Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3265 times
- Been thanked: 1287 times
- Status: Offline
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46132 times
- Been thanked: 8254 times
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Islamska zajednica po ovom pitanju do sada nije zauzimala službeni stav putem nadležnih tijela/organa. Budući da je ovo prije svega medicinsko/zdravstveno pitanje, mi se u tome općenito oslanjamo na medicinsku i farmaceutsku struku i nauku. Kao i u slučaju drugih bolesti, idemo s povjerenjem ljekaru na pregled i koristimo lijekove koje propiše, tako se trebamo ponašati i kad je riječ o vakcinisanju.
To je reko nakav iz IZ a evo sta je reko i sam rejs na hutbiBudući da se radi o ozbiljnoj prijetnji zdravlju/životima ljudi i normalnom odvijanju važnih društvenih aktivnosti, slučaj pandemije i vakcinisanja kojim se prevenira zaraza, može se podvesti pod načelo nužde. Ukoliko vakcinacija bude zakonski obavezna, nužda je očigledna, a ako bude dobrovoljna, onda će svako procijeniti šta je za njega bolje. Savjetujemo da to bude uz konsultaciju s ljekarom.
Pajdo ja kao clan IZ i onaj koji ponekad ode na dzumu slusam sta vicu i donosim stav na osnovu onog sta se vice.Zato, žalosti me kada čujem glasove i među muslimanima koji potcjenjuju stečeno ljudsko znanje, ne znajući da na taj način dovode u sumnju i samu Objavu.
Zar nam nije objavljeno u Kur’anu: Uči u ime tvoga Gospodara Koji stvara.
Zato, braćo i sestre, koristim se i ovom prilikom da vas još jednom pozovem na vakcinaciju koja može pomoći da se suzbije velika i opaka zaraza COVID-19. Znajte da onaj koji sumnja u znanje koje je Allah dao ljudima, sumnja i u Njegovu Objavu. Ostavite se sumnjičenja bez dokaza, jer je to grijeh.
Nije se moglo ni na hadz 2022 bez vakcinacije
putnik na hadž mora imati primljene dvije doze vakcina protiv COVID-19;
ako je do 30. juna 2022. godine isteklo više od osam mjeseci od primljene druge doze vakcine protiv Covid 19, putnik je obavezan primiti i treću dozu;
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1356 times
- Been thanked: 1316 times
Nikada nećemo saznati koliko ljudi je umrlo zbog komplikacija u vezi sa cijepljenjem nedovoljno istraženim cjepivima protiv korone, raznoraznih proizvođača, hochstaplera.
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46132 times
- Been thanked: 8254 times
Pa i katolicki vjerski lideri su vikali da se vakcinise, pa ja. Nemres pajdo bit malo katolik, il si katolik il nisi 
Pogotovo ako si hrvat, sta se ako nisi veliki katolik razlikujes od ostalih, mores komotno bit i musliman, pa ja
Pogotovo ako si hrvat, sta se ako nisi veliki katolik razlikujes od ostalih, mores komotno bit i musliman, pa ja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1356 times
- Been thanked: 1316 times
Ja sam već katolik od Pape, logično... i nisam se cijepio.ElTriconi wrote: 02 Jul 2025, 18:56 Pa i katolicki vjerski lideri su vikali da se vakcinise, pa ja. Nemres pajdo bit malo katolik, il si katolik il nisi
Pogotovo ako si hrvat, sta se ako nisi veliki katolik razlikujes od ostalih, mores komotno bit i musliman, pa ja![]()

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...