Brak i muska zrtva

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3246 times
Status: Offline

Re: Brak I muska zrtva

Post by Melek » 01 Jul 2025, 21:49

Ma ne vide ljudi računa da štancaju djecu za WW3
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3651 times
Been thanked: 1453 times

Post by Quds » 01 Jul 2025, 21:53

Melek wrote: 01 Jul 2025, 21:49 Ma ne vide ljudi računa da štancaju djecu za WW3
A, ako ne budu štancali, onda WW3 i ne treba.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9245 times
Been thanked: 9194 times

Post by Zana » 01 Jul 2025, 21:54

HAVANA wrote: 01 Jul 2025, 21:47
Zana wrote: 01 Jul 2025, 21:25 O te jebo svak
Cijeli svijet uviđa koliko je žena u nezavidnom položaju jer se i dalje od nje očekuje da više brine o djeci, domaćinstvu, pa i o mužu i to sve kad dođe s posla jer se podrazumjeva da i ona radi a sve više djevojaka uviđa koliko je brak kao institucija zamišljen da bi ponajviše pogodovao muškarcu i odbijaju da se udaju a ono pita šta muškarac ima od braka :lupa
A izvini molim te u kakvom je to zena nezavidnom polozaju u normalnom braku?Evo ja necu nit bi mi dala ni da kuham,spremam,perem,imam skuhano,oprano,brine ona o sto stvari…Ja brinem o 240.Sta trebam jos i pretis pristavit i proprat ves? Radila 8 sati pa kuci dalje oko kuce,djece…Svako ima svoje obaveze i zivot te na njih navede kako sve to najbolje funkcionise.Bez neke suvisne price.Podrazumijeva se.Bolje da su furale ove muskarce da su muskarci,da znaju ulovit sto bi rekli,popravit,uradit nesta…Sad nek ganjaju ove u uskim farmerkama sto se mazu faktorom 30 kad idu na plazu,ne piju,ne puse,doruckuju pahuljice.Oni su fini,njezni,znaju i masinu upalit i skuhat…To su ta neka forsiranja glupih prica pa ova djeca to slusaju…Sve ces ako vrijedi i nista ti nece biti tesko.Tako je i moja starija pocela s glupom nekom pricom necu mu ja ovo,ono…Neces al nece ga onda ni bit.Ako na normalnog naletis ode on zbog tog stava.Bil meni? Evo vidis kako ja i mama zivimo? Dobro to je drugo…Nije drugo.Sa tim stavom ces odbiti onoga ko je vrijedan toga svega.To se u hodu rjesava ko ce i sta.Nikako prije.Nema ugovora ni garancije kako ce zivot teci.Bice divno al i jebeno.Kako kad.I ako je pravi,prava…Prevelika su ocekivanja danasnjih generacija.Svi bi odma i sve ,i to s garancijom.Aha.Nek se pomuce malo,muka je odlicna stvar.

Ptočitala sam samo prve dvije rečenice. Ja ne znam šta treba da se desi da ti shvatiš da su takvi kao ti izuzetak a ne pravilo. I na svakog tvog jarana koji je isti ti ja ću dovesti dvojicu koji imaju itekako koristi od braka dok im žene kuhaju, čiste, odgajaju djecu. Počeću od svog brata.I uvijek ti ovako na.ovskvim temama. Skočiš a ne razmisliš
Last edited by Zana on 01 Jul 2025, 21:54, edited 1 time in total.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8282 times

Post by Duminjo » 01 Jul 2025, 21:54

Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 21:47
Duminjo wrote: 01 Jul 2025, 21:46

Odoh se kupat da sutra mirišem.

Jedna mi se danas povjerila da je prekinula sa deckom.
Sve je to ok.
Ti znas da ja tebe u svim tim avanturama podrzavam ko nato pakt.
Samo polako, nemoj sta smrljat :D.
Necu smrljat, moram se dokazat i pokazat.
U pitanju je glavna sefica u preduzecu. Mozda se i zaljubimo.

