Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Priča o Aleksi podigla Srbiju na noge!

Post by Biba »

carobnjak N wrote:nasilje je u ljudskoj genetici , da naši predaci nisu bili nasilni , nebi mi danas bili tu
s tim da je nasilje kod ljudi prešlo u intelekt , nije više čisto fizičko, jer da jeste, lav i slon bi
vodili čovjeka na uzici, a ne obrnuto
Šta god da urade roditelji ili nastavnici, i dalje će to ostati isto , jer ne možeš djecu nadzirati 24h
Gdje smo mi to Nurudine? Vjerojatno mislis na opstanak vrste i napredak. O tom potom. Vidimo svi sta se događa.
Prije bih rekla da zivotinje i ljudi imaju nagone, ali zivotinje nemaju moc kontrole a covjek ima. Isto tako ima ogromna razlika između zivorinja i covjeka. Zivotinja ima mjeru tj. granixu. Nejede se i mir. Covjek nema.Jedini on organiziano ubija cijele narode. Jesi limsiguran da je to nagon. Zlo prije bih ja rekla. Svi nosimo u sebi klicu i zla i dobra, ali imamo razum i trebali bi imati kontrolu.Nazalost nije tako.Covjek je u svojoj povijesti cca tristotinjak godina samo u miru.
Uspjela sam pogledati prvi vide, ai ne do kraja. Nest steka.Vec sam napisala bila post ali nestao je jer mi je baterija crkla.
Tesko je s hiperaktivnom djecom. ali moramo ih razumjeti. Mislim da su zakazali i nastavnici. Trebalo je prije reagirati. Agresivci se mogu lijeciti, ali to e jako tesko i prvo drustvo nema volje za tim.
Nema kazne i svatko tko zna da nece biti kaznjen, cinit ce uglavnom no sto je i prije.
I ja ne bih smjela pusiti u krugu od 20 metara ali pusim...
Zakazali su, ali ne bih bas vise ja palamudila...Nesretni mladic je slao signale...ali nitko nije posumnjao da bi mogao uciniti ono sto jest...
Roditelji djecaka mi djeluju pametni i karakterni ljudi koji su ispravno postupili. Neki nisu nazalost.
Nastavnik fizickog se bojao svjedociti. Ja jesam bila svjedok zbog ubojstva i istina je da se nisam mogla sjetiti detalja..nastavnik nije bio svjedok ubojstva ni u šoku.On se bojao onog manijaka ucenika. Postoje osobe agresivne i zle bez razloga. Imala sam jednoga. Roditelji su sami priznali da ne znaju sta ce s njim. Gledala sam svojim ocima kako je iz cista mira uhvatio dijete za vrat i bacio ga o zid. Nismo zbog toga zvali policiju..ali bilo je slucajeva. Moj taj je to napravio u drugom osnovne. Nisam ga htjela zvati poslije po noci jer je trebao ici na drzavno natjecanje iz matematike. Poslije je on bio cak i uzornog ponasanja...
Drustvo je krivo najvise....komplicirano je to a i umorna sam...i sjetila sam se belaja u selu..samo nek mi rockfeler jos jednom napise da ja maštam....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Baš tužno i strašno u kakvom okruženju živimo. To tek na svijet postalo, a tuče i maltretira druge, a i odrasli nisu ništa bolji..
Samo sabura
kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung »

pusti rokfelera taj grjesi dusu. kad se desio nemili dogadjaj?
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Re: Srbija

Post by KOMESAR »

Stigao je brzi odgovor:

Bosansko Hercegovačkim vojnim zvaničnicima je stigla i službena ponuda prema kojoj bi oružane snage Bosne i Hercegovine trebale dobiti donaciju u vrijednosti od 8.5 milijardi američkih dolara u naoružanju kao poklon Sjedinjenih Američkih država.

p.s.
Ćeraćemo se još!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:Stigao je brzi odgovor:

Bosansko Hercegovačkim vojnim zvaničnicima je stigla i službena ponuda prema kojoj bi oružane snage Bosne i Hercegovine trebale dobiti donaciju u vrijednosti od 8.5 milijardi američkih dolara u naoružanju kao poklon Sjedinjenih Američkih država.

