Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13386 times
Been thanked: 21904 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Fuddo » 15 Jun 2025, 14:34

Hos u rat, pa idi prijavi se u vojsku baby girl

Mi et, necemo. :D.
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45821 times
Been thanked: 8203 times

Post by ElTriconi » 15 Jun 2025, 14:44

Sto nisu amerikanci umjesto nas ratovali, mogli su juzno, istocno, zapadno il sjeverno, da su bilo koji front preuzeli valjalo bi 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 210 times
Been thanked: 143 times

Post by rocko » 15 Jun 2025, 14:55

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 09:37
rocko wrote: 14 Jun 2025, 20:25
On je izabran I I'ma Jos 42 mjeseci mandata , neznam sta je to zasro
Berza stojii odlicno
Inflacija raste 0.01% mjesecno. Bilo 0.03>
Zaposlenost 140k novih poslova u Maju sa placom 4.2% vecom.
Granica nikad sigurnija
Nikad vise ilegalaca istjerano .
Vecinom mirne prosvjednike hapse vecinom mirni zandari I marinci
Odjebi dosado.
Gospidicna kak ste prosti, mene je prosto stid u ime vas.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3842 times
Been thanked: 2887 times

Post by Pasaga » 15 Jun 2025, 14:59

jebitito,kockice se polahko slazu
vjerni britanci prvi priskacu velikom bratu,vidim i svabe poslali svog ministra
Sad treba ucjenit,najjeftinije je dok je zemlja krvava
IRANCI RADE UPRAVO ONO STO BI MOGLO TAJ REGION ZASTITI U BUDUCNOSTI OD OVIH LESINARA
Ako im je bilo potrebno godina -dvije,sad ce smontirat tu bojevu glavu za koji mjesec
Narandza jedva ceka,trlja ruke,da uskoci u igru
Isti scenario kao i za Irak,Libiju
Izrael,nema vecinu tog oruzja,sve mu daju Ameri,kupuju od svaba,ceha
MSM...maske su odavno pale,Izrael je jedan HAMAL,izvrsioc radova
Ovo ce se razvuc u nedogled,Iran nece pokleknut,i nesmije pa koliko god bila cjena
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2367 times
Been thanked: 4115 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 15:14

Krokodil Behko wrote: 15 Jun 2025, 13:52
Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 12:04

Ni me mislim da ce se situacija u Gazi ponovit, nego pravim paralelu cisto da se uporedi javno mjenje. Javnosti je trebalo vise progona Palestinaca, decenijska opresija nad njima, da se svijet pocne budit i uvidi ko je stvarni nasilnik.

S Iranom je situacija kompleksnija. Ameri ih vec 50 godina unazad dozivljavaju kao ozbiljnu prijetnju, kao diktatorski rezim, a i rezim je unutar samog Irana napravio ozbiljno nezadovoljstvo i buntovnike (nije Izrael nikako sam bio u stanju napravit fabriku dronova i napadat Iran iznutra)

Ameri su i potaknuli Izrael da ih napadnu, u to sam sigurna, i da javno ce licemjeri govorit da nisu znali jer se boje napada na njihove baze, sto nikako ne znaci da se nece umjesat ako Iran pocne radit ozbiljnu stetu po Izraelu. Hoce sigurno.

Dakle, suma sumarum ovoga ce bit slabljenje Irana, i iako ne mogu mnogo unazadit njihove vojne kapacitete, ni nuklearnu industriju, ono sto oni rade najbolje - u tom ce uspjet. Stvorice unutrasnji raskol i onda uzivat dok gledaju kako se Iranci unistavaju medjusobno, iznutra i po potrebi intervenisat bombama kad oni odluce da je ugrozena demokratija. Meni inace najdraza njihova retorika, jer nema apsolutno nikakvog smisla a ljudi se loze.

Ovo kratkorocno radovanje i djeljenje 3-4 istih porusenih zgrada sa 7 mrtvih ce bit upravo tako - kratkorocno. Sto ne podjelite kako u Iranu gori 10 postrojenja, kako gore gasna polja. Kakva je to destrukcija i kakva ce tek bit.

Ljudi su se nahajpovali gledajuc Kako gore zgrade po Tel Avivu, k'o da Izrael gori a ne 4 zgrade.

