Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3386 times
Been thanked: 1339 times
Status: Offline

Re: Republikanci/Donald Trump

Post by Quds » 01 Jul 2025, 23:30

amidza idriz wrote: 01 Jul 2025, 23:17 Najludji predsjednik koji je krocio ovom planetom.
Poslije njega mislim da ne moze gori doci.
Prijeti, ucjenjuje, ponizava, laze, petlja...prodaje telefone, parfeme ko na Hametovoj pijaci.

Ne dao Bog ali kada sve sagledam oko UNa, poretka na zemlji, ko vlada zemoljama, otkrivene mnoge zavjere u koje smo vjerovali...mislim da popravka nema jer nema lidera i da nas moze vratiti samo neki jak reset.
Nažalost, reset teško ide bez svjetskog...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3761 times
Been thanked: 3485 times

Post by Naseef Mushroom » 01 Jul 2025, 23:34

Quds wrote: 01 Jul 2025, 18:35
tuzlak1212 wrote: 01 Jul 2025, 18:00

Jest to na papiru, nezz u praksi koliko office prepoznaje tezinu Muska i kako bi na onu krivulju drzavnog duga a i njihove politicke karijere uticalo da se udruze protiv Muska i pogorsaju svaku mogucu situaciju.

Kazem pretezak je Musk da mu ubijas biznis i saljes gs u Afriku ko nekog obicnog crnca iz sendvicare, ovdje je shit hit the fan odavno
Trump je već jednom bio predsjednik, i na tom položaju je već tada stekao moćne veze. Sad je ponovo predsjednik, konsolidovao staru moć sa ovom novostečenom. Predsjednik Amerike jeste najmoćniji čovjek na svijetu. Sad, sasvim je druga stvar koliko će to neko (zlo)upotrebljavati. Naravno, i čovjek sa toliko para je itekako moćan. Ali, ta moć najviše može biti ona kroz uticaj, neke ljude, pa i pojedine političare. Iza ovoga stoji državni aparat na raspolaganju. Ja da sam na njegovom mjestu, otrpio bih dok ga ne ''ispratim''.
I još nešto, prošli Trumpov mandat je bila šega i zayebancija, i toga je i Trump bio svjestan.
Uglavnom je tada bilo trolanje sa njegove strane, ruganje protivnicama, đuskanje na bini, ponašanje od kojeg bi se mogla napraviti skeč emisija, a i kada je postao prvi put predsjednik bio je skoro 10 godina mlađi.
Nije zloupotrebljavao toliko svoju moć jer mu je tada bilo samo važno “Crknite dušmani što sam postao kralj svijeta”.

Kod ovog mandata je postao namrgođeni osvetoljubljivi starac. Trump iz prvog mandata je za ovog Trumpa bio Majka Tereza.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 01 Jul 2025, 23:37

Naseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 23:34
Quds wrote: 01 Jul 2025, 18:35

Trump je već jednom bio predsjednik, i na tom položaju je već tada stekao moćne veze. Sad je ponovo predsjednik, konsolidovao staru moć sa ovom novostečenom. Predsjednik Amerike jeste najmoćniji čovjek na svijetu. Sad, sasvim je druga stvar koliko će to neko (zlo)upotrebljavati. Naravno, i čovjek sa toliko para je itekako moćan. Ali, ta moć najviše može biti ona kroz uticaj, neke ljude, pa i pojedine političare. Iza ovoga stoji državni aparat na raspolaganju. Ja da sam na njegovom mjestu, otrpio bih dok ga ne ''ispratim''.
I još nešto, prošli Trumpov mandat je bila šega i zayebancija, i toga je i Trump bio svjestan.
Uglavnom je tada bilo trolanje sa njegove strane, ruganje protivnicama, đuskanje na bini, ponašanje od kojeg bi se mogla napraviti skeč emisija, a i kada je postao prvi put predsjednik bio je skoro 10 godina mlađi.
Nije zloupotrebljavao toliko svoju moć jer mu je tada bilo samo važno “Crknite dušmani što sam postao kralj svijeta”.

Kod ovog mandata je postao namrgođeni osvetoljubljivi starac. Trump iz prvog mandata je za ovog Trumpa bio Majka Tereza.
Pa, evo sada već pokazuje sve te svoje gadne osobine, koje dolaze uz godine pokvarenosti i prevelike moći. ''Osvetiti se svima, i sjebati sve''.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Jul 2025, 23:41

Quds wrote: 01 Jul 2025, 23:30
amidza idriz wrote: 01 Jul 2025, 23:17 Najludji predsjednik koji je krocio ovom planetom.
Poslije njega mislim da ne moze gori doci.
Prijeti, ucjenjuje, ponizava, laze, petlja...prodaje telefone, parfeme ko na Hametovoj pijaci.

