Posto cevap.
Po to.
Skupo i ode dalje

Moderator: Krokodil Behko
Kako je ciljano? Donere možeš kupiti skoro u svakom gradu u svijetu. Šta je ciljano? Da nešto što možeš kupiti u Beču, New Yorku, Londonu i Štokholmu možeš sada kupiti i u Sarajevu.Masamune wrote: 23 Jun 2025, 17:24Nazife, brate. Da su Bratwurst i Kartoffelsalat štandovi cijelom Baščaršijom ja bih rekao istu stvar. Ovo što su Turci tu uglavnom je očigledno ciljano i nekome to odgovara.Naseef Mushroom wrote: 23 Jun 2025, 17:22
Pa baš bi zato onda mogao to shvatiti za razliku od nekog 80-godišnjeg komunjare.
Ma ne otkrivan se, to je samo zdrava logika.Masamune wrote: 23 Jun 2025, 17:51 Ne radi se samo o donerima. Njih sam spomenuo samo kao primjer.
Ali on je FGR balijica kao i masa drugih koji su se složili s njim mada jeste pretjerao kao što je Laser već napisao.
I ti sad sam spomenu Jugoslaviju putem komunjara i slično koje niko živ ovdje nije spomenuo, a onda se ljutiš kad ti neko spočitava te motive zbog kojih pišeš takve postove. Sam sebe otkrivaš u ovom slučaju.
Reko sam da od Sarajeva ne treba praviti Stambol. Sarajevo treba da zadrži svoj vlastiti duh kojeg je uvijek imao, ali i da se tu može naći doner, KFC, McDonalds itd.
Ma kakvi, nisu oni prefinjeni ko mi..Bobi wrote: 23 Jun 2025, 18:30 Jel ima gdje da se doner priprema na ćumuru? Sve so toi elektricni ili plinski grijači.
Znas sta, zapiju se, i dio racuna koje im donose ovi pocijepaju a predaju ostatak i tako svi plate manje.
HAVANA wrote: 01 May 2024, 19:20 Nismo puno gladni bili al i da jesmo najskuplja opcija pastrmka plus dimljeni fileti ,opet bi bilo sve 103km…Ugodjaj,okolina ,hrana…Stvarno jeftino.
To moze biti ko sto Arzo kaze kolobara ili art kuca sevdahaNaseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 06:38 Sad me ova tema podsjeti, ako je ko iz Sarajeva ili dolazi često u Sarajevo, možda zna, bio sam u jednom lokalu prije 3-4 godine, zaboravio sam i ime, ni nalik tim tipičnim lokalima na Baščaršiji.
Velika drvena vrata, a kad uđeš, raj na zemlji, hlad, klupe, mini fontane, lagana strana muzika, ali sad ide ono najbolje, puna bašča plišanih igračaka, oko tebe i na klupama gdje sjediš, Pikachu, Spongebob, Winnie Puh, razne plišane mede, zeke i ovčice.
Ko je se toga sjetio![]()
Je li iko navraćao tu?
Nora Ibsenova wrote: 01 Jul 2025, 08:38To moze biti ko sto Arzo kaze kolobara ili art kuca sevdahaNaseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 06:38 Sad me ova tema podsjeti, ako je ko iz Sarajeva ili dolazi često u Sarajevo, možda zna, bio sam u jednom lokalu prije 3-4 godine, zaboravio sam i ime, ni nalik tim tipičnim lokalima na Baščaršiji.
Velika drvena vrata, a kad uđeš, raj na zemlji, hlad, klupe, mini fontane, lagana strana muzika, ali sad ide ono najbolje, puna bašča plišanih igračaka, oko tebe i na klupama gdje sjediš, Pikachu, Spongebob, Winnie Puh, razne plišane mede, zeke i ovčice.
Ko je se toga sjetio![]()
Je li iko navraćao tu?
Nisam dugo bila, ali i kod njih se ulazi kroz drcena vrata, imaju kaldrmu, fontanice i slusa se starinska muzika.Sibila wrote: 01 Jul 2025, 08:56
Kakva kuca sevdaha, ne mogu tu biti igracke...to je ozbiljno mjesto![]()
Ja sam kolobaru upamtila po tome cim udjem cujes "Evo je Civil" - tu mi se okupljala raja iz medrese a kod nas u Sa medreslije one koji to nisu zovu civiliMasamune wrote: 01 Jul 2025, 09:01 Kolobara garant oni su znali imati tako te tantavice, a unutra je kao da ulaziš u neki rajski vrt.
Users browsing this forum: No registered users and 11 guests