Sarajevo- savjeti, preporuke...
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9338 times
- Been thanked: 11085 times
- Status: Offline
Re: SARAJEVO: Kila bureka košta ko nekad kila janjetine
Kome je pita skupa, evo braća Kinezi imaju rješenje za talentovane kuharice
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 803 times
Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama
Znas sta, zapiju se, i dio racuna koje im donose ovi pocijepaju a predaju ostatak i tako svi plate manje.
Msm to je stari fol koji i sad prodje u prometnim mjestima

- Sibila
- Forum [Bot]
Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama
HAVANA wrote: 01 May 2024, 19:20 Nismo puno gladni bili al i da jesmo najskuplja opcija pastrmka plus dimljeni fileti ,opet bi bilo sve 103km…Ugodjaj,okolina ,hrana…Stvarno jeftino.
Ja prvi put sjedam u riblji restoran tamo na obali dva ribara...
Bog te mazo, racun za nas dvoje preko 200 KM .nije mi bilo dobro nimalo

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3866 times
- Been thanked: 3571 times
Re: Sarajevo- savjeti, preporuke...
Sad me ova tema podsjeti, ako je ko iz Sarajeva ili dolazi često u Sarajevo, možda zna, bio sam u jednom lokalu prije 3-4 godine, zaboravio sam i ime, ni nalik tim tipičnim lokalima na Baščaršiji.
Velika drvena vrata, a kad uđeš, raj na zemlji, hlad, klupe, mini fontane, lagana strana muzika, ali sad ide ono najbolje, puna bašča plišanih igračaka, oko tebe i na klupama gdje sjediš, Pikachu, Spongebob, Winnie Puh, razne plišane mede, zeke i ovčice.
Ko je se toga sjetio
Je li iko navraćao tu?
Velika drvena vrata, a kad uđeš, raj na zemlji, hlad, klupe, mini fontane, lagana strana muzika, ali sad ide ono najbolje, puna bašča plišanih igračaka, oko tebe i na klupama gdje sjediš, Pikachu, Spongebob, Winnie Puh, razne plišane mede, zeke i ovčice.
Ko je se toga sjetio

Je li iko navraćao tu?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1132 times
da nije Kolobara, ima i drveca u basti, prilično prostrano... nisam bio 100 godina pa i ne znam za lutke...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1132 times
ako se u tu bastu ulazi iz Sarača, "glavne" kladrme koja prolazi i pokraj u ulaza u Begovu džamiju, i ako je Begova pravo blizu, 20-ak metara, možeš je vidjeti iz te bašte... onda je Kolobara...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2525 times
- Been thanked: 4362 times
To moze biti ko sto Arzo kaze kolobara ili art kuca sevdahaNaseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 06:38 Sad me ova tema podsjeti, ako je ko iz Sarajeva ili dolazi često u Sarajevo, možda zna, bio sam u jednom lokalu prije 3-4 godine, zaboravio sam i ime, ni nalik tim tipičnim lokalima na Baščaršiji.
Ko je se toga sjetio![]()
Je li iko navraćao tu?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Sibila
- Forum [Bot]
Nora Ibsenova wrote: 01 Jul 2025, 08:38To moze biti ko sto Arzo kaze kolobara ili art kuca sevdahaNaseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 06:38 Sad me ova tema podsjeti, ako je ko iz Sarajeva ili dolazi često u Sarajevo, možda zna, bio sam u jednom lokalu prije 3-4 godine, zaboravio sam i ime, ni nalik tim tipičnim lokalima na Baščaršiji.
Ko je se toga sjetio![]()
Je li iko navraćao tu?
Kakva kuca sevdaha, ne mogu tu biti igracke...to je ozbiljno mjesto

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21494 times
- Been thanked: 19499 times
Kolobara garant oni su znali imati tako te tantavice, a unutra je kao da ulaziš u neki rajski vrt.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Nisam dugo bila, ali i kod njih se ulazi kroz drcena vrata, imaju kaldrmu, fontanice i slusa se starinska muzika.Sibila wrote: 01 Jul 2025, 08:56
Kakva kuca sevdaha, ne mogu tu biti igracke...to je ozbiljno mjesto![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ja sam kolobaru upamtila po tome cim udjem cujes "Evo je Civil" - tu mi se okupljala raja iz medrese a kod nas u Sa medreslije one koji to nisu zovu civiliMasamune wrote: 01 Jul 2025, 09:01 Kolobara garant oni su znali imati tako te tantavice, a unutra je kao da ulaziš u neki rajski vrt.

