Tržište nekretnina u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9362 times
- Been thanked: 11110 times
- Status: Offline
Re: Dijaspora nabila cijene stanova. Vlada KS planira porez za dijasporu
E čuj njega, stanovi.
Ja vam guglam imal đe parmaka da se kupi, da mi je ogradu novu od drveta. nabijem ja ove pederske kovane i aluminijske ograde. Parada seljakluka i kiča
Ja vam guglam imal đe parmaka da se kupi, da mi je ogradu novu od drveta. nabijem ja ove pederske kovane i aluminijske ograde. Parada seljakluka i kiča
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Quds wrote: 06 Jul 2025, 23:15Ma joj... ko ima pare, može sve. Ako je lokacija dobra, sve se drugo može srediti.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:13
Zemljište nije uknjiženo kao građevinkso, ali to se da promijeniti. Generalno, zabranjeno je graditi na udaljenosti manjoj od 40 metara od autoputa i to je to.
Čak, neki budžovan iz Švajcarske srušio kuću ćerpićaru na 25 metara od autoputa i sagradio vilu. može sve, samo treba znati
Ali mi nije jasan taj lik iz Švice, kud će tako blizu autoputa, jebo ga autoput.![]()
Ma ionako je on tu mjesec dana godišnje

HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:15 Ne bi to ganjo da mi dzaba neko da.Danas sam gledo jedno u zuljani.Poljoprivredno al kaze moze se to izganjat.Super.Nazovi me kad izganjas.![]()
Interesuje se murija. Oni mogu izganjati sve
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2922 times
- Been thanked: 3311 times
u tvom ilijasu, mislim okolo, kuce se prodaju za pola miliona nekih maraka...arapski sugradjani kupuju to. jer je zeleno i lijepo.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2674 times
- Been thanked: 22429 times
Ne moze.Da moze bilo bi vise gradnje i potraznja ne bi bila veca od ponude a onda bi i cijene bile manje…O sarajevu pricam.I normalnim investitorima ,ne politicki poguranim.Realno najlakse je bilo kad je sda bilaQuds wrote: 06 Jul 2025, 23:15Ma joj... ko ima pare, može sve. Ako je lokacija dobra, sve se drugo može srediti.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:13
Zemljište nije uknjiženo kao građevinkso, ali to se da promijeniti. Generalno, zabranjeno je graditi na udaljenosti manjoj od 40 metara od autoputa i to je to.
Čak, neki budžovan iz Švajcarske srušio kuću ćerpićaru na 25 metara od autoputa i sagradio vilu. može sve, samo treba znati
Ali mi nije jasan taj lik iz Švice, kud će tako blizu autoputa, jebo ga autoput.![]()

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3587 times
- Been thanked: 1430 times
Evo i u Gračanici čak. Nema...''ma treba ti ovo, ono,pa opet,ovo, pa opet ono...'' A, ja ću svakome to izganjati za sedmicu. Bez da išta da meni, samo da počasti te koje su meni pomogli. Obično je njima dosta i janje i piće i to je to.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:18Quds wrote: 06 Jul 2025, 23:15
Ma joj... ko ima pare, može sve. Ako je lokacija dobra, sve se drugo može srediti.
Ma ionako je on tu mjesec dana godišnje
HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:15 Ne bi to ganjo da mi dzaba neko da.Danas sam gledo jedno u zuljani.Poljoprivredno al kaze moze se to izganjat.Super.Nazovi me kad izganjas.![]()
Interesuje se murija. Oni mogu izganjati sve
- Quds
- Aktivni forumaš
Pa o tome ti pričam. Može se sve ali ti trebaju ili veze ili pare.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:22Ne moze.Da moze bilo bi vise gradnje i potraznja ne bi bila veca od ponude a onda bi i cijene bile manje…O sarajevu pricam.I normalnim investitorima ,ne politicki poguranim.Realno najlakse je bilo kad je sda bilaQuds wrote: 06 Jul 2025, 23:15
Ma joj... ko ima pare, može sve. Ako je lokacija dobra, sve se drugo može srediti.
Za pare moze sve,babi mu na mezaru gradi samo daj pare…Ovi sad opet imaju svoje neke nacine a treniraju strogocu na obicnim ljudima…Kako god jebeno a to jebeno kosta i obican narod.Nema plana,programa,niko nista nije izracuno sta treba,moze i kako…Znas nas jebo nas…
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:21 u tvom ilijasu, mislim okolo, kuce se prodaju za pola miliona nekih maraka...arapski sugradjani kupuju to. jer je zeleno i lijepo.
Ma jah. Nekidan vidim u Bingu Arapi natovarili prevrhom troja ona kolica u nizu. Njima je sve bagatela.
Ove vrućine su njima hladnjikave, zelenilo, priroda, vode kolko hoćeš, bagatelne cijene a stanovništvo uglavnom ko ovce.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2674 times
- Been thanked: 22429 times
Ne moze.Kako ces izmijeniti regulacioni? Kako cu skinuti separat zastite drzave nad kucom koja je cak i gorila.Ne moze.Evo ko moze dam mu ja odma pare.A istu cu je napravit.A znas sta ti s vezama urade.Sruse je.Nastimaju im da plate kaznu neku i naprave novu,ko biva slicnu…Dje cu to ba…Ovo je moj grad i ta kuca i treba da bude autenticna…Boli qrac divljaka.Dodje s vezom i parama,sroka je,nareda pvc prozora i nikla po ogradama i hadzo…Quds wrote: 06 Jul 2025, 23:24Pa o tome ti pričam. Može se sve ali ti trebaju ili veze ili pare.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:22
Ne moze.Da moze bilo bi vise gradnje i potraznja ne bi bila veca od ponude a onda bi i cijene bile manje…O sarajevu pricam.I normalnim investitorima ,ne politicki poguranim.Realno najlakse je bilo kad je sda bilaZa pare moze sve,babi mu na mezaru gradi samo daj pare…Ovi sad opet imaju svoje neke nacine a treniraju strogocu na obicnim ljudima…Kako god jebeno a to jebeno kosta i obican narod.Nema plana,programa,niko nista nije izracuno sta treba,moze i kako…Znas nas jebo nas…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48429 times
- Been thanked: 8643 times
U nas covjek voli da ima zakon ali kad mu zatreba nesto jebo zakon 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Skin
- Inventar foruma
meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:31Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:21 u tvom ilijasu, mislim okolo, kuce se prodaju za pola miliona nekih maraka...arapski sugradjani kupuju to. jer je zeleno i lijepo.
Ma jah. Nekidan vidim u Bingu Arapi natovarili prevrhom troja ona kolica u nizu. Njima je sve bagatela.
Ove vrućine su njima hladnjikave, zelenilo, priroda, vode kolko hoćeš, bagatelne cijene a stanovništvo uglavnom ko ovce.
hajd ide uz temu..oni dizu cijene nekretninama
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48429 times
- Been thanked: 8643 times
Oni ne mogu imati nekretninu na sebi, uglavnom je to na nekoj firmi. Opet im sve nasi ljudi srede 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Quds
- Aktivni forumaš
Joj, Havana, ti si pošten pa tako razmišljaš. Ja ovdje u Gračanici kad vidim gdje niču nove zgrade, a znam kakav je regulacioni plan, koja vrsta zemljišta je bila, itd.... Ubiše pare ljudi, ali ubiše i ovaj mali gradić, koji je ionako kao slijepo crijevo...ali štamožeš, mito, korupcija i veze su tu da ostanu još dugo u cijeloj zemlji.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:31Ne moze.Kako ces izmijeniti regulacioni? Kako cu skinuti separat zastite drzave nad kucom koja je cak i gorila.Ne moze.Evo ko moze dam mu ja odma pare.A istu cu je napravit.A znas sta ti s vezama urade.Sruse je.Nastimaju im da plate kaznu neku i naprave novu,ko biva slicnu…Dje cu to ba…Ovo je moj grad i ta kuca i treba da bude autenticna…Boli qrac divljaka.Dodje s vezom i parama,sroka je,nareda pvc prozora i nikla po ogradama i hadzo…
- Skin
- Inventar foruma
daElTriconi wrote: 06 Jul 2025, 23:35 Oni ne mogu imati nekretninu na sebi, uglavnom je to na nekoj firmi. Opet im sve nasi ljudi srede![]()
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 8141 times
Pa ide uz temu. Dobro su i oni pripomigli dizanju cijena nekretninaSkin wrote: 06 Jul 2025, 23:34meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:31
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:34meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:31
U našoj državi, svi se ponašaju tako

A za nabijanje cijena, ja mislim da se stalo u kraj tim njihovim fiktivnim firmama u biH
- Quds
- Aktivni forumaš
Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:57Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:34
meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.
