Ne radi se o tome.tuzlak1212 wrote: 18 Jun 2025, 09:03 ja kontam da je nazifu muzika njegove mladosti, bas ta muzika jugoslavije, to ide jedno s drugim
pa ne moze on pricat o Rihanninoj umbrelli kao muzici mladosti i kako danasnja djeca ni tu pjesmu ne znaju
Ja sam 1972. godište i Dugme, Divlje Jagode i Zabranjeno Pušenje je bila muzika moje mladosti, ali se ne sjećam da sam ijednog djeda ili nenu sreo u to vrijeme da u njih svira ta muzika.
Mogao sam im čitav dan objašnjavati kako je ta muzika dobra, za njh su to bili čupavi majmuni čija buka ubija u glavu i gledali su na njih kao današnji stariji na Bubu i Jalu jer nisu razumijeli tu muziku.
Nisam bio neki ženskaroš niti je se mogao o mojoj mladosti film snimiti ali je bilo cura, provoda i nezaboravnih noći bez obzira sa curom ili sa jaranima i uz mnoge pjesme vežem lijepa sjećanja.
Sada kada dlake rastu u nosu, počinju problemi sa prostatom i najveći provod danas je sa ženom popiti kahvu, moje vrijeme je prošlo, dolazi nova generacija, nove pjesme i novi žane muzike koje isto ne mogu shvatiti kao što i djedovi mene nisu mogli shvatiti.
I sad ja trebam držati omladinu kao taoce da slušaju samo muziku moje mladosti da bih kroz njih ostao mlad a oni kroz mene da budu djedovi i slušaju muziku staru 40 godina?
I to kroz patetiku kako tadašnja muzika ima više emocija i kvaliteta. Pa mene prvog je u to vrijeme bolila briga za emocijama i kvalitetom. Samo nek svira nešto dok sa društvom pijem ili pokušavam nekoj curi zavući ruku pod majicu.
Priča o emocijama i kvalitetu je tek krenula kada sam počeo shvaćati da postajem stari prdonja.
Nemojte biti kao oni što su vam u mladosti pičili po živcima, one stare prdonje koji su vam govorili “U moje vrijeme je bilo puno bolje. Onda je se znalo šta valja” jer to upravo takvi što to govore to i postaju.