Aj dobro..
Predznaci Sudnjeg dana, mali, srednji i veliki
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
- Status: Offline
Re: Predznaci Sudnjeg dana, mali, srednji i veliki
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1351 times
- Been thanked: 4638 times
Znaci ne pricam sama sa sobomtuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 00:43 ima i dio koji je vesvesa sejtana, dosaptavanja
vesvesa je cudna vrsta dosaptavanja kad mislis da je nesto tvoja misao a ono on puni glavu tj inner voice bude njegovo punjenje glave
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Matan
- Sila nečista
Problem je sto ja mogu diskutovati na temu religije a vi ne..
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 109 times
ovaj svijet je za nas test, a nasa smrt i smak svijeta je kraj testa, a Sudnji dan je pretres djela, sta smo radili a sta ne, onda ide nagrada ili kazna.Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:45Ma u biti, meni je citav taj koncept na neki nacin potpuno besmislen.Salahuddin wrote: 04 Jul 2025, 00:41
Nije zabranjeno da se u sve sumnja. Ima tu i mnoštvo stvari koje su produkt ljudske mašte, pa se dodavalo nekad, što danas i budala vidi i može se i dokazati kao glupost. A, opet,neću da ulazim u to, na šta ti konkretno misliš, to je tvoje, i bilo bi baš bezze da sad ja ispitujem dokle si, šta si...
Imas neko, Nadbice, Savrsenstvo, odluci se da stvori svijet pun bola i patnje. Vrti se to hiljadama godina, i sve se svodi na kraju da ti neki melek iscupa dusa, smjesti te dje se vec ceka Sudnji Dan. Ok.
Why?
Zasto bi perfektno, bezgrijesno bice uopste pravilo tako nesto.
Sta ce mu?
- Matan
- Sila nečista
Religije su sve iste..
a i ljudi, bogme..
a i ljudi, bogme..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13535 times
- Been thanked: 22271 times
Znam ja sve to, sto je zapisano.Jahja83 wrote: 04 Jul 2025, 00:48ovaj svijet je za nas test, a nasa smrt i smak svijeta je kraj testa, a Sudnji dan je pretres djela, sta smo radili a sta ne, onda ide nagrada ili kazna.Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:45
Ma u biti, meni je citav taj koncept na neki nacin potpuno besmislen.
Imas neko, Nadbice, Savrsenstvo, odluci se da stvori svijet pun bola i patnje. Vrti se to hiljadama godina, i sve se svodi na kraju da ti neki melek iscupa dusa, smjesti te dje se vec ceka Sudnji Dan. Ok.
Why?
Sta ce mu?
Samo, zasto bi me testirao, a mozes me napraviti savrsenog?
Dozvolite da se obratimo
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
testira da te pokazes sebi i Bogu da zasluzujes da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju.Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:49Znam ja sve to, sto je zapisano.Jahja83 wrote: 04 Jul 2025, 00:48
ovaj svijet je za nas test, a nasa smrt i smak svijeta je kraj testa, a Sudnji dan je pretres djela, sta smo radili a sta ne, onda ide nagrada ili kazna.
Samo, zasto bi me testirao, a mozes me napraviti savrsenog?
a savrsen mozes da budes jedino u Raju.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 822 times
ja jednom doktorici govorio kako se opteretim nekad oko posla i puno razmisljamLedena wrote: 04 Jul 2025, 00:47Znaci ne pricam sama sa sobomtuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 00:43 ima i dio koji je vesvesa sejtana, dosaptavanja
vesvesa je cudna vrsta dosaptavanja kad mislis da je nesto tvoja misao a ono on puni glavu tj inner voice bude njegovo punjenje glave
kaze trebas se zenit

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Pazi, On me stvorio.
Podario mi zivot.
I sad me testira?
Mozda se ne razumijemo, ali mislim da sam malo vise bitniji u tim nekim metafizckim stvarima od, stajaznam, toyote corole?
Ili, mozda nisam
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista
A stas da radis tamo zivota ti..
Da se dosadjujes milijarde godina..
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1351 times
- Been thanked: 4638 times
Kad se ozenis jos ces vise razmisljattuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 00:53ja jednom doktorici govorio kako se opteretim nekad oko posla i puno razmisljam
kaze trebas se zenit![]()

Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:54Pazi, On me stvorio.Jahja83 wrote: 04 Jul 2025, 00:52
testira da te pokazes sebi i Bogu da zasluzujes da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju.
a savrsen mozes da budes jedino u Raju.
Podario mi zivot.
I sad me testira?
Mozda se ne razumijemo, ali mislim da sam malo vise bitniji u tim nekim metafizckim stvarima od, stajaznam, toyote corole?
Ili, mozda nisam
da , usao si u ugovor sa Bogom prije rodjenja dok si bio samo dusa, da pristajes da budes podlozen testu na zemlji pa da preko toga steknes vjecni zivot i uzivanje u Raju....a ako padnes na testu, da budes kaznjen.Pazi, On me stvorio.
Podario mi zivot.
I sad me testira?
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22193 times
- Been thanked: 5917 times
tuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 00:53ja jednom doktorici govorio kako se opteretim nekad oko posla i puno razmisljam
kaze trebas se zenit![]()
dobar savjet ti je dala-sjasi murta, da uzjase kurta.

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Kakav ugovor?Jahja83 wrote: 04 Jul 2025, 00:56Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:54
Pazi, On me stvorio.
Podario mi zivot.
I sad me testira?
Ili, mozda nisamda , usao si u ugovor sa Bogom prije rodjenja dok si bio samo dusa, da pristajes da budes podlozen testu na zemlji pa da preko toga steknes vjecni zivot i uzivanje u Raju....a ako padnes na testu, da budes kaznjen.Pazi, On me stvorio.
Podario mi zivot.
I sad me testira?
Dozvolite da se obratimo
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
sve sta pozelisA stas da radis tamo zivota ti..
u Raju nema dosade.Da se dosadjujes milijarde godina..
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
da budes testiran od Boga na zemlji pa ako prodjes uspjesno ides u vjecni Raj, ako ne ide kazna....i pristao si na to....ustvari svako ko je rodjen pristao je na to.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3465 times
- Been thanked: 1366 times
- Status: Online
Dobro, to je jako dobro pitanje, koje zahtijeva sada i da se o tome priča i iz filozofskog ugla. Po nauci, kakvom je znamo, Bog je ''nepotreban''. Ali samo to, niko ne može isključiti to nekim dokazom. A, ja bih na tvoje pitanje postavio pitanje koje moraš sebi postaviti prije toga šti si pitao. Možeš li da zamisliš vječnost, i ako možeš, da li je ovaj univerzum stvoren, ili je on oduvijek? Kaže Big Bang... Pitaš, a šta je bilo prije njega, kaže, ''nema prije, nije bilo prije, nije postojalo ni vrijeme, tako da ne možeš ni pričati o nečemu prije''... dobro, mi koji smu fiziku naučili do samo onih osnovnih stvari, kao ne možemo u te rasprave, jer, ne znamo neke stvari.Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:45Ma u biti, meni je citav taj koncept na neki nacin potpuno besmislen.Salahuddin wrote: 04 Jul 2025, 00:41
Nije zabranjeno da se u sve sumnja. Ima tu i mnoštvo stvari koje su produkt ljudske mašte, pa se dodavalo nekad, što danas i budala vidi i može se i dokazati kao glupost. A, opet,neću da ulazim u to, na šta ti konkretno misliš, to je tvoje, i bilo bi baš bezze da sad ja ispitujem dokle si, šta si...
Why?
Sta ce mu?
Evo, i danas ti je prevladavajuća teorija Big Bang, sa kojom nastaje sve što vidimo, materija, energija. Sve je to bilo sabito u jednu malu ''tačku'', koja je neizmjerno mala, ali je posjedovala skoro pa beskonačnu masu, beskonačnu energiju, itd...i sve se to iz te tačke ''rasulo, i nastalo je sve što je oko nas, pa i mi sami (sad, nastajanje života od neživih stvari je drugi par opanaka). Šta će vremenom biti sa svemirom? Kažu, širi se (''slučajno'', to piše i u Kur'anu)...dokle? Je li to sve bilo, kako je prevladavajuća terija, da je sve to, zajedno sa nama, skup nekih koincidencija, koje su se u pravo vrijeme ''poklopile'', i eto nas na scenu. j.... li ga, puno tu slučajnosti ima
I samo pitaš, a ko stvori tu singularnost, tu tačku, ili je onda ona oduvijek? Jer, ako energija niti može sama nastati, niti se može ''ubiti'', otkuda...mislim, hajde tu prvo malo rastabiri, ima više tu pitanja nego u religiji (po meni, ali, ko sam ja, jel', nisam ja gledao pod mikroskopom te krze, i promatrao svemir dovoljno).
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Mislim da se moje i tvoje razumijevanje termina ugovor potpuno razlikuju.
Kod ugovorw imas i opciju da kazes, necu ja ovo.
Al haj
I sad, hipoteticki, nalazis se u Srebrenici ‘95, stavili su te u red za streljanje. Sta testira u tom momentu kod tebe?
Dozvolite da se obratimo
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 01:01Mislim da se moje i tvoje razumijevanje termina ugovor potpuno razlikuju.Jahja83 wrote: 04 Jul 2025, 01:00
da budes testiran od Boga na zemlji pa ako prodjes uspjesno ides u vjecni Raj, ako ne ide kazna....i pristao si na to....ustvari svako ko je rodjen pristao je na to.
Kod ugovorw imas i opciju da kazes, necu ja ovo.
Al haj
I sad, hipoteticki, nalazis se u Srebrenici ‘95, stavili su te u red za streljanje. Sta testira u tom momentu kod tebe?
da si rekao necu, nebi bio rodjen.Kod ugovorw imas i opciju da kazes, necu ja ovo.
testiran si do streljanja, a streljanje je samo tvoje vrijeme kada ides na onaj svijet, kada te andjeli prebacuju na drugi svijet, to jeste tvoju dusu.I sad, hipoteticki, nalazis se u Srebrenici ‘95, stavili su te u red za streljanje. Sta testira u tom momentu kod tebe?
Last edited by Jahja83 on 04 Jul 2025, 01:04, edited 1 time in total.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Sve ok, samo sto ja totalno ne vjerujem u Big Bang.Salahuddin wrote: 04 Jul 2025, 01:00Dobro, to je jako dobro pitanje, koje zahtijeva sada i da se o tome priča i iz filozofskog ugla. Po nauci, kakvom je znamo, Bog je ''nepotreban''. Ali samo to, niko ne može isključiti to nekim dokazom. A, ja bih na tvoje pitanje postavio pitanje koje moraš sebi postaviti prije toga šti si pitao. Možeš li da zamisliš vječnost, i ako možeš, da li je ovaj univerzum stvoren, ili je on oduvijek? Kaže Big Bang... Pitaš, a šta je bilo prije njega, kaže, ''nema prije, nije bilo prije, nije postojalo ni vrijeme, tako da ne možeš ni pričati o nečemu prije''... dobro, mi koji smu fiziku naučili do samo onih osnovnih stvari, kao ne možemo u te rasprave, jer, ne znamo neke stvari.Fuddo wrote: 04 Jul 2025, 00:45
Ma u biti, meni je citav taj koncept na neki nacin potpuno besmislen.
Why?
Sta ce mu?
Evo, i danas ti je prevladavajuća teorija Big Bang, sa kojom nastaje sve što vidimo, materija, energija. Sve je to bilo sabito u jednu malu ''tačku'', koja je neizmjerno mala, ali je posjedovala skoro pa beskonačnu masu, beskonačnu energiju, itd...i sve se to iz te tačke ''rasulo, i nastalo je sve što je oko nas, pa i mi sami (sad, nastajanje života od neživih stvari je drugi par opanaka). Šta će vremenom biti sa svemirom? Kažu, širi se (''slučajno'', to piše i u Kur'anu)...dokle? Je li to sve bilo, kako je prevladavajuća terija, da je sve to, zajedno sa nama, skup nekih koincidencija, koje su se u pravo vrijeme ''poklopile'', i eto nas na scenu. j.... li ga, puno tu slučajnosti ima
I samo pitaš, a ko stvori tu singularnost, tu tačku, ili je onda ona oduvijek? Jer, ako energija niti može sama nastati, niti se može ''ubiti'', otkuda...mislim, hajde tu prvo malo rastabiri, ima više tu pitanja nego u religiji (po meni, ali, ko sam ja, jel', nisam ja gledao pod mikroskopom te krze, i promatrao svemir dovoljno).

Dozvolite da se obratimo