A bas pravi ls glupe paralele.Masamune wrote: 18 Jun 2025, 10:26Druže, na forumu znam kako dišeš. Sve što ima veze sa bratstvom i jedinstvom tebi se gadi po defaultu šta god da je u pitanju. Tako i muzika i izvođači iz tog doba bez obzira što si je nekad slušao kao klinac.Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2025, 10:17
Ti si jedini koji samo pominješ Jugoslaviju a ja ti opet kažem da živimo u Austriji, Švedskoj ili Kanadi (znači države koje su 1980-ih bile iste kao i u 2025.) mi bi imali istu diskusiju.
A kad već toliko pominješ Jugoslaviju, mogu i ja iskoristiti kontraargument da je razlog zašto se Jugoslavija mora braniti u ovoj diskusiji je da mnogi stariji žive u zabludi da postoji Jugonostalgija a ustvari je to samo obična nostalgija (za mladošću i vremenu kada se nije moralo razmišljati o računima i brinuti se zbog holesterola, prostate i promahe) pa se mora braniti Jugoslavija jer ako se prihvati da je to prošlost onda se i priznaje da je se ostarili i da dolaze nove generacije sa svojim trendovima i fazonima koje stariji ne shvataju.
Zato i imaš potrebu vazda da pljuješ po Dugmetu, Tifi, Azri i drugim grupama.
Isto kao da na svaku tvoju kritiku vjere neko dodje i kaze da samo mrzis jer si ateista, a ne da nesto kritikujes zbog osnovanog razloga. Desava se I to, znam, ali jednako je glupo.
Koga ce "kritikovat" nego Azru, i Dugme i slicne, kad su oni tad i nastali i bili bum promjene. Erogene zone nisu ni 10 % uspjeha postigle i nisu ni imali taj upecatljivi izgled rokera iz Dugmeta.
Jbt mora se u svakoj pa I najbanalnijoj diskusiji trivijalizirat protivnikov argument.
Nazif ni ne pljuje po muzici, nego po mentalitetu ljudi koji ne mogu prihvatit nista s cim se oni ne mogu identificirat a ta identifikacija se uvijek odnosi na nasa licna iskustva, mladost, proslost.