Adolf Hitler

Moderator: Krokodil Behko

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Adolf Hitler

03 Aug 2014, 12:43

sad će behko reć da su bosanci iliri :haha
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4458 times
Been thanked: 3437 times

03 Aug 2014, 12:46

Katja wrote:
Lebowski wrote:
Salahuddin wrote:Hico je i danas enigma... Ali pocetkom internetskog doba, od zvijeri postao je vise kao kontroverzan.
Nema nikakve enigme, zločinac i poremećenih razmišljanja.. Ne znam što bi mu se tolerisalo išta što je radio, pisao, govorio samo zato što su Jevreji danas takvi kakvi jesu.

Imao je on i drugih ludih ideja a ubijao je i druge.

To za internet si dobro primjetio, čak je postao i uzor mnogima, lik za zezanciju jer je puno šala na njegov račun, onih meme slika, itd a vjerujem da je to i do površnog znanja o tome šta je radio.

To je danas popularno. :cudi
Ako ti je Hitler idol onda si cool.

Na društvenim mrežama, pa i na ovoj temi, mnogo hvalospjeva Hitleru pjevuše, ni manje ni više nego - Slaveni. :oo
Koje je Hitler držao nižom ljudskom rasom.
Što reći o autorima takvih postova... ili ne reći ništa, samo zdravorazumski posumnjati u njihovu inteligenciju. :o
Pa Hrvati su mu bili de facto saveznici tokom WW2 pa nikom nista. A Hrvati su isto tako Slaveni, samo su se tada svi skupa pravili naivni..
Mos mislit' jes' ih zajebo :zubi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

03 Aug 2014, 12:55

Melek wrote:
Katja wrote:
Lebowski wrote:
Salahuddin wrote:Hico je i danas enigma... Ali pocetkom internetskog doba, od zvijeri postao je vise kao kontroverzan.
Nema nikakve enigme, zločinac i poremećenih razmišljanja.. Ne znam što bi mu se tolerisalo išta što je radio, pisao, govorio samo zato što su Jevreji danas takvi kakvi jesu.

Imao je on i drugih ludih ideja a ubijao je i druge.

To za internet si dobro primjetio, čak je postao i uzor mnogima, lik za zezanciju jer je puno šala na njegov račun, onih meme slika, itd a vjerujem da je to i do površnog znanja o tome šta je radio.

To je danas popularno. :cudi
Ako ti je Hitler idol onda si cool.

Na društvenim mrežama, pa i na ovoj temi, mnogo hvalospjeva Hitleru pjevuše, ni manje ni više nego - Slaveni. :oo
Koje je Hitler držao nižom ljudskom rasom.
Što reći o autorima takvih postova... ili ne reći ništa, samo zdravorazumski posumnjati u njihovu inteligenciju. :o
Pa Hrvati su mu bili de facto saveznici tokom WW2 pa nikom nista. A Hrvati su isto tako Slaveni, samo su se tada svi skupa pravili naivni..
Mos mislit' jes' ih zajebo :zubi
Dakle, evo tebe da meni sudiš, ne prema mojim stavovima koje sam i više nego jasno izrazila na ovoj i drugim temama - nego prema onome što sam po nacionalnosti.
Drugim riječima, uspješno brojiš krvna zrca kao pravi Hitlerov učenik. :oo

Da, Hrvati su Slaveni,
da, neki su bili za NDH,
ne, nisu svi.

Jesi li ti svjestan da da si Hrvat, da bi nosio najveće U na kapi na čelu?
Da si Srbin da bi šetao s kokardom?
Jel ti možeš shvatiti da postoje ljudi koje je lako zadojiti mržnjom, bili oni ove li one nacionalnosti
te da postoje one koji će ostati LJUDI kakva god da ih vremena snašla?

Jel možeš shvatiti da stavovi čine čovjeka?

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

03 Aug 2014, 17:12

A i ovo me podsjeti na Izrael: sve se cesce cuju komentari "vrlih" muslimacina u stilu: Da ih je Bog d'o sve potr'o (misli se na Jevreje). sta reci nego plakati nad sudbinom hudnicom nadobudnog idiota.