p.s.
Ćeraćemo se još!
Za taj novac vam daju sigurno i Teodr Ruzvalt nosač aviona :D. :D. :D.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

kad za pola godine Miljackom zaplovi toša ruzvalt :haha
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

tamo ne more posteno okrenut ni camac za spasavanje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

drugrankovic wrote:tamo ne more posteno okrenut ni camac za spasavanje...
Ovaj što će oni dobiti od Obame može vidi i uveri se

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko »

Ja mislio, Rusi džaba daju to neko oružje, kad ono išču pare.
Ali u redu, oni to ko od braće, pa ne išću više od 5 mlrd dolara.
Sitnica za razmahanu srpsku privredu :ok
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:Ja mislio, Rusi džaba daju to neko oružje, kad ono išču pare.
ma dobićemo neke starudije od aviona i helikoptera, pokloniće ih al moraju se remontovati kod njih e to košta, valjda MIG 29 avione i MI24 helikoptere.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko »

ZMAJ wrote:
Krokodil Behko wrote:Ja mislio, Rusi džaba daju to neko oružje, kad ono išču pare.
ma dobićemo neke starudije od aviona i helikoptera, pokloniće ih al moraju se remontovati kod njih e to košta, valjda MIG 29 avione i MI24 helikoptere.

I ne liči mi, da će Srbija skoro ići u rat, pa mi se čini da bi bolje bilo, da se pare potroše na nešto korisnije. Ne znam otkud ovakva ideja, jer Vučić je svjestan besparice i težine ekonomskog trenutka u Srbiji.
Volio bih da griješim, ali očito neki računi stižu za naplatu. I bratska ljubav ima cijenu, pa kad Srbija može tamo povlašten o izvoziti, Rusi su došli do zaključka da bi ta Srbija mogla i nešto da kupi od njih, a ne samo da prodaje.

Eto i sam si rekao da tobože nešto poklanjaju, a prilikom prvog remonta, naplatit će to kao da su ih prodali. Za nešto modernije, trebat će pare, a kako rekoh, ne znam ni čemu, jer Srbija sudeći po rasporedu na Balkanu, može ratovati samo sa NATO paktom koji će je pobijediti bez obzira na količinu njenog oružja.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca »

...za sve je kriva 'rvatska! :zubi :plavi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
ZMAJ wrote:

I ne liči mi, da će Srbija skoro ići u rat, pa mi se čini da bi bolje bilo, da se pare potroše na nešto korisnije. Ne znam otkud ovakva ideja, jer Vučić je svjestan besparice i težine ekonomskog trenutka u Srbiji.
Volio bih da griješim, ali očito neki računi stižu za naplatu. I bratska ljubav ima cijenu, pa kad Srbija može tamo povlašten o izvoziti, Rusi su došli do zaključka da bi ta Srbija mogla i nešto da kupi od njih, a ne samo da prodaje.

Eto i sam si rekao da tobože nešto poklanjaju, a prilikom prvog remonta, naplatit će to kao da su ih prodali. Za nešto modernije, trebat će pare, a kako rekoh, ne znam ni čemu, jer Srbija sudeći po rasporedu na Balkanu, može ratovati samo sa NATO paktom koji će je pobijediti bez obzira na količinu njenog oružja.
kamo sreće da smo svi u exyu demilitatizovana zona, koji će nam oružje...ok proizvoditi i izvoziti al kupovati dvadesetak MIG 29 ne znam ni ja. Valjda odgovor na hrvatske balističke rakete.
E dozvoliće nam Rusi da i neke njihove male avione i helikoptere remontujemo za njih u Prvoj petoletki i u Utvi. To sad rade u Poljskoj i Češkoj i zbog snkcija namerno prenose kod nas.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

-- BiH u samom vrhu svjetske liste po broju nobelovaca! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/201902/bih-u- ... wTtbh.dpuf

