TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 4137 times
Status: Online

Re: Izrael

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 17:07

Matan wrote: 15 Jun 2025, 16:59 I ti Noro lazes da si me poslala u PM..
jer, inace mater mi je mrtva, a ja to ti nikad ne bi oprostio..
niti bi ja nekoga poslao u PM..
tako da, suprostavljanje misljenja, ok, ali psovanje i vrijedjanje, ne..
sad ste mi vec digli zivac..
Ma odjebavanje, zovi to kako hoces, poenta je ista, a to je da te ne mirisem godinama. I smijesno mi je povezivanje ljudi na osnovu jedne crte u kojoj djele misljenje. A mozda i ne djelimo.
Last edited by Nora Ibsenova on 15 Jun 2025, 17:09, edited 1 time in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3578 times
Been thanked: 6552 times
Status: Offline

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:08

I molim da mi vise niko ne spominje nick na ovoj temi, i ja vise nikada necu napisati ni jedan post ovdje..
znaci kraj, nemame ovdje vise nikada..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:12

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 17:07
Matan wrote: 15 Jun 2025, 16:59 I ti Noro lazes da si me poslala u PM..
jer, inace mater mi je mrtva, a ja to ti nikad ne bi oprostio..
niti bi ja nekoga poslao u PM..
tako da, suprostavljanje misljenja, ok, ali psovanje i vrijedjanje, ne..
sad ste mi vec digli zivac..
Ma odjebavanje, zovi to kako hoces, poenta je ista, a to je da se ne mirisemo godinama.
Tvoje pravo da me ne podnosis..
ali procitajte svoje postove, a procitajte moje i koje vi gadosti pisete, a koje ja..
meni je samo jedno dovoljno, baci atomsku Putine..
sto se ovdje od vas samo moze procitati..tako da ja i vi ne mozemo u isti kos..
zna se ko pise baci atomsku Putine..
seseljevi sljedbenici..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 15 Jun 2025, 17:13

Matan wrote: 15 Jun 2025, 17:12
Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 17:07

Ma odjebavanje, zovi to kako hoces, poenta je ista, a to je da se ne mirisemo godinama.
ali procitajte svoje postove, a procitajte moje i koje vi gadosti pisete, a koje ja..
seseljevi sljedbenici..
Pa tako je, ja i ti ne mozemo u isti kos ni po kom osnovu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:13

Jebo me i Izrael i Iran i Bosanski forum..
koji sam ja idiot..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:15

Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 17:13
Matan wrote: 15 Jun 2025, 17:12

seseljevi sljedbenici..
Pa tako je, ja i ti ne mozemo u isti kos ni po kom osnovu.
Ja bi se sad trebao toliko nisko spustiti da se nastavimo vrijedjati..
neka , hvala...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39851 times
Been thanked: 25863 times

Post by Rum » 15 Jun 2025, 17:26

Ovo samo tuca mozw rijesiti
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:28

Rum wrote: 15 Jun 2025, 17:26 Ovo samo tuca mozw rijesiti
Ma kakvi, odoh ja na pivu..

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1130 times
Been thanked: 3507 times

Post by Laser » 15 Jun 2025, 17:29

Matan wrote: 15 Jun 2025, 17:08 I molim da mi vise niko ne spominje nick na ovoj temi, i ja vise nikada necu napisati ni jedan post ovdje..
Lažeš Matane. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 15 Jun 2025, 17:38

Laser wrote: 15 Jun 2025, 17:29
Matan wrote: 15 Jun 2025, 17:08 I molim da mi vise niko ne spominje nick na ovoj temi, i ja vise nikada necu napisati ni jedan post ovdje..
Lažeš Matane. :D.
Pokusacu..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3734 times
Been thanked: 3460 times

Re: Nova generacija mračnog trapa iz BiH

Post by Naseef Mushroom » 18 Jun 2025, 08:57

Masamune wrote: 18 Jun 2025, 08:37
Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2025, 08:29

A sjeti se američkih grupa koje su imale vrhunac u tom periodu kada je slučajno postojala Jugoslavija (koja je apsolutno nerelevantna za američku muzičku scenu) i šta se danas sluša na amričkoj muzičkoj sceni.
Boli današnjeg 15-godišnjaka iz Amerike koji danas sluša trap briga ko su bili Freddie Mercury, Sting, David Bowie i Bruce Springsteen, kao što danas boli briga 15-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine koji sluša isto ko su bili Dražen Ričl, Nele i Saša Lošić.
Jugoslavija nema veze sa tim jer bi se ista diskusija vodila da SFRJ i dalje postoji ili da je Bosna i Hercegovina već bila u 80-im nezavisna.
Ne uzimaj sljedeći put kao primjer samo i isključivo grupe koje su imale svoj vrhunac za vrijeme Jugoslavije ako hoćeš da ideš sa tom argumentacijom.

Znam ja da njih boli briga i meni je to jasno.