Sve je pod kontrolom :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49380 times
Been thanked: 8780 times

Post by ElTriconi » 01 Jul 2025, 21:55

Znam i ja masinu upalit i nosim te uske pantale 😱
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49380 times
Been thanked: 8780 times

Post by ElTriconi » 01 Jul 2025, 21:56

I skuhat ponesto tobejarabi :kuku
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija » 01 Jul 2025, 21:58

Mene ne vrijeđa direktno ova pjesma ali je lažna iako sam obećao sebi da neću upadati u ta zensko muska sranja, nakon dvije veze, one prije ove i ove sad sto imam sa ovom djevojkom.
Svi smo mi individue ali realno da nisam vjernik ,koliko toliko za sebe mogu reći da sam i koliko praktikujem vjeru, ja ne vidim svrhu braka za muškarca.

Šta će muškarcu 21 vijeka brak osim ako nije to, očekivanje okoline ; porodice, šire neke društvene zajednice ili eto samo puke tradicije.

"All day, every day, therapist, mother, maid
Nymph, then a virgin, nurse, then a servant
Just an appendage, live to attend him
So that he never lifts a finger
24/7 baby machine
So he can live out his picket-fence dreams
It's not an act of love if you make her
You make me do too much labour

Solidarnost prema zenama je kao solidarnost prema Srbima kod mene , mogu se solidarisati ako gledam na njih kao ljude, ali ako gledam iskljucivo kao Srbe onda malo teze, jer sam ja Bošnjak i tu se stvara odmah antagonizam.
Svi imaju svoje neke borbe ali ni ova pjesma nije tačna, kad su muškarci mogli zivjeti his picket fence dreams, moguce da su današnji muškarci lijeniji kako su žene preuzele veće odgovornosti i vrijednije.

Rijetko kad vidim djevojku kako je lijena, vrijedne su i odgovorne, čak su vrijednije od muškaraca i po firmama (ne kazem da je to dobro) jer odmah se ne bore za svoja prava.

Čak i ona što je bila "luda" na svoju ruku, je bila vrijedna, nisam naletio ni na jednu djevojku a da nije bila vrijedna, međutim muškarac 19-20 vijeka nije isti kao muškarac 21.

Zašto bi on radio kad zena sve radi (ne njegova nego uloga društva - škole obrazovnog sistema koja više gura zensku djecu od muskih a muske vise disciplinuje po njihovoj buntovnoj prirodi) za svaku akciju ima reakcija, nagli pokret zena 21 vijeka je doveo do pasivnog i dosadnog muškarca.

Ja u svojoj firmi kad krenem i uporedim mogu reći da muškarci "manje rade" od zena nekad, a zene vise, međutim one dosta razgovaraju tokom rada, i prije ce muskarac napraviti puš pauzu ili neku jer boli ga briga ako dobije otkaz, promijeniti ce posao lahko mu je naci drugo.

Dok kod zena nije takva situacija, nemaju one sad nekog veceg izbora ako su zavrsile recimo kao muskarci sto rade u proizvodnji samo srednju skolu:

Ona moze biti ili konobarica ili trgovkinja na nekoj kasi, nema ona tu sa puno ni da bira.

Nazad na brak, da bi brak uspio mora se zrtvovati, ne vidim logiku da neki muskarac se zrtvuje za brak.

Ja ne bih radio neke stvari što je moj otac radio za mene i moju porodicu, jednostavno ne bi mogao i ne bi imao volju (mozda nemam djeteta pa tako govorim) ali sam dojma da smo svi više egoisti na svoj način.

Jedno vuče drugo, mozda što su zene bile više orjentirane u prošlosti za porodicu brak, tako su i muškarci slijedili ih. Međutim ako dolazi do polarizacije i egzistencijalizma (daj ti meni sad uzitak a kasnije kako bude) zasto da neko planira nesto golemo kao brak i da ulazi u drustvenu zajednicu.

Zasto bi neko zivio samo sa jednom zenom i bio sa njom i kad je dobro i lose.
I zasto bi neka zena zivjela sa muskarcem.
Realno ona rečenica " we dont need man" moze se prebaciti i we dont need woman, odnosi sve više hlade se i preuzimati će AI to što je nekad mogao partner.

