Melek wrote:Cekaj, ne razumijem te bas najbolje.. Ako aludiras na Mila Djukanovica - pa njegova je majka pravoslavna Crnogorka, Stana Djukanovic. Nego mozda su Crnogorci kivni na Srbe jer su im ovi ukinuli i brutalno protjerali njihovu kraljevsku dinastiju. Taj "antisrpski nagon" se ne radja iz cista mira, nego nastaje u znak protesta. Mozda bi se druga pjesma pjevala da su Srbi drugacije postupali prema svojim susjedima, a ovako su sad postali odbojni svima.drugrankovic wrote:taj kako kazes nacionalni korupus je brojao oko 600 000 crnogoraca sa drzavljanstvom nesto jace prav glasa.. ukinuo je nama u srbiji pravo glasa, nama rodjenima u cg kojih u srbiji sa drzavljanstvom u ono vreme crne gore i scg, a srbi su ovdje imali drzavljanstvo srbije i scg za razliku od mene jer sam iz cg...
nas bese 250 000 ttakvih po srbiji, ne racunajuci nasu djecu koja imaju pravo po zakonu na drzavljanstvo i cg bez obzira sto su rodjena ovdje jer smo mi kao ocevi iz cg...
dakle nas sa drzavljanstvom 250 000 je blokirao, i uveo pred referendum pravilo da moze glasat crnogorac u srbiji koji nije otisao u nju prije vise od tri godine
ako uzemo u obzir da svakom covjeku na svjetu, je osnovno pravo glasa , sto je ovdje ukinuto.. onda je to apsolutna DISKRIMINACIJA OSNOVNOG LJUDSKOG PRAVA!
on je rodjen kao i mi u cg, nama su majke srpkinje a on se ne moze rec da je cistokrvan pravoslavni ako cemo bas u prebrojavanje krvnih zrnaca (jer mu je mama muslimanka) i po cemu on ima vece pravo glasat od nas???
NI PO CEMU , rodjen tamo ko i mi
e na drugu stranu crnogorskoj dijaspori u americi il nedje drugdje van srbije daje pravo glasa... i tako od 400 000 glasaca on dobija 55 % vidj slucajnosti??? bas kolko je zakonom propisano da je potrebno za referendum...
pa lako ti je skontat da je u tih 220 000 glasova za otcepljenje velik dio muslimana sokaca albanaca (koji su prirodno protiv srbije i to ne cudi) uz odrode crnogorce... a onih do 200 000 protiv ili 45 % su cisti srbi bez mjesanja ostalih manjina...
elem, srpskim jezikom i danas se izjasnila da govori vecinai onda cak njih 80 %
tolko o tom tvom toboz "nacionalnom" korpusu dje nas je 250 000 izbrisao tek tako pa je neki musliman koj ise naziva bosnjakom i doso iz bosne ili siptar io pravo glasa nada mnom
a ja sam zahvaljujuci tom refrendumu zaspao jedne noci u svojoj drzavi a po papirima jbg i drzavljanstvu ujutru se probudio u inostranstvu, a da se pitao nijesam
i nemoj da se pravis lud sve ti je to vrlo dobro jasno... ali tvoj anti srpski nagon te goni prikrivanju cinjenica i likovanju...
to njegovo ukidanje prava 250 000 ljudi osnovno pravo glasa... doce mu glave
a mozda za to i nijesi znao ne krivim te
pricao si gluposti o nacionalnom korpusus svom?
ovako, pred referendum milo uvodi DISKRIMINACIJU pravilo da drzavljani crne gore koji se nalaze u SRBIJI vise od tri godine NEAJU PRAVA GLASA NA REFERENDUMU. Dakle, osnovno deokratsko (a milo je toboz uveo demokratiju u cg) pravo svakog covjeka je pravo glasa ! U tom momentu jos zajednicke drzave pod imenom scg ja sam na primjer imaodrzavljanstvo crne gore i scg , tako mi je pisalo a ovima u srbiji je pisalo drzavljanstvo srbije i scg sto je normalno. Dakle ja imam pravo po svako osnovu na referenduu ali ne za mila jer takvi kao ja koji su duze od tri godine u srbiji nemase pravo glasa a nas sa drzavljanstvo crne gorekoji smo rodjeni u cg i ciji su ocevi djedovi iz cg, tj loza, nas ima takvih slucajeva 250 000 u srbij u tom momentu referenduma
No racunajmo samo nas koji smo iz cg dosli u srbiju vise od tri godine prije referenduma, kojima je ukinuo pravo glasa, a to je 250 000 ! To nidje nije drugdje uradio u svjetu pa je covjek koji je iz cg otisao u aeriku ili njemacku i prije 20 godina mogao glasat ali mi iz srbije ne! Dakle samo oni crnogorci koji su u poslednje tri godine otisli u srbiju (studenti) su mogli glasat a nas 250 000 drzavljana cg jok !
