Najinteligentniji BH političar?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23624 times
- Been thanked: 24125 times
- Status: Online
Re: Najinteligentniji BH političar?
Pa jedan od problema su velike vodje..i ako imas klikere de se suprotstavi misljenjem vodji kulta..plus,znam to iz iskustva.
Bosnjakistanac,dodje na poziciju recimo direktor skole..taj ce svim silama na konkursima upirati da mu prodju poslusni puzevi i dupelisci..a to je patern koji vertikalom vlasti ide do vrha..
Bosnjakistanac,dodje na poziciju recimo direktor skole..taj ce svim silama na konkursima upirati da mu prodju poslusni puzevi i dupelisci..a to je patern koji vertikalom vlasti ide do vrha..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 560 times
- Been thanked: 817 times
- Status: Offline
Fadil Novalic
ljudi nisu bili inteligentni da znaju sta on prica
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2418 times
- Been thanked: 4216 times
Posto je Fadil Novalic kolega masinac, moram rec jes inteligentantuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 16:18 Fadil Novalic

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3741 times
- Been thanked: 3473 times
Tako je. Biti inteligentan ne znači u isto vrijeme imati obraz.Nora Ibsenova wrote: 04 Jul 2025, 16:12 Nije da mi nemamo inteligentnih političara, samo što oni svoju inteligenciju stave u svrhu lopovluka, pa nama djeluju glupi njihovi javni istupi i postupci.
Ja mislim da nema stranke koja nema bar 5 inteligentnih ljudi u njoj, ali oni uglavnom sjede u trećem redu i klimaju glavom svom vođi.
I kada neko od njih napusti stranku i osnuje svoju, većina misli da je to uradio jer mu je muka što je gluplji iznad njega u stranci, pa će iskoristiti tu inteligenciju da vodi stvari na bolje kao #1 u stranci.
A on nastavlja po starom, samo je sada on glavni u fotelji.
Doduše i to je inteligencija, zašto 30 godina sa drugima djeliti kolač i dobiti manji dio, kada kao predsjednik nove stranke dobija najveći dio kolača?
Biti inteligentan isto ne znači da je automatski dobronamjeran prema narodu i glasačima, već samo sebi i svojim najbližim.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3741 times
- Been thanked: 3473 times
Da, i kada su uz njega dupelisci, oni su svoj status zacementirali za sva vremena.ironman wrote: 04 Jul 2025, 16:17 Pa jedan od problema su velike vodje..i ako imas klikere de se suprotstavi misljenjem vodji kulta..plus,znam to iz iskustva.
Mi ne govorimo o običnim dupeliscima koje imamo npr. na poslu gdje se uvlači šefu u guzicu, pa kada ga otjeraš on se zaposli negdje drugo.
Ovo su dupelisci koji su prije toga bili bukvalno niko i ništa, a sada imaju sve.
I kada kažeš šefu stranke (koji je sličnim putem postao neko i nešto) da smjeni te dupelisce da bi neko inteligentniji došao, ti stari ako odu gube onda sve, velike plate, skupe kuće i auta, poziciju da mogu familiju ubaciti na neko mjesto, nedodirljivost pred zakonom, isti životni put za svoju djecu i unučad, onda su tu spremni čak i životom to braniti.
Ako smo mi koji nismo ni lopovi ni bagra, a i imamo 50x manje od njih, spremni da se borimo kada bi neko došao da nam uzme sve materijalno šta imamo, šta su oni sve u stanju da urade ako ih pokušaš otjerati sa pozicije?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- ironman
- sirius
kategorija "pravio ga gladan q"...takav kad se docepa pozicije,promijenice stranku,vjeru i sve sto moze samo da ostane na poziciji...to je bolest u glavi,komplex koji im ne da zivjeti normalno...a pogledaj pa ces vidjet koliko je to rasireno..
A ni jedan...znaci ni jedan motherfucker nije ustao,pokrenuo svoju firmu od nule i sam bez nastimanih tendera il potkupljenih subvencija uspio nesto pa onda otisao u politiku da ucini nesto za Drzavu..mah dzaba trosim rijeci a na njima sam izgubio poprilican broj "prijatelja"...srecom i nekom nafakom pa sam koji je pravi izraz...samoodrziv...umro bih od gladi da sam morao u takve vode..jer ja to ne mogu..
I ne pisem o tome koliko sam ja ispravan a govnari prljavi...Havana je ja i ti koji radis cisto posteno si ja ,Fudo u SAD da ne nabrajam...siguran sam da ni jedan od nas ne bi mogao uzet ukrast a onda to prikazat svojom sposobnoscu a sto selamalejkasi pocinise..
