Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20990 times
Been thanked: 18966 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Masamune » 21 Jun 2025, 07:22

General War wrote: 20 Jun 2025, 19:46
Masamune wrote: 20 Jun 2025, 13:50
Antisemitizam je prije svega aparthejd koji se provodi nad Palestincima toliko dugo. Oni koji ljudima na drugoj strani planete kažu da mogu slobodno otići u Izrael i uzeti nekom palestincu kuću i zemlju i nazvati je svojom, a kad ih neko prozove za takve postupke onda igraju na kartu glumljenja žrtve i spočitavaju drugima antisemitizam.
Opet se gadjamo pojmovima
Kakav ba aparthejd u Gazi nema ni mrtvog a ne zivog jevreja tamo do napada od strane hamasa koji nije pao s neba...nije problem da ih se pozove na odgovornost, jedna od stvari je da i oni cuju i njihova strana, a i pitat ih zasto ako ima toga, a ne kopacka u guzicu, forumski bosnjo zna najbolje...( ne ti, uopsteno).
Nema tu gađanja pojmovima. To je zdrav razum.
To je krenulo prvo od kršćanskog cionizma u Britaniji i kasnije i Americi pred kraj WW2 prije bilo kakvog jevrejskog, a tim ljudima je Biblija bila osnova za formiranje ovog današnjeg Izraela. Da, kompletna ideologija je zasnovana na oduzimanju tuđe zemlje, a osnova su bili religijski tekstovi. Aparthejd je nastao kao produkt toga.
Ne govorim samo ja o ovome. Govore i višestruko puta inteligentniji i obrazovaniji ljudi od mene. Jedan od njih je npr. Noam Chomsky koji je o tome govorio prije 20 i kusur godina.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2630 times
Been thanked: 21930 times

Post by HAVANA » 21 Jun 2025, 07:36

Bezveze imputiras nekome vama bitni muslimani bla bla…Branis neodbranjivo.Nevjerovatna je kolicina mrznje i zlocin koji jevreji rade.I vecina normalnih ljudi to vide.Politika i novac,moc ,su sasvim nesto drugo.Interesna gamad.Nekadasnja zrtva je postala dzelat,izgubila ljudskost,to je ta pogana zamka u koju mnogi upadnu u ratu.Postajes ono sto i agresor,neprijatelj.Mrzis i spreman si na zlocin.Izgubio si ljudskost.Mrznja nikada nije rjesenje.Mene licno boli kurac i za dio ljudi te druge strane i trecih…sto se tice njihovog nacina vidjenja i prakticiranja islama.Ti neki po iranu,hamasi,avganistan itditd Nit sta imam zajednicko sa njima nit bi u ludilu zelio da zivim gdje su takvi na vlasti.Pogino bi peti dan.Ali to sve nema nikakve veze sa zlocinom koji jevreji cine i to se treba jasno reci i sto vise potencirati,ukazivati na to.Totalni ludjaci.Ovaj svijet je bolestan postao.Toliko mrznje i zlocina ja ne znam koji je kurac tim ljudima.A vala ne znam sta je ni tebi.Ne vidis ili neces da vidis.Bice da neces.Iz nekog suludog razloga.Zlocin je zlocin da mi ga je babo pocinio.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 21 Jun 2025, 07:40

Cijeli svijet osuđuje to što rade, ali ne dao Bog da Bošnjak nešto kaže o tome.

Odmah eno ga on ovakav on onakav.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 21 Jun 2025, 07:54

Masamune wrote: 21 Jun 2025, 07:40 Cijeli svijet osuđuje to što rade, ali ne dao Bog da Bošnjak nešto kaže o tome.

Odmah eno ga on ovakav on onakav.
Upravo tako.Ne smeta spanija,holandija itditd al ako bosnjak kaze il protest napravi odma se to koristi u neke svrhe itd Idiotizam.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 557 times
Been thanked: 1118 times

Post by arzuhal » 21 Jun 2025, 07:59

Pa to ti je ono kad izađe Blinken i - tada - prvo što kaže je:"Mi moramo 250 talaca vratiti kući", a gotovo ni ne pomene - tada - ubijenih preko 30 hiljada Palestinaca, većinom žena i djece. Danas je već preko 55.000.

A već sam rekao na primjeru evrocentrizma i migranata, i evropskog pišanja po vlastitoj Konvenciji o ljudskim pravima: Americi i zapadnoevropskim zemljama važniji je život jednog Izraelca, nego 1000 palestinske djece.

Kada kažu da se svijet promijenio i da sada živimo u drukčijem svijetu, to prvo znači (jer smo to prvi put sada svi vidjeli sasvim jasno i naočigled): nema više "ljudskih prava", pukla je ta ubleha, danas razvidno vrijedi ona "ubijte vi jednog Srbina, a mi ćemo 100 muslimana", itd. Ovo ima posebno mjesto u cionističkom sistemu vrijednosti - život jednog pripadnika vječnog naroda je daleko svetija i vrednija od svih gojima, a baška palestinskih pacova.

Da je Americi i zapadnoevropskim zemljama (ima dragocjenih izuzetaka: Irska, Španija, itd) svaki ljudski život jednako vrijedan, onda bi davno zaustavili masakr nad civilima Gaze. Nisu to uradili jer se ne slažu sa tim da je svaki život jednako vrijedan.

Zato je meni Gaza postala paradigma promjene svijeta i vrijednosti u svijetu, orijentir i svjetionik, i zato već par godina slobodno, širokogrudo i sasvim utemeljeno svakodnevno nabijam na qratz: antisemitizam i cionizam, hasbaru, pravo Izraela da se brani, ljudske vrijednosti, zapadnjačko slobodarstvo, "islamski terorizam", priču o "Iranu kao izvoru terora", itd. ukratko svaki mit, svaku ublehu koju smo udarnički, bespogovorno i šuteći cuclali nakon Drugog svjetskog rata... I to se ne tiče samo priče oko Izraela, nego globalne slike svijeta, filozofija, angažiranih umjetnosti, svega.

I zato kad mi neko kaže "kako možeš da...", odgovaram sa - "mršpčkmtrnu".
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 21 Jun 2025, 08:08

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13472 times
Been thanked: 22144 times

Post by Fuddo » 21 Jun 2025, 08:27

Vako Havana kad sve odvrne i rastavi, vice ko ce ovo sad sastavit, sto mi je to trebalo u zivotu

Dozvolite da se obratimo

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 21 Jun 2025, 08:35

Moze ovo govno Havani samo pocuclat sladoled espagnol!

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 21 Jun 2025, 08:54

Kako ga panika uhvati na klipu kad je držao govor, a pozadini se srušio neki objekat kao posljedica pada raketa.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8606 times
Been thanked: 5342 times

Post by Mister No » 21 Jun 2025, 10:08

The Dark Side Of The Forum...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2462 times
Been thanked: 4281 times

Post by Nora Ibsenova » 21 Jun 2025, 10:28

baton wrote: 20 Jun 2025, 22:04
Nora Ibsenova wrote: 20 Jun 2025, 21:31 A nije Jevrej=Izrael.
Nije jevrejska vlada najmracnija, nego Izraelska.
Ne valja nam to izjednacavanje jevrej = izrael.
Ko živi u Izraelu i ko su Jevreji....a ko su izrealčani?
Prvo, ne zive svi jevreji svijeta u Izraelu.
Drugo, medju tim jevrejima svijeta ima masa ortodoksnih grupa koje ne podrzavaju Izrael.
Trece, nisu svi jevreji u Izraelu isti - proguglaj o zivotu Beta Israel u Izraelu.
Cetvrto, masa je jevreja u Izraelu koji protestuju protiv genocida, mladih ljudi koji biraju zatvor umjesto da se draftaju u vojsku, itd.

Izrael nije jevrejska drzava.
Izrael je sekularna, cionisticka drzava, kojoj ucenje Tore, Talmuda i ortodoksnih jevreja ne odgovara, jer je samo postojanje drzave Izrael protivno Tim ucenjima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 21 Jun 2025, 10:50

Poslusajte imena Izraelskih zvanicnika u njihovom orginalu a ne "jevrejske varijacije" njihovih istocno evropskih imena.

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46333 times
Been thanked: 8288 times

Post by ElTriconi » 21 Jun 2025, 10:54

Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 10:50 Poslusajte imena Izraelskih zvanicnika u njihovom orginalu a ne "jevrejske varijacije" njihovih istocno evropskih imena.

To i jest problem kod uber nacionalista, cesto nemaju dnk koji bi trebali da imaju :D.

Sve goli kriminalac i prevarant, ne treba zalit ni obicnu raju koja se upeca i radi prljavi poso. Svi su u istom kosu 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 234 times
Been thanked: 658 times

Post by bez » 21 Jun 2025, 11:00

https://xxtomcooperxx.substack.com/

nije moguce postaviti direktan link pa proberite
Last edited by bez on 21 Jun 2025, 11:02, edited 1 time in total.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 21 Jun 2025, 11:02

Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 10:28
Izrael je sekularna, cionisticka drzava, kojoj ucenje Tore, Talmuda i ortodoksnih jevreja ne odgovara, jer je samo postojanje drzave Izrael protivno Tim ucenjima.
Bili su sekularna i demokratska država, barem na papiru. Nisu više. Sada su etnokratija, a svaka etnokratija je po defaultu aparthejd.

Last edited by arzuhal on 21 Jun 2025, 11:08, edited 1 time in total.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28856 times
Been thanked: 26524 times

Post by Morgen » 21 Jun 2025, 11:03

Učestvovao je u nasilnim cionističkim akcijama, kada je njegova organizacija kratko sarađivala s Irgunom Menachema Begina. David Ben-Gurion je u junu 1938. pisao izvršnom odboru Jevrejske agencije: „Ja sam za prisilno preseljenje [Palestinaca]; u tome ne vidim ništa nemoralno.“

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 21 Jun 2025, 11:14

To je ta cetnicka ideologija.
Nema veze sta smo mi desetljecjima radili, kad se zrtva usprotivi, ona je kriva i treba je satrat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 21 Jun 2025, 11:19

Morgen wrote: 21 Jun 2025, 11:03 Učestvovao je u nasilnim cionističkim akcijama, kada je njegova organizacija kratko sarađivala s Irgunom Menachema Begina. David Ben-Gurion je u junu 1938. pisao izvršnom odboru Jevrejske agencije: „Ja sam za prisilno preseljenje [Palestinaca]; u tome ne vidim ništa nemoralno.“
Niko od njih ne vidi nista nemoralno u tome.
Mada je njihovih zvanicnika koji OTVORENO govore o etnickom ciscenju palestinaca, o njihovom nizem rangu postojanje, itd.

I onda neko dodje i kmeci Hamas, Hamaaas.

Hamas je pokret otpora.
Svaki mladic koji odraste pod bombama, koji gleda svakodnevno kroz citav svoj zivot ubijanje i ugnjetavanje naroda, koji ima bar jednog maloljetnog rodjaka u zatvoru, bi se prikljucio pokretu koji pruza koliko toliko otpora agresoru.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 21 Jun 2025, 11:20

arzuhal wrote: 21 Jun 2025, 11:02
Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 10:28
Bili su sekularna i demokratska država, barem na papiru. Nisu više. Sada su etnokratija, a svaka etnokratija je po defaultu aparthejd.

Poenta je da Izrael nikad nije bio jevrejska drzava vec kolonijalni projekt.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23699 times
Been thanked: 24201 times

Post by ironman » 21 Jun 2025, 11:25

Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 11:19
Morgen wrote: 21 Jun 2025, 11:03 Učestvovao je u nasilnim cionističkim akcijama, kada je njegova organizacija kratko sarađivala s Irgunom Menachema Begina. David Ben-Gurion je u junu 1938. pisao izvršnom odboru Jevrejske agencije: „Ja sam za prisilno preseljenje [Palestinaca]; u tome ne vidim ništa nemoralno.“
Niko od njih ne vidi nista nemoralno u tome.
Mada je njihovih zvanicnika koji OTVORENO govore o etnickom ciscenju palestinaca, o njihovom nizem rangu postojanje, itd.

I onda neko dodje i kmeci Hamas, Hamaaas.

Hamas je pokret otpora.
Svaki mladic koji odraste pod bombama, koji gleda svakodnevno kroz citav svoj zivot ubijanje i ugnjetavanje naroda, koji ima bar jednog maloljetnog rodjaka u zatvoru, bi se prikljucio pokretu koji pruza koliko toliko otpora agresoru.
Na Palestinu je izvrsena invazija. Sve sto se nakon toga desavalo je legitimna odbrana palestinaca.
dream of spring...
sign of the times...

Post Reply

Return to “Svijet”