Treba bit ozbiljan, ali tesko je u ovim situacijama to bit, a istina je da Iran kao SILA vise ne postoji. Tome je dokaz ovaj napad koji su im orkestrirali iznutra i u jednom danu targetirali toliko vodecih ljudi. Sad samo ide dalje srozavanje Irana dok vise ne bude prijetnja.

Jelde?

Trebali smo bome i mi 92. kad su nas napali srpski i hrvatski genocidaši, da se odmah predamo i nek nas rahat pobiju. Jelde?

Jel moguće da ti ne razumiješ neke stvari?
Izrael bi bio zbrisan u jednom danu, u jednom jedinom danu, samo da nema Ameriku iza sebe.
Veliki je tek kao pola Bosne i hercegovine i nema tih aviona i kupola koji bi ga mogli zaštiti od mora muslimanskih raketa.

Ovdje je na sceni pametno djelovanje Teherana, ne gađaju američke ciljeve, jer jevrejski arhaični hominidi žele upravo to, da ih uvuče u rat s Amerikom.

IZRAEL NEMA NI AVIONE NI BOMBE KOJIMA BI MOGAO UNIŠTITI IRANSKI NUKLEARNI PROGRAM.

Izrael nikad neće moći obuzdati Iran. Nikad.
Ništa gore od defetizma, a izgleda da ti je poprilično svojstven.
Nije nikakvo čudo, što se Matan odmah javi iz mrtvih i prikelji uz tvoje postove.
Tako to uvijek bude. Onaj ko misli zlo tvojima, tebe će kao takvu iskoristiti
LOL presmjesan si doslovno
Prociraj na nekog drugog
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 422 times
Been thanked: 918 times

Post by baton » 15 Jun 2025, 15:16

Britanci i Ameri su stvorili svoju armadu od Izraelaca.
Sve radi kontrole nafte,Arapa,drugog blaga,protoka robe,i sl..sve radi kontrole trgovine,svojih korporacija i na kraju tu su u blizini za nedaj Bože Rusije Kine Indije Pakistana Egipta i sl.A i ostalih država koje nemilosrdno iskorištavaju,zadužuju i stvaraju svoje podanike i sl.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 15:18

baton wrote: 15 Jun 2025, 15:16 Britanci i Ameri su stvorili svoju armadu od Izraelaca.
Sve radi kontrole nafte,Arapa,drugog blaga,protoka robe,i sl..sve radi kontrole trgovine,svojih korporacija i na kraju tu su u blizini za nedaj Bože Rusije Kine Indije Pakistana Egipta i sl.A i ostalih država koje nemilosrdno iskorištavaju,zadužuju i stvaraju svoje podanike i sl.
I cinjenica je da stoje iza njih. Pricati sta bi bilo da Izrael nema podrsku Amerike je deplasirano totalno.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Jun 2025, 15:19

baton wrote: 15 Jun 2025, 15:16 Britanci i Ameri su stvorili svoju armadu od Izraelaca.
pa i danas,vise od pola planete su kolonije
...teske kolonije
a izmice se ....jbga ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 15:25

Fuddo wrote: 15 Jun 2025, 14:34 Hos u rat, pa idi prijavi se u vojsku baby girl

Mi et, necemo. :D.
Neko ih je kompilirao.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Jun 2025, 15:27

Ta arnada je sposobna za rat samo sa sirotinjom koja je naoruzana papucama.
Ili neki hinjski upad kao onaj od neki dan dok vodis kao pregovore.
Prvi put kad naleti na tvrdo raspasce se ko kula od karata i svi ce utec. Ili ce ih ameri morati spasavat, za sad nisu raspolozeni za to.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Jun 2025, 15:30

Brutalan fuck off

Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2542 times
Been thanked: 7841 times

Post by Duminjo » 15 Jun 2025, 15:37

Kako masa procjenjuje Iran na osnovu onoga što se godinama u nazad konstantno površinski gura pod nos o Iranu. I tacno onaj ko nece nista drugo da vidi, samo ponavlja ko papagaj "oni tjeraju zene da se pokrivaju".

Iran i Mule mogu pasti jedino i iskljucivo ako ameri roknu nekoliko atomskih na Iran. Nikako drugacije.

