medvjed23 wrote: 07 Jul 2025, 13:53
Ma ima i kod nas, ko i u svakom narodu, gamadi. Al zašto ta gamad nije pronašla muzički izraz? Zato što ga ne uspijevaju pronaći ni mnogi sa daleko popularnijim težnjama. Mali narod sa malo para. Stoga i mala ulaganja u muziku. Stoga i odsustvo muzičke raznovrsnosti.
Na Zapadu postoji čitav žanr koji se zove industrijska muzika: Nine Inch Nails, Marylin Manson, Ministry itd.
Kod nas imaš samo onog Tenu iz SCH.
Jedan jedini industrijski bend. Nijedan fašistički. Ništa čudno.
Mislim da nisi upravu.
Pitanje zasto nemamo "Thompsona" je retoricko, dublje pitanje je zasto ne gajimo kulturu nacionalizma, mi nemamo svog Dobricu Cosica, ni pandane u ostalim poljima jer kod nas nema kriticne mase za to. Pare nemaju s tim veze. Nema dovoljno konzumenata takvog sadrzaja (ne da nema nikako, nema DOVOLJNO). Imamo li mi neke sovinisticke testove? Je li iko kod nas ko fura pricu "mi smo bolji od onih drugih i u cemu zapazen na sceni kulture, umjetnosti, zurnalistike?
Jala i Buba nisu uspjeli u ZG nego jer su nasli publiku za ono sto rade. Kod nas publike sto ima u BiH, iz nekog izvrnutog razloga voli Thompsona, vice mi kolega" jes mi zao sto nisam otisao na koncert "
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.