Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times
Status: Offline

Re: Srbija

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca »

:ovaj
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Besmislica do besmislice

Od velike teme, umal' de se ne zabeleži da Evropska mreža protiv siromaštva poziva Srbiju da smanjenje siromaštva postavi kao prioritet, jer istraživanja pokazuju da u Srbiji 628.000 ljudi živi u apsolutnom siromaštvu. Kao i da više od četvrtine stanovništva živi ispod standarda uobičajenog za Srbiju, i lako može zapasti u siromaštvo...

http://istinomer.rs/clanak/1262/Besmisl ... besmislice
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

na današnji dan su 41. u Kragujevcu streljani radnici i jedno odeljenje đaka evo nekih poruka

Image

"Zbogom, Mico. Ja danas pogiboh. Zbogom, srce. Poslednja mi misao na tebe. Budi sretna, sine i bez mene" napisao je čovek, verovatno svojoj ćerkici.

Među njima je i jedan očajan otac, koji je stigao je da poruči mališanima: "Miro, poljubi decu umesto mene. Slušajte mamu deco i čuvajte se. Zbogom zauvek, vaš tata Laza".

"Draga Lelo, Seko i Bato, kucnuo je zadnji čas, oprostite svom tati. Ljubi vas sve Lazar. Htedoh se slikati s tobom Lelo, ali ti odgodi. Žao mi je", poručio je svojoj porodici radnik Lazar Petrović.

"Dragi tata i mama, pozdrav, poslednji put. Ljubiša" - poruka je 17-godišnjeg gimnazijalca Ljubiše Jovanović koji je neposredno pre nego što su izveli pred streljački vod napisao poruku svojoj majci i ocu.

....
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

BEOGRAD - Bivši komadant specijalne francuske jedinice u sastavu Kfora, pukovnik Žak Ogar izjavio je da Unesko ne treba da primi u svoje članstvo Kosovo, jer mu tu nije mesto.

"Imam poruku za UNESKO - nemojte da ustuknete pod pritiskom jer isti koji su rušili i spaljivali, danas žele u UNESKO. Kosovu tamo nije mesto", rekao je Ogar.

Ogar, oficir i plemić, koji je 1999. spasao manastir Devič kod Srbice i sestrinstvo u njemu, iako to nije bio primarni zadatak specijalne francuske jedinice kojom je komandovao.

Za svoj nesebičan i hrabar čin Ogar, inače dvanaesta generacija vojnika u svojoj porodici, odlikovan je Ordenom Svetog Save.

Pukovnik Ogar za koga kažu da je "hrišćanski oficir", nakon 26 godina službe, po povratku sa Kosova, odlučio je da uniformu okoči o klin.

"Srpska kulturna baština, koja je svetska, na Kosovu mora biti spasena. Albanci i njihova vlast imaju dve priče. Jednu za svet po kojoj su dobri i brižni, a drugu na Kosovu, tamo gde je pravi život. A tamo oni ne štite crkve i manastire, već ih uništavaju", poručuje francuski pukovnik.

On još navodi da, "kada je video kako se ruše srpski manastiri, to nije mogao da istrpi".

"Toliko vekova i istorije na jednom mestu. Kosovo nije samo ispunjeno srpskom baštinom, već je upravo zbog nje jedna od evropskih kolevki hrišćanstva", kaže Ogar.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Srbin bio oženjen Jevrejkom i imali sina. Jednog dana upita sin oca:
- "Tata, jesam li ja Srbin ili Jevrej?"
- "Zašto!"
- "Jedan momak hoće da mi proda biciklo, pa ne znam dal da se cjenkam ili da mu ga otmem."
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:Srbin bio oženjen Jevrejkom i imali sina. Jednog dana upita sin oca:
- "Tata, jesam li ja Srbin ili Jevrej?"
- "Zašto!"
- "Jedan momak hoće da mi proda biciklo, pa ne znam dal da se cjenkam ili da mu ga otmem."
stari vic :D. :D. :D.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Image
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote:Image
:ok
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

KOMESAR wrote:

pa jel depresija?

gubis i orijentaciju u prostoru... namerno brkanje teme, odraz nemoci?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:
KOMESAR wrote:

pa jel depresija?

gubis i orijentaciju u prostoru... namerno brkanje teme, odraz nemoci?
Zbunilo me ovo:
-Kad pogodim drago mi.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

NOVINSKI ČLANAK, dakle ovde ja ne tvrdim ništa već prenosim šta piše u štampi, neke najzanimljivije delove, a ostaviću i link celog teksta.

Mladićev advokat Branko Lukić tvrdi da je Dušan Dunjić bio ključni svedok za odbranu generala. Porodica lekara ne veruje da je umro prirodnom smrću. Predsedništvo Srbije urgiralo da na obdukciju u Hag ode i patolog iz Beograda, što je prihvaćeno. Prijatelji i kolege ističu da je doktor bio zdrav kao dren

BEOGRAD - Dušan Dunjić, sudski veštak koji je naprasno preminuo u Hagu uoči unakrsnog ispitivanja, bio je krucijalni svedok odbrane koji je trebalo da ospori navode tužilaštva u „slučaju Srebrenica“, tvrdi advokat generala Ratka Mladića Branko Lukić!