Činjenica jeste da je ogromna razlika između kvaliteta muzike između ovog što je postavljeno u prvom postu i npr. Dugmeta, Erogenih zona pa sve do npr. Safeta Isovića, Mehe Puzića, Tome Zdravkovića, Šabana i aktuelne Šejle Zonić. To i muzički laik može vrlo lako prepoznati.
I nisam. Ti si taj koji je navalio da meni smeta samo što je dio Jugoslavije jer meni smeta Jugoslavija a samo je se potrefilo da je se Jugoslavija u tom periodu raspala.

Evo meni je kao djetetu uvijek bila dosadna serija Karađoz. Crno-bijelo, prestaro, dosadno, a jedna od omiljenih serija mi je bila Twin Peaks koji je izašao početkom 90-ih.
Danas kada puštam djeci Twin Peaks za njih je to isto kao kada sam ja gledao Karađoz.

Ne možeš kod današnjih mladih poentirati sa “Ali to je kvalitetno za razliku od ovoga” jer su i naši djedovi i nene prevrtali očima kod onoga što mi smatramo danas kvalitetom.

Nisu ni Tomu Zdravkovića svi voljeli tada jer je se mnogima gadio taj kafanski život sa zadimljenim prostorijama i alkoholom.
Kemal, Šemsa i Sinan su danas legende ali se sjećam odbojnosti mnogih prema Južnom Vetru kada su se tada pojavili, isto i sa Brenom i Vesnom Zmijanac.

Eto pomenuo si Šejlu kao jedino aktuelnu koja je bila u Divanhani. Divanhana je se slušala stravstveno možda samo u užim krugovima. Danas je važan marketing, promocija i naturanje po Tiktoku sve dok se određena melodija ne prihvatu.
Vremena kada je bilo samo dovoljno da Ibrica Jusić uzme gitaru i to je to su davno prošla i to moraju stariji prihvatiti
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20921 times
Been thanked: 18861 times

Post by Masamune » 18 Jun 2025, 08:58

Ja to ne osporavam za marketing i ostalo.

Držim se kvaliteta pjesama sa aspekta muzike koja se tu stvara. I tu je Havana u pravu bez ikakve sumnje.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 556 times
Been thanked: 813 times

Post by tuzlak1212 » 18 Jun 2025, 09:03

ja kontam da je nazifu muzika njegove mladosti, bas ta muzika jugoslavije, to ide jedno s drugim

pa ne moze on pricat o Rihanninoj umbrelli kao muzici mladosti i kako danasnja djeca ni tu pjesmu ne znaju

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 18 Jun 2025, 09:23

Nije Jugoslavija nestala prije 5 godina. Prošlo je 30 i kusur, a Nazif je i 2000. godine sigurno bio mlad.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 18 Jun 2025, 09:37

tuzlak1212 wrote: 18 Jun 2025, 09:03 ja kontam da je nazifu muzika njegove mladosti, bas ta muzika jugoslavije, to ide jedno s drugim

pa ne moze on pricat o Rihanninoj umbrelli kao muzici mladosti i kako danasnja djeca ni tu pjesmu ne znaju
Ne radi se o tome.

Ja sam 1972. godište i Dugme, Divlje Jagode i Zabranjeno Pušenje je bila muzika moje mladosti, ali se ne sjećam da sam ijednog djeda ili nenu sreo u to vrijeme da u njih svira ta muzika.

Mogao sam im čitav dan objašnjavati kako je ta muzika dobra, za njh su to bili čupavi majmuni čija buka ubija u glavu i gledali su na njih kao današnji stariji na Bubu i Jalu jer nisu razumijeli tu muziku.

Nisam bio neki ženskaroš niti je se mogao o mojoj mladosti film snimiti ali je bilo cura, provoda i nezaboravnih noći bez obzira sa curom ili sa jaranima i uz mnoge pjesme vežem lijepa sjećanja.

Sada kada dlake rastu u nosu, počinju problemi sa prostatom i najveći provod danas je sa ženom popiti kahvu, moje vrijeme je prošlo, dolazi nova generacija, nove pjesme i novi žane muzike koje isto ne mogu shvatiti kao što i djedovi mene nisu mogli shvatiti.
I sad ja trebam držati omladinu kao taoce da slušaju samo muziku moje mladosti da bih kroz njih ostao mlad a oni kroz mene da budu djedovi i slušaju muziku staru 40 godina?

I to kroz patetiku kako tadašnja muzika ima više emocija i kvaliteta. Pa mene prvog je u to vrijeme bolila briga za emocijama i kvalitetom. Samo nek svira nešto dok sa društvom pijem ili pokušavam nekoj curi zavući ruku pod majicu.
Priča o emocijama i kvalitetu je tek krenula kada sam počeo shvaćati da postajem stari prdonja.

