Joj, Havana, ti si pošten pa tako razmišljaš. Ja ovdje u Gračanici kad vidim gdje niču nove zgrade, a znam kakav je regulacioni plan, koja vrsta zemljišta je bila, itd.... Ubiše pare ljudi, ali ubiše i ovaj mali gradić, koji je ionako kao slijepo crijevo...ali štamožeš, mito, korupcija i veze su tu da ostanu još dugo u cijeloj zemlji.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:31Ne moze.Kako ces izmijeniti regulacioni? Kako cu skinuti separat zastite drzave nad kucom koja je cak i gorila.Ne moze.Evo ko moze dam mu ja odma pare.A istu cu je napravit.A znas sta ti s vezama urade.Sruse je.Nastimaju im da plate kaznu neku i naprave novu,ko biva slicnu…Dje cu to ba…Ovo je moj grad i ta kuca i treba da bude autenticna…Boli qrac divljaka.Dodje s vezom i parama,sroka je,nareda pvc prozora i nikla po ogradama i hadzo…
Dijaspora nabila cijene stanova. Vlada KS planira porez za dijasporu
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3553 times
- Been thanked: 1418 times
- Status: Offline
Re: Dijaspora nabila cijene stanova. Vlada KS planira porez za dijasporu
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2917 times
- Been thanked: 3309 times
daElTriconi wrote: 06 Jul 2025, 23:35 Oni ne mogu imati nekretninu na sebi, uglavnom je to na nekoj firmi. Opet im sve nasi ljudi srede![]()
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2624 times
- Been thanked: 8055 times
- Status: Online
Pa ide uz temu. Dobro su i oni pripomigli dizanju cijena nekretninaSkin wrote: 06 Jul 2025, 23:34meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:31
Ma jah. Nekidan vidim u Bingu Arapi natovarili prevrhom troja ona kolica u nizu. Njima je sve bagatela.
Ove vrućine su njima hladnjikave, zelenilo, priroda, vode kolko hoćeš, bagatelne cijene a stanovništvo uglavnom ko ovce.
hajd ide uz temu..oni dizu cijene nekretninama
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9300 times
- Been thanked: 11061 times
Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:34meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:31
Ma jah. Nekidan vidim u Bingu Arapi natovarili prevrhom troja ona kolica u nizu. Njima je sve bagatela.
Ove vrućine su njima hladnjikave, zelenilo, priroda, vode kolko hoćeš, bagatelne cijene a stanovništvo uglavnom ko ovce.
U našoj državi, svi se ponašaju tako

A za nabijanje cijena, ja mislim da se stalo u kraj tim njihovim fiktivnim firmama u biH
- Quds
- Aktivni forumaš
Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:57Skin wrote: 06 Jul 2025, 23:34
meni bas smeta kako se ponasaju u tudjoj drzavi..ali ne smijem naglas da izgovorim.
A za nabijanje cijena, ja mislim da se stalo u kraj tim njihovim fiktivnim firmama u biH
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Quds wrote: 07 Jul 2025, 00:00Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2025, 23:57
Ja se nadam siromašnim muslimanima. Biće i to, kad se još malo ovo isprazni. Moraće.
- Quds
- Aktivni forumaš
Eh, to da. Jer, i to je neminovno.Krokodil Behko wrote: 07 Jul 2025, 00:11Quds wrote: 07 Jul 2025, 00:00
Jest Behko, ali brzo će oni naći drugu soluciju. Jebiga, treba priznati, na prodaju smo, u svakom smislu.
Ja se nadam siromašnim muslimanima. Biće i to, kad se još malo ovo isprazni. Moraće.
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 407 times
Hoce te u EU ? et vam jedan mali ukus sta vas ocekujete kad budete usli.
Necu sad da nabrajam kakvi poreza u Njemackoj ima da nebi jedan od nasi politicara dosao u ideju tako nesto isto uvediti - nasa Bosna je jos dobra u vezi toga.
Ako moja Bosna trazi da platim porez sto mi Kuca prazna,onda cu i platiti - ali zato hocu isto da imam i jedan Girokonto u jednoj Banki da mogu deponirati crne pare u jednom tresoru.
Nema nista lepse kad dodjes na odmor i u svojoj kuci i rahatno se oslobodtiti i nemoras nikome donjeti neke poklone.I sve sta ostavis to ce biti tu kad dodjes ponovo.Najveci lopovi i kradljivice su najbliza porodica koje misle dase mogu posluziti kako hoce.
Necu sad da nabrajam kakvi poreza u Njemackoj ima da nebi jedan od nasi politicara dosao u ideju tako nesto isto uvediti - nasa Bosna je jos dobra u vezi toga.
Ako moja Bosna trazi da platim porez sto mi Kuca prazna,onda cu i platiti - ali zato hocu isto da imam i jedan Girokonto u jednoj Banki da mogu deponirati crne pare u jednom tresoru.
Nema nista lepse kad dodjes na odmor i u svojoj kuci i rahatno se oslobodtiti i nemoras nikome donjeti neke poklone.I sve sta ostavis to ce biti tu kad dodjes ponovo.Najveci lopovi i kradljivice su najbliza porodica koje misle dase mogu posluziti kako hoce.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14217 times
- Been thanked: 9799 times
Jest vala///Prije 20ak godina prvi put prodjoh kroz Gracanicu i rekoh mojima kako bih mogla tu zivjeti bez problema.Quds wrote: 06 Jul 2025, 23:45Joj, Havana, ti si pošten pa tako razmišljaš. Ja ovdje u Gračanici kad vidim gdje niču nove zgrade, a znam kakav je regulacioni plan, koja vrsta zemljišta je bila, itd.... Ubiše pare ljudi, ali ubiše i ovaj mali gradić, koji je ionako kao slijepo crijevo...ali štamožeš, mito, korupcija i veze su tu da ostanu još dugo u cijeloj zemlji.HAVANA wrote: 06 Jul 2025, 23:31
Ne moze.Kako ces izmijeniti regulacioni? Kako cu skinuti separat zastite drzave nad kucom koja je cak i gorila.Ne moze.Evo ko moze dam mu ja odma pare.A istu cu je napravit.A znas sta ti s vezama urade.Sruse je.Nastimaju im da plate kaznu neku i naprave novu,ko biva slicnu…Dje cu to ba…Ovo je moj grad i ta kuca i treba da bude autenticna…Boli qrac divljaka.Dodje s vezom i parama,sroka je,nareda pvc prozora i nikla po ogradama i hadzo…
Sad kad prodjem 100 me muka uFati, sta uradice od onakvog gradica. Strasno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Tu d topik - dzama mastate o padanju cijena nekretnina, nema od toga nista.
Po cijeloj EU nema nista drugo osim rasta, vise si niko ne moze nista priustiti.
Ljudi ocekuju da je Ceska jednako jeftina kao prije 10ak godina, ali jok. Cijene su i vece od onih po Zapadnoj Evropi, prvenstveno u Becu (jer tamo znam cijene).
Po cijeloj EU nema nista drugo osim rasta, vise si niko ne moze nista priustiti.
Ljudi ocekuju da je Ceska jednako jeftina kao prije 10ak godina, ali jok. Cijene su i vece od onih po Zapadnoj Evropi, prvenstveno u Becu (jer tamo znam cijene).

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6623 times
U Becu stan od 75 kvadrata plus terasa 25 kvadrata pola milona eura..
prosjecan stan od recimo 80 kvadrata u novogradnji, oko 400 t..
prosjecan stan od recimo 80 kvadrata u novogradnji, oko 400 t..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
56 kvadrata bez terase u "panelaku" (panel ploce, ne zidano sve) 300 000 eura (prije dvije godine)... Stanko kupio.
Sad je ca.400 000 eura, i onda kaze kupi...govana da kupim, bjezi
Sad je ca.400 000 eura, i onda kaze kupi...govana da kupim, bjezi

- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2650 times
- Been thanked: 22253 times
Sta ce ti sad,imas sto ti treba.Uzivaj.Kupi onaj splav da me provozas.A te je trebalo kupovati sa tridesetak godina…Mene je spasilo u zivotu sto sam prvi kupio sa 27…A i tad su vikali skupo bice jeftinije…Sad je taj stan 9 puta skuplji nego tada.Bukvalno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2650 times
- Been thanked: 22253 times
Kupicu ti nogaru za motor na naselje,kad uzmes splav.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4235 times
- Been thanked: 2084 times
Uvijek nasa vlada izmislja toplu vodu. Pobogusi kako su glupi. Iskopirajte ba kako se druge zemlje, gradovi nose sa ovakvim problemima. Ne ocekujemo od vas da razmisljate i dajete ideje i pravite planove. znamo kako se to zavrsi 

Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Koteljubi_kadnisamtu wrote: 08 Jul 2025, 05:52 Uvijek nasa vlada izmislja toplu vodu. Pobogusi kako su glupi. Iskopirajte ba kako se druge zemlje, gradovi nose sa ovakvim problemima. Ne ocekujemo od vas da razmisljate i dajete ideje i pravite planove. znamo kako se to zavrsi![]()
A kako se drugi nose s tim?
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24302 times
- Been thanked: 24807 times
A kojom jednacinom dodjose do zakljucka da je dijaspora kriva?
Tim logikom ispada da eto dodje lik iz dijaspore da kupi syan.
Posto stan..prodavac kaze 250 000.
A dijasporac kaze ne moze ako hoces 290 000 il odustajem..
dream of spring...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]

ja ba

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
ironman wrote: 08 Jul 2025, 10:20 A kojom jednacinom dodjose do zakljucka da je dijaspora kriva?
Pa kupe stanove i zaključaju. Nisu u opticaju, pojavi se potražnja a nema.
Rješenje nije nizati nove i nove zgrade, jer je i ta izgradnja sve skuplja i skuplja.
Kao što rekoh, jednom će pući pa će cijene aterirati. Ovo je zasad da se uzme koliko god se može uzeti, s tim da mi nismo zemlja koja demografski narasta već se smanjuje. U jednom trenutku, neće biti mušterija. Živi bili pa vidili. Nerealna su poređenja s Bečom, Pragom, Njemačkom i štajaznam. Oni su svi mnogo jači i nemaju ovoliku depopulaciju.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24302 times
- Been thanked: 24807 times
Pozadina price sa stanogradnjom i trznim ,silnim trznim centrima i nema veze sa potraznjom,ponudom i profitom.
Sifra biznis sa parkiralistima..
Cistih 300k vrijedi vise nego prljavi milion.
Nako kazem.
Sifra biznis sa parkiralistima..
Cistih 300k vrijedi vise nego prljavi milion.
Nako kazem.
dream of spring...