Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Moderator: Krokodil Behko
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
Re: Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Ja brate odem u neki manji grad gradic selo i sve su moje
🐽
Pričam o osobnim, realnim iskustvima, a ako sam dobro shvatio u uvodnom postu, rekli smo zaobilaziti forumašeMaja wrote:Zanimljivo. Nisi tako govorio neki dan. Ili sam ja nesto pogresno shvatilastorm wrote:Čuo sam mnogo o tome, kroz priče drugih, ja ono malo što imam osobnih iskustava, nisam primjetio to![]()

Habibti, ya nour el - ain... 

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Pa jesi. Rodjen si na isti dan kao Daniel Day Lewis.Krokodil Behko wrote: Šta da radim, jesam li kameleon?

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Samo...kao da su im prije spavanja čitali bajke o Sarajlijama kao nekoj posebnoj vrsti pa se sve to uvuklo u njihovu podsvijest i ne znaju drugačije. Nisu ni svjesni kako njihova priča i ponašanje izgleda u očima onih koji nisu imali tu PRIVILEGIJU da se rode u glavnom gradu.
- nije veliki broj osoba koji se dice da su 'sarajlije' , to sebi pripisuju samo 'prvo koljeno rodjeni gradjanin islamske vjeroispovjesti.
to neces cuti od kako ih mi 'zovemo'--srba , hrvata, slovenaca ..koji su takodje rodjeni u sa.
to je kompleks ili slamcica spasa kad nema -argumenata--kod ''muslimana'', pogotovo ako jos uvijek zive na padinama oko carsije.
- nije veliki broj osoba koji se dice da su 'sarajlije' , to sebi pripisuju samo 'prvo koljeno rodjeni gradjanin islamske vjeroispovjesti.
to neces cuti od kako ih mi 'zovemo'--srba , hrvata, slovenaca ..koji su takodje rodjeni u sa.
to je kompleks ili slamcica spasa kad nema -argumenata--kod ''muslimana'', pogotovo ako jos uvijek zive na padinama oko carsije.

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
..misliš to im daje legitimetetSPINERKA wrote:Samo...kao da su im prije spavanja čitali bajke o Sarajlijama kao nekoj posebnoj vrsti pa se sve to uvuklo u njihovu podsvijest i ne znaju drugačije. Nisu ni svjesni kako njihova priča i ponašanje izgleda u očima onih koji nisu imali tu PRIVILEGIJU da se rode u glavnom gradu.

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Hannibal Lecter wrote:Joj spinerka nikako da naucis citirati kako treba

eto ga i ti

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Superiorniji od koga? Od Zeničadije? Od nas Brčadije?
Od Herceg-Bosanaca?
Ma bjaaaaaži
Svaka raja fura nešto svoje, lokal-šovinizam postoji odvajkada, ali nekad je bio pozitivan, danas je pak vrhunac filistarske nadmenosti
koje nigdje ne manjka...
A prava raja je svugdje ista
[ytube][/ytube]

Svaka raja fura nešto svoje, lokal-šovinizam postoji odvajkada, ali nekad je bio pozitivan, danas je pak vrhunac filistarske nadmenosti

A prava raja je svugdje ista

[ytube][/ytube]
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9634 times
- Been thanked: 11382 times
To kontaš, kad je on ono postao Irac i tako šokirao Engleze?Heidi wrote:Pa jesi. Rodjen si na isti dan kao Daniel Day Lewis.Krokodil Behko wrote: Šta da radim, jesam li kameleon?

Može biti morebitno, tako se dobro kameleoniram, da većina sarajlija nikad ni ne skonta da nisam iz SA.. Sve dok im ne kažem, de bo ne sedrendajte više oko tih zerzelija, baaaanke, taaaašne itd

odvajkada i dodala bih svugdje, bez obzira kako velika/mala sredina bilaMohr wrote:Svaka raja fura nešto svoje, lokal-šovinizam postoji odvajkada
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Ma kakva superiorija vrsta . Ljudi su i žene kao i svi mi .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7830 times
- Been thanked: 18476 times
A niko ne voli svoj grad kao Mostarci.
Ne mislim tu nista negativno.
Ne mislim tu nista negativno.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Gledaj majo svi volimo svoje čaršije .
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Nego, svugdje ima toga. Imaš npr. slučajeva gdje neki insan govori(bolje rečeno podrugiva se) drugom insanu da je seljak, a obojica su sa sela, al' eto njegovo je selo tobož boljŠe, civilizovanije. I tako to. 

Samo sabura
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Zelenii seljakluk i krkanluk se nikada neće isćerati iz pojedinih ljudi i žena druže .
Nije seljak neko ko je sa sela nego isto nosi u Duši .
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Nije valjda da si upoznala sve sarajlije?Maja wrote:Namjerno sam stavila vrsta jer akording t dem oni nisu isto što i mi.
Zašto Sarajlije imaju tu svoju neku posebnu spiku, kao da ih je mašina izbacivala, svi isto pišu, posebno muškarci.
Zašto misle da su bolji od drugih, zašto svi ističu da su begovskog porjekla pa čak i oni kojima je otac doselio iz Turbeta kad je imao 18 godina.
Ne mislim o njima sve najgore, naravno. Samo...kao da su im prije spavanja čitali bajke o Sarajlijama kao nekoj posebnoj vrsti pa se sve to uvuklo u njihovu podsvijest i ne znaju drugačije. Nisu ni svjesni kako njihova priča i ponašanje izgleda u očima onih koji nisu imali tu PRIVILEGIJU da se rode u glavnom gradu.
Komentar na youtubu koji mi je ostao u sjećanju...dvojica se svađaju i jedan piše:
kujo jedna ne znas ti sta je raja ti se druzis sa klosarima a meni komsija dino merlin
Ovo nije tema o formašima i ko me optuži da pišem protiv njega dobiće ban
O ovoj temi se jako malo može razgovarat, jer je u uvodnom postu generalizacija, zasnovana isključivo na ličnom(subjektivnom) mišljenju, uzeta "zdravo za gotovo" kao istinita, a to je poprilično loš početak za bilo kakvu raspravu.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Ne znam, seljak bi zapravo i trebalo označavati čovjeka sa sela. Samo riječ seljak ne bi trebala imati tako pogrdno značenje, al' eto udomaćila se kao takva i haj.Terasa svjesti wrote:Zelenii seljakluk i krkanluk se nikada neće isćerati iz pojedinih ljudi i žena druže .
Samo sabura
I Sarajevo je puno "seljaka" bas kao sto ih ima i u svakom drugom gradu.
Question everything.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7830 times
- Been thanked: 18476 times
U tom istom uvodnom postu također ne piše da se morate nadovezati na mene. Znači, pišeš šta hoćeš.Čarobni wrote:
Nije valjda da si upoznala sve sarajlije?
O ovoj temi se jako malo može razgovarat, jer je u uvodnom postu generalizacija, zasnovana isključivo na ličnom(subjektivnom) mišljenju, uzeta "zdravo za gotovo" kao istinita, a to je poprilično loš početak za bilo kakvu raspravu.