Da trebamo mi i muškarce i zene kao neko ko odrzava drustvo u usluznim djelatnostima ali kao partnere za neke ozbiljne staze nisam siguran, u BIH to još se ne raspada zbog tradicionalnog patrijarhalnog ustrojstva braka i straha ljudi da ne gore na onom svjetu ako praktikuju seksualne aktivnosti van insitucija braka.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mon
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3974 times
Been thanked: 5061 times

Post by Mon » 01 Jul 2025, 21:58

ElTriconi wrote: 01 Jul 2025, 21:56 I skuhat ponesto tobejarabi :kuku
:srce

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 01 Jul 2025, 22:00

Ja kolko znam havana, tvoja žena ne radi?

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 01 Jul 2025, 22:01

Mutetova bi radila, dva posla

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 01 Jul 2025, 22:02

Cinjenica je da zene ocekuju danas sve ili previše a nude naprcene usne, obrve ko neke crne trake sa ljepilom ko one protiv muha i, kako one kazu "ja cu biti uz tebe, podrzavacu te". Golemo

cuj podrzavacu te.. 🙈😅

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2537 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 01 Jul 2025, 22:05

pa ne mozes Havana ti svoj brak uzimati kao mjerilo ostalih brakova.

Otkako radim u ovoj firmi, to je godina i 3 mjeseca, tri muskarca su dolazila i trazila da im platu isplacujemo na racune nekog drugog. Razlog? Imaju sudsku zabranu na dio plate koji ide na alimentaciju, te je na taj nacin pokusavaju izbjec.

Ti kad pricas ko da je svaka zena u braku sa havanom
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija » 01 Jul 2025, 22:08

Zana wrote: 01 Jul 2025, 22:01 Mutetova bi radila, dva posla
Mene zene hvale u firmi, a ti tako.

Kazu blago onoj koja dodje kod mene, drugo je moja ti što ja ne smijem na forumu biti "out of character" . :D.

Pa ti kad bi došla sa posla prvo bi te čekala kafa čaj pa onda večera, umorila si se sjedila 8 sati pa mozda i masaza.

Ti ne bi bila princeza , nego kraljica kod mene.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22828 times

Post by Fuddo » 01 Jul 2025, 22:09

Duminjo wrote: 01 Jul 2025, 22:02 Cinjenica je da zene ocekuju danas sve ili previše a nude naprcene usne, obrve ko neke crne trake sa ljepilom ko one protiv muha i, kako one kazu "ja cu biti uz tebe, podrzavacu te". Golemo

cuj podrzavacu te.. 🙈😅
Rodjo, ti znas da ja tebe volim, sta mislio tebi, odmah nek se desi meni.
Ti si dobar momak, dobar cojek
Bioloski sat je neumoljiv, on zacas otkuca
Nadji bolan neku Merhunisu, privedi, napravi dvoje Mujica za redom.
I laganini.
I te ce ti sto raskidaju u neka doba dosaditi, nemres ti bit onaj sto spasava unesrecene dijeve.
Nisi za to stvoren.
To je tako.
I zovi me na svadbu, kupio sam ganc novog mitraljeza. 😂
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3246 times

Post by Melek » 01 Jul 2025, 22:10

I mojne na nekog akrepa nabasati, najebaćeš :djed
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 Jul 2025, 22:16

Melek wrote: 01 Jul 2025, 22:10 I mojne na nekog akrepa nabasati, najebaćeš :djed
:D.
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2537 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 01 Jul 2025, 22:17

Ni na krvosrka.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 01 Jul 2025, 22:20

Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 22:09
Duminjo wrote: 01 Jul 2025, 22:02 Cinjenica je da zene ocekuju danas sve ili previše a nude naprcene usne, obrve ko neke crne trake sa ljepilom ko one protiv muha i, kako one kazu "ja cu biti uz tebe, podrzavacu te". Golemo

cuj podrzavacu te.. 🙈😅
Rodjo, ti znas da ja tebe volim, sta mislio tebi, odmah nek se desi meni.
Ti si dobar momak, dobar cojek
Bioloski sat je neumoljiv, on zacas otkuca
Nadji bolan neku Merhunisu, privedi, napravi dvoje Mujica za redom.
I laganini.
I te ce ti sto raskidaju u neka doba dosaditi, nemres ti bit onaj sto spasava unesrecene dijeve.
Nisi za to stvoren.
To je tako.
I zovi me na svadbu, kupio sam ganc novog mitraljeza. 😂
Nase zene su me razocarale. Prije cu otici u Vietnam i kupiti za 20$ nego Merhunisu.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 Jul 2025, 22:20

Nora Ibsenova wrote: 01 Jul 2025, 22:17 Ni na krvosrka.
:haha
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2761 times
Been thanked: 22822 times

Post by HAVANA » 01 Jul 2025, 22:20

Zana wrote: 01 Jul 2025, 21:54
HAVANA wrote: 01 Jul 2025, 21:47

A izvini molim te u kakvom je to zena nezavidnom polozaju u normalnom braku?Evo ja necu nit bi mi dala ni da kuham,spremam,perem,imam skuhano,oprano,brine ona o sto stvari…Ja brinem o 240.Sta trebam jos i pretis pristavit i proprat ves? Radila 8 sati pa kuci dalje oko kuce,djece…Svako ima svoje obaveze i zivot te na njih navede kako sve to najbolje funkcionise.Bez neke suvisne price.Podrazumijeva se.Bolje da su furale ove muskarce da su muskarci,da znaju ulovit sto bi rekli,popravit,uradit nesta…Sad nek ganjaju ove u uskim farmerkama sto se mazu faktorom 30 kad idu na plazu,ne piju,ne puse,doruckuju pahuljice.Oni su fini,njezni,znaju i masinu upalit i skuhat…To su ta neka forsiranja glupih prica pa ova djeca to slusaju…Sve ces ako vrijedi i nista ti nece biti tesko.Tako je i moja starija pocela s glupom nekom pricom necu mu ja ovo,ono…Neces al nece ga onda ni bit.Ako na normalnog naletis ode on zbog tog stava.Bil meni? Evo vidis kako ja i mama zivimo? Dobro to je drugo…Nije drugo.Sa tim stavom ces odbiti onoga ko je vrijedan toga svega.To se u hodu rjesava ko ce i sta.Nikako prije.Nema ugovora ni garancije kako ce zivot teci.Bice divno al i jebeno.Kako kad.I ako je pravi,prava…Prevelika su ocekivanja danasnjih generacija.Svi bi odma i sve ,i to s garancijom.Aha.Nek se pomuce malo,muka je odlicna stvar.

Ptočitala sam samo prve dvije rečenice. Ja ne znam šta treba da se desi da ti shvatiš da su takvi kao ti izuzetak a ne pravilo. I na svakog tvog jarana koji je isti ti ja ću dovesti dvojicu koji imaju itekako koristi od braka dok im žene kuhaju, čiste, odgajaju djecu. Počeću od svog brata.I uvijek ti ovako na.ovskvim temama. Skočiš a ne razmisliš
Pa znas sto skocim.Kod mene je sve prozeto djecom itd Ako pustim da ih odgajaju danasnje furke i price,instagram,mreze itd odose i oni stranputicom.Porodica je stub drustva a zena kuce,zdrava porodica je bingo.Djeca se odgajaju primjerom a ja ih hvala bogu imam i u kuci i u krugu prijatelja.Nije to uopste tako rijetko nit sam ja nesta poseban.Nego se forsiraju losi primjeri.U svemu.Nije to samo ovo.Sve su vijesti crnjak a ne sta drugo.A negativa radja negativu…Ne mozes ba ti dijete odgojit da ona sa 18 zna da ona nece skuhat,oprat,brinut o domacinstvu,muzu…Kako nece,sta ako je vrijedan toga? Sve sam ja to proso i sa starijom i sa mladjom,te glupe price,internetske sto bi ja reko..Dok im se nije objasnilo i dok nisu skontale neke stvari. I vrlo je privlacno zensko koje zna i skuhat,pospremit,nasmijat se,nema onog garda nakog nadrkanog…Za razliku od tih s gardom,napirlitanih.Ne treba musku ni prostitutka ni zena ko lutka iz izloga.Treba mi zena,da me pripazi,da mi jebe mater podjahkad,svasta nesta…Sta cu od onog fikusa s obravama i noktima?To kupim za 100 eura.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”