Image

Najprestižnije svjetsko priznanje 1961. godine za književnost je dobio Ivo Andrić, a 1975. Vladimir Prelog za hemiju. Obojica su rođeni u našoj zemlji. -tj BIH[/quote]
ovo su činjenice koje raduju, znam za obojicu .[/quote]
Samo je Meša genije,ovi mu nisu ni do koljena.[/quote][/quote]
...oba hrvata..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Sigurno stanište za labudove
N. S. | 31. oktobar 2015. 11:00 | Komentara: 0
Dunavski park kao zaštićeno prirodno dobro bi do proleća trebalo da bude ograđen. U planu je i postavljanje kapija na šest ulaza
ZELENA oaza u centru grada - Dunavski park, jedno od zaštićenih prirodnih dobara, trebalo bi s proleća sledeće godine da dobije zaštitnu ogradu, a na svih šest ulaza namera "Gradskog zelenila" je da budu postavljene kapije.

Na ovakvo rešenje nadležni u ovom komunalnom preduzeću, koje gazduje ovim atraktivnim parkom, bili su prinuđeni zbog učestalih incidenata u noćnim satima, a posebno zbog poslednjeg događaja, kada su u napadu pasa lutalica stradala dva labudića i njihova majka, labudica Bisa.

- Naš predlog je da se kapije noću zaključavaju, što je uobičajena praksa u mnogim parkovima širom sveta, koji su pod zaštitom države - ističu u "Zelenilu". - Kada spominjemo incidente, ne radi se samo o poslednjem, kada je čopor pasa zaklao tri mala labuda. Mnogo je slučajeva uništavanja parkovskog inventara i zelenila, nasilničkog ponašanja, a u blizini dečjeg igrališta, u noćnim satima, okupljanja narkomana.

Čuvari parka imaju mala ovlašćenja. Ukoliko primete da se neko od posetilaca ne ponaša u skladu sa Pravilnikom o korišćenju Dunavskog parka, imaju obavezu da ga opomenu, a ako se posetilac ogluši, dužni su da pozovu policiju.

NOVI PAR LABUDOVA
NOVI par labudova trebalo bi da stigne u jezerce tek kada park bude u potpunosti obezbeđen. - Nadam se da će ovo pitanje biti rešeno do proleća, kada se, inače, labudovi donose iz zimovnika - kažu u "Zelenilu". - Najmlađi će dobiti ponovo priliku da novom paru labudova odaberu imena.
- Česti su i napadi na čuvare, ali će to uskoro biti rešeno - kažu u "Zelenilu". - Oni će na osnovu Zakona o zaštiti prirode dobiti status službenog lica.

U "Glavnom projektu parternog uređenja Dunavskog parka", iz 2009, još tada je navedeno da ovaj spomenik prirode treba ograditi.

-Zbog nedostatka novca, međutim, projekat se parcijalno sprovodi, zavisno od para u budžetu - kažu u "Zelenilu". - Iskreno se nadamo da će 2016. prednost dobiti izdvajanje sredstava za ograđivanje parka i postavljanje kapija, kako bi se broj incidenata sveo na minimum. Sa gradskim vlastima se razgovara na ovu temu, tako da očekujemo povoljan ishod. Dobra volja postoji, pa se nadamo da će i sredstva biti obezbeđena.

Image
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

:aplauzz

Iz Crvene zvezde i Partizana oštro poručuju da im ne pada na pamet da se odreknu zvezde petokrake, koja krasi njihove grbove.
Naime, jeromonah Ilarion Đurica Image je izjavio da je petokraka sraman satanistički simbol i da srpski klubovi trebalo da ga odbace. Nezavisno od stava ovog jeromonaha, dobar deo javnosti smatra da su Zvezda i Partizan simboli komunizma, a neretko se nazivaju i "Titovim blizancima".

Međutim, predsednik Zvezde Svetozar Mijailović tvrdi da je crveno-bele osnovala antifašistička omladina, i da se oni neće odreći petokrake koja predstavlja identitet kluba.

