemce. Češka je bila uvjerljiva u Kazahstanu, a Turska je odigra još jednu slabu predstavu bez pobjede.


Island - Nizozemska 2:0

Nevjerojatni Islanđani u Reykjaviku su svladali reprezentaciju Nizozemske i nakon tri kola drže prvo mjesto vrlo teške skupine s maksimalnim učinkom i gol razlikom 8:0.
Oba pogotka na utakmici zabio je igrač Swansea, Sigurdsson. Prvi u 10. minuti iz kaznenog udarca, a drugi u 42. nakon gužve u kaznenom prostoru. Island je Nizozemskoj prepustio posjed lopte, no nisu im dozvoljavali previše prigoda te su iz dva prekida došli do treće uzastopne pobjede bez primljenog pogotka.
Nizozemska se nakon tri kola nalazi u nezavidnoj situaciji. Imaju jednu pobjedu i dva poraza te su šest bodova udaljeni od vodećeg dvojica - Islanda i Češke.

Kazahstan - Češka 2:4

U prvoj utakmici večeri Češka je lakše od očekivanog svladala Kazahstan u gostima s uvjerljivih 4:2 te je zadržala maksimalan učinak i nakon trećeg kola. Gosti su brzo došli do pogotka, već u 13. minuti preko Dočkala koje je opalio s vrha kaznenog prostora.
Česi su kontrolirali igru te nisu dozvoljavali igračima Kazahstana previše prostora. U zadnjoj minuti prvog dijela, iz blizine na dodavanje Kaderabeka zabija za 2:0 Češke. Nakon deset minuta nastavka, Krejči rješava pitanje pobjednika na centaršut Dočkala.
Ipak, Kazahstanci su se u drugom dijelu počeli igrati bolje, no prvi gol zabili su tek u 84. preko Logvineka iz kornera. No, Necid je četiri minute potom stavio "točku na i" i zabio za 4:1. Drugi utješni pogodak za domaćine zabio je opet Logvinenko.

Latvija - Turska 1:1

Nogometaši Turske nastavili su s očajnim igrama u ovogodišnjim kvalifikacijama te su, nakon početna dva poraza od Islanda (0:3) i Češke na domaćem terenu (1:2), remizirali u gostima kod Latvije iako su poveli početkom drugog dijela.
U prvom dijelu Turci su bili bolja momčad, kontrolirali su igru i bili su opasniji pred golom domaćih ali se na odmor otišlo s 0:0. Ipak, Turci su poveli prekrasnim pogotkom Kise koji je odapeo s 30 metara i zabio po sredini gola. Ubrzo, Tufan u kaznenom prostoru guši domaće krilo Visnakovsa, a iz jedanaesteraca pogodak za izjednačenje postiže Sabala.
Dok Turci dijele posljednje mjesto skupine s Kazahstanom sa samo jednim osvojenim bodom, Latvijci su u dosadašnje tri utakmice osvojili dva. Međutim, obje ekipe će morati znatno poboljšati formu ako žele barem dohvatiti treće mjesto koje vodi u repasaž.

13.10.2014.
Island 2 : 0 Nizozemska
Latvija 1 : 1 Turska
Kazahstan 2 : 4 Češka

LJESTVICA
1 Island 3 +8 9
2 Češka 3 +4 9
3 Nizozemska 3 -1 3
4 Latvija 3 -3 2
5 Kazahstan 3 -4 1
6 Turska 3 -4 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Mala_Mu
atomica
atomica
Posts: 63332
Joined: 09 Feb 2014, 13:14
Location: Dolina Mumijevih
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1385 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by Mala_Mu » 14 Oct 2014, 00:25

Sta je sa Turskom pa ovako lose igraju :sok oni su prije bili bolji..

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 14 Oct 2014, 00:32

Mala_Mu wrote:Sta je sa Turskom pa ovako lose igraju :sok oni su prije bili bolji..
nimalo ih ne žalim :zubi još me peče ona 2008 :lup
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Mala_Mu
atomica
atomica
Posts: 63332
Joined: 09 Feb 2014, 13:14
Location: Dolina Mumijevih
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1385 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by Mala_Mu » 14 Oct 2014, 00:37

ma nije da ja zelim, nego mi nevjerojatno da tako lose igraju :D jedva iks sa igracem vise..