A nista me ne piss off ko ljudski kretenizam. :bua
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times

03 Aug 2014, 21:04

Koliko je meni poznato, nakon jednog od brojnih pokušaja atentata na Hitlera, Winston Churchil je odahnuo i rekao: Hvala bogu, opet je preživio. Boljeg čovjeka od njega nisu mogli imati. Šta da je general Romel, na primjer uspio i ubio Hitlera? Jedan takav vrhunski strateg, mogao je pomesti i Rusiju i Britaniju. Mašineriju je ionako imao i znamo da su Nijemci u tom ratu bili superiorniji i po tehnici i po organizaciji vojske. Ukratko, još uvijek najorganiziranija vojna sila, koju je svijet ikada vidio. Još uvijek.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times

03 Aug 2014, 21:09

hitler je bio los covjek cinjenica
isto kao sto je cinjenica da je pokusao unistit najvece zlo na planeti :kafa

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

03 Aug 2014, 21:35

Krokodil Behko wrote:Koliko je meni poznato, nakon jednog od brojnih pokušaja atentata na Hitlera, Winston Churchil je odahnuo i rekao: Hvala bogu, opet je preživio. Boljeg čovjeka od njega nisu mogli imati. Šta da je general Romel, na primjer uspio i ubio Hitlera? Jedan takav vrhunski strateg, mogao je pomesti i Rusiju i Britaniju. Mašineriju je ionako imao i znamo da su Nijemci u tom ratu bili superiorniji i po tehnici i po organizaciji vojske. Ukratko, još uvijek najorganiziranija vojna sila, koju je svijet ikada vidio. Još uvijek.
Poslije SAD-a. :djed
Taj Romele izgleda bio fin čova, oglušivao se o naredbe da se ubijaju civili, nije činio zločine, samo ratovao i vodio armiju. :lud
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

04 Aug 2014, 11:44

Sto se tice Romela, razne legende, price i mitovi kruze oko njegovog ucesca u operacijama, prvenstveno Africi. Kazu, "Cercil rekao ovo, onaj rekao ono...", medjutim jos nisam naisao na potvrdjene podatke da je bio toliko "omiljen" medju pobjednickim silama. Samo sam u bar dva navrata naisao na jednu te istu izjavu, koja se pripisuje Cercilu i glasi nesto u smislu, "da imamo njega na svojoj strani, rat bi puno krace trajao".
O tome i govorim. Romel je učestvovao u pripremi atentata na Hitlera. Dakle, htio ga je smaknuti jer je vidio da on Njemačku vodi u propast. Tu se vjerovatno htjelo distancirati od nacizma kao ideologije i učiniti da vojska bude pošteđena toga, kao i ultimativnog cilja - vladati cijelim svijetom. Da je uspio i preuzeo komandu, više ne bi bilo strategijskih grešaka koje je pravio Hitler i rat bi se možda završio i drugačije ili bi trajao još duže.

To što su jenkiji prvi napravili atomsku bombu ne mijenja stvar. I Hitlerovi naučnici su bili u fazi pravljenja iste. Trebamo li pominjati izvjesnog fon Brauna i njegove (u to doba) ubjedljivo najveće rakete ikad viđene?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Aug 2014, 22:04

Neki Nijemac, valjda, tako priča engleski... govori o tome zašto su Židovi bili nepoželjni u Njemačkoj.

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Aug 2014, 14:17

:DD

[ytube][/ytube]

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

18 Aug 2014, 16:27

Krokodil Behko wrote:Koliko je meni poznato, nakon jednog od brojnih pokušaja atentata na Hitlera, Winston Churchil je odahnuo i rekao: Hvala bogu, opet je preživio. Boljeg čovjeka od njega nisu mogli imati. Šta da je general Romel, na primjer uspio i ubio Hitlera? Jedan takav vrhunski strateg, mogao je pomesti i Rusiju i Britaniju. Mašineriju je ionako imao i znamo da su Nijemci u tom ratu bili superiorniji i po tehnici i po organizaciji vojske. Ukratko, još uvijek najorganiziranija vojna sila, koju je svijet ikada vidio. Još uvijek.
..s tim da su najelitnije jedinice činili hrvati ... :pusi nema ljudi koji manje vole rat a uspješniji su u njemu.. :lud
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

18 Aug 2014, 20:11

Salahuddin wrote:
franjo wrote:
..s tim da su najelitnije jedinice činili hrvati ... :pusi nema ljudi koji manje vole rat a uspješniji su u njemu.. :lud
Pa da, 13-ta SS se vodila da je hrvatska iako je u njoj bilo 2 i po Hrvata. :ha
Ma stipu ga. On to namjerno piše, trudeći se da napravi neku reviziju.
Zapravo, kad smo već kod te 13. SS divizije, Pavelić se svim silama trudio, da tu uvali što više katolika ali to se Hitleru nije dopalo. Eto, toliko o hrvatskim elitnim postrojbama. :hihi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Mar 2015, 12:50

Hm, ne znam puno ali pisalo se da se Njemacka bojala da ce Zidovi preuzeti bankarstvo i da je to glavni razlog...a Hitler jest zagonetka...kako je jedan obicni ulicni prodavac slika odjednom postao tako karizmatican i poveo i zaludio mase...nagadza se i da je bio u tajnom drustvu...i da je drugi mozak zapravo vodio rat...kakogod, bio je ne samo megaloman vec tesko poremecen...koliko zla ... a volio je jako svoga cuku...eto.. :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 Jul 2015, 23:43

Nedavno citaam da je Hitler isao na predavanja Gurdjijeva...i da je imao hipnotičke okultne moci...i izuzetan osjecaj ili instinkt za opasnost...a Gurdjijev se bavio svime i svacim...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

07 Jul 2015, 22:16

Literatura...

Uzmi doktora zivaga
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Historičari priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

06 Nov 2015, 09:05

Image
Američki historičari su konačno opovrgnuli zvanično objašnjenje o Hitlerovoj smrti, dokazavši da je fragment lobanje sa rupom od metka koju su Rusi pronašli 1946. godine u stvari pripadao ženi.
DNK analiza fragmenta lobanje koju je sproveo Univerzitet u Konektikatu je šokirala naučnike, te mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome da li je Hitler ustvari uspio da pobjegne iz Njemačke kao što mnoge teorije zavjere sugerišu.

Prema riječima arheologa i stručnjaka za kosti sa Univerziteta u Konektikatu, Nika Belantonija, od samog početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. „Kost se činila veoma tankom za jednu mušku kost“, rekao je on.

„Takođe, šavovi lobanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina“. Hitler je u aprilu 1945. godine napunio 56 godina.

Belantoni je posjetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kojem su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubistvo, a koji se nalaze u državnoj arhivi Rusije.

On je uzeo briseve i uzorke DNK. „Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono što stoji ispred mene original“, prenose Nezavisne.

On je odnio uzorke u Konektikat, gde se u centru univerziteta za primijenjenu genetiku Linda Strausbau posvetila ispitivanju uzoraka.

„Korištene su rutinske tehnike i testovi koji se koriste u laboratoriji za istraživanje zločina“, rekla je ona.

Ona je dobila veoma malu količinu DNK, te je iskoristila proces molekularnog kopiranja kako bi obezbijedila dovoljno materijala za analizu.

(Vijesti.ba)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41552 times
Been thanked: 28333 times
Status: Online

Re: Historičari priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u gl

06 Nov 2015, 09:06

Pobjego lik faca :ok :klanja
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

06 Nov 2015, 09:18

To je stara priča, još na licu mjesta je jedan sovjetski vojni liječnik pukovnik odma' (prema veličini i obliku ušne školjke, snimljene iz profila te još nekih detalja) ustanovio da se ne radi o Fuhreru (im'o je nekoliko dvojnika) a Džugašvili je rek'o gdje bi ga trebalo potražit...

Inače, ako se malo dublje zarovi, naći će se da nijedan od SS čuvara bunkera (pored brojnih nelogičnosti i besmislica, poput one da je jedan od čuvara nešto vidio kroz "prozor"!!! :D. ) koje su saveznički istražitelji ispitivali, nisu bili evidentirani u zvaničnim SS spiskovima, te je FBI ili pak CIA već '46. naložila novu istragu. Btw, znamo gdje je Wiesenthal pronalazio plastično operisane visokopozicionirane nacističke dužnosnike ;)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

06 Nov 2015, 09:21

Knjiga Sivi Vuk se bavi tim pitanjem :osama
s takvom lakoćom

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

06 Nov 2015, 09:24

jedan-od-ubijenih-hitlerovih-dvojnika.jpg
Jedan od Hitlerovih dvojnika upucanih u glavu, za ovu se fotografiju dugo vremena vjerovalo kako pokazuje mrtvog Hitlera u bunkeru u Berlinu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
s takvom lakoćom

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”