"Zvezdin znak je takav već 70 godina i bez ikakve sumnje mogu da kažem da ga ne treba menjati. To je prepoznatljivi simbol, a mi ne bi trebalo da se odričemo znamenja. Mnogo važnije od ovog pitanja je da Zvezda odgovori sportskim ambicijama koje su postavljene pred nju", rekao je za "Alo" Mijailović.

Poznati filmski reditelj i član Skupštine Partizana, Srđan Dragojević, smatra da je ideja o skidanju petokrake iz grba - moronska.

"Ne znam ko je uopšte tvorac takve moronske ideje. Mi smo generalno narod koji ne vodi računa i ne čuva svoju tradiciju. Za klub koji je nedavno proslavio ozbiljan jubilej, ukidanje petokrake sa grba bio bi ozbiljan zločin. Skinuli smo petokraku sa skupštine grada i kao da to nije dovoljno. Šta sad treba, da pljujemo po grobovima svih koji su učestvovali u Narodnooslobodilačkoj borbi, a čija imena krase neke od ulica".
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Mrs u crkvu pope :djed

isti taj prdonja je juce dao izjavu protiv dula vujosevica, institucije od trenera, koji mu je uzvratio a ovaj potom laprdao...

U sve se mjesaju ovi cigani i njihov vucic... to sad i preko popova ....

no odgovorili su mu grobari. Sto neko ne uvede u crkve poreze na njihova primanja, finansjsku kontrolu jaku, a ne svudje da turaju nosinu i sve nam odredjuju...

Partizan je id ans JUGOSLOVENSKO sportsko drustvo i petokraku njegovu u sredini niko skidati nece, nikada :djed

Da su se njegove bradonje pitale i pobjedile u sprezi sa svabom on bi se danas zvao ditrih a ne djurica...

sikter u crkvu nanu vam naninu!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Mohr wrote::aplauzz

Iz Crvene zvezde i Partizana oštro poručuju da im ne pada na pamet da se odreknu zvezde petokrake, koja krasi njihove grbove.
Naime, jeromonah Ilarion Đurica Image je izjavio da je petokraka sraman satanistički simbol i da srpski klubovi trebalo da ga odbace. Nezavisno od stava ovog jeromonaha, dobar deo javnosti smatra da su Zvezda i Partizan simboli komunizma, a neretko se nazivaju i "Titovim blizancima".

Međutim, predsednik Zvezde Svetozar Mijailović tvrdi da je crveno-bele osnovala antifašistička omladina, i da se oni neće odreći petokrake koja predstavlja identitet kluba.

"Zvezdin znak je takav već 70 godina i bez ikakve sumnje mogu da kažem da ga ne treba menjati. To je prepoznatljivi simbol, a mi ne bi trebalo da se odričemo znamenja. Mnogo važnije od ovog pitanja je da Zvezda odgovori sportskim ambicijama koje su postavljene pred nju", rekao je za "Alo" Mijailović.

Poznati filmski reditelj i član Skupštine Partizana, Srđan Dragojević, smatra da je ideja o skidanju petokrake iz grba - moronska.

"Ne znam ko je uopšte tvorac takve moronske ideje. Mi smo generalno narod koji ne vodi računa i ne čuva svoju tradiciju. Za klub koji je nedavno proslavio ozbiljan jubilej, ukidanje petokrake sa grba bio bi ozbiljan zločin. Skinuli smo petokraku sa skupštine grada i kao da to nije dovoljno. Šta sad treba, da pljujemo po grobovima svih koji su učestvovali u Narodnooslobodilačkoj borbi, a čija imena krase neke od ulica".
:haha :haha

Sto se tice Partizana...mogli su da dodaju obiljiljezje i jednog od prvih predsjednika tog kluba.
Zahvalnosti radi..... :haha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

sikter i ti :djed
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

:puca
Mohr wrote::aplauzz

Kad je mogao Hrvatski nogometni klub Hajduk retuširati fotografije sa zvijezdom petokrakom zašto nebi mogli i Srbi,sa Zvezdinih i Partizanovih. Sitnica!
Last edited by KOMESAR on 31 Oct 2015, 20:01, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Post Reply

Return to “EX YU”