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Posts: 15651
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by laganini » 14 Oct 2014, 10:27

a baš smo se izrugivali s islandom :cudi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 29 Mar 2015, 06:55

Remi u Holandiji
Sneijder ostavio Tursku bez pobjede

Piše: M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Turske ispustila je pobjedu protiv Holandije u susretu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Susret je na kraju okončan neriješenim rezultatom (1:1).


Turska dolazi do vodstva u 37. minuti susreta. Burak Yilmaz se odlično snalazi u kaznenom prostoru, te matira Cillessena za vodstvo Turske od 1:0.

Pokušavala je Holandija u nastavku da stigne do izjednačenja. Napadi su se isplatili u trećoj minuti nadoknade kada je Wesley Snijeder pogodio za konačan rezultat susreta od 1:1.

5. KOLO

28.03. 16:00 KAZAHSTAN ISLAND 0:3
28.03. 18:00 ČEŠKA LATVIJA 1:1
28.03. 20:45 HOLANDIJA TURSKA 1:1

1. ČEŠKA 5 4 1 0 13
2. ISLAND 5 4 0 1 12
3. HOLANDIJA 5 2 1 2 7
4. TURSKA 5 1 2 2 5
5. LATVIJA 5 0 3 2 3
6. KAZAHSTAN 5 0 1 4 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 14 Oct 2015, 00:02

Sad tek skontah :lupa jedna Nizozemska gleda EURO na TV :sok

da budem malo zloćest.....mogu sa srbima sjest na kauč i navijati :D.


Rezultati susreta kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj:

SKUPINA A

Turska - Island 1-0 (Inan 89)

Nizozemska - Češka 2-3 (Huntelaar 70, Van Persie 83 / Kaderabek 24, Šural 35, Van Persie 66-ag)

Latvija - Kazahstan 0-1 (Kuat 65)

LJESTVICA:

1. Češka 10 7 1 2 19-14 22

2. Island 10 6 2 2 17-6 20

3. Turska 10 5 3 2 14-9 18

4. Nizozemska 10 4 1 5 17-14 13

5. Kazahstan 10 1 2 7 7-18 5

6. Latvija 10 0 5 5 6-19 5

NAPOMENA: Češka, Island i Turska su izborili plasman na EP
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Posts: 90760
Joined: 19 Jan 2013, 21:17
Location: Ispod šljive na sred njive.
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6701 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by greeneyes » 14 Oct 2015, 00:06

Da mi je neko prije dvije-tri godine rekao da Holandija neće igrati na velikom takmičenju ja bih se vjerovatno zakocenuo od smijeha, a tog sugovornika proglasio ludim ili duhovitim. Strašno koliko je pala reprezentacija koja je godinama unazad bila u top3 repke i igrala finale SP-a ne tako davno..
Samo sabura

User avatar
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 27232
Joined: 09 Oct 2014, 01:51
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by rethna » 14 Oct 2015, 00:08

Turci krenuli malo kriticno ali se vratili,Island iznenadjenje.Nek se nisu ovi holandjani plasirali,dosta ih je :o
Question everything.

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120132
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6876 times
Been thanked: 7755 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by Krokodil Behko » 14 Oct 2015, 00:10

Ode turćijat u Francusku.
online

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by storm » 14 Oct 2015, 00:12

rethna wrote:Turci krenuli malo kriticno ali se vratili,Island iznenadjenje.Nek se nisu ovi holandjani plasirali,dosta ih je :o
Island i nije više toliko iznenađenje....igrali su sa hrvatima baraž za Brazil
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Posts: 90760
Joined: 19 Jan 2013, 21:17
Location: Ispod šljive na sred njive.
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6701 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by greeneyes » 14 Oct 2015, 00:13

Nego, je l' ko pratio ove Čehe? Ja ih nisma pratio još od Nedveda, Kollera, Poborskog, Baroša i sl. Jesu l' to oni fakat toliko jaki ili su bili najmanje loši?
Samo sabura

User avatar
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 27232
Joined: 09 Oct 2014, 01:51
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: A: Holandija, Češka, Turska, Latvija, Island, Kazahstan

Post by rethna » 14 Oct 2015, 00:16

storm wrote:
rethna wrote:Turci krenuli malo kriticno ali se vratili,Island iznenadjenje.Nek se nisu ovi holandjani plasirali,dosta ih je :o
Island i nije više toliko iznenađenje....igrali su sa hrvatima baraž za Brazil
Jeste i to,nego mislim na to da kontinjuiraju i da nisu pali.
Question everything.

Locked

Return to “Kontejner”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests