Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Sirija
Moraću, Svevišnjem, uputiti posebnu dovu za tebe.drugrankovic wrote:KOMESAR wrote:Ni na terenu nikome ne ide u prilog.Pasaga wrote:Odnosilo se na sit. na terenu.......
Rusi su se zaletili,misleći da su sila,a evo vrijeme pokazuje nešto suprotno.Putin sad predlaže političko rješenje.
p.s.
Nisu svi kukavice k'o Srbi.Oni su za 78 dana podvili rep i pitali:
-Jel treba da se povučemo do Niša ili još malo na sever?
More mars
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Šta preporučuješ,AVAZ?kuplung wrote:odron jarane...ziku to citajuPodrinjac wrote:nije valjda da čitate SAFF.ba ?
- KOMESAR
- Forum [Bot]
ISIL u kontraofanzivi, satiru tenkove američkim oružjem
Na sjeveru Hame su sproveli uspješni kontranapad i povratili kontrolu nad mjestima Markabah, Lahaja i Sakajuk. Snimci sa terena pokazuju uništenje desetine tenkova i drugih oružja Sirijske arapske armije.
SAD je ISIL-u doturio ogroman broj protivtenkovskih sistema TOV, kojima uništavaju tenkove i druga oružja SAA. Početni napredak SAA u ovoj oblasti je zaustavljen dok se nastavljaju udari ruske avijace po položajima tzv. Slobodne sirijske armije.
SAA je zapala u probleme i u Alepu gde su borci Islamske države zauzeli koridor za snabdjevanje trupa.
Ukoliko kopnena veza ne bude ubrzo uspostavljena, ovo bi molo značajno da oteža vojne operacije SAA kod Alepa.
Na sjeveru Hame su sproveli uspješni kontranapad i povratili kontrolu nad mjestima Markabah, Lahaja i Sakajuk. Snimci sa terena pokazuju uništenje desetine tenkova i drugih oružja Sirijske arapske armije.
SAD je ISIL-u doturio ogroman broj protivtenkovskih sistema TOV, kojima uništavaju tenkove i druga oružja SAA. Početni napredak SAA u ovoj oblasti je zaustavljen dok se nastavljaju udari ruske avijace po položajima tzv. Slobodne sirijske armije.
SAA je zapala u probleme i u Alepu gde su borci Islamske države zauzeli koridor za snabdjevanje trupa.
Ukoliko kopnena veza ne bude ubrzo uspostavljena, ovo bi molo značajno da oteža vojne operacije SAA kod Alepa.
- drugrankovic
- Inventar foruma
ti to likujes na fanaticima?
samo da je kontra rusiji a?
nemoj mi posle kukat, jer onog ko ove islamiste nenormalne u bilo kakvoj situaciji podrzava ne zasluzuje milost...
nemoj mi posle kukat, jer onog ko ove islamiste nenormalne u bilo kakvoj situaciji podrzava ne zasluzuje milost...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ti navijaj za koga hoćeš,to je tvoje pravo,ali ja ću i dalje, i uvijek, navijati protiv okupacije i miješanja u tuđe.drugrankovic wrote:ti to likujes na fanaticima?
p.s
Rusi uglavnom tuku po opoziciji,Islamistima ne smiju ni da priđu.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2917 times
..to je i smisao demokratije....KOMESAR wrote:Ti navijaj za koga hoćeš,to je tvoje pravo,ali ja ću i dalje, i uvijek, navijati protiv okupacije i miješanja u tuđe.drugrankovic wrote:ti to likujes na fanaticima?
p.s
ako nedozvolis to....onda je ta vlada,predsjednik,rezim,tortura...
prodjes ko Bosna,Libija,IRAK.......itd....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- drugrankovic
- Inventar foruma
KOMESAR wrote:Ti navijaj za koga hoćeš,to je tvoje pravo,ali ja ću i dalje, i uvijek, navijati protiv okupacije i miješanja u tuđe.drugrankovic wrote:ti to likujes na fanaticima?
p.s
ok onda uputi protestnu notu zbog kosova
neces, posto ti navijash licemjerno a ne uvjek

proti srpstva rusije,i bilocega sto mirise ove srpske nesrecnike tj nas ...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ja uglavnom navijam za jake,uzdignite se .drugrankovic wrote:KOMESAR wrote:Ti navijaj za koga hoćeš,to je tvoje pravo,ali ja ću i dalje, i uvijek, navijati protiv okupacije i miješanja u tuđe.drugrankovic wrote:ti to likujes na fanaticima?
p.s
ok onda uputi protestnu notu zbog kosova
neces, posto ti navijash licemjerno a ne uvjek
proti srpstva rusije,i bilocega sto mirise ove srpske nesrecnike tj nas ...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Rankoviću da te pitam:
Šta misliš da li bi srpska armada poklala i protjerala sve muslimane i Hrvate iz BiH,da se nismo suprostavili?
Šta misliš da li bi srpska armada poklala i protjerala sve muslimane i Hrvate iz BiH,da se nismo suprostavili?
- drugrankovic
- Inventar foruma
prvo nijeste se suprostavili , jer desavanja iz marta 1992 u bosanskom brodu u koji ulazi hrvatska armija ( i to ne nazivate agresijom) uz pjesme ustaske koje se orise posavinom, i klanja srba, u kojima ucestvovaste, ne idu ti u prilog tom toboz suprostavljanju 
drugo, trebali su srbisamijel koi 1941 da padnu u jame...
stoga mani se brabonjanja

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9493 times
- Been thanked: 11235 times
ti ga pljugajdrugrankovic wrote:prvo nijeste se suprostavili , jer desavanja iz marta 1992 u bosanskom brodu u koji ulazi hrvatska armija ( i to ne nazivate agresijom) uz pjesme ustaske koje se orise posavinom, i klanja srba, u kojima ucestvovaste, ne idu ti u prilog tom toboz suprostavljanju
malo se karte otkrivaju?KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“
Habibti, ya nour el - ain... 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2917 times
To je potajni scenario jenkija.KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“
Od Iraka,Siruje....napravit 4 drzave......
Jesul se te zemlje,potencijalni ratnici,zapitali...
dali ce u tom slucaju njihove zemlje ostat cjele...?
....Meni ovo izgleda kao skakanje u koprivu golom guzom.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Uvijek su postojale dvije strane kao što je dan -noć; sreća-tuga; dobro-zlo;..storm wrote:ti ga pljugajdrugrankovic wrote:prvo nijeste se suprostavili , jer desavanja iz marta 1992 u bosanskom brodu u koji ulazi hrvatska armija ( i to ne nazivate agresijom) uz pjesme ustaske koje se orise posavinom, i klanja srba, u kojima ucestvovaste, ne idu ti u prilog tom toboz suprostavljanju
malo se karte otkrivaju?KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“
- drugrankovic
- Inventar foruma
KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“
na strani isila da udju protektorati amerike?
prvo na stranu isila uci a prethodno tolika demonizacija isila od strane zapadne medijske masinerije...
cist debilizam i laz , cime se sluzis
sad vam i isil odgovara ?

ovo samo dokazuje da se ne razlikujete od tih isilovaca, i da je islam u kompletu opasnost
podrzati isil?
one koji su novinare i onog HRVATA nesrecnika izveli vezane sa ultimatuom i dan po dan im odbrojavali pa odsjecali glave pred kamerama?
na te likuje krokodil ovdje ("stradace ruska nejac?")
STIDI SE GUZICE KAD OBRAZA NEMAS
dokaz vise da i ta turska i arabija i vi i isil ste u stvari isti k.urac ili djavo zar ne?
a budali ostaje da otvori oci i ne zavarava se vise pred vama
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Turci su uvijek bili na strani dobra.Staljin je pobio 6 miliona Rusa,možeš mislit šta radi Putin muslimanima?drugrankovic wrote:KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“
na strani isila da udju protektorati amerike?
prvo na stranu isila uci a prethodno tolika demonizacija isila od strane zapadne medijske masinerije...
cist debilizam i laz , cime se sluzis
sad vam i isil odgovara ?![]()
![]()
ovo samo dokazuje da se ne razlikujete od tih isilovaca, i da je islam u kompletu opasnost
podrzati isil?
one koji su novinare i onog HRVATA nesrecnika izveli vezane sa ultimatuom i dan po dan im odbrojavali pa odsjecali glave pred kamerama?
na te likuje krokodil ovdje ("stradace ruska nejac?")
STIDI SE GUZICE KAD OBRAZA NEMAS
dokaz vise da i ta turska i arabija i vi i isil ste u stvari isti k.urac ili djavo zar ne?
a budali ostaje da otvori oci i ne zavarava se vise pred vama
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Rusija je spremna zračnim udarima podržati Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) i tijesno sarađivati sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant u Siriji, rekao je u subotu ruski šef diplomatije Sergej Lavrov. "Spremni smo podržati patriotsku opoziciju, uključujući takozvanu Slobodnu sirijsku vojsku iz zraka".
Mislim da je za to prekasno jer je već formiran jedinstven front protiv Asasa i ruske armade,vrlo brzo ojačan Turskom i drugim zainteresovanim.
Mislim da je za to prekasno jer je već formiran jedinstven front protiv Asasa i ruske armade,vrlo brzo ojačan Turskom i drugim zainteresovanim.