Dunjićeva porodica sumnja da je on preminuo prirodnom smrću i zatražila je, preko Predsedništva Srbije, od holandskih vlasti da se obdukcija pomeri za danas u 13:30, te da prisustvuje i srpski patolog Đorđe Alempijević, saznaje Kurir.

KAKO JE DUNJIĆ RANIJE SVEDOČIO O SREBRENICI

Čvrsti dokaz o streljanju (ljudi u Srebrenici) jeste da su ruke žrtve bile vezane „čvrstom ligaturom“, žicom ili kanapom, i da je ta ligatura bila oko žrtvinih ruku u trenutku ekshumacije. Negde oko 450 do 500 ljudi je imalo takve ligature, i to je jedini broj koji ja mogu da prihvatim kao forenzičar

Dokumenti tužilaštva koje sam proučio opovrgavaju tezu da su oni na spisku nestalih svi stradali u Srebrenici u roku od deset dana. A nisu svi stradali. Neki su stradali mnogo pre i ja sam to u pisanom tekstu i dokazao

U masovne grobnice naknadno su ukopavana tela koja su već bila raspadnuta, a to znači da je smrt nastupila znatno ranije, pre jula 1995. godine

http://www.kurir.rs/crna-hronika/vestak ... ak-1990027
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9990 times
Been thanked: 11869 times

Post by Krokodil Behko »

Negde oko 450 do 500 ljudi je imalo takve ligature, i to je jedini broj koji ja mogu da prihvatim kao forenzičar
Ključni dokaz. Ostalih 7500 su sigurno sami sebe pobili.

Nekidan, Netanjahu izjavio da je za genocid nad jevrejima, kriv isključivo neki palestinski muftija, jer on je jednom prilikom bio na sastanku sa Hitlerom.
Njemačka vlada odmah skočila i rekla da to nije istina i da je za holokaust, kriv Hitler i skupa s njim njegovi oficiri.

Poenta:

Normalni narodi nekad progledaju i ne bježe od odgovornosti, ali Srbi nikad.
I tako se opet vratimo na ono od Dobrice Ćosića, a o laganju.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

--tacno,

-- no na balkanu ima i ono -priznas li jednu gresku--navalise sve ostalo, tako..... :lud
Image
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Ugovor o upravljanju železarom u Smederevu i dalje je tajna za srpsku javnost. Nisu pomogle ni dve kazne koje je Ministarstvo privrede moralo da plati po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja.

Upravni inspektorat je podneo i prekršajnu prijavu protiv Željka Sertića zbog odbijanja da Povereniku dostavi na uvid ugovor.

http://www.istinomer.rs/clanak/1266/I-p ... alje-tajna
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
Negde oko 450 do 500 ljudi je imalo takve ligature, i to je jedini broj koji ja mogu da prihvatim kao forenzičar
Ključni dokaz. Ostalih 7500 su sigurno sami sebe pobili.

Nekidan, Netanjahu izjavio da je za genocid nad jevrejima, kriv isključivo neki palestinski muftija, jer on je jednom prilikom bio na sastanku sa Hitlerom.
Njemačka vlada odmah skočila i rekla da to nije istina i da je za holokaust, kriv Hitler i skupa s njim njegovi oficiri.

Poenta:

Ovo je pisalo u stampi, ja nisam kompetentan da govorim cinjenice o Srebrenici, a tebe ni malo ne smatram kompetentnim da me oslovljavas sa nenormalnim!!!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote:Normalni narodi nekad progledaju i ne bježe od odgovornosti, ali Srbi nikad.

--tacno,

-- no na balkanu ima i ono -priznas li jednu gresku--navalise sve ostalo, tako..... :lud
SPINERKA, covek je nadjen mrtav u hotelskoj sobi na dan kada je trebao svedociti. Nisu SRBI POCINILI ZLOCIN U SREBRENICI, vec losiji deo srpskog naroda....DA GLEDAO SAM VIDEO SNIMAK KADA SU SKORPIONI STRELJALI NESRECNE MOMKE IZ SREBRENICE....i sta sam ja kriv tome svemu??? Preneo sam pisanje stampe i odmah sam nenormalan bez obzira sto sam se u startu ogradio da to nije moje misljenje i bez obzira sto su mi suze krenule kada sam citao na temi 1992. 1995. Majino detinjstvo...da Srbin sam i samim tim nisam normalan...bitno da vi drugi na Balkanu jeste....koljemo se medjusobno vekovima, a niko ne ume reci ZASTOOOOO???
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

"Da li je nešto tajno ili nije, određuje Komisija (za zaštitu konkurencije), a ne Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja", rekao je ministar Sertić. Međutim, to je apsolutna ‪#‎Neistina‬.

Prvi put otkad postoji Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, čak je i povereniku Šabiću sakriven dokument.

http://www.istinomer.rs/ocena/3196/Ne-o ... a-je-tajno
Post Reply

Return to “EX YU”