Samim tim je smanjio broj glasaca na 400 000 otprilike, s tim da je na referendumu navodno dobio kako je proglasio tacno 55 % a po ustavu je toliko najmanje moralo biti da bi se priznao referendum! Dakle on bas u procenat??? Znaci ajde i da jes, od 400 000 tih 55 % mu dodje oko 220 000 za samostalnost i 180 000 protiv. E dodaj ovima koji su protiv a njih je 180 000 s pravom glasa i nas 250 000 iz srbije dobices cifru od 430 000 protiv otcepljenja! Dakle veci broj bi bio protiv no sto je ukupno glasao na referendumu...
Jel sad jasno kakva DISKRIMINACIJA???
E prikane, od ovih 220 000 koji su glasali za samostalnost, racunaj u to manjine, siptare, hrvate, muslimane njih bar 120 000 je tu dalo glas, sto mu ispada da je nezavisnost dobio prvo DISKRIMINACIJOM NAS koji zivimo u srbiji, a potom sa anti srpskim zivljem koje po prirodi glasa protiv srbije... U prevodu ni 100 000 pravoslavnih "crnogoraca" nije imao u tom referendumu... i onda mi ti tu brabonjash kako je to moj naiconalni korpus? Ko muslimani hrvati i siptari?
To ti je realnost i samo te slusam kako laprdas i provociras a u stvari seres druskane... Mozda nijesi ni znao ove cinjenice ali i kad ih znas one te nece doticati jer ti srpstvu zelis samo po najgrdje... Ali moraces priznati bez obzira na sve da je ovo sto je ucinio apsolutna diskriminacija prema nama ovdje, jer zna za koga bismo glasali... i ti iz svedske kao drzavljanin bosne imo bi pravo glasa na referendumu , ja to nisam imo u svojoj crnoj gori... Oduzeo mi milo
Naravno svjet mu priznaoreferendum a psole da je svjet povukao tuzbu protiv diskriminacije ? a zasto bi jebe im se dushmanima je to bilo u cilju... i posto sad znash situaciju s nacionalinm korpusom kako zelis rec, znaj da su ljudi iz cg apsolutnom vecinom i dalje srbi, a jezikom je i u vrjeme referendua i poslije idan danas se izajsnilo ogromna vecina da govori srpskim jezikom...
Zato ja kazem doce sve na svoje... doce crna gora dje joj jesto, dzaba ameriki i milu lopovu...
drugo , ja imam pasosh cg, jer kad mi istekla licna karta ovdje u srbiji , ona koja je izvadjena u doba scg , j da bi napravio papire moro sam donet drzavljanstvo ovdje maticaru , a ja nemah srpsko vec crnogorsko jer je to sad posebna drzava... i sta bi?
ranko ispade stranac ovdje a nepozeljan dolje???
poigravao se nasim sudbinama...
odoh ja dolje napravih pasos, i evo mi ga.. a potom i ovdje.... srpski je miliji ali na sledece izbore gospodin ce imati glasaca odavde, koji ce s pasosem glasati u ambasadi crne gore u bg...
i sagece se nama milo posteno tada
drugi puta kad pocnes laprdati o naciji "crnogorskoj" moras imat sve ovo u vidu pa se dobro ko covjek ako to i malo imas u sebi pocesi po glavi...
a sto se tice cg, vazda sam osetljiv, i realan, ne ishitren, ne provociram one dolje ne idem poput nekih bravova iz republike srpske dolje da provociram s ruskim navijacima... to je moj narod, neki su odrodi, neki zavedeni parama milovim... a vecina smo srbi i dalje... i bit vazda!
pa tako i sada ne likujem na ovo dolje u cg momentalno, jer ne vjeurjem ja mnogo ni bivsim momirovim komunjarama laznim koji su ko milo prije krali narod... a ovaj andrija mandic po meni nema simpatije, koji huska narod dok na glavi nosi kokarde i te zastave, on ili njegovi na mitinzima... dosta je podjele u mom narodu pa ne gotivim ni to...
no sigurno je milo je odzvonilo i doce maca na vratanca, a crna gora dje joj mjesto jer dva oka iz jedne glave izvadit i odvojit ?
kurca malo, vrnuce se oni dje im mjesto jedno uz drugo...
jel sad jasno?
ako nije zamisli se kako bi tebe bilo da neko u slucaju ekog referenduma u bosni ne da ti pravo glasa jer si otisao prije vise od tri godine?
sto, jel bakir vise drzavljanin od tebe? ne vjerujem on je jbg iz beograda, prvo se odrodio od nas posto begovic i izet pa doshao tu tj njegov neki djedo sto vec ...
cak id a je svo vrjeme u bosnu bio, nije veci bosanac od tebe ...