Da li je Merkel u pravu i da li će biti rata na Balkanu?

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply

da
1
17%
ne
3
50%
ne znam
1
17%
ne zanima me
1
17%

Total votes: 6

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times
Status: Offline

Post by Krokodil Behko »

Njemačka kancelarka je prije par dana izjavila, da Njemačka ne bi trebala zatvarati granice za izbjeglice, jer se između ostalog, plaši da će izbiti novi rat na Balkanu, konkretnije između Hrvatske i Srbije.

Ona je ovo izjavila, vjerovatno inspirisana skorašnjim diplomatskim sukobom, između Hrvatske i Srbije, a u vezi protoka izbjeglica kroz te dvije zemlje i koji je srozao njihove međusobne odnose na najniži nivo, od završetka ratova u našoj regiji.
Vjerovatno je razlog za dodatnu inspiraciju bila i informacija da su se obje zemlje nakon tog diplomatskog sukoba, počele naoružavati i isticati to kao neki dobar potez i "zalog za mir u regiji".

Šta vi misloite, ima li istine u ovim Merkelkinim prognozama?
Istina ili samo manevar u kojem ona navodi bilo kakve razloge da ne zatvori granicu, jer se plaši nekih drugih posljedica po Njemačku ili Evropsku uniju?

Možete glasati za jednu opciju.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Re: Da li je Merkel u pravu i da li će biti rata na Balkanu?

Post by Melek »

Ova baba kao da je pala s Marsa. Pa Srbija i Hrvatska kad ratuju onda su to ratovi teatralnog tipa, gdje je u principu vec sve dogovoreno a malo se puskara za javnost. Ne znam kako ona ali ja nikakav novi pozorisni scenario po tom pitanju ne vidim pred sobom. Mozda Srbija proizvede neku tamo novu Srebrenicu ovaj puta nad sirijskim izbjeglicama a kao izgovor ce da uzmu hrvatsko zatvaranje granice, ali nikakav rat ne vidim na pomolu. Oni to svakako moraju svakih nekoliko decenija, inace malo zulja u genima :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
C12H22O11
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 1 time

Re: Da li je Merkel u pravu i da li će biti rata na Balkanu?

Post by C12H22O11 »

Biće rata, kažu svi...
Drugo poluvrijeme već dugo čeka da počne.
Post Reply

Return to “Stare ankete”