A ni jedan...znaci ni jedan motherfucker nije ustao,pokrenuo svoju firmu od nule i sam bez nastimanih tendera il potkupljenih subvencija uspio nesto pa onda otisao u politiku da ucini nesto za Drzavu..mah dzaba trosim rijeci a na njima sam izgubio poprilican broj "prijatelja"...srecom i nekom nafakom pa sam koji je pravi izraz...samoodrziv...umro bih od gladi da sam morao u takve vode..jer ja to ne mogu..
I ne pisem o tome koliko sam ja ispravan a govnari prljavi...Havana je ja i ti koji radis cisto posteno si ja ,Fudo u SAD da ne nabrajam...siguran sam da ni jedan od nas ne bi mogao uzet ukrast a onda to prikazat svojom sposobnoscu a sto selamalejkasi pocinise..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- tuzlak1212
- Inventar foruma
ne samo da je kolega inzinjer masinac nego se razumije u industriju i novac, ima 2-3 sasvim fine firme, to ne mozes ako nemas klikeraNora Ibsenova wrote: 04 Jul 2025, 18:12Posto je Fadil Novalic kolega masinac, moram rec jes inteligentantuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 16:18 Fadil Novalic
ljudi nisu bili inteligentni da znaju sta on prica![]()
nije mu neka konkurencija, al pronaci konkurenciju moras bas kopat po historiji politicara
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20961 times
- Been thanked: 18917 times
I onda dođe jedan Hadžikadić, a kojem sve ovo u Bosni nije ni trebalo, da nešto pokuša, da krenu neke novine, neka konkretna ulaganja i sve ostalo pa ga ljudi popljuvaše na max. Priheftaše ga SDA da je njihov igrač i privjesak, da nema pojma o politici, da se pogubio, da je on samo profesor za neku klupu ili katedru da tamo drži predavanja i još svašta nešto. Čovjeku je najviše fokus bio na mladima u BiH sa korektnom kampanjom, vizijom i misijom njegove stranke. Jest malo usrao sa nekim kadrom, ali svejedno je to bilo ispravno.
Glasači Trojke su mu pravili sve ovo gore. Isti oni koji su dozvolili da porodica Isak ispliva na način kako su isplivali.
Školovan i obrazovan čovjek kad to vidi samo mu se može gaditi stanje u državi.
Glasači Trojke su mu pravili sve ovo gore. Isti oni koji su dozvolili da porodica Isak ispliva na način kako su isplivali.
Školovan i obrazovan čovjek kad to vidi samo mu se može gaditi stanje u državi.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
Konakovic je primjer obrnutog politicara od ove teme
Neskolovan i neinteligentan, Ramo Isak i jest njegov domet
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2418 times
- Been thanked: 4216 times
Upravo tako, vrlo primitivan i ograničen čovjek.tuzlak1212 wrote: 04 Jul 2025, 19:11 Konakovic je primjer obrnutog politicara od ove teme
Konaković mi se gadi više nego SVA ispostava SDA.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7432 times
- Been thanked: 17268 times
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3329 times
- Been thanked: 1315 times
Ma nije on nešto posebno pametan, ali, zna brbljati. Nije to isto.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7432 times
- Been thanked: 17268 times
Pa dobro jest. Al pomalo zavidim ljudima koji mogu do sudnjeg dana tako tecno pricati. Ja nisam takva, kod mene sve neke kratke recenice
- Dunjaa
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 497 times
- Been thanked: 1124 times
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6453 times
- Been thanked: 4470 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39933 times
- Been thanked: 25962 times
Nakon što smo jutros objavili vijest o povredi gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, on se danas oglasio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U objavi je podijelio hadis: „Kome Allah želi dobro, stavi ga na iskušenja!” (El-Buhari, 5645)
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Haha
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Podsjećamo, Kasumović je jučer u predvečernjim satima primljen u Kantonalnu bolnicu Zenica zbog povreda zadobijenih tokom radova u dvorištu. Prema nezvaničnim informacijama, došlo je do širenja vatre usljed upotrebe benzina, pri čemu je zadobio opekotine na desnoj ruci, desnoj nozi i licu.
Nakon pružene pomoći na Urgentnom bloku, a potom i na Odjelu plastične hirurgije, konstatovano je da su opekotine površinske prirode (I i II stepen), te nije bilo potrebe za hospitalizacijom.
Kasumović je pušten na kućno liječenje uz obavezu redovnog previjanja.
Nakon pružene pomoći na Urgentnom bloku, a potom i na Odjelu plastične hirurgije, konstatovano je da su opekotine površinske prirode (I i II stepen), te nije bilo potrebe za hospitalizacijom.
Kasumović je pušten na kućno liječenje uz obavezu redovnog previjanja.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13452 times
- Been thanked: 22076 times
Rum wrote: 05 Jul 2025, 18:23 Nakon što smo jutros objavili vijest o povredi gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, on se danas oglasio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U objavi je podijelio hadis: „Kome Allah želi dobro, stavi ga na iskušenja!” (El-Buhari, 5645)

Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius