O ukusima se ne raspravlja
Moderator: Krokodil Behko
Re: O ukusima se ne raspravlja
Imam mladu kolegicu koja ima ogroman trbuh a vazda nosi pripijene majice. Nedavno je obukla malo siru tuniku. Diskretno sam joj dala do znanja da joj to odlicno pristaje, ali nije shvatila...i dalje je cesto u pripijenim majicama a i jakne su joj tijesne, jedva ih skopca.
Znam da svatko ima pravo nositi sto hoce ali neke stvari ipak ne pristaju svima. Dobar ukus ima granicu. Nesto moze biti ljudski u modi, ali ne znaci da je i estetski. Babama duga kosa ne pristaje, pa nek je ona stoput cuvena glumica...
O ukusima treba raspravljati..bez ljutnje..
Znam da svatko ima pravo nositi sto hoce ali neke stvari ipak ne pristaju svima. Dobar ukus ima granicu. Nesto moze biti ljudski u modi, ali ne znaci da je i estetski. Babama duga kosa ne pristaje, pa nek je ona stoput cuvena glumica...
O ukusima treba raspravljati..bez ljutnje..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
O ukusima se itekako raspravlja, ratovi se vode zbog toga. Ukus nije samo vrsta muzike ili hrane koju volimo.
Cilj postupaka, koji se karakterišu kao uvrede, je da obore ugled i društveni status onog kome su namijenjene. Kada je u pitanju neko ko ne dijeli tvoje mišljenje, ukoliko ga pred ljudima uspiješ prikazat kao budalu, kao nekog posve irelevantnog i na taj način ga uspiješ diskreditovat, ti si pobjednik, obezvrijedila si tuđe mišljenje, a, što je najvažnije, nametnula svoje.navika wrote:Da, razlike cine svijet zanimljiv, ali pitanje je zasto bi ja mrzila il sta vise javno vrijedjala Behku ili tebe, ili bilo koga, ukoliko niste saglasni sa mnom ?
Da bi obezvrijedio necije misljenje treba imati jake argumente protiv tudjeg misljenja. MČarobni wrote:O ukusima se itekako raspravlja, ratovi se vode zbog toga. Ukus nije samo vrsta muzike ili hrane koju volimo.
Cilj postupaka, koji se karakterišu kao uvrede, je da obore ugled i društveni status onog kome su namijenjene. Kada je u pitanju neko ko ne dijeli tvoje mišljenje, ukoliko ga pred ljudima uspiješ prikazat kao budalu, kao nekog posve irelevantnog i na taj način ga uspiješ diskreditovat, ti si pobjednik, obezvrijedila si tuđe mišljenje, a, što je najvažnije, nametnula svoje.navika wrote:Da, razlike cine svijet zanimljiv, ali pitanje je zasto bi ja mrzila il sta vise javno vrijedjala Behku ili tebe, ili bilo koga, ukoliko niste saglasni sa mnom ?
Kad su neciji argumenti samo bijedan pokusaj, onda on ispadne i smrad i idiot.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
To vrijedi na sudu. Međutim, kad se sve desi na ulici, mahali, među ljudima, stvar je malo drugačija. Ako su gledaoci i slušaoci obično stado ovaca, a vrlo često jesu, ne moraš imat nikakve argumente, samo pljuj što više možeš.Biba wrote:
Da bi obezvrijedio necije misljenje treba imati jake argumente protiv tudjeg misljenja. M
Ovce ne traže argumente, dovoljno je bit uvjerljiv u svojoj priči.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5182 times
- Been thanked: 7313 times
.Pitam se onda zasto svaki put kad se ne slazemo s nekim uzimamo to kao razlog za svadju, mrznju i vrijedjanje?? To se i ovdje na forumu prakticira
Gledam se drzati, koliko moguce, sledeceg: ako su tvoje misli poput neba a njihove kao oblaci (ili obratno) u bilo kojem argumentu nece vam biti pretesko pronaci i zajednicko sunce.
Ako su tvoje misli poput neba a njihove k'o zemlja (ili obratno) ne upustaj se u siroke i dubokeDa li se je jednostavno moguce slozit da se ne slazemo i nastavit dalje u miru?
konverzacije. Sigurno nece voditi na dobro i pacificno.
Ako nemas adekvatan otvarac i poklopac jezik za zube i produzi po svome.
Sa slicnim personama radije govori o cvrckovom trcanju u krug, o zenama koje nabace trajnu pa nezadovoljne pocesljaju. I nije neka resta(ura)cija ali je garantovana zezancija.
Svijest ima sidrište.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
inasab wrote:.Pitam se onda zasto svaki put kad se ne slazemo s nekim uzimamo to kao razlog za svadju, mrznju i vrijedjanje?? To se i ovdje na forumu prakticira
Gledam se drzati, koliko moguce, sledeceg: ako su tvoje misli poput neba a njihove kao oblaci (ili obratno) u bilo kojem argumentu nece vam biti pretesko pronaci i zajednicko sunce.
Ako su tvoje misli poput neba a njihove k'o zemlja (ili obratno) ne upustaj se u siroke i dubokeDa li se je jednostavno moguce slozit da se ne slazemo i nastavit dalje u miru?
konverzacije. Sigurno nece voditi na dobro i pacificno.
Ako nemas adekvatan otvarac i poklopac jezik za zube i produzi po svome.
Sa slicnim personama radije govori o cvrckovom trcanju u krug, o zenama koje nabace trajnu pa nezadovoljne pocesljaju. I nije neka resta(ura)cija ali je garantovana zezancija.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- ina
- Mjesečarka

Odoh u cosak opet, zovnite me kad i ako pozelite.

Svijest ima sidrište.
- ina
- Mjesečarka

Čarobni wrote:O ukusima se itekako raspravlja, ratovi se vode zbog toga. Ukus nije samo vrsta muzike ili hrane koju volimo.
Svijest ima sidrište.
- ina
- Mjesečarka

Ma da znam da bi me zadavio od dragosti. I ja bih tebe,, ali ne iz dragosti.Mohr wrote:inasab wrote:Odoh u cosak opet, zovnite me kad i ako pozelite.
Salim se.
Svijest ima sidrište.
Postoje ljudi koji su uvjerljivi i aplauze dobivaju od stada. Uvjerljivi su ko cigo kad je svoga konja hvalio pa je i sam povjerovao u svoje laži...mogu uvjeriti one kojima takva istina odgovara...iole pametan covjek misli i skontat ce da su jadni psihopate...olos ljudske vrste...hrane se na taj nacin, ali laz je laz..jadna ....mizerna i kukavna....Čarobni wrote:To vrijedi na sudu. Međutim, kad se sve desi na ulici, mahali, među ljudima, stvar je malo drugačija. Ako su gledaoci i slušaoci obično stado ovaca, a vrlo često jesu, ne moraš imat nikakve argumente, samo pljuj što više možeš.Biba wrote:
Da bi obezvrijedio necije misljenje treba imati jake argumente protiv tudjeg misljenja. M
Ovce ne traže argumente, dovoljno je bit uvjerljiv u svojoj priči.
Bolje je biti opljuvan nego pohvaljen od bedaka...
- ina
- Mjesečarka

Drago mi je. Ne salim se ni ja. Jos da skines taj sesir bio bi medju favoritima.Mohr wrote:Mojne tako baBogam' si mi mila
![]()
Ne šalim se
Zezam se.. ovo za sesir.
Svijest ima sidrište.
Nisam se htjela samo sloziti..karmu ti ne mogu dati, a cvijece mi nekako vise za zene ...Čarobni wrote:O ukusima se itekako raspravlja, ratovi se vode zbog toga. Ukus nije samo vrsta muzike ili hrane koju volimo.
- drugrankovic
- Inventar foruma

tako je, da se ne raspravlja
volim dobre guzne polulopte, po jusu, ni jabucasto trtaste, ni opusteno gnjecave, vec loptaste, glatke, umereno jake...
od njih zavise i levisice... jer prosto levare ni naa sta ne lice ako nijesu dobro pravilno popunjene zar ne... i mosh ti bacat para i para na oridjinale ali dzaba prikane... od dobrih guznih polulopti sve zavisi... i onda su levisice ili fine
il onako nista posebno ko kisela voda 
volim dobre guzne polulopte, po jusu, ni jabucasto trtaste, ni opusteno gnjecave, vec loptaste, glatke, umereno jake...
od njih zavise i levisice... jer prosto levare ni naa sta ne lice ako nijesu dobro pravilno popunjene zar ne... i mosh ti bacat para i para na oridjinale ali dzaba prikane... od dobrih guznih polulopti sve zavisi... i onda su levisice ili fine
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
MALA LEPA UTEGNUTA GUZA , mmmmmdrugrankovic wrote:tako je, da se ne raspravlja
od njih zavise i levisice... jer prosto levare ni naa sta ne lice ako nijesu dobro pravilno popunjene zar ne... i mosh ti bacat para i para na oridjinale ali dzaba prikane... od dobrih guznih polulopti sve zavisi... i onda su levisice ili fineil onako nista posebno ko kisela voda
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ja imam ukusa, vi nemate i nema se tu šta raspravljati. To je jednostavno aksiom. 
Samo sabura
Slagali se vi, ne slagali sa mnom ali ova dvojica su pomalo luckasta a pomalo bezobraznaZMAJ wrote:MALA LEPA UTEGNUTA GUZA , mmmmmdrugrankovic wrote:tako je, da se ne raspravlja
od njih zavise i levisice... jer prosto levare ni naa sta ne lice ako nijesu dobro pravilno popunjene zar ne... i mosh ti bacat para i para na oridjinale ali dzaba prikane... od dobrih guznih polulopti sve zavisi... i onda su levisice ili fineil onako nista posebno ko kisela voda