Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sirija

Post by storm »

Ajde presmiješni ste... Svi trljate isto s malim odstupanjima u nivou ophođenja... Doktrina vam je ista ;)
Svi krivi osim vas... A koliko se sjećam 45-90 je bila SFRJ eventualno možemo u tom razdoblju kao genocid okarakterizirati bleiburg.
Naravno ne prešućujem Jasenovac ali ste opet od realnih 80000 žrtava svih nacija (istina najviše Srba) stvorili mit o milijun pobijenih Srba. I tako dalje i tako dalje... Bjež umoran sam od te spike :)
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by SaraSara »

Tema sirija..ako bas morate o necemu drugom..ipak bolje sex....ako budete raspravljali ko je kriv.a ko moje...tome nikad kraja...
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:Ajde presmiješni ste... Svi trljate isto s malim odstupanjima u nivou ophođenja... Doktrina vam je ista ;)
Svi krivi osim vas... A koliko se sjećam 45-90 je bila SFRJ eventualno možemo u tom razdoblju kao genocid okarakterizirati bleiburg.
Naravno ne prešućujem Jasenovac ali ste opet od realnih 80000 žrtava svih nacija (istina najviše Srba) stvorili mit o milijun pobijenih Srba. I tako dalje i tako dalje... Bjež umoran sam od te spike :)
Da nije srebrenica preuveličana imaš izveštaj o Mladićevom svedoku koji je umro u Hagu dan pre sudjenja koji napominje da su žrtve bile vezane zicom ili kanapom takvih žrtava je nađeno 500 do 700 a imalo je raspadnutih leševa koji su naknadnu ukupavani tamo. Ovo nije moja tvrdnja već sam pročitao.
Jasenovac u Muzeju u BGD imaš po imenu, prezimenu, polu i dobi preko 95.000 žrtava jasenovca , dakle oni o kojima se zna sve, a di su oni koji nisu otkriveni ko su šta i odakle.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

U Siriji trenutno ima aktivnih oko 40 militantnih formacija!
I svi postoje iz nekog interesa, osim jednog... Sirijski narod i država kao cjelina.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:U Siriji trenutno ima aktivnih oko 40 militantnih formacija!
I svi postoje iz nekog interesa, osim jednog... Sirijski narod i država kao cjelina.
e končno se slažemo, i zato jesam da Asad sredi sve frakcije pa nek prave izbore i narod glasa, tada već Asad neće biti bitan ko pobedi na izborima nek vodi zemlju.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

ZMAJ wrote:
e končno se slažemo, i zato jesam da Asad sredi sve frakcije pa nek prave izbore i narod glasa, tada već Asad neće biti bitan ko pobedi na izborima nek vodi zemlju.
Pričao sam s ljudima od tamo....tragedija je da ni oni ne vide nikoga, tko bi mogao to povesti...a ogromna većina riješena je da ne želi Assada.... tu leži problem i razlozi masovnog napuštanja tog poligona velikih igrača!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:
ZMAJ wrote:
Pričao sam s ljudima od tamo....tragedija je da ni oni ne vide nikoga, tko bi mogao to povesti...a ogromna većina riješena je da ne želi Assada.... tu leži problem i razlozi masovnog napuštanja tog poligona velikih igrača!
Asad je trenutno bitan jer je on ipak izabrani predsednik i predstavnik legitimnih vlasti posle izbora nek dođe bilo ko drugi bitno je rat zaustaviti i razbiti teroriste.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

i budala zna ko je tu zakuvao uvodjenje "demokratije" kao i u iraku, kuvajtu, libiji, avganistanu... pa se malo otrglo kontroli sa isilom se krenulo da je to najvece zlo sto trenutno jeste, a potom kad uzese rusi da mlate po iraku, sad taj koji je zakuvao i decenijama bombardovao druge prica o prekoracenju sile... isil postaje mio, karte se otvaraju...

e sad sto bosnjaci i sabraca im u mrznji prema srbinu na ovim prostorima imaju korist od amerike, onda se biva necovjek i pravi se uzrok prikriva...

odlicno znamo ko je poceo i kako sto smo vidjeli u mnogo primjera do sad...

amerika je najvece zlo svjeta sta tu koji kurac...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

diktator no sto , rusi u njemu interes, prodace mu oruzje on im plati

a ameri ko sa avganistanom, kad napravishe mudzahedine koje kovashe u zvjezde a poslije...

oni htejdose bez para da uvedu demokratiju i pokupe im svo prirodno bogatstvo ko u libiju, irak... no, kako god, dva igraca igraju igru ...

ali da neko sad podrzi isilovce?

sto je previse previse je
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
ZMAJ wrote:
storm wrote:
ZMAJ wrote:U Siriji trenutno ima aktivnih oko 40 militantnih formacija!

Cuj prijatelju, onda se moras sloziti da je sve ovo Assad mogao izbjeci raspisivanjem izbora na pocetku nemira. Da je to uradjeno tada, pod potpunom kontrolom u izbornom procesu i Assad pobijedio, ja bih danas bio najveci pobornik da su ostali, koji se bore protiv njega, bore protiv volje naroda i smatrao bih da su neprijatelji drzave. Ovako, kako stvari stoje, Assad nije niti moze biti legitmni predsjednik Sirije. Legalni jeste zasad... Ali njegova spremnost da uradi sve da bi ostao na vlasti, govori o tome koliko je njemu stalo i do Sirije i demokratije.
mozda je moglo i tako a mozda bi se i posle tih izbora zakuvalo isto kao u ukrajni, jer tamo je neko placen sa strane da pravi nemire a evo ti asdada
Asad je danas upozorio:

- Nijedna politička, niti bilo koja druga inicijativa, neće biti realizovana bez uništenja terorizma. Pritom je podvukao da će pozdraviti svako političko rešenje koje odobri sirijska nacija, pogotovo ako to rešenje čuva jedinstvo Sirije.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ne zaboravljajte da do juce jos ste bili svjedoci najmonstruoznijih postupaka ovi krvoloka isila, odrubljivanja glava civilima, hrvatu takodje, pokolju na plazi u tunisu... kukalo se kako oni kvare sliku islama, molilo se za razum da to nijesu muslimani pravi vec bolesnici radikalni koji prljaju islam...

dovoljno je bilo da se rus umjesa i da sad popriste ponovo postane asad... sve je daleko manje zlo od isila... da nema amerike i rusije ne bi svjet drzo ni isilovce ni asada vec zbriso i jednog i drugog... prvo su ameri interes gurali, vec vidjen u svjetu, pa se kao i prije obilo o glavu, izniko isil, a rusi interes u asadu... ovi prvi bi do iskoriscavanja prirodnog bogatstva sirije a drugi prodaju oruzje...

kako god silom se bogate...

ali cim se rus umjeso odma padaju u stranu ovi krvoloci, i sad je najgrdja prepreka opet asad...

licemjerno

za vase antipatije prema rusiji zabole me donja ledja :D.

kao i vas za moje prema ameriki... no, ja ni onda nijesam brkao babe i zabe tj spajao sve muslimane sa isilom... i osudjivao sam one idiote u carliju sto su se sprdali sa necim sto je nekom svetinja...

no, nema veze, pokazivanje pravog lica nikad nije na odmet

a sta da na primjer svjet radi na tome da se i ameri i rusi nateraju da zdrobe i isil i svrgnu asada? i puste narod da izabere svojom voljom na novim izborima...

e, kurac, nema tu koristi za velike igrace...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Nista preko noci nije Salahudine. I taj otpor nije postojao, ali kada neka zemlja ima svoja bogatstva i ne prihvata da klekne pred mocnikom, (irak, libija...) onda se i otpor pojavljuje...
Da ga je ugusio na brzinu bilo bi bolje? tesko, propaganda medijska i haranga bi ga satrle... ni ovako ne valja...

drugo, ne zaboravi da je irak bio miljenik amerike u ratu sa iranom... to pametnom i cestitom covjeku sve govori kad se poslije pogleda obrt situacije koji je nastao... a o avganistanu da ne pricamo jel? ti jadni siroti hrabri borci mudzahedini, sta posle postase?

amerika dje je namjerila, tu se radja otpor samo tako... prica je ista, prosli smo je mnogo puta...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

:ruke
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol irak bio miljenik amerike

da. dok Huso nije pomahnito...i napao Kuvajt
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

SPINERKA wrote::rol irak bio miljenik amerike

...supljak......malo zesci....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:Niko ne tvrdi da su oni tu, prisutni u svakom konfliktu. A sta smo mi to onda, psi koji se nagovor gazde koljemo sa drugim psima? Pusti to bolan...glabni krivac je Asad, koji je sve ovo mogao da sprijeci. Kada su poceli da mu pomazu Iranci, bilo je samo pitanje kada ce ovima drugima poceti pomagati neki drugi. I rodi se taj ISIL preko noci. Odjednom nikne i za toliko malo vremena uzme dobar komad Iraka i Sirije. Jah, eto slucajno su nastali. Ali, ne bi bilo ni njih u Siriji da se Asadu imalo dalo da preda vlast. No, nek's se hebu i jedni i drugi. I oni su relativno dobro zivjeli kada ja nisam imao ni kapi jestivog ulja. Ne vjerujem da su oni bas mnogo nesto pratili sta se zbiva u BiH. E'o, obecavam da vise ne zarezujem sta se tamo zbiva. :kafa
nemam nikakvih ambicija da pročitam tvoj ceo post....krivci u Siriji su naftne kompanije....para vrti di burgija neće,....
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

a ko mu dade zeleno svetlo...jbt da li je iko ikada čuo za reč diplomatija....e to vam je veća kurvetina no one ciganke i narkomanke na kaćkoj petlji...
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

dok mu Busch nije rekao navali bratac...
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Pasaga wrote:

:rol On 25 July 1990, April Glaspie, the U.S. Ambassador to Iraq, asked the Iraqi high command to explain the military preparations in progress, including the massing of Iraqi troops near the border.

The American ambassador declared to her Iraqi interlocutor that Washington, “inspired by the friendship and not by confrontation, does not have an opinion” on the disagreement between Kuwait and Iraq, stating "we have no opinion on the Arab–Arab conflicts".

She also let Saddam Hussein know that the United States did not intend "to start an economic war against Iraq". These statements may have caused Saddam to believe he had received a diplomatic green light from the United States to invade Kuwait.itd.
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

SPINERKA wrote:
Pasaga wrote:

:rol On 25 July 1990, April Glaspie, the U.S. Ambassador to Iraq, asked the Iraqi high command to explain the military preparations in progress, including the massing of Iraqi troops near the border.

The American ambassador declared to her Iraqi interlocutor that Washington, “inspired by the friendship and not by confrontation, does not have an opinion” on the disagreement between Kuwait and Iraq, stating "we have no opinion on the Arab–Arab conflicts".

She also let Saddam Hussein know that the United States did not intend "to start an economic war against Iraq". These statements may have caused Saddam to believe he had received a diplomatic green light from the United States to invade Kuwait.itd.
...prevedi,sustinu...
...ne se duvas po forum..... :hihi

....sve sto stampa,i zvanicnne izjave stejtdepartmenta izidju....
....to je za obdaniste.....draga moja...
de opasulji se jedanred...... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Post Reply

Return to “Svijet”