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21494 times
- Been thanked: 19499 times
Ja je pamtim jer smo brat, ja i njegova curica tu ganjali nekog pokemonaNora Ibsenova wrote: 01 Jul 2025, 09:06Ja sam kolobaru upamtila po tome cim udjem cujes "Evo je Civil" - tu mi se okupljala raja iz medrese a kod nas u Sa medreslije one koji to nisu zovu civiliMasamune wrote: 01 Jul 2025, 09:01 Kolobara garant oni su znali imati tako te tantavice, a unutra je kao da ulaziš u neki rajski vrt.![]()

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3866 times
- Been thanked: 3571 times
Sad provjerih na Google slikama. Jest Kolobara
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2668 times
- Been thanked: 22374 times
Kako zvati konobara u Sarajevu:
Stari grad – Pašaaaaa
Paša je titula još iz perioda osmanskog carstva, a većina stanovnika starog dijela grada s ponosom ističu titule svojih pra, pra djedova, stoga šansa da dozovete konobara u ovom naselju kojeg oslovite sa paša porast ce za čak 70%.
Centar – Legendo
Centar grada je poznat po legendama ovog grada, mnogi nekadašnji pisci, sportisti, umjetnici, šaneri i kabadahije, a sadašnje legende su većinu svog vremena provodili u kultnim kafićima u užem centru grada, te samim tim i konobari u centru su jelte legende. Šansa da vas primijeti u moru dima neke ofucane rupe u kojoj je kafa tri marke, al’ j... ga u centru je, raste za 30%. Šta hoš više, centar je?!
Grbavica – Lave
Simbol otpora i agresije na Sarajevo je naselje Grbavica. Herojski dio grada, stoga koga god da oslovite tako, nema razloga da objašnjavamo zašto šanse rastu za visokih 60%. Ukoliko imate plavu duksericu, konobar će vas dočekati na vratima dok ste još 30 metara od kafića.
Al’pašino – Kuuume
Naselje u koje, ako ste turista, ne bi trebali ići, ali ako vas je već neko debelo zajebao oko smještaja prodavajući vam priču kako su tu nekada odmarali olimpijci, j... ga, sjedi đe si. Kum je najveća svetinja ovog naselja nakon Bube Correlija i šeika sa Alipašina koji je prebio djevojku i postao legenda epskih razmjera i zakletva mladih. Također, asocira na film Kum, američki san svakog sitnog dilera i pljačkasa trafika.
Ilidža – Rođak
Obzirom da je ovaj dio grada specifičan po stanovnicima koji većinski vuku porijeklo iz mjesta gdje su svi rodbina logično je da se posao dobija najčešće po familijarnoj liniji. Ako ste ga tako dozvali, dok on skonta da niste nista u rodu, vi ste već natenane popili svoju toplu, ilegalno otkucanu kafu. Ako vas konobar čudno gleda na rođak, probajte hadžićko (u daljem tekstu) “abi” ili “garson”.
Buća potok/Boljakov potok – Ne idi!
Tamo ne idete čak i ako vam tetka da kuću na tri sprata da je besplatno koristite mjesec dana, tako da nema potrebe da zovete konobara. Ukoliko se greškom zadesite u ovom naselju, zovite policiju preventivno, taman dok oni dođu neko će vas sigurno opljačkati
Dobrinja – Sultane/vojvodo
Dobrinja je specifično naselje, jer je tanka granica između Srba i Bošnjaka, ali ono bukvalno. Granica je jedna ulica. Elem, ako ste igrom slučaja dole našli smještaj u Sarajevu, samo pratite slova. Ako je latinica dozivaj sultana, ako je ćirilica dozivaj vojvodu.
Hadžići – Abi, Garson