Ne dao Bog ali kada sve sagledam oko UNa, poretka na zemlji, ko vlada zemoljama, otkrivene mnoge zavjere u koje smo vjerovali...mislim da popravka nema jer nema lidera i da nas moze vratiti samo neki jak reset.
Ma i taj reset pomoću svjetskog može samo pogoršati stvari.

Kod prva dva svjetska rata je Amerika bila good guy. Osim antipatije prema Trumpu, ni opozicija, demokrati itd. se ne razlikuju što se tiče zla u svijetu kojeg su počinili u zadnjih 12 mjeseci.

Šta bi treći svjetski rat postigao? Da se sravni Iran sa zemljom i proširi se veliki izrael? Ili da Amerika izgubi i Putin vlada svijetom?
Svaka opcija nakon mogućeg trećeg svjetskog je od zla oca gore matere.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 01 Jul 2025, 23:45

Naseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 23:41
Quds wrote: 01 Jul 2025, 23:30

Ma i taj reset pomoću svjetskog može samo pogoršati stvari.

Kod prva dva svjetska rata je Amerika bila good guy. Osim antipatije prema Trumpu, ni opozicija, demokrati itd. se ne razlikuju što se tiče zla u svijetu kojeg su počinili u zadnjih 12 mjeseci.

Šta bi treći svjetski rat postigao? Da se sravni Iran sa zemljom i proširi se veliki izrael? Ili da Amerika izgubi i Putin vlada svijetom?
Svaka opcija nakon mogućeg trećeg svjetskog je od zla oca gore matere.
Ma jasno. Ali jebeš više i Savjet bezbjednosti (i čak cijelu UN koja je džaba tu), koji se sveo na odbranu Izraela. Mislim, daleko bilo, nije da priželjkujem rat, za Bosnu nikad nije dobar, bez obzira ne generalni ishod.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4179 times
Been thanked: 3087 times

Post by Melek » 01 Jul 2025, 23:47

Mislim ipak da bi pametnije bilo sačekati da Amerika implodira, kao paritet toj alternativi ww3. Ali opet, neko drugi će da uleti na scenu, nikad se ne zna koja negativnost smjenjuje koju. Ali kako stvari stoje, implodiraće zbog svog mentalnog sklopa u kojeg su upali.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Jul 2025, 23:49

Quds wrote: 01 Jul 2025, 23:37
Naseef Mushroom wrote: 01 Jul 2025, 23:34

Pa, evo sada već pokazuje sve te svoje gadne osobine, koje dolaze uz godine pokvarenosti i prevelike moći. ''Osvetiti se svima, i sjebati sve''.
Pa lik ima skoro 80 godina. Čak da je i bilo dobrote u njemu, svi mi imamo primjere u životu kada je neko prije 30-40 godina bio faca ili raja, pa danas sa 80 godina mrzi cijeli svijet, depresivan, sve mu smeta, od muzike do omladine što pravi buku i viče da ih treba sve pobiti jer su glasni.
Nit ga više fudbal interesuje, niti imaš više šta sa njim normalno razgovarati, niti ga više privlače žene.
Jedina radost mu je da komšiji crkne krava i da prijavljuje policiji ako je se ko pogrešno parkirao i gleda da razyebe svako sijelo i ogadi ukućanima film koji gledaju ili ako se smiju i provode, jer njemu nije ništa više interesantno.
E takav je sad na čelu Amerike.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Jul 2025, 23:57

Pa pogledajte ovo do kraja. Kandidati za gradonačelnika New Yorka.

Politička Amerika (a uz to i korporacije, medijske ličnosti) nisu izraelske kujice niti je Izrael 51. američka država.
Amerika je Izrael.

Pričaju ležerno kao Amerikanci da će u Izrael kao da govore da će u Kaliforniju ili Floridu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 02 Jul 2025, 00:06

Nego Rocko, kad ti je rođendan? :oo
Predsjednik kao trgovac: Trump predstavio svoje parfeme, šta mislite kako mirišu?

Image

Predsjednik Donald Trump predstavio je novu liniju mirisa, koja je sada u prodaji. Proizvodi uključuju kolonjske vode "Fight Fight Fight" i "Victory 47" za muškarce te parfeme "Fight Fight Fight" i "Victory 47" za žene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2462 times
Been thanked: 4281 times

Post by Nora Ibsenova » 02 Jul 2025, 00:07

Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 20:31 Ja ne mogu ovo da shvatim uopste iz ugla nekog klasicnog bezveznjakovica kojih je 95% na citavom dunjaluku.
Frajer ostavlja desetine miliona invalida, sirotinje, kljakaovg bez i ono malo zdravstvene zastite koju ima,
Jebomater glupu, on glasa za to
Vice maga :D.
Lize zastavu
Prosto nevjerovatno.
:ha stvarno jest nevjerovatno
Izgleda da su ljudi puni mrznje i jedva cekaju prostor da je kanalisu, ne znam drugog objasnjenja
Nek ce on meni uzet i gace sa stapa, al ce ocerat meksikanca da ga ne gledam
Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 13:55
ironman wrote: 01 Jul 2025, 13:50 U svijetu u kojemu Donald pobijedi za drugi mandat nista nije iznenadjenje.
Demokrati kontaju..ybomajku mozda i jest recept za uspjeh pronac budalu,sad grcevito rove ne bil nasli takog :D.
Tacno mi dodje da se kandidujem za nesta
Sta meni more naumpast, nemre ni truNpu
Gradici kampanju na obecanju da cemo svi pocrkat od gladi
Ma glasali bi oni
:haha :haha nadam se da si ovom mislju zapoceo paralelni svijet u kojem je ovo istina, jer 😂😂😂😂😂
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 817 times

Post by tuzlak1212 » 02 Jul 2025, 00:09

Sto je najgore i Trump i Musk su cool likovi koji su bez politike sve ostvarili i ni jednom nista od ovog ne treba ni sekunde

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13472 times
Been thanked: 22144 times

Post by Fuddo » 02 Jul 2025, 00:09

Nora Ibsenova wrote: 02 Jul 2025, 00:07
Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 20:31 Ja ne mogu ovo da shvatim uopste iz ugla nekog klasicnog bezveznjakovica kojih je 95% na citavom dunjaluku.
Frajer ostavlja desetine miliona invalida, sirotinje, kljakaovg bez i ono malo zdravstvene zastite koju ima,
Jebomater glupu, on glasa za to
Vice maga :D.
Lize zastavu
Prosto nevjerovatno.
Izgleda da su ljudi puni mrznje i jedva cekaju prostor da je kanalisu, ne znam drugog objasnjenja
Fuddo wrote: 01 Jul 2025, 13:55

Tacno mi dodje da se kandidujem za nesta
Sta meni more naumpast, nemre ni truNpu
Gradici kampanju na obecanju da cemo svi pocrkat od gladi
Ma glasali bi oni
:haha :haha nadam se da si ovom mislju zapoceo paralelni svijet u kojem je ovo istina, jer 😂😂😂😂😂
Dodacu svemu executive order
Svi ste razvedeni, now!
Fuck it
Uvescu bagat masine u upotrebu, mijenjamo staro za novo!
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 02 Jul 2025, 00:09

Elektricne
Na plin
Dozvolite da se obratimo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 02 Jul 2025, 00:14

Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 00:06 Nego Rocko, kad ti je rođendan? :oo
Predsjednik kao trgovac: Trump predstavio svoje parfeme, šta mislite kako mirišu?

Image

Predsjednik Donald Trump predstavio je novu liniju mirisa, koja je sada u prodaji. Proizvodi uključuju kolonjske vode "Fight Fight Fight" i "Victory 47" za muškarce te parfeme "Fight Fight Fight" i "Victory 47" za žene.
Del Boy. :ooo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 02 Jul 2025, 00:29

tuzlak1212 wrote: 02 Jul 2025, 00:09 Sto je najgore i Trump i Musk su cool likovi koji su bez politike sve ostvarili i ni jednom nista od ovog ne treba ni sekunde
Maske na zapadu padaju i ispada da je sistem isti kao kod nas, samo je bio toliko decenijama ljepše upakovano.

Kao što je se saznalo da su američki pjevači robovi raznih P Diddija ili su nastrani kao on i nisu postali uspješni samo zbog talenta.
Kao i što su svi američki glumci u talu sa raznim Epsteinima i Weinsteinima,

tako i uspješni ljudi poput Trumpa ili Muska koji je kao stranac uspio u Americi nije zbog toga jer postoji američki san gdje svako može uspjeti ako se razumije u biznis, već je kao na Balkanu, ako nisi u talu sa Dodikom ili SDA ne možeš otvoriti ni benzinsku pumpu a kamoli da budeš uspješan biznismen kao ovi naši poslijeratni. Samo je u Americi to na nekom perverznijem nivou.

Ja smatram da je tu nešto više od onoga “Malo Trumpu i Musku milijarde, postali pohlepni pa hoće i u politiku, porastao ego” i da se radi o tome da su i oni robovi onih koji su ih napravili relevantnim, pa moraju kad-tad na neki način da otplate dug.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1167 times
Been thanked: 3578 times

Post by Laser » 02 Jul 2025, 00:46

Fuddo wrote: 02 Jul 2025, 00:09
Nora Ibsenova wrote: 02 Jul 2025, 00:07

Svi ste razvedeni, now!
Fuck it
Šteta što ne mogu glasat tamo. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 817 times

Post by tuzlak1212 » 02 Jul 2025, 00:49

Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 00:29
tuzlak1212 wrote: 02 Jul 2025, 00:09 Sto je najgore i Trump i Musk su cool likovi koji su bez politike sve ostvarili i ni jednom nista od ovog ne treba ni sekunde
Maske na zapadu padaju i ispada da je sistem isti kao kod nas, samo je bio toliko decenijama ljepše upakovano.

Kao što je se saznalo da su američki pjevači robovi raznih P Diddija ili su nastrani kao on i nisu postali uspješni samo zbog talenta.

tako i uspješni ljudi poput Trumpa ili Muska koji je kao stranac uspio u Americi nije zbog toga jer postoji američki san gdje svako može uspjeti ako se razumije u biznis, već je kao na Balkanu, ako nisi u talu sa Dodikom ili SDA ne možeš otvoriti ni benzinsku pumpu a kamoli da budeš uspješan biznismen kao ovi naši poslijeratni. Samo je u Americi to na nekom perverznijem nivou.

Ja smatram da je tu nešto više od onoga “Malo Trumpu i Musku milijarde, postali pohlepni pa hoće i u politiku, porastao ego” i da se radi o tome da su i oni robovi onih koji su ih napravili relevantnim, pa moraju kad-tad na neki način da otplate dug.
Ako i postoji covjek koji je Trumpa napravio relevantnim, njeg nije da su crvi do sad pojeli nego su i te crve pojeli drugi crvi.
Al vrlo je moguce da se neciji interesi stite, al tesko je to povezat ciji, jer nista se ustvari nije promjenilo od Bidena do Trumpa, biznis oruzja cvjeta, nafta cvjeta, ove IT tehnologije i cyber biznisi cvjetaju
Nista im nije ni skocilo ni palo, nit uopste ima tendencija da se nesto promjeni
Tu je trik, tu je argument da su egomanijaci :oo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 02 Jul 2025, 00:49

Laser wrote: 02 Jul 2025, 00:46
Fuddo wrote: 02 Jul 2025, 00:09

Svi ste razvedeni, now!
Fuck it
Šteta što ne mogu glasat tamo. :D.
Rodjo, ima naroda, glasace :D.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 02 Jul 2025, 00:58

tuzlak1212 wrote: 02 Jul 2025, 00:49
Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 00:29

Ako i postoji covjek koji je Trumpa napravio relevantnim, njeg nije da su crvi do sad pojeli nego su i te crve pojeli drugi crvi.
Al vrlo je moguce da se neciji interesi stite, al tesko je to povezat ciji, jer nista se ustvari nije promjenilo od Bidena do Trumpa, biznis oruzja cvjeta, nafta cvjeta, ove IT tehnologije i cyber biznisi cvjetaju
Nista im nije ni skocilo ni palo, nit uopste ima tendencija da se nesto promjeni
Tu je trik, tu je argument da su egomanijaci :oo
Ne moraju to biti pojedinci koji su 100% danas pod zemljom, već se radi o posebnom društvu, udruženju, sekti, mafiji, nazovimo to kako hoćemo, koji su napravili i one koji su Trumpa napravili

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9170 times
Been thanked: 10886 times

Post by Krokodil Behko » 02 Jul 2025, 00:59

Statistički gledano, od ww2 do danas, dug su smanjivali demokrati i republikanci starog kova, kao Eizenhauer i Nixon. Iza Regana, obojice Bushova i Trumpa, ostala je pustoš. Doduše i Obama je povećao dug, al to je zato što mu je Bush ostavio državu u govnima, nakon onolikih ratova i finansijskog sloma.

Post Reply

Return to “Svijet”