A za nabijanje cijena, ja mislim da se stalo u kraj tim njihovim fiktivnim firmama u biH
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Quds wrote: 07 Jul 2025, 00:00Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:57
Ja se nadam siromašnim muslimanima. Biće i to, kad se još malo ovo isprazni. Moraće.
- Quds
- Aktivni forumaš
Eh, to da. Jer, i to je neminovno.Krokodil Behko wrote: 07 Jul 2025, 00:11Quds wrote: 07 Jul 2025, 00:00
Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.
Ja se nadam siromašnim muslimanima. Biće i to, kad se još malo ovo isprazni. Moraće.
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 260 times
- Been thanked: 413 times
Hoce te u EU ? et vam jedan mali ukus sta vas ocekujete kad budete usli.
Necu sad da nabrajam kakvi poreza u Njemackoj ima da nebi jedan od nasi politicara dosao u ideju tako nesto isto uvediti - nasa Bosna je jos dobra u vezi toga.
Ako moja Bosna trazi da platim porez sto mi Kuca prazna,onda cu i platiti - ali zato hocu isto da imam i jedan Girokonto u jednoj Banki da mogu deponirati crne pare u jednom tresoru.
Nema nista lepse kad dodjes na odmor i u svojoj kuci i rahatno se oslobodtiti i nemoras nikome donjeti neke poklone.I sve sta ostavis to ce biti tu kad dodjes ponovo.Najveci lopovi i kradljivice su najbliza porodica koje misle dase mogu posluziti kako hoce.
Necu sad da nabrajam kakvi poreza u Njemackoj ima da nebi jedan od nasi politicara dosao u ideju tako nesto isto uvediti - nasa Bosna je jos dobra u vezi toga.
Ako moja Bosna trazi da platim porez sto mi Kuca prazna,onda cu i platiti - ali zato hocu isto da imam i jedan Girokonto u jednoj Banki da mogu deponirati crne pare u jednom tresoru.
Nema nista lepse kad dodjes na odmor i u svojoj kuci i rahatno se oslobodtiti i nemoras nikome donjeti neke poklone.I sve sta ostavis to ce biti tu kad dodjes ponovo.Najveci lopovi i kradljivice su najbliza porodica koje misle dase mogu posluziti kako hoce.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14277 times
- Been thanked: 9867 times
Jest vala///Prije 20ak godina prvi put prodjoh kroz Gracanicu i rekoh mojima kako bih mogla tu zivjeti bez problema.Quds wrote: 06 Jul 2025, 23:45Joj, Havana, ti si pošten pa tako razmišljaš. Ja ovdje u Gračanici kad vidim gdje niču nove zgrade, a znam kakav je regulacioni plan, koja vrsta zemljišta je bila, itd.... Ubiše pare ljudi, ali ubiše i ovaj mali gradić, koji je ionako kao slijepo crijevo...ali štamožeš, mito, korupcija i veze su tu da ostanu još dugo u cijeloj zemlji.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:31
Ne moze.Kako ces izmijeniti regulacioni? Kako cu skinuti separat zastite drzave nad kucom koja je cak i gorila.Ne moze.Evo ko moze dam mu ja odma pare.A istu cu je napravit.A znas sta ti s vezama urade.Sruse je.Nastimaju im da plate kaznu neku i naprave novu,ko biva slicnu…Dje cu to ba…Ovo je moj grad i ta kuca i treba da bude autenticna…Boli qrac divljaka.Dodje s vezom i parama,sroka je,nareda pvc prozora i nikla po ogradama i hadzo…
Sad kad prodjem 100 me muka uFati, sta uradice od onakvog gradica. Strasno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija