Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Sirija

Post by drugrankovic »

KOMESAR wrote:
drugrankovic wrote:
KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“

na strani isila da udju protektorati amerike?

prvo na stranu isila uci a prethodno tolika demonizacija isila od strane zapadne medijske masinerije...
cist debilizam i laz , cime se sluzis

sad vam i isil odgovara ? :lud :aplauzz

ovo samo dokazuje da se ne razlikujete od tih isilovaca, i da je islam u kompletu opasnost

podrzati isil?

one koji su novinare i onog HRVATA nesrecnika izveli vezane sa ultimatuom i dan po dan im odbrojavali pa odsjecali glave pred kamerama?

na te likuje krokodil ovdje ("stradace ruska nejac?")

STIDI SE GUZICE KAD OBRAZA NEMAS

dokaz vise da i ta turska i arabija i vi i isil ste u stvari isti k.urac ili djavo zar ne?

a budali ostaje da otvori oci i ne zavarava se vise pred vama
Turci su uvijek bili na strani dobra.Staljin je pobio 6 miliona Rusa,možeš mislit šta radi Putin muslimanima?

turcisuuvijek bili na strani dobra? debilno je i pitati je li dobro osvajanjeosmanlijsko ipoturcivanje svjeta,odlazak u tudje zemlje i porobljavanje?

turska je svo vrjeme na pocetku odgovorna za snadbevanje isila, tih monstruma koji su dojuce klali nevine ljude pred kamerama,kojih ste se toboz ovdje toliko zgrozavali,gadili, pljuvali i NAPOMINJALI KAKO NEDUZNI NORMALNI MUSLIMANI TRPE STETUZBOG NJIH JER SE U SVJETU VRSI MALTENE GENERALIZOVANJE O ISLAMU NA OSNOVU ISILA,sad kad je turska majcica i otvoreno pokazala lice i krenula u pomoc tom isilu, koji ubija inostrane civileneduzne turiste po plazama usvjetu,sad je sve ok?
da za tursku je isil ok, treba pobit i kurde, a kad bi neko upito pa kako mi ne mozemo tako resit se albanskih terorista, onda je drugo jel... plus ona mrznja prema izraelu koji je daleko od vas i sa vama bosnjacima nikakvih sukoba nije imao u proslosti nije razumljiva ni mrznja prema njemu iskazana u vas i na utakmici s cifutima... jedino je rzaumljivo kad se kaze da se u stvari od turcina ne rzalikujete i da se svi muslimani uglavnom poistovecivaju u rznji s nekim ko ratuje s nekim muslimanima u svjetu...
cinjenice su to koje jasno govore, a vi posle trabunjajte da nije to turcizam u vas ... nije kur.ac...

pokazaliste ovim lice, i ma koliko sukoba misljenja mi imali, treba biti debelog obraza podrzati ove islamskefanatike i stoku nenormalnu,jer normalan covjek to nikad sebinece dopustiti. Ok ne volite rusiju, ok pa ne morate (do juce je isti isli gazio zapad, i irak, i libiju, i iran nekad kad u je irak odgovarao ali tad nije koesar brojo mrtve muslimane koje pobi amerika)). Al sa ovim samo pokazujete pravo lice jer karte se otvorise...

Posle cete nesto glumatat i kenjkat? Nema tu prosperiteta sa vama. Eto vam isil uzivajte u ljubavi.

definitivno republika srpska i srbin nemaju sta ocekivati od maskiranih islamista koji kad treba nekog u svjetu zavarat koriste prefiks "bosna, bosansko, bosanci"...

nikada nijesam podrzao cifute, a trebo bi jer se krljaju s turcima jel?

ranko je covjek u tome je razlika i podrzat nece

srpska s ovakvom klimom i misljenjima sigurno ce ic ka otcepljenju... s isilovcima i turcima nema buducnost to bi i budali trebalo bit janso...

i da hvala, sto i onom slijepcu kod ociju poput mene otvarate oci potpuno

Zivjece srpska, a bosna kao iskrena dobroljubiva tolerantna zajednica je samo proslost i pusti sanak...

jebo vas isil
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:
KOMESAR wrote:
drugrankovic wrote:
KOMESAR wrote:Katar, Turska i Saudijska Arabija objavili da će ući u sirijski sukob na strani „Islamske države“

na strani isila da udju protektorati amerike?

prvo na stranu isila uci a prethodno tolika demonizacija isila od strane zapadne medijske masinerije...
cist debilizam i laz , cime se sluzis

sad vam i isil odgovara ? :lud :aplauzz

ovo samo dokazuje da se ne razlikujete od tih isilovaca, i da je islam u kompletu opasnost

podrzati isil?

one koji su novinare i onog HRVATA nesrecnika izveli vezane sa ultimatuom i dan po dan im odbrojavali pa odsjecali glave pred kamerama?

na te likuje krokodil ovdje ("stradace ruska nejac?")

STIDI SE GUZICE KAD OBRAZA NEMAS

dokaz vise da i ta turska i arabija i vi i isil ste u stvari isti k.urac ili djavo zar ne?

a budali ostaje da otvori oci i ne zavarava se vise pred vama
Turci su uvijek bili na strani dobra.Staljin je pobio 6 miliona Rusa,možeš mislit šta radi Putin muslimanima?

turcisuuvijek bili na strani dobra? debilno je i pitati je li dobro osvajanjeosmanlijsko ipoturcivanje svjeta,odlazak u tudje zemlje i porobljavanje?

turska je svo vrjeme na pocetku odgovorna za snadbevanje isila, tih monstruma koji su dojuce klali nevine ljude pred kamerama,kojih ste se toboz ovdje toliko zgrozavali,gadili, pljuvali i NAPOMINJALI KAKO NEDUZNI NORMALNI MUSLIMANI TRPE STETUZBOG NJIH JER SE U SVJETU VRSI MALTENE GENERALIZOVANJE O ISLAMU NA OSNOVU ISILA,sad kad je turska majcica i otvoreno pokazala lice i krenula u pomoc tom isilu, koji ubija inostrane civileneduzne turiste po plazama usvjetu,sad je sve ok?
da za tursku je isil ok, treba pobit i kurde, a kad bi neko upito pa kako mi ne mozemo tako resit se albanskih terorista, onda je drugo jel... plus ona mrznja prema izraelu koji je daleko od vas i sa vama bosnjacima nikakvih sukoba nije imao u proslosti nije razumljiva ni mrznja prema njemu iskazana u vas i na utakmici s cifutima... jedino je rzaumljivo kad se kaze da se u stvari od turcina ne rzalikujete i da se svi muslimani uglavnom poistovecivaju u rznji s nekim ko ratuje s nekim muslimanima u svjetu...
cinjenice su to koje jasno govore, a vi posle trabunjajte da nije to turcizam u vas ... nije kur.ac...

pokazaliste ovim lice, i ma koliko sukoba misljenja mi imali, treba biti debelog obraza podrzati ove islamskefanatike i stoku nenormalnu,jer normalan covjek to nikad sebinece dopustiti. Ok ne volite rusiju, ok pa ne morate (do juce je isti isli gazio zapad, i irak, i libiju, i iran nekad kad u je irak odgovarao ali tad nije koesar brojo mrtve muslimane koje pobi amerika)). Al sa ovim samo pokazujete pravo lice jer karte se otvorise...

Posle cete nesto glumatat i kenjkat? Nema tu prosperiteta sa vama. Eto vam isil uzivajte u ljubavi.

definitivno republika srpska i srbin nemaju sta ocekivati od maskiranih islamista koji kad treba nekog u svjetu zavarat koriste prefiks "bosna, bosansko, bosanci"...

nikada nijesam podrzao cifute, a trebo bi jer se krljaju s turcima jel?

ranko je covjek u tome je razlika i podrzat nece

srpska s ovakvom klimom i misljenjima sigurno ce ic ka otcepljenju... s isilovcima i turcima nema buducnost to bi i budali trebalo bit janso...

i da hvala, sto i onom slijepcu kod ociju poput mene otvarate oci potpuno

Zivjece srpska, a bosna kao iskrena dobroljubiva tolerantna zajednica je samo proslost i pusti sanak...

jebo vas isil
Turci su dolazili da opismene ,izgrade gradove,uzdignu kulturno...tamo gdje je zaostalost prijetila da uništi život.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

odabij , eno ti isil

curik
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

drugrankovic wrote:odabij , eno ti isil

curik

:plavi ovaj mali je ''lud''
Image
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Post by Mohr »

Pa su zato drugovi komunisti morali da izgrade 1000 škola u BiH :o I da za 40 i kusur godina izgrade zemlju u i razviju je većma negoli su to tutti quanti uradili za prethodnih 6 stoljeća ;)

Turci su, kao i svi ostali prije i poslije njih, dolazili da uzimaju harač.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

curik
ISIL je postao ozbiljna i respektabilna sila na kojoj će Rusi polomiti zube.(Neki vele da su usvojili i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.)
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Mohr wrote:Pa su zato drugovi komunisti morali da izgrade 1000 škola u BiH :o I da za 40 i kusur godina izgrade zemlju u i razviju je većma negoli su to tutti quanti uradili za prethodnih 6 stoljeća ;)

Turci su uzimali samo trećinu.Svi srpski vladari su im uzimali i dušu.(Šta se ti uopšte miješaš?)
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

KOMESAR wrote:

curik
ISIL je postao ozbiljna i respektabilna sila na kojoj će Rusi polomiti zube.(Neki vele da su usvojili i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.)

sram te bilo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2917 times

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:
Mohr wrote:Pa su zato drugovi komunisti morali da izgrade 1000 škola u BiH :o I da za 40 i kusur godina izgrade zemlju u i razviju je većma negoli su to tutti quanti uradili za prethodnih 6 stoljeća ;)

Turci su uzimali samo trećinu.Svi srpski vladari su im uzimali i dušu.(Šta se ti uopšte miješaš?)
...ziva istina...
nijesu slucajno,vise puta ovi rs-u... prizivali opet turke.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Post by Mohr »

KOMESAR wrote:

A to je obračun 1 na 1 :D.

Haj neću ondaK više :pusi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

U subotu snage tzv. Islamske države uspjele osvojiti ključnu liniju sndbjevanja već polurazrušenog grada Alepa. Džihadisti su, naime, borbom u kojoj je poginulo najmanje 28 džihadista i 210 sirijski vojnika zauzeli autoput, time nanijevši značajan udarac nastojanjima Asada i njegovih ruskih i iranskih saveznika da ih ukloni iz tog područja.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:

curik
za koga ti navijaš u tom sukobu? ISIL je teroristička organizacija koji želi da širi fundamentalni militantni islam i u Evropi. Ja navijam za Asada jer je on, za sada, jedini predstavnik legitimnih vlaszti u Siriji. Kad rasture ISIL nek prave izbore pa ko pobedi nek vodi državu. SAD već decenijama na bliskom istoku nasilno i uz pomoć terorista ruse legitmne vlasti kako bi njihopve kompanije otimale naftu od Arapa kojima ta nafta pripada.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:

curik
za koga ti navijaš u tom sukobu? ISIL je teroristička organizacija koji želi da širi fundamentalni militantni islam i u Evropi. Ja navijam za Asada jer je on, za sada, jedini predstavnik legitimnih vlaszti u Siriji. Kad rasture ISIL nek prave izbore pa ko pobedi nek vodi državu. SAD već decenijama na bliskom istoku nasilno i uz pomoć terorista ruse legitmne vlasti kako bi njihopve kompanije otimale naftu od Arapa kojima ta nafta pripada.
Ja navijam protiv Asada-tiranina i naravno protiv Rusa. (Malo mi se dopadaju i borci iz Džabhat al-Nusre)
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:

curik
Ja navijam protiv Asada-tiranina i naravno protiv Rusa. (Malo mi se dopadaju i borci iz Džabhat al-Nusre)
Znači ovog puta navijaš protiv pravde. Navijaš za extremiste i delimično za pobunjenu opoziciju. Ok opozicija, ali pitanje, zašto se opozicija i državne snage ne ujedine i rastre ISIL pa onda naprave izbore. I ruski premijer Medvedov isto predlaže opoziciji. Pitanje, da li su lideri opozicije plaćeni od velikih naftnih korporacija da ruše vladu pa onda te novce vrate korporacijama kroz jeftino prodatih naftnih izvora. Aj pomisli i o tome. Svi smo na svojoj koži osetili kako funkcionišu lideri opozicije ko je se u kratkom vremenskom periodu extremno obogate a privreda svih naših država propada.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler je posle 12 godina negiranja krivice priznao greške za vojnu intervenciju u Iraku predvođenu SAD i otvoreno rekao da je to bio okidač za nastanak najopasnije ekstremističke grupe današnjice - ekstremista Islamske države (IS).

"Izvinjavam se zbog činjenice da su obaveštajni podaci koje smo primili 2003. godine, o tome da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, bili pogrešni. Takođe se izvinjavam za greške u planiranju akcija i svakako za greške prilikom procene šta će se dogoditi u toj zemlji nakon svrgavanja režima Sadama Huseina.

Ma puši mi q... skote odvratni (ne Škot nego skot)
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote: Znači ovog puta navijaš protiv pravde. Navijaš za extremiste i delimično za pobunjenu opoziciju. Ok opozicija, ali pitanje, zašto se opozicija i državne snage ne ujedine i rastre ISIL pa onda naprave izbore. I ruski premijer Medvedov isto predlaže opoziciji. Pitanje, da li su lideri opozicije plaćeni od velikih naftnih korporacija da ruše vladu pa onda te novce vrate korporacijama kroz jeftino prodatih naftnih izvora. Aj pomisli i o tome. Svi smo na svojoj koži osetili kako funkcionišu lideri opozicije ko je se u kratkom vremenskom periodu extremno obogate a privreda svih naših država propada.
Sve što je bilo prije ulaska Rusije u rat je ad aktirano.Sad postoje dva suprostavljena fronta od kojih jedan podupiru SAD ,a na strani drugog već rusi ratuju.Šta je tu pravda samo bog zna.Ti i ja se možemo prepucavati do mile volje,birati strane za koje navijamo, radovati se ,tugovati,ali u suštini ništa nećemo promijeniti.Nevini ljudi će gubiti živote,imanja...Ne vjerujem da iko ima koristi od toga.A sve je počelo od vlasti,kao i svuda.

p.s.
Jadna je pravda koju ugone rusi sa Suhojima!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote: Znači ovog puta navijaš protiv pravde. Navijaš za extremiste i delimično za pobunjenu opoziciju. Ok opozicija, ali pitanje, zašto se opozicija i državne snage ne ujedine i rastre ISIL pa onda naprave izbore. I ruski premijer Medvedov isto predlaže opoziciji. Pitanje, da li su lideri opozicije plaćeni od velikih naftnih korporacija da ruše vladu pa onda te novce vrate korporacijama kroz jeftino prodatih naftnih izvora. Aj pomisli i o tome. Svi smo na svojoj koži osetili kako funkcionišu lideri opozicije ko je se u kratkom vremenskom periodu extremno obogate a privreda svih naših država propada.
Sve što je bilo prije ulaska Rusije u rat je ad aktirano.Sad postoje dva suprostavljena fronta od kojih jedan podupiru SAD ,a na strani drugog već rusi ratuju.Šta je tu pravda samo bog zna.Ti i ja se možemo prepucavati do mile volje,birati strane za koje navijamo, radovati se ,tugovati,ali u suštini ništa nećemo promijeniti.Nevini ljudi će gubiti živote,imanja...Ne vjerujem da iko ima koristi od toga.A sve je počelo od vlasti,kao i svuda.

p.s.
Podji od Gadafija i Sadama, dok su oni bili lideri tih država bile su uredjene države i bogate, narod bio srećan, otkako je došla tomahavk i F16 pravda tamo je haos , jebe lud zbunjenog a narod em siromašan em gine svaki dan. I ko su SAD koja je onomad postala država , da uvode u BAGDAD demokratiju koji ima hiljadugodišnu istoriju. Tamo je bila civilizacije hiljadu godina pre no što je i otkrivena Amerika.
Ti ne voliš Ruse pa po licnom nahodjenju osudjujes sve njihove akcije, dok ja sagledavam stvari onakve kakve jesu. Naveo sam ti Irak i Libiju, a mogu i Ukrajinu. Janukovič nije hteo u NATO i zato je napravljen Majdan, ako misliš da je Putin budala i da će dozvoliti NATO rakete na ukrajinsko-ruskoj granici zajebao si se, jer sa te razdaljine Moskvu Rusi ne mogu odbraniti svojim antiraketnim sistemima. Zato se Ukrajini i dogodilo to što se dogodilo, jer u samoj Ukrajini živi mnogo Rusa, Kijev je nekada i bio ruska prestonica. Rusi su Ukrajincima plaćali za baze na Krimu i pored toga što je Hruščov (Ukrajinac) poklonio 50.tih godina Krim Ukrajini. Sada su ostali i bez Krima, a ako se ne smire ostaće i bez cele istočne Ukrajine.
Ameri hoće da vladaju svetom i da otimaju rudna bogatstva...pa ne može burazeru.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:

p.s.
Podji od Gadafija i Sadama, dok su oni bili lideri tih država bile su uredjene države i bogate, narod bio srećan, otkako je došla tomahavk i F16 pravda tamo je haos , jebe lud zbunjenog a narod em siromašan em gine svaki dan. I ko su SAD koja je onomad postala država , da uvode u BAGDAD demokratiju koji ima hiljadugodišnu istoriju. Tamo je bila civilizacije hiljadu godina pre no što je i otkrivena Amerika.
Ti ne voliš Ruse pa po licnom nahodjenju osudjujes sve njihove akcije, dok ja sagledavam stvari onakve kakve jesu. Naveo sam ti Irak i Libiju, a mogu i Ukrajinu. Janukovič nije hteo u NATO i zato je napravljen Majdan, ako misliš da je Putin budala i da će dozvoliti NATO rakete na ukrajinsko-ruskoj granici zajebao si se, jer sa te razdaljine Moskvu Rusi ne mogu odbraniti svojim antiraketnim sistemima. Zato se Ukrajini i dogodilo to što se dogodilo, jer u samoj Ukrajini živi mnogo Rusa, Kijev je nekada i bio ruska prestonica. Rusi su Ukrajincima plaćali za baze na Krimu i pored toga što je Hruščov (Ukrajinac) poklonio 50.tih godina Krim Ukrajini. Sada su ostali i bez Krima, a ako se ne smire ostaće i bez cele istočne Ukrajine.
Ameri hoće da vladaju svetom i da otimaju rudna bogatstva...pa ne može burazeru.
Da te pitam:
Ameri su vam onomad nanijeli veliku sramotu od koje ćete se teško oprati.Hem su vas dobro udarili po turu,hem ste morali podviti rep i otići s Kosova za vijek vijekova.Šta su tada radili Rusi,zašto vam nisu pomogli,da nisu možda zbog pravde držali pravu stranu?

P.s.
Nije ih bilo kad je najteže bilo, šta će vam sad?
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:

p.s.
Da te pitam:
Ameri su vam onomad nanijeli veliku sramotu od koje ćete se teško oprati.Hem su vas dobro udarili po turu,hem ste morali podviti rep i otići s Kosova za vijek vijekova.Šta su tada radili Rusi,zašto vam nisu pomogli,da nisu možda zbog pravde držali pravu stranu?

P.s.
Nije ih bilo kad je najteže bilo, šta će vam sad?
Uopšte ne smatram to za sramotu srpskog naroda već sramotu NATO pakta. Najače sile sveta su besomučno bombardovale malu Srbiju koja nije imala mogućnosti da se brani od bombardera koji su sa visine 10.000m bacali bonbe po celoj Srbiji u ubijali i decu i civile. Isto bi bilo kada bi bokserski klub poslao u obdanište da prebiju malu decu i posle se rugao obdaništu što su deca dobila batnina a što nisu polomili vilice profesionalnim bokserima.
!999 je u Rusiji na vlasti bio pijani Jeljcin koji je istu tu Rusij doveo na rub propasti i možda bi Sloba i mogao nabaviti koji S300 da nije zajedno sa mama Mirom 1994 podržao Zjuganova protiv istog tog Jeljcina. Sada je druga priča u Rusiji, nije više pijani Jeljcin već moćni Putin koji ume čuvati Ruske interese pa i prijatelje Rusije. Ni Putin ne bi zaratio sa NATO da ovi ponovo danas bombarduju Srbiju, ali bi nam sigurno dao protivvazdušne sisteme odbrane. Kad smo opaučil F117 A nevidljivog NATO se nije spuštao ispod 10.000m a naši protivvazdušni sistemi su nemoćni za avione na tim visinama

Al smo im ga opizdili i bio je najponižavajući spot na YOTUBE za ponos USA avijacije kada je prikazano uz pesmu kalašnjikov kako cigani tovare na konjska kola delove nevidljivog i skupljaju sekundarnu sirovinu -OTPAD. Tog spota više nigde nema, a bio je feniomenalan al evo ti ovaj

[ytube][/ytube]
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

:plavi Najače sile sveta su besomučno bombardovale ''''MALU''( eto sad je mala ) Srbiju koja nije imala mogućnosti da se brani od bombardera
Image
Post Reply

Return to “Svijet”