Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Nazalost, takvih zena ce uvek biti.
To su zene „spasioci“, zene koje misle da ce takve muskarce promeniti, da su one bolje od bivse zene. Da subzapravonbivse krive.
Isto tako zene koje „otmu“ (nemam bolju rec za vako rane jutarnje sate) misleci da ce dokazati svima koliko su one bolje i koliko su superiorne.
Kompleksi.
Sto se tice teme, uvek ce nazalost biti i takvih zena i takvih muskaraca. A sve je do uzgoja.
odgoja ..
Hvala pasaga, bas sam razmisljala dal se uzgoj kaze za stoku
Ps. Uvek me ispravi kad vidis takve greske
Admiral wrote: 11 Feb 2023, 09:44
Muskarci koji emocionalno zlostavljaju zene uvijek su mi se gadili i uvijek sam osjeco da su kukavice i mentalni patuljci. O fizickom zlostavljanju da ne govorim jer vecinom je covjek jaci od zene tako da su takvi za dugogodisnje robije u mracnim samicama.
Kroz historiju muskarci su u vecem broju bili pocinioci emocionalnog nasilja nad zenama ali danas to rade i muskarci i zene.
Ja mislim da kod nas u BiH i regiji jos uvijek nije ko na zapadu ali da ide u tom smjeru. Kod nas su muskarci jos uvijek zlostavljaci u vecem broju jer posljedice nasilja nad zenama se slabo kaznjavaju, prijavljuju i tako dalje, dok na zapadu zbog nasilja mozes vrlo lahko najebat i jednostavno se mjenjaju uloge. Zenama je puno lakse dokazati nesto na sudu jer cilj sudskog procesa nije otkriti istinu vec pobjediti.
Ama ljudi Božiji zašto uzimate narativ da su žene uvijek žrtve
Žene su ljudi kao i muškarc i iz istog su naroda potekle kao i ovi.
Loš je narativ žrtve , jer on traži osvetu , neka nepravda je učinjena pa je treba ispraviti
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Umalo se sa njim u pola Meke nisam za vratove uhvatio.
Pa đe ćeš se na hadžu mlavit, nesrećo jedna.
Zato kažem umalo. Ali, bio je Muderis baš tu, i vidio je da je on zasrao. Teško mu je palo što je stao na moju stranu. Ali, nakon nekog vremena, ja sam prišao njemu, poselamio ga, pozvao na čaj, i bilo mu je drago.