Iako nadomak Sarajeva, ova općina je ‘turskije’ mjesto od Erdoganovog prvog sina i Kemal paše Ataturka zajedno. Istanbul je za Hadžiće Amsterdam.
Stari grad – Pašaaaaa
Paša je titula još iz perioda osmanskog carstva, a većina stanovnika starog dijela grada s ponosom ističu titule svojih pra, pra djedova, stoga šansa da dozovete konobara u ovom naselju kojeg oslovite sa paša porast ce za čak 70%.
Centar – Legendo
Centar grada je poznat po legendama ovog grada, mnogi nekadašnji pisci, sportisti, umjetnici, šaneri i kabadahije, a sadašnje legende su većinu svog vremena provodili u kultnim kafićima u užem centru grada, te samim tim i konobari u centru su jelte legende. Šansa da vas primijeti u moru dima neke ofucane rupe u kojoj je kafa tri marke, al’ j... ga u centru je, raste za 30%. Šta hoš više, centar je?!
Grbavica – Lave
Simbol otpora i agresije na Sarajevo je naselje Grbavica. Herojski dio grada, stoga koga god da oslovite tako, nema razloga da objašnjavamo zašto šanse rastu za visokih 60%. Ukoliko imate plavu duksericu, konobar će vas dočekati na vratima dok ste još 30 metara od kafića.
Al’pašino – Kuuume
Naselje u koje, ako ste turista, ne bi trebali ići, ali ako vas je već neko debelo zajebao oko smještaja prodavajući vam priču kako su tu nekada odmarali olimpijci, j... ga, sjedi đe si. Kum je najveća svetinja ovog naselja nakon Bube Correlija i šeika sa Alipašina koji je prebio djevojku i postao legenda epskih razmjera i zakletva mladih. Također, asocira na film Kum, američki san svakog sitnog dilera i pljačkasa trafika.
Ilidža – Rođak
Obzirom da je ovaj dio grada specifičan po stanovnicima koji većinski vuku porijeklo iz mjesta gdje su svi rodbina logično je da se posao dobija najčešće po familijarnoj liniji. Ako ste ga tako dozvali, dok on skonta da niste nista u rodu, vi ste već natenane popili svoju toplu, ilegalno otkucanu kafu. Ako vas konobar čudno gleda na rođak, probajte hadžićko (u daljem tekstu) “abi” ili “garson”.
Buća potok/Boljakov potok – Ne idi!
Tamo ne idete čak i ako vam tetka da kuću na tri sprata da je besplatno koristite mjesec dana, tako da nema potrebe da zovete konobara. Ukoliko se greškom zadesite u ovom naselju, zovite policiju preventivno, taman dok oni dođu neko će vas sigurno opljačkati
Dobrinja – Sultane/vojvodo
Dobrinja je specifično naselje, jer je tanka granica između Srba i Bošnjaka, ali ono bukvalno. Granica je jedna ulica. Elem, ako ste igrom slučaja dole našli smještaj u Sarajevu, samo pratite slova. Ako je latinica dozivaj sultana, ako je ćirilica dozivaj vojvodu.
Hadžići – Abi, Garson
Iako nadomak Sarajeva, ova općina je ‘turskije’ mjesto od Erdoganovog prvog sina i Kemal paše Ataturka zajedno. Istanbul je za Hadžiće Amsterdam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29505 times
- Been thanked: 27196 times
Kakvi su to ljudi ovako…sarajlije poreklom iz podgorice?
Ima li sta specificno
Ima li sta specificno

- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9238 times
- Been thanked: 9177 times
Morgen wrote: 15 Jul 2025, 08:28 Kakvi su to ljudi ovako…sarajlije poreklom iz podgorice?
Ima li sta specificno![]()
Zar ima takvih?

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29505 times
- Been thanked: 27196 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12620 times
- Been thanked: 13448 times