Ljudi odjebali onomad Sadama kojeg su ameri punili cime hoce. Odolijevaju desetinama godina na sve sankcije. Odupiru se odvratnom podmetanju arapa i opet su naoruzani do zuba, najmodernijim raketama i tehnologijama. I da, imaju jedini muda na svijetu Izraelcima (citavom zapadu i arapskom svijetu) stati na crtu.

Sto se tice civilizacije, civilizovaniji, pismeniji i uredniji od pola modernog zapada. Procenat visokoobrazovanih zena u Iranu je nevjerovatno visok, imaju vlastitih naucnika i injzinjera na bacanje.

Al jok, to su tamo neke zatucane mule, to tjera zene da se pokrivaju.. i hajmo samo to ponavljati, tako piše u novinama :valja

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1129 times
Been thanked: 3503 times

Post by Laser » 15 Jun 2025, 15:49

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 10:26
Laser wrote: 15 Jun 2025, 10:21😂
Pa sta je, hoces reci da ti ne vidis?
Vidim, ali mi ilistracija smiješna.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4162 times
Been thanked: 3068 times

Post by Melek » 15 Jun 2025, 16:08

A hajd nebil bogdo ameri nastavili svoju novokomponovanu tradiciju izdaje i okretanja ledja saveznicima i na ovom planu. Nemam ništa protiv :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3578 times
Been thanked: 6544 times

Post by Matan » 15 Jun 2025, 16:10

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 12:04

Ni me mislim da ce se situacija u Gazi ponovit, nego pravim paralelu cisto da se uporedi javno mjenje. Javnosti je trebalo vise progona Palestinaca, decenijska opresija nad njima, da se svijet pocne budit i uvidi ko je stvarni nasilnik.

S Iranom je situacija kompleksnija. Ameri ih vec 50 godina unazad dozivljavaju kao ozbiljnu prijetnju, kao diktatorski rezim, a i rezim je unutar samog Irana napravio ozbiljno nezadovoljstvo i buntovnike (nije Izrael nikako sam bio u stanju napravit fabriku dronova i napadat Iran iznutra)

Ameri su i potaknuli Izrael da ih napadnu, u to sam sigurna, i da javno ce licemjeri govorit da nisu znali jer se boje napada na njihove baze, sto nikako ne znaci da se nece umjesat ako Iran pocne radit ozbiljnu stetu po Izraelu. Hoce sigurno.

Dakle, suma sumarum ovoga ce bit slabljenje Irana, i iako ne mogu mnogo unazadit njihove vojne kapacitete, ni nuklearnu industriju, ono sto oni rade najbolje - u tom ce uspjet. Stvorice unutrasnji raskol i onda uzivat dok gledaju kako se Iranci unistavaju medjusobno, iznutra i po potrebi intervenisat bombama kad oni odluce da je ugrozena demokratija. Meni inace najdraza njihova retorika, jer nema apsolutno nikakvog smisla a ljudi se loze.

Ovo kratkorocno radovanje i djeljenje 3-4 istih porusenih zgrada sa 7 mrtvih ce bit upravo tako - kratkorocno. Sto ne podjelite kako u Iranu gori 10 postrojenja, kako gore gasna polja. Kakva je to destrukcija i kakva ce tek bit.

Ljudi su se nahajpovali gledajuc Kako gore zgrade po Tel Avivu, k'o da Izrael gori a ne 4 zgrade.

Treba bit ozbiljan, ali tesko je u ovim situacijama to bit, a istina je da Iran kao SILA vise ne postoji. Tome je dokaz ovaj napad koji su im orkestrirali iznutra i u jednom danu targetirali toliko vodecih ljudi. Sad samo ide dalje srozavanje Irana dok vise ne bude prijetnja.

Jelde?

Trebali smo bome i mi 92. kad su nas napali srpski i hrvatski genocidaši, da se odmah predamo i nek nas rahat pobiju. Jelde?

Izrael bi bio zbrisan u jednom danu, u jednom jedinom danu, samo da nema Ameriku iza sebe.
Veliki je tek kao pola Bosne i hercegovine i nema tih aviona i kupola koji bi ga mogli zaštiti od mora muslimanskih raketa.

Ovdje je na sceni pametno djelovanje Teherana, ne gađaju američke ciljeve, jer jevrejski arhaični hominidi žele upravo to, da ih uvuče u rat s Amerikom.

IZRAEL NEMA NI AVIONE NI BOMBE KOJIMA BI MOGAO UNIŠTITI IRANSKI NUKLEARNI PROGRAM.

Nije nikakvo čudo, što se Matan odmah javi iz mrtvih i prikelji uz tvoje postove.

Nek ti je Bog u pomoci, u tvojoj mrznji prema svemu sto ne misli kao ti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Jun 2025, 16:20

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45821 times
Been thanked: 8203 times

Post by ElTriconi » 15 Jun 2025, 16:24

Duminjo wrote: 15 Jun 2025, 15:37 Kako masa procjenjuje Iran na osnovu onoga što se godinama u nazad konstantno površinski gura pod nos o Iranu. I tacno onaj ko nece nista drugo da vidi, samo ponavlja ko papagaj "oni tjeraju zene da se pokrivaju".

Iran i Mule mogu pasti jedino i iskljucivo ako ameri roknu nekoliko atomskih na Iran. Nikako drugacije.

Ljudi odjebali onomad Sadama kojeg su ameri punili cime hoce. Odolijevaju desetinama godina na sve sankcije. Odupiru se odvratnom podmetanju arapa i opet su naoruzani do zuba, najmodernijim raketama i tehnologijama. I da, imaju jedini muda na svijetu Izraelcima (citavom zapadu i arapskom svijetu) stati na crtu.

Sto se tice civilizacije, civilizovaniji, pismeniji i uredniji od pola modernog zapada. Procenat visokoobrazovanih zena u Iranu je nevjerovatno visok, imaju vlastitih naucnika i injzinjera na bacanje.

Al jok, to su tamo neke zatucane mule, to tjera zene da se pokrivaju.. i hajmo samo to ponavljati, tako piše u novinama :valja
Pajdo ima ih 90 miliona, da ih mobilisu milion bice gutavo. Izraelaca je oko 7 miliona. Da mobilisu i zene i muskinje mogu da jebe rak raka dic 2 miliona ljudi i to da bude apokaliptican demografski udarac 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9115 times
Been thanked: 10809 times

Post by Krokodil Behko » 15 Jun 2025, 16:30

Matan wrote: 15 Jun 2025, 16:10

Jelde?

Nek ti je Bog u pomoci, u tvojoj mrznji prema svemu sto ne misli kao ti..

Mritelj si ti, već dobrano puta viđeno, kad god su neki muslimani u pitanju
Od mene čuješ samo ono što neprijatelja sljeduje - nema predaje, razvali i pobij mu sve što ima

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9115 times
Been thanked: 10809 times

Post by Krokodil Behko » 15 Jun 2025, 16:31

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 15:14

Jelde?

LOL presmjesan si doslovno
Prociraj na nekog drugog

Iran je napadnut i Iran će se braniti.
E sad, to što je tebi krivo, to je nešto drugo :cudi

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 16:33

ElTriconi wrote: 15 Jun 2025, 16:24
Duminjo wrote: 15 Jun 2025, 15:37 Kako masa procjenjuje Iran na osnovu onoga što se godinama u nazad konstantno površinski gura pod nos o Iranu. I tacno onaj ko nece nista drugo da vidi, samo ponavlja ko papagaj "oni tjeraju zene da se pokrivaju".

Pajdo ima ih 90 miliona, da ih mobilisu milion bice gutavo. Izraelaca je oko 7 miliona. Da mobilisu i zene i muskinje mogu da jebe rak raka dic 2 miliona ljudi i to da bude apokaliptican demografski udarac 🤔
Ma da je Izraelaca 30 miliona to je dzaba. Ti ljudi nisu nicim vezani za tu zemlju. To nije Smajo iz Gorazda koji druge kuce nema, kom se prapradjed rodio u istoj kuci ko i on, pa da ga vuce patriotizam.

To je mahom otpad Evrope koji nista u zivotu ne bi uspio da mu Englez nije dao taj komad zemlje, i da mu Amer ne daje pare i moc da otima Palestincima kuce. Jel se malo kod njih zakuha, odmah trce na aerodrome, vracaju se u domovinu.

Post Reply

Return to “Svijet”