Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
A već sam se spremao da vadim gdje sam sve narodu ovu teoriju prosip'o.
U zdravlje.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
___________________________________________________ Think different
Dijete volim vise nego ista i ikoga, to je posebna ljubav i nema nikakve veze sa moranjem ili obavezom.
Da su ti dijete zamijenili u porodilištu ti ga danas sigurno ne bi voljela.
Ljubav tj. potreba je počela davno prije nego se dijete rodije. Prvo se javi potreba ili želja da se želi uopće imati dijete onda se ono rodije. I ta ljubav je proizašla iz potrebe da se ima dijete.
PS: ne želim sakupljati sljedbenike jer je to morbidna teorija al' je ja još uvijek smatram istinitom. Mislim da je ljepše ako se držimo ružičastog svijeta.
Valjas bukve Roki, al' hajd, mrsko mi se zamarati, nisam bas pri zdravlju za palamudjenja...
Ako budes imao djecu shvatices. Do tada peace out.
The Borderline lives under the hourglass, believing it is more real than the relationships it ends. They know of the inevitable end without being able to see it or prevent it. And so they enter love the way people enter life: suddenly, completely, and with an assuredness of its end.
Religion is what governs our beliefs on inevitability and death. Borderline Personality Disorder is a religion of the failure of love. Just as religious people believe in an invisible yet real God, Borderlines have faith in an invisible yet real abandonment. But the god of failing love cannot be placated, will not answer prayers. The one sacrifice he demands is the relationship itself. The ritual of abandonment becomes a question not of if, but when. The Borderline anticipates the end from the beginning such that every moment in which love lives, it simply has not died yet.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova wrote: 18 Jun 2025, 09:18
Ljubav kad si mentalno poremećen
The Borderline lives under the hourglass, believing it is more real than the relationships it ends. They know of the inevitable end without being able to see it or prevent it. And so they enter love the way people enter life: suddenly, completely, and with an assuredness of its end.
Religion is what governs our beliefs on inevitability and death. Borderline Personality Disorder is a religion of the failure of love. Just as religious people believe in an invisible yet real God, Borderlines have faith in an invisible yet real abandonment. The Borderline anticipates the end from the beginning such that every moment in which love lives, it simply has not died yet.
Ova "religija" opasnija od Jehovinih svjedoka. I oni tako idu, da ljude spase, a znaju da samo 144 hiljade mogu u raj, te tako sami sebi smanjuju šanse za ulaz. A ovo gore, uh. Znači, ulijeće kao nindža.
Masamune wrote: 19 Jun 2025, 07:22
Džaba emocije ako nema poštovanja kao osnova svega.
a kako je uopce to moguce..taj slucaj sto spominjes.
Da postoji prava emocija a da nema postovanja.
Valjda je to jedno prozeto drugim...neam pojma
Za mene može. Samo što je tad ona nekako prazna, jadna i slično.
To što smo mi navikli da je idealiziramo kroz literaturu, filmove, muziku i ostalo je lijepo, ali realno zna biti i vrlo toksična, a toksičnost se mahom javlja kad nema poštovanja ili ako postoji manjak poštovanja među partnerima.
Poštovanje je osnova svakog odnosa bio ljubavni, prijateljski, odnos između roditelja i djece itd., a sve drugo se gradi na osnovu toga.
a kako je uopce to moguce..taj slucaj sto spominjes.
Da postoji prava emocija a da nema postovanja.
Valjda je to jedno prozeto drugim...neam pojma
Za mene može. Samo što je tad ona nekako prazna, jadna i slično.
To što smo mi navikli da je idealiziramo kroz literaturu, filmove, muziku i ostalo je lijepo, ali realno zna biti i vrlo toksična, a toksičnost se mahom javlja kad nema poštovanja ili ako postoji manjak poštovanja među partnerima.
Poštovanje je osnova svakog odnosa bio ljubavni, prijateljski, odnos između roditelja i djece itd., a sve drugo se gradi na osnovu toga.
Ne znam..
Da zavolim nekog a da ga ne postujem...ja to ne bih mogao.
Masamune wrote: 19 Jun 2025, 11:53
Koliko puta sam čuo on nju voli, obožava, soul mate, život bi dao za nju, ali povremeno joj pukne par šamara u četiri zida ili gore.
ma klinac...to su posesivci..i nabijem pricu o tome da oni tako vole naq..