Nemojte biti kao oni što su vam u mladosti pičili po živcima, one stare prdonje koji su vam govorili “U moje vrijeme je bilo puno bolje. Onda je se znalo šta valja” jer to upravo takvi što to govore to i postaju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 18 Jun 2025, 10:04

Nije problem da omladina to sluša. Nije ni Havani koji se na ovim temama najviše ibreti uz možda Juliu... i njega boli briga. On će uzeti gitaru, svirati i pjevati sa rajom ono što se njemu sluša, a kćerke mu mogu slušati nešto na šta se on ježi i to je njihov izbor.

Kao da bilo ko na to može uticati kod bilo koje generacije, ali treba postojati mogućnost da realno možeš o nečemu govoriti je li kvalitetno ili ne. Ti ni to ne dopuštaš i vrtiš priču samo na sukob generacija, a i ovo sa Jugoslavijom mislim da sam ipak pogodio da tebe to muči prije svega iako govoriš da nije to.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13395 times
Been thanked: 21936 times

Post by Fuddo » 18 Jun 2025, 10:11

Birvaktile, dok jos nije bilo ovih savremenih muzickih pravaca, kod nas u Bosni bi se napravi trap, i tu bi se drzali koMpiri.
Narod bi trpo u trap i pjevo poznati hit Mehe Puzica, utrapi me majko ko komPire sto si, da me Himzo izakuce prosi
Aooouuuu aaoooaaajjjjj aaauuuhhh 2X
I et, posluzilo kao inspiracija
Ko bi reko
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 18 Jun 2025, 10:17

Masamune wrote: 18 Jun 2025, 10:04 Nije problem da omladina to sluša. Nije ni Havani koji se na ovim temama najviše ibreti uz možda Juliu... i njega boli briga. On će uzeti gitaru, svirati i pjevati sa rajom ono što se njemu sluša, a kćerke mu mogu slušati nešto na šta se on ježi i to je njihov izbor.

Kao da bilo ko na to može uticati kod bilo koje generacije, ali treba postojati mogućnost da realno možeš o nečemu govoriti je li kvalitetno ili ne. Ti ni to ne dopuštaš i vrtiš priču samo na sukob generacija, a i ovo sa Jugoslavijom mislim da sam ipak pogodio da tebe to muči prije svega iako govoriš da nije to.
Ti si jedini koji samo pominješ Jugoslaviju a ja ti opet kažem da živimo u Austriji, Švedskoj ili Kanadi (znači države koje su 1980-ih bile iste kao i u 2025.) mi bi imali istu diskusiju.

A kad već toliko pominješ Jugoslaviju, mogu i ja iskoristiti kontraargument da je razlog zašto se Jugoslavija mora braniti u ovoj diskusiji je da mnogi stariji žive u zabludi da postoji Jugonostalgija a ustvari je to samo obična nostalgija (za mladošću i vremenu kada se nije moralo razmišljati o računima i brinuti se zbog holesterola, prostate i promahe) pa se mora braniti Jugoslavija jer ako se prihvati da je to prošlost onda se i priznaje da je se ostarili i da dolaze nove generacije sa svojim trendovima i fazonima koje stariji ne shvataju.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 18 Jun 2025, 10:26

Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2025, 10:17
Masamune wrote: 18 Jun 2025, 10:04 Nije problem da omladina to sluša. Nije ni Havani koji se na ovim temama najviše ibreti uz možda Juliu... i njega boli briga. On će uzeti gitaru, svirati i pjevati sa rajom ono što se njemu sluša, a kćerke mu mogu slušati nešto na šta se on ježi i to je njihov izbor.

Ti si jedini koji samo pominješ Jugoslaviju a ja ti opet kažem da živimo u Austriji, Švedskoj ili Kanadi (znači države koje su 1980-ih bile iste kao i u 2025.) mi bi imali istu diskusiju.

A kad već toliko pominješ Jugoslaviju, mogu i ja iskoristiti kontraargument da je razlog zašto se Jugoslavija mora braniti u ovoj diskusiji je da mnogi stariji žive u zabludi da postoji Jugonostalgija a ustvari je to samo obična nostalgija (za mladošću i vremenu kada se nije moralo razmišljati o računima i brinuti se zbog holesterola, prostate i promahe) pa se mora braniti Jugoslavija jer ako se prihvati da je to prošlost onda se i priznaje da je se ostarili i da dolaze nove generacije sa svojim trendovima i fazonima koje stariji ne shvataju.
Druže, na forumu znam kako dišeš. Sve što ima veze sa bratstvom i jedinstvom tebi se gadi po defaultu šta god da je u pitanju. Tako i muzika i izvođači iz tog doba bez obzira što si je nekad slušao kao klinac.
Zato i imaš potrebu vazda da pljuješ po Dugmetu, Tifi, Azri i drugim grupama.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Jun 2025, 10:27

Jebo mater, nas Jugoslavija drzi u chocke holdu a vec je davna proslost. Koga boli kurac vise za Jugoslaviju

Post Reply

Return to “Pričaona”