Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4287 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 16:39

Krokodil Behko wrote: 15 Jun 2025, 16:31
Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 15:14

LOL presmjesan si doslovno
Prociraj na nekog drugog

Iran je napadnut i Iran će se braniti.
E sad, to što je tebi krivo, to je nešto drugo :cudi
Ponavljam - presmijesan si. U svom nerazumjevanju procitanog.

Nije meni krivo sto se Iran brani, nego sto je Iran napadnut ikako i sto govna ponovo pokusavaju sprovest svoju poznatu taktiku zastrasivanja naroda da bi skrenuli paznju sa svojih monstruoznosti i destabilizirali jedinu zemlju koja im na BI ozbiljno prkosi.

Nije mi krivo sto se Iran brani, nego mi je krivo sto Iran nema atomsku bombu pa da sravni tu imperijalisticku koloniju bijelog evropskog covjeka sa Zemljom i vrati je Palestincima.

I nije mi krivo sto se brani, nego mi je krivo sto nisu nadmocjniji, sto nisu uspjeli da se sacuvaju od infiltracije Mossada i sto nisu anticipirali ovaj napad.

A to sto si ti kvotao moj post mimo svog konteksta stvari koje ja ponavljam od kako sam na forumu, gdje bi se i oni najvise desno zaustavili i rekli, de Noro, dobro je (ie vise puta sam prozivala Izraelcane da su doslovni retardi, vise puta sam imala otvoreno srbomrzacke i hrvatskomrzacke postove i ja od tog ne bjezim, jesam veliki nacionalista), pa se onda posvadjao sam sa sobom - ja tu stvarno ne mogu nista, nastavi proicirat.

I da, ako sam ikog na ovom forumu odjebala i poslala vise puta u PM od rocka, onda je to Matan.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46407 times
Been thanked: 8299 times

Post by ElTriconi » 15 Jun 2025, 16:42

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 16:33
ElTriconi wrote: 15 Jun 2025, 16:24

Pajdo ima ih 90 miliona, da ih mobilisu milion bice gutavo. Izraelaca je oko 7 miliona. Da mobilisu i zene i muskinje mogu da jebe rak raka dic 2 miliona ljudi i to da bude apokaliptican demografski udarac 🤔
Ma da je Izraelaca 30 miliona to je dzaba. Ti ljudi nisu nicim vezani za tu zemlju. To nije Smajo iz Gorazda koji druge kuce nema, kom se prapradjed rodio u istoj kuci ko i on, pa da ga vuce patriotizam.

To je mahom otpad Evrope koji nista u zivotu ne bi uspio da mu Englez nije dao taj komad zemlje, i da mu Amer ne daje pare i moc da otima Palestincima kuce. Jel se malo kod njih zakuha, odmah trce na aerodrome, vracaju se u domovinu.
Dje ce bona ako se nece borit za to, jedva cekaju da ih vrate na vjekovna ognjista u englesku, francusku i njemacku :D.

Nisu im dzaba izrael napravili, vidis da ih sutaju ko zadnje sugavce od pocetka svjeta do danas 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46407 times
Been thanked: 8299 times

Post by ElTriconi » 15 Jun 2025, 16:45

Ima ih u izraelu 7 miliona a u americi 6. I jos kusura dva miliona svudje naseljeni po planeti 🤔

Nije ni cudo sto im je amerika glavni saveznik, garant su dobro kotirani u vrhu politicke i ekonomske scene, pa ja 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3607 times
Been thanked: 6617 times

Post by Matan » 15 Jun 2025, 16:45

Krokodil Behko wrote: 15 Jun 2025, 16:30
Matan wrote: 15 Jun 2025, 16:10

Nek ti je Bog u pomoci, u tvojoj mrznji prema svemu sto ne misli kao ti..

Mritelj si ti, već dobrano puta viđeno, kad god su neki muslimani u pitanju
Od mene čuješ samo ono što neprijatelja sljeduje - nema predaje, razvali i pobij mu sve što ima
Ja to ne gledam kao ti..
ali ajd..nek ti bude, ne vrijedi raspravljati..
a jel mozes ti sa nekim raspravljati, da se ne osvrces na moje postove..
svadjaj se sa Norom, sa bilo kim, a moje postove jednostavno zaobidjes..
a jel ti cudno da su Putin i Seselj na strani Iranskog rezima..
kako na to gledas..sav slobodarski svijet, kako kaze Seselj, je na strani Irana..
osim zlog zapada..Iran i Iranski rezim nisu isto, isto kao Putin i Ruski rezim..
ili Srbi i Srpski rezim..eto, dosta od mene za danas, da se imas cime zabavljati..
ajde sad mozete me u PM, poslati opet...
Matan je za vas institucija..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13480 times
Been thanked: 22171 times

Post by Fuddo » 15 Jun 2025, 16:45

Nema ova drzava nista sa tim zaista nesretnim jevrejskim narodom, sem izgovor da tu cumura i jebe ostatak svijeta kako se zna za nju. Jevreja sto je bilo, sto nije pobila inkvizicija, izlozio je Svabo u sporetu.
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 16:52

Fuddo wrote: 15 Jun 2025, 16:45 Nema ova drzava nista sa tim zaista nesretnim jevrejskim narodom, sem izgovor da tu cumura i jebe ostatak svijeta kako se zna za nju. Jevreja sto je bilo, sto nije pobila inkvizicija, izlozio je Svabo u sporetu.
I ono sto ima "autohtonih" jevreja Izrael ugnjetava.
Bjelo imperalijsticko smece koje koristi religiju kad i kako im odgovara.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13480 times
Been thanked: 22171 times

Post by Fuddo » 15 Jun 2025, 16:58

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 16:52
Fuddo wrote: 15 Jun 2025, 16:45 Nema ova drzava nista sa tim zaista nesretnim jevrejskim narodom, sem izgovor da tu cumura i jebe ostatak svijeta kako se zna za nju. Jevreja sto je bilo, sto nije pobila inkvizicija, izlozio je Svabo u sporetu.
I ono sto ima "autohtonih" jevreja Izrael ugnjetava.
Bjelo imperalijsticko smece koje koristi religiju kad i kako im odgovara.
Da, oni koji se drznu reci da nije u redu to sto se radi, budu tretirani kao i Palestinci. Oni izvorni kojih je jako malo, ne vjeruju u tu drzavu.
Dozvolite da se obratimo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 817 times

Post by tuzlak1212 » 15 Jun 2025, 17:26

Izrael nije nikad ovako bio granatiran i rusen otkako postoji, pucalo se na njih decenijama al da u ovoj mjeri rakete prolaze nije nikad
Ovo je bez presedana

Zao mi je sto ce na kraju zasigurno Iran izvuci deblji kraj, jer ne vidim da jos uvijek neko moze u igranju rata pobjedit glavnu Big Brother imperiju

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 17:27

U ovom klipu sam cula samo "35 godina zivim u tudjoj kuci" kmee

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1167 times
Been thanked: 3582 times

Post by Laser » 15 Jun 2025, 17:46

Najviši zvaničnici Pentagona podijeljeni su oko obima američke vojne podrške Izraelu, a način na koji će se ta podjela razriješiti oblikovat će vanjsku politiku predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u njegovom drugom mandatu, piše Semafor.
Američki vojni lideri, uključujući komandanta Centralne komande SAD-a, generala Michaela Kurillu, zatražili su dodatne resurse za podršku i odbranu Izraela.

Međutim, njihovim zahtjevima se protivi zamjenik ministra odbrane za politiku, Elbridge Colby, koji se već dugo protivi preusmjeravanju američkih vojnih sredstava iz Azije na Bliski istok.

Još u februaru, novoimenovani vršioci dužnosti u Pentagonu s vezama u pokretu "restrainera", koji tvrdi da je američka vojska preopterećena i da treba fokusirati resurse na obuzdavanje Kine, usprotivili su se potezima poput relokacije baterije raketnog sistema Patriot iz Južne Koreje na Bliski istok.

Colby već dugo tvrdi da potezi poput ove relokacije ugrožavaju spremnost američke vojske u slučaju sukoba s Kinom ili Sjevernom Korejom.

Iako njegova administracija kontinuirano pruža pomoć Izraelu, Trump je povremeno izražavao nelagodu zbog pojave prebliske američko-izraelske koordinacije.

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Mike Waltz smijenjen je, djelimično, zbog svoje "intenzivne koordinacije" s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Jedan pomoćnik u Kongresu koji podržava veću podršku Izraelu rekao je za Semafor da je "Colby toliko fokusiran na Aziju da je u sukobu s bilo kim ko se bavi drugim pitanjima vanjske politike, uključujući Trumpove lojaliste."

Izgleda da je Kurilla barem djelimično pobijedio u ovom sporu. The New York Times je u petak izvijestio da SAD prebacuje ratne brodove i drugu vojnu opremu u regiju, uključujući razarače i borbene avione.

Pentagon još nije objavio hoće li poslati i drugu grupu nosača aviona na Bliski istok.

Međutim, američka ambasada u Hanoju je u petak objavila da se otkazuje posjeta nosača aviona USS Nimitz "zbog hitnog operativnog zahtjeva", prema navodima jednog zvaničnika njemačkog think-tanka i drugih koji su podijelili tu objavu.

Sukob s Iranom utjelovljuje osnovnu dinamiku koja izaziva Colbyja i njegove saveznike: američki donosioci odluka već dugo planiraju "zaokret prema Aziji" koji je najavio bivši predsjednik Barack Obama 2011. godine, ali su regionalni prioriteti i domaća politika stalno vraćali njihovu pažnju i resurse nazad na Bliski istok.

Trumpovo imenovanje Colbyja izazvalo je zabrinutost među "jastrebovima" (hawks, engl.) i pristalicama Izraela, koji su to vidjeli kao jedan od znakova da bi SAD mogao smanjiti podršku Izraelu, ako ne i potpuno preusmjeriti svoju politiku.

Otkaz Waltzu se činio kao potvrda tog pravca. Trumpova odluka da dopusti Izraelu da sam napadne Iran takođe je djelovala kao signal pristupa "ruke dalje."

Ministar odbrane Pete Hegseth otpustio je neke od Colbyjevih saveznika u komplikovanom internom političkom sukobu u aprilu, a osoba direktno uključena u neke od tih internih rasprava rekla je da Hegseth uglavnom staje na Kurillinu stranu u sporovima oko Bliskog istoka.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Jun 2025, 17:51

:D. :D. :D.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je na društvenoj mreži Truth Social poručio da vjeruje kako će Iran i Izrael uskoro postići mirovni dogovor.
Dodao je kako su u toku brojni pozivi i sastanci u cilju smirivanja eskalacije.

"Iran i Izrael trebaju postići dogovor – i hoće. Kao što sam dogovorio mir između Indije i Pakistana koristeći trgovinu sa SAD-om kako bih uveo razum, koheziju i trezvenost u pregovore", poručio je Trump, hvaleći lidere koji su tada, kako kaže, brzo donijeli odluku i "zaustavili sukob".

Podsjetio je i na slučaj Kosova i Srbije tokom svog prvog mandata.

"Srbija i Kosovo su tada bili na rubu rata, kao što je to često bilo desetljećima. Ja sam to zaustavio. Biden je dugoročno sve pokvario glupim odlukama, ali ja ću to opet popraviti", dodao je Trump.

Pomenuo je i spor između Egipta i Etiopije oko izgradnje brane na Nilu kao još jedan primjer gdje je, prema vlastitim riječima, intervencijom spriječio sukob.

"Postoji mir, barem zasad, i tako će ostati. Isto tako, uskoro ćemo imati mir između Izraela i Irana! Mnogi pozivi i sastanci sada se odvijaju. Puno radim, ali nikad ne dobijem priznanje – i to je u redu, narod razumije", zaključio je Trump u objavi koju je završio riječima: "UČINIMO BLISKI ISTOK PONOVNO VELIKIM!"
Lakše je primirit Srbe, Albance, Indijce i Pakistance zajedno nego Izraelce. :D.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 258 times
Been thanked: 404 times

Post by Remzudin » 15 Jun 2025, 17:59

tuzlak1212 wrote: 15 Jun 2025, 17:26 Izrael nije nikad ovako bio granatiran i rusen otkako postoji, pucalo se na njih decenijama al da u ovoj mjeri rakete prolaze nije nikad
Ovo je bez presedana

Zao mi je sto ce na kraju zasigurno Iran izvuci deblji kraj, jer ne vidim da jos uvijek neko moze u igranju rata pobjedit glavnu Big Brother imperiju
ah...jesil ti siguran u tome ?

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 15 Jun 2025, 18:03

Matan wrote: 15 Jun 2025, 16:10
Krokodil Behko wrote: 15 Jun 2025, 13:52

Jelde?

Trebali smo bome i mi 92. kad su nas napali srpski i hrvatski genocidaši, da se odmah predamo i nek nas rahat pobiju. Jelde?

Jel moguće da ti ne razumiješ neke stvari?
Izrael bi bio zbrisan u jednom danu, u jednom jedinom danu, samo da nema Ameriku iza sebe.
Veliki je tek kao pola Bosne i hercegovine i nema tih aviona i kupola koji bi ga mogli zaštiti od mora muslimanskih raketa.

Ovdje je na sceni pametno djelovanje Teherana, ne gađaju američke ciljeve, jer jevrejski arhaični hominidi žele upravo to, da ih uvuče u rat s Amerikom.

IZRAEL NEMA NI AVIONE NI BOMBE KOJIMA BI MOGAO UNIŠTITI IRANSKI NUKLEARNI PROGRAM.

Izrael nikad neće moći obuzdati Iran. Nikad.
Ništa gore od defetizma, a izgleda da ti je poprilično svojstven.
Nije nikakvo čudo, što se Matan odmah javi iz mrtvih i prikelji uz tvoje postove.
Tako to uvijek bude. Onaj ko misli zlo tvojima, tebe će kao takvu iskoristiti

Nek ti je Bog u pomoci, u tvojoj mrznji prema svemu sto ne misli kao ti..
Nije on jedini

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 817 times

Post by tuzlak1212 » 15 Jun 2025, 18:12

Remzudin wrote: 15 Jun 2025, 17:59
tuzlak1212 wrote: 15 Jun 2025, 17:26 Izrael nije nikad ovako bio granatiran i rusen otkako postoji, pucalo se na njih decenijama al da u ovoj mjeri rakete prolaze nije nikad
Ovo je bez presedana

Mi ovdje svi navijamo protiv Izraela i to je sve fino, ali po svim oficijalnim izvjestajima za sad steta koja je nacinjena Iranu je strateski daleko znacajnija nego steta koju ju je Izrael za sad pretrpio
Jest ono cudo kad se vidi da Tel Aviv gori, al to ne znaci da je Izraelu otkucalo
Plus Izrael ima jaca ledja, Iran zasad nema ledja, taj citav Istocni blok je haman papirni tigar, tu niko nikog ne cuva, spori i tromi su, previse podijeljeni. Za razliku od zapada koji su otvoreno i vojno svi za jednog jedan za sve, samo reci i svi skoce

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 18:15

Laser wrote: 15 Jun 2025, 17:51 :D. :D. :D.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je na društvenoj mreži Truth Social poručio da vjeruje kako će Iran i Izrael uskoro postići mirovni dogovor.
Dodao je kako su u toku brojni pozivi i sastanci u cilju smirivanja eskalacije.

"Iran i Izrael trebaju postići dogovor – i hoće. Kao što sam dogovorio mir između Indije i Pakistana koristeći trgovinu sa SAD-om kako bih uveo razum, koheziju i trezvenost u pregovore", poručio je Trump, hvaleći lidere koji su tada, kako kaže, brzo donijeli odluku i "zaustavili sukob".

Podsjetio je i na slučaj Kosova i Srbije tokom svog prvog mandata.

"Srbija i Kosovo su tada bili na rubu rata, kao što je to često bilo desetljećima. Ja sam to zaustavio. Biden je dugoročno sve pokvario glupim odlukama, ali ja ću to opet popraviti", dodao je Trump.

Pomenuo je i spor između Egipta i Etiopije oko izgradnje brane na Nilu kao još jedan primjer gdje je, prema vlastitim riječima, intervencijom spriječio sukob.

"Postoji mir, barem zasad, i tako će ostati. Isto tako, uskoro ćemo imati mir između Izraela i Irana! Mnogi pozivi i sastanci sada se odvijaju. Puno radim, ali nikad ne dobijem priznanje – i to je u redu, narod razumije", zaključio je Trump u objavi koju je završio riječima: "UČINIMO BLISKI ISTOK PONOVNO VELIKIM!"
Lakše je primirit Srbe, Albance, Indijce i Pakistance zajedno nego Izraelce. :D.
E fala ti, taman gledam na Al Jeziri.
Nikad kaze ne dobijem zasluge :(

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 559 times
Been thanked: 1121 times

Post by arzuhal » 15 Jun 2025, 18:18

mosad je ubacio nekog svog na forum, da posvađa narod, nema šta drugo bit, pa jel
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 15 Jun 2025, 18:18

tuzlak1212 wrote: 15 Jun 2025, 18:12
Remzudin wrote: 15 Jun 2025, 17:59

Mi ovdje svi navijamo protiv Izraela i to je sve fino, ali po svim oficijalnim izvjestajima za sad steta koja je nacinjena Iranu je strateski daleko znacajnija nego steta koju ju je Izrael za sad pretrpio
Jest ono cudo kad se vidi da Tel Aviv gori, al to ne znaci da je Izraelu otkucalo
Plus Izrael ima jaca ledja, Iran zasad nema ledja, taj citav Istocni blok je haman papirni tigar, tu niko nikog ne cuva, spori i tromi su, previse podijeljeni. Za razliku od zapada koji su otvoreno i vojno svi za jednog jedan za sve, samo reci i svi skoce
Iran ima moju podrsku,sta mislis kako je mogucno da mnogo iranski raketa su prosli iron dome ?

Israelski rat protiv Irana je jedan test,da vidi Israel kako bi prosli protiv Turske.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Jun 2025, 18:20

arzuhal wrote: 15 Jun 2025, 18:18 mosad je ubacio nekog svog na forum, da posvađa narod, nema šta drugo bit, pa jel
Ko li je krtica? :hm

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 18:20

Nema mi nista draze nego kad koriste njihovu retoriku protiv njih :D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 15 Jun 2025, 18:22

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 18:20 Nema mi nista draze nego kad koriste njihovu retoriku protiv njih :D.

Ko se mača laća, taj od praćke gine. :djed

Post Reply

Return to “Svijet”