U koju od ove dvije rečenice?

Moderator: VIP
Šećer joj baš veliki. Nemoj joj zaboraviti mjeriti pritisak, iako si joj dala bromazepam. Nadam se da joj nisi dala dvije 'šestice'.Maja wrote: 18 Jun 2025, 22:06 Lezala, tipkala na forumu kad zove stara komsinica dodji nisam dobro. Ja gore, bijela ko krpa, trese se ko prut. Ukljucila joj klimu, ogrnula dekom, kontam pao joj secer. Izmjerim, 18. Dobro je. To za nju nije puno. Izmjerim tlak 200/101 al to joj je bilo od straha pa joj dam dva leksilijuma. Izmjerim temp, nema. A ona kuka umireeem...aj moja majo ja sam ti gotova, necu prezivit....de mi bona izvadi sudje iz masine....boze moj sto mi ovo dade....jaoooo.
Rekoh smiri se, nije srcani, nije mozdani, tlak ti je skocio jer si se prepala. Sacekacemo 20 minuta i opet izmjeriti temperaturu, ako budes imala znaci od toga se treses. Za 20 minuta bila tacno 38. Trenutno 38,4. Cekam joj kcerku.
I sad ide red hrkanja od leksilijuma, red jeeečanja.
Pao joj je bio na 174/89Quds wrote: 18 Jun 2025, 22:14Šećer joj baš veliki. Nemoj joj zaboraviti mjeriti pritisak, iako si joj dala bromazepam. Nadam se da joj nisi dala dvije 'šestice'.Maja wrote: 18 Jun 2025, 22:06 Lezala, tipkala na forumu kad zove stara komsinica dodji nisam dobro. Ja gore, bijela ko krpa, trese se ko prut. Ukljucila joj klimu, ogrnula dekom, kontam pao joj secer. Izmjerim, 18. Dobro je. To za nju nije puno. Izmjerim tlak 200/101 al to joj je bilo od straha pa joj dam dva leksilijuma. Izmjerim temp, nema. A ona kuka umireeem...aj moja majo ja sam ti gotova, necu prezivit....de mi bona izvadi sudje iz masine....boze moj sto mi ovo dade....jaoooo.
Rekoh smiri se, nije srcani, nije mozdani, tlak ti je skocio jer si se prepala. Sacekacemo 20 minuta i opet izmjeriti temperaturu, ako budes imala znaci od toga se treses. Za 20 minuta bila tacno 38. Trenutno 38,4. Cekam joj kcerku.
I sad ide red hrkanja od leksilijuma, red jeeečanja.Ako joj je pritisak i dalje tako visok, ne znam, ja bih to ipak u hitnu, visoko je to puno.
Preživjeće, sve su prilike. Legenda si Majo. Tebi ljudi vjeruju, i to sa razlogom.Maja wrote: 18 Jun 2025, 22:19Pao joj je bio na 174/89Quds wrote: 18 Jun 2025, 22:14
Šećer joj baš veliki. Nemoj joj zaboraviti mjeriti pritisak, iako si joj dala bromazepam. Nadam se da joj nisi dala dvije 'šestice'.Ako joj je pritisak i dalje tako visok, ne znam, ja bih to ipak u hitnu, visoko je to puno.
Maja wrote: 18 Jun 2025, 22:18 Jednom bila bolesna komsinica Fata a imali dvije Fate u mahali. Dok se bolesna Fata borila da prezivi, druga Fata je okopavala duhan.
Ide lik s kolima hitne uz nasu ulicu, inace zivi u susjednoj mahali...vidio Fatu kako kopa duhan... OVAKO JOJ VIKNO...sta je fato jebo te B*g ja poso po te a ti na njivi
Pa to je bilo nesto legendarno![]()
![]()
![]()