Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Sirija

27 Oct 2015, 07:40

Zmaju,
Na moju kuću za vrijeme opsade Sarajeva je palo 80 granata,raznih kalibara i ako su u njoj bila samo žena i djeca.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 07:49

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote: joooj , sreća nisam takvu užas nikada u životu gledao, mogu zamisliti kako ti je...
ovde polemišemo o opravdanosti uništavanja ISILa zato tako i pišem sa tobom...o stradanju u bih nisam kompetentan da iznosim moje komentare jer ništa video nisam...prenesem po nekada tuđe komentare,
Znaš više nego o ISIL-u?
Zašto bi ti uništio ISIL.Možda im samo režim ne valja?
zato jer su im ciljevi extremni islamizam, terorizam u gnusno ubijanje ljudi , nije ovo sa tenkom jedini snimak, mnogo su oni takvih snimaka sa nesrećnim novinarima poslali u svet i pokazali i ko su i šta su.
Zar Srbi nisu gnususno ubijali ljude,zar nisu protjerivali,zar nisu silovali,zar nisu srušili preko 600 džamija,...Zar RS i ideologija nisu ostale,samo su rukovodstvo i zločince rasporedili po zatvorima.

p.s.
Možeš li mi reći razliku u nastajanju Islamske države i RS-a?
Srbi su takođe ubijani i proterivani iz delova BIH, ko je prvi proteran 92. iz Mostara? Gde su ti Srbi?
Srbi u Bih su bili za Jugoslaviju, dok Bošnjaci i Hrvati nisu, kako je ustsaška tvorevina NDH još bila sveža i u pamćenju mnogih ljudi ovaj put nisu hteli da budu žrtve novog ustaškog poretka već su i oni uzeli puuške u ruke. Kada su samo Srbi krivi za sve, što ste se klali sa Hrvatima? Nije se svima sviđala Alijina ideja da žive u unilateralnoj Bosni. Ne opravdavam ja ničija klanja ni ubijanja al ako se zna kakva je situacija u BIH onda se tamo rat nije smeo počinjati.
RS i ISIL se razlikuju po svemu, Srbi nisu TERORISTI, a da u američkim filmovima jesu, ... poludeli Srbin iz Sarajeva nosi u NY atomsku bombuu, obavezno ruskog porekla, da pobije nekoliko miliona žitelja NY nebitno jel su deca stari žene.... ne gledaj previše filmove.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

27 Oct 2015, 07:58

Ne bi da se miješam.. Al mensčini da si pobrkao ko je gledao filmove a ko bio u filmu :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 08:07

storm wrote:Ne bi da se miješam.. Al mensčini da si pobrkao ko je gledao filmove a ko bio u filmu :oo
Ja nisam hteo da u tom filmu budem ni statista, a kamoli glumac. ;)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 08:36

ZMAJ wrote:
storm wrote:Ne bi da se miješam.. Al mensčini da si pobrkao ko je gledao filmove a ko bio u filmu :oo
A draga ti RS?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 08:45

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
A draga ti RS?
pa što ne bi bila draga mi i banja luka i sarajevo, gde je tu problem?

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 08:47

U ruskim zračnim napadima koji su izvedeni 15. oktobra u zapadnoj Siriji poginulo je 59 osoba, od čega čak 33 djece, saopćio je Human Rights Watch . Zračni napadi su izvedeni na područje u provinciji Homs kada su ruski i sirijski avioni pružali zračnu podršku ofanzivi Sirijske vojske i njenih saveznika.

p.s.
Najsmrtonosniji napad bio na kuću u selu Ghantoa gdje se sklonište potražila šira porodica Assaf. Na tom mjestu ubijeno je čak 46 članova te porodice, a svi su bili civili. Od te brojke, ubijeno je 32 djece i 12 žena

(Sve isto kao i kod nas:"Tuci po Velušićima tamo nema srpskog življa"))
Last edited by KOMESAR on 27 Oct 2015, 08:52, edited 1 time in total.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 08:48

ZMAJ wrote:
KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
A draga ti RS?
Mislim ono nastala na genocidu i sl.,kao i Islamska država?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:06

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:
ZMAJ wrote:
Mislim ono nastala na genocidu i sl.,kao i Islamska država?
I Hrvatskla je nastala na genocidu, to ne pominješ, nego još malo pa referendum, samo da bude pameti da nam opet spolja ne zakuvaju rat.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:09

KOMESAR wrote:U ruskim zračnim napadima koji su izvedeni 15. oktobra u zapadnoj Siriji poginulo je 59 osoba, od čega čak 33 djece, saopćio je Human Rights Watch . Zračni napadi su izvedeni na područje u provinciji Homs kada su ruski i sirijski avioni pružali zračnu podršku ofanzivi Sirijske vojske i njenih saveznika.

p.s.
Najsmrtonosniji napad bio na kuću u selu Ghantoa gdje se sklonište potražila šira porodica Assaf. Na tom mjestu ubijeno je čak 46 članova te porodice, a svi su bili civili. Od te brojke, ubijeno je 32 djece i 12 žena

(Sve isto kao i kod nas:"Tuci po Velušićima tamo nema srpskog življa"))
Da li je Human Rights Watch pisao o ocivilnim žrtvama bombardovanja Iraka, libije, Srbije ?
Pusti me u qrac sa tim prozapadnim humanistima koji vide samo žrtve koje hoće, a druge neće i ne žele da vide.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:11

ZMAJ wrote: I Hrvatskla je nastala na genocidu, to ne pominješ, nego još malo pa referendum, samo da bude pameti da nam opet spolja ne zakuvaju rat.
Hoćete da nekud nosite ono što ste oteli? Mi ćemo zakuvati,svakako nam je svejedno.Bolje šehid nego rob!

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Oct 2015, 09:29

samo bi zakuvavao...

pa ovaj put kad zakuvas leteces u te sehide il pravo u bosforski dunjaluk sa sve nogom u guicu jednom za vazdan :djed

vise si presro.

on bi zakuvavo. ne prdi tu.
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:47

Malo morgen....ovaj put je oružje malo drugačije podijeljeno....a vidjelo se tko kud leti, kad smo ravnopravni :sjedi

ljubite guz amerima, da su zaustavili sve.

O kakvim ti genocidima i hrvatskoj državi pričaš zmaju ?
Današnja rep hr počiva na domovinskom ratu ( mada imam ja svoja razmišljanja o tuđmanu ali nije tema) a ne na ndh i jasenovcu kako volite sugerirati....to vam je mantra, kad ostanete bez argumenta :oo
Čišćenje teritorija suverene države od paravojnih terorista i samoprozvanih autonomnih oblasti nije genocid....nego me podsjeti tko je prvi balvanima, pokušao državu presjeći po pola. Nije vam tad uspjelo, neće više nikad...sad nikad više :mah

I manimo se oftopica....o tome se ionako sve zna...na vašu žalost :kafa

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Oct 2015, 09:54

mileva ,tvoje postove ne komentarisem vise to se da primjetiti
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:58

drugrankovic wrote:mileva ,tvoje postove ne komentarisem vise to se da primjetiti
Odoh plakati sad :plavi

Gedjo to mi je samo kompliment... Kad zašutiš :sjedi

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 09:58

storm wrote:Malo morgen....ovaj put je oružje malo drugačije podijeljeno....a vidjelo se tko kud leti, kad smo ravnopravni :sjedi

ljubite guz amerima, da su zaustavili sve.

O kakvim ti genocidima i hrvatskoj državi pričaš zmaju ?
Današnja rep hr počiva na domovinskom ratu ( mada imam ja svoja razmišljanja o tuđmanu ali nije tema) a ne na ndh i jasenovcu kako volite sugerirati....to vam je mantra, kad ostanete bez argumenta :oo
Čišćenje teritorija suverene države od paravojnih terorista i samoprozvanih autonomnih oblasti nije genocid....nego me podsjeti tko je prvi balvanima, pokušao državu presjeći po pola. Nije vam tad uspjelo, neće više nikad...sad nikad više :mah

I manimo se oftopica....o tome se ionako sve zna...na vašu žalost :kafa
vid sad oftopic kad sam ja na redu da odgovorim, pa u Hrvatskoj je genocid počeo 41. a završio 95. sve je smišljena politika. Balvani su postavljeni zbog hrvatske policije ne pravi se lud, a Hrvatska je državu dobila baš zahvaljujući srbima j.... ti 1915 i ideju jugoslovenstva, Aca je trebao osloboditi srpske zemlje i narod a Hrvati i Slovenci da su se sami snalazili. Nego nam uvek nogu podmetnu oni jebeni Englezi, Čerčilu su valjali Srbi 27.03.1941. pizda mu materina, mogli smo WWII proći bez rata.

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Oct 2015, 09:59

Jeste dosadni..... :(
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 10:01

SaraSara wrote:Jeste dosadni..... :(
Šta mogu, kad pišem o sexu naebem kad sam na politici dosadan sam ...ebiga očemu da pišem? :cudi :valja

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

27 Oct 2015, 10:02

ZMAJ wrote:
Šta mogu, kad pišem o sexu naebem kad sam na politici dosadan sam ...ebiga očemu da pišem? :cudi :valja
...nisi odavno o sexu...... :plavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2015, 10:04

Pasaga wrote:
ZMAJ wrote:
...nisi odavno o sexu...... :plavi
To sam rekao da neću više :ble :valja :valja :valja

Post